URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Raons per a NO fer vaga: argumentari esquirol

Alternativa | 28 Març, 2012 06:00

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Si participes en la vaga, deus haver sentit aquests arguments amb tota seguretat. Si estàs indecís o indecisa sobre què cal fer el dia 29-M, potser t’interessa llegir-los. (Intersindical valenciana).

 

 

Argument esquirol #1

“No faig vaga perquè no m’ho puc permetre.”

La reforma laboral suposarà amb tota seguretat una rebaixa generalitzada dels salaris. No pots permetre’t deixar de guanyar el sou d’un dia i sí, en canvi, que t’abaixen el sou permanentment o que t’acomiaden gratis, o que si tens 10 anys treballats en l’empresa, la teva indemnització passi de 18.900 euros a 7.845. Curiós, no?

 

Argument esquirol #2

“La vaga no servirà per a res.”

Totes les millores de les treballadores i treballadors s’han conquistat històricament a través de la lluita. Ningú no ens ha regalat res. El que està demostrat que no serveix de res és no fer res. A la pregunta de si una vaga d’un dia serà suficient, la resposta és “no”. És només el principi del recorregut, però n’és un pas molt important. Si ens imposen la reforma laboral més dura d’aquesta “democràcia” i no responem, les successives seran encara més demolidores. Es pot i s’ha de tombar aquesta reforma laboral. 


Sense anar massa lluny, la vaga de 1988, que va ser d’un dia, va obtenir un gran èxit i això va comportar la consecució del reconeixement de gran quantitat de drets, com ara increments salarials de l’IPC+2 % i la creació de les pensions no contributives i el dret de negociació col·lectiva en el sector públic.

 

Argument esquirol #3

“La vaga no soluciona res.”

La vaga no és una solució, és l’instrumento de pressió més poderós que ara per ara els treballadors i les treballadores tenim al nostre abast. Per això qui no s’adhereix a una vaga perjudica greument el conjunt dels treballadors i treballadores. També et perjudica a tú Si la vaga no solucionarà res, d’on prové l’obstinació dels empresaris que el seu personal no en faci, fins al punt d’arribar a les amenaces i coaccions; que potser és delicte? Per quin motiu la premsa de dretes tracta de desprestigiar la convocatòria de vaga? Tot té un causalitat, res no passa per casualitat.

 

Argument esquirol #4

“No estic d’acord amb els sindicats majoritaris, per això no faig vaga.”

A la convocatòria de vaga s’han sumat desenes de sindicats minoritaris o majoritaris de diversos sectors i de diferents ideologies. Encara més, els primers convocants d’aquesta vaga no van ser UGT i CCOO, sinó ELA, LAB, ESK, STEE-EILAS (majoria sindical basca) i CIG. També se sumen a la convocatòria les anarcosindicalistas CNT i CGT, la Confederació Intersindical (a la qual pertany Intersindical Valenciana), USO, Solidaridad Obrera (majoritari per exemple en Metro de Madrid), partits polítics tan dispars com IU, Esquerra, Compromís, Amaiur, BNG i organitzacions socials de tot tipus com 15-M, Joventut sense Futur, etc., que no comparteixen la verticalitat dels sindicats majoritaris i són crítiques amb la seua labor dels últims anys. Per tant, el suport a la vaga és generalitzat. Es pot criticar el que es vulgui a UGT i CCOO, però com pot ser que qui criticaven la “suposada inacció” d’aquests sindicats ara es neguen a secundar una convocatòria en la qual tracten de “fer”. O és que es tracta de criticar-los facin el que facin? Per què? Bé, això donaria per a un altre text. Curiosament el conjunt de sindicats són l’únic mur que els poders econòmics volen assolar. Per això, aquesta campanya contínua de desprestigi.

 

Argument esquirol #5

“Hi ha llibertat, cada u pot fer el que vulgui. A més si faig vaga em descompten x euros, i no m’ho puc permetre.”

No hi ha llibertat perquè t’estan coaccionant amb una penalització econòmica. La llibertat és una altra cosa, no veure’t obligat a cedir als xantatges de govern i empresaris barata el sou d’un dia.

 

Argument esquirol #6

“Hi ha llibertat, cada u pot fer el que vulgui. En la meva empresa si fas vaga et miren malament i, per tant, si en faig, de segur que em trien a mi en compte d’elegir un altre company, si després s’ha de despatxar algú.”

No hi ha llibertat perquè t’estan coaccionant amb l’acomiadament. La llibertat és una altra cosa, no veure’t obligat a cedir als xantatges de govern i empresaris renunciant al teu dret constitucional a la vaga.

 

Argument esquirol #7

“La vaga ha de ser indefinida, si no jo no la faig.”

Suposem que aquestes persones quan els fills o filles van fer el primer pas, en compte d’alegrar-se, encoratjar-los i posar-los calçat adequat, els van recriminar no ser capaços de córrer els cent metres llisos en les olimpíades i els van cridar que per a fer tres passos per l’habitació i després caure millor que ni ho intentaren tan sols. Sol resultar curiós que els qui trauen aquest argument, algunes vegades també es queixen dels diners que els descompten. I aquests són els que faran una vaga indefinida, que podria suposar una pèrdua econòmica de centenars d’euros? Curiós també.

 

Argument esquirol #8

“Els piquets pressionen la gent per forçar-la a fer vaga. Els treballadors i treballadores són lliures d’anar a treballar un dia de vaga.”

Si la llibertat realment tingués tants defensors ens aniria bastant millor del que ens va. En la majoria dels casos els qui mantenen aquesta postura amaguen o defenen la coacció de moltes empreses sobre els treballadors i treballadores que volen exercir el dret constitucional a la vaga i accepten que aquests es vegin obligats a sotmetre-s’hi anant als seus llocs de treball per por de perdre les seves ocupacions o el salari d’un dia. Els piquets històricament impedien que els empresaris contractaren personal per cobrir els llocs dels vaguistes i en l’actualitat tracten de garantir el dret a vaga d’aquells que per pressions de les empreses no poden exercir-lo. Els piquets informatius apel·len a la responsabilitat de treballadors i treballadores, els informen dels motius de la vaga i de les conseqüències negatives que té no sumar-s’hi. Els piquets informatius estan reconeguts legalment: tenen i poden exercir el seu dret a informar els dies de vaga.

 

Argument esquirol #9

“Amb les vagues no s’aconsegueix res. Però en cas que s’aconsegueixi alguna cosa, no hi renunciaré.”

Les jornades de 8 hores diàries o 48 setmanals, la prestació per atur, les hores extraordinàries, el salari mínim, el conveni col·lectiu, les vacances pagades, la indemnització per acomiadament o qualsevol d’aquests molts altres drets que no es coneixien fa només 150 anys no es van aconseguir a força d’exercir la “llibertat per a anar a treballar” un dia de vaga. Malgrat això no es té notícia que cap esquirol hi hagi renunciat. Si s’aconsegueix que el govern rectifiqui i no apliqui aquesta reforma laboral que a tots ens afecta i perjudica, les i els esquirols no hauran fet res per aconseguir-ho, però es beneficiaran de l’esforç col·lectiu. Per a aquestes persones això deu tindre molta lògica, per a les persones vaguistes no en té ni troben que siguin persones dignes ni coherents.

 

Argument esquirol #10

“Sóc personal funcionari. La reforma laboral a mi no m’afecta.”

Amb les retallades i la privatització dels serveis públics i la deterioració de les condicions laborals (i les que vindran) del personal funcionari, interí i personal laboral de l’administració pública tenim motius més que suficients per a secundar la vaga general, a més de fer-ho també per solidaritat amb la resta de persones treballadores. Si no secundem majoritàriament la vaga general no podrem queixar-nos quan la resta de la societat no ens faci costat en les nostres revindicacions per la supervivència, la dignitat i els drets laborals del sector públic. Els acomiadaments i les rebaixes en els complements del sou del funcionariat, així com l’eliminació de pagues i sexennis estan per caure. A més, mira al teu voltant: pares, germanes, fills, familiars, amigues, veïns, alumnes… vols dir que una cosa que afecta la majoria de la població no t’incumbeix?

 

Argument esquirol #11

“Sóc autònom, a mi la reforma laboral no m’afecta.”

Un menor salari i unes pitjors condicions laborals per a la majoria de la clientela i persones usuàries d’un comerç o empresa de serveis implica quasi amb tota seguretat un empitjorament de les seves, ja que ningú consumeix ni contracta més serveis si baixen els seus ingressos o si té por de perdre el seu treball. 
La majoria de les treballadores i treballadors autònoms poden repartir-se el treball en altres jornades sense que els afecte enormement secundar un dia de vaga. Per al petit comerç obrir un dia de vaga no suposarà una diferència significativa ni una millora substancial en el seu negoci. Ni tan sols els procurarà els ingressos d’un dia normal ja que també hi ha convocada una vaga de consum. En canvi, gran part de la seua clientela valoraria positivament la seva solidaritat a secundar la vaga del 29-M. En lloc d’obrir un dia en què poques persones compraran i moltes decidiran no tornar a fer-ho en establiments d’esquirols pots col·locar en la teua tenda un cartell que digui: 


“Benvolguda clientela,


En solidaritat amb les persones treballadores assalariades, aquest comerç ha decidit tancar el dia 29 de març per vaga general. Creiem que la reforma laboral perjudica la majoria de la nostra clientela i les seves famílies. Les grans superfícies obriran, per això li suggerim que tingui en compte, com a persona consumidora, els establiments que s’han mostrat solidaris amb els drets de la majoria. El dia 30 estarem de nou a la seva disposició. Disculpi les molèsties.”

 

Argument esquirol #12

“Ja, però aquest govern té majoria absoluta, la gent ho ha volgut així i, per tant, pot fer el que vulgui. Que jo faci vaga no canviarà les coses.”

Els vots rebuts en unes eleccions no legitimen un govern per a llançar un atac tan brutal contra els drets de la majoria de la ciutadania. A més, aspectes essencials d’aquesta reforma laboral, com ara l’abaratiment de l’acomiadament, no figuren en el programa electoral del PP i, per tant, NINGÚ no ha votat pel partit governant perquè adoptarà aquesta mesura. De fet, diversos representants d’aquest partit van negar públicament, tant durant l’última legislatura com durant la campanya electoral, que tingueren intenció d’abaratir o de facilitar l’acomiadament.
El govern ha ocultat informació deliberadament abans de les eleccions i ha mentit als ciutadans sobre les seves veritables intencions. Si la societat es pronuncia a l’uníson contra una reforma laboral injusta, un govern “democràtic” està obligat a escoltar i a obeir.

 

 

 

Comentaris

jrv

Sarita??

jrv | 28/03/2012, 14:37

Amb tots els respectes cap a l'exercici que fas de la llibertat d'expressió, de la que aquest blog n'es el millor exemple, jo faig el mateig i t'he de dir que apart de no encertar gens amb les suposades actituts les persones que anomenes, has de reconeixer un cert marujeo en el teu comentari.
Per altra part, coincideixo plenament amb el plantejament d'en Garci: Els drets no se tenen perque es regalin, es tenen perque se conquisten.

Garci

Re: Raons per a NO fer vaga: argumentari esquirol

Garci | 28/03/2012, 11:27

Quin poder que m'atribueixen... uf! Sarita, saps que pens, idò que "visca el Catxondeo General" i visca els catxondeistes solidaris i disposats a perdre uns diners i a estar exposats a ser acomiadats pel simple fet de no voler acceptar una reforma que més que rialles el que fa és plorera. Radical no som jo, radical és un sistema i un govern que consent tenir 5 milions d'aturats i a sobre dir que "se preveen unos 600.000 parados más para este año", radical és treure a la gent de casa seva i tirar-la al carrer. Radical és pagar 700 euros a un treballador amb acomiadament lliure. Radical és aquest món en el que vivim. I radicals son aquells que no aniran a la vaga perquè estan tirant pel terra les possibilitats de construir un món millor i estan venent als altres treballadors que aniran a la vaga.
Sobre els debats interns de les assemblees, no val la pena ni contestar-los.

Escolar

Re: Raons per a NO fer vaga: argumentari esquirol

Escolar | 28/03/2012, 10:42

El fracaso del PP en Andalucía y Asturias deja el terreno abonado para el 29-M. La firmeza de Rajoy también contrasta con la tradición: si la huelga es un éxito rotundo, la derecha rectificará, como pasó ya con Aznar (también con mayoría absoluta) en el año 2002.

Que la huelga sea un éxito le viene bien incluso a Rajoy, al que Europa quiere imponer unos recortes sin precedentes en el mundo, más duros incluso de los que ha exigido a Grecia, a Irlanda o a Portugal. Si los españoles nos tomamos este abuso con resignación, con apatía y con docilidad, el Gobierno no tendrá ni la voluntad ni los argumentos para plantarse ante Bruselas y ante Berlín. Si no hay presión ciudadana, ¿quién nos va a salvar de un ajuste suicida del gasto público que nos lanza de cabeza a una durísima recesión?

Una madre

Re: Raons per a NO fer vaga: argumentari esquirol

Una madre | 28/03/2012, 10:36

No podría mirar a mis hijos a los ojos y decirles que ellos viven así porque yo no me animé a luchar.

Miguel Ríos

Re: Raons per a NO fer vaga: argumentari esquirol

Miguel Ríos | 28/03/2012, 10:33

"Este país lo que necesita es una reforma empresarial".

Juan José Millás

Sobre la huelga

Juan José Millás | 28/03/2012, 10:24

“Es una respuesta civilizadísima para una agresión salvaje”.

Toni

Canvi

Toni | 28/03/2012, 09:56

Realment, vista la reforma laboral que fa el PP, veiem que el Psoe és un partit que no és socialista, i un PP que és extrema dreta. Ens convenen altres partits...

Ichigo

Re: Raons per a NO fer vaga: argumentari esquirol

Ichigo | 28/03/2012, 09:37

Jo també esper que la vaga sigui efectiva, encara que no sigui radical serà igual o millor que l'any 1988 (recordem-ho). I torn a dir que no passi com a l'any 2010, i que sigui l'última vegada d'allò. He dit. Que el futur de tots i d'Espanya és molt important.

Joan C C

Re: Raons per a NO fer vaga: argumentari esquirol

Joan C C | 28/03/2012, 09:27

Per altra banda també entenc la posició d'en Miquel, és la que han presa per exemple al PSM,i jo mateix vaig plantejar les meves dubtes, les dues posicions són perfectament raonables i discutibles, l'assamblea va votar i en Miquel va aceptar la decisió de l'assamblea com fa sempre.

Joan C C

Re: Raons per a NO fer vaga: argumentari esquirol

Joan C C | 28/03/2012, 09:18

Com ve ha dit en Miquel, la posició que defensava Garci respecte a la vaga va ser aprovada per majoria quasi absoluta, no deu ser tan radical idò. A mi el que hem sembla radical és la reforma laboral, o per exemple les manifestacions del ministre de justicia respecte a la llei de l'abortament. Quen en Garci defensi que ens sumem a la vaga no mo sembla gens.

Alternativa per Pollença

Tribuna de Mallorca

Alternativa per Pollença | 28/03/2012, 08:01

Alternativa per Pollença crida a la vaga general

www.tribunamallorca.org/not%EDcies/pol%EDtica/alternativa-per-pollen%E7a-crida-a-la-vaga-general/

Antonina

Re: Raons per a NO fer vaga: argumentari esquirol

Antonina | 28/03/2012, 07:47

Que es de fàcil xerrar, criticar i demanar explicacions desde el teclat d'un ordenador. Si de deveres estàs d'acord amb els plantejaments d'Alternativa no crec que se t'hagues ocorregut fer aquest comentari sobre funcionaris o estodiants. Me pareix ridícul, si de deveres tens esperances en el partit, que la teva única pregunta o comentari vagi enfocada a la rumorología que sempre corre per tot el poble i no només d'Alternativa.
De deveres creus important informar al votants sobre si un regidor ha anat després a fer la copa de rigor.
De deveres que crec que tant per Pollença com per la resta de pais hi ha coses més importants en les que fixar-se o comentar. Per cert, en Garci no es l'única persona que forma part d'Alternativa. Som tota una assamblea de diferents persones amb diferents punts de vista que intentam debatre, explicar i reflexionar de la millor forma possible en benefici de tot el poble i de tots els seus ciutadans. Se pot estar d'acord o no amb els nostres plantajaments o idees però que un cometari es basi en intentar desacreditar a una persona o a un partit per simple i pura rumorología me pareix bastant simplista.

Miguel Sánchez

Re: Raons per a NO fer vaga: argumentari esquirol

Miguel Sánchez | 28/03/2012, 07:39

Por alusiones:

Sobre el tema de Garci, la asamblea toma las decisiones que cree más oportunas y se toman democraticamente por mayoría, es verdad que yo defendía la postura contraría de acudir al pleno el jueves, pero la mayoría creyó oportuno lo contrario y por lo tanto tengo que acatarlo como miembro de ella, sobre si Garci es radical o no, cada uno tendrá su opinión al respecto.

Que salí como tú dices echando pestes, no es verdad, salí molesto pero no echando pestes, es más lo estuve comentando con otro miembro de la asamblea que tampoco fue a la "copa de costumbre" mientras iba hacia el coche, que como no era una actividad profesional no veía motivo para no ir al pleno, pero Garci defendia lo de parar el país y él tuvo el máximo respaldo, no creo que eso sea "echar pestes"

Sobre "la copa de costumbre" para mí la costumbre es no ir, ten en cuenta que yo acompaño mi hijo a los partidos de fútbol y los benjamines suelen jugar a las 10 de la mañana tanto en Pollença como fuera, es verdad que este sábado no había fútbol pero además de mi trabajo diario ahora estoy estudiando unos cursos y estaba cansado y no me apetecía.

Como parece que lo sabes todo "si intento venderte una moto" no te lo vas a creer y eso es lo que pasó.

Creo que nuestros votantes están más que informados.

Un saludo "Sarita"

Joan C C

Re: Raons per a NO fer vaga: argumentari esquirol

Joan C C | 28/03/2012, 07:36

Sarita, si de verdad tienes expectativas puestas en nuestro partido estas invitada a participar en nuestras asambleas, allí podràs opinar i votar, si te interesa saber quien viene o no a tomar la copa de después tendràs que venir i tomarla con nosotros, jo esta vez no fuí, basicamente por que estava cansado i me tenia que levantar pronto al dia siguiente, no te puedo informar de lo que hicieron nuestros concejales.

Pepe

Informant.

Pepe | 28/03/2012, 07:35

"Sarita" a l'assemblea d'Alternativa n'hi ha tot tipus de treballadors i també tenim estudiants universitaris que a més són treballadors.

La vaga no és cap "catxondeo" dir això simplement per fer un comentari maliciós a aquest blog és és d'una insensibilitat suprema. Et recoman veure el vídeo que vam penjar a l'article d'ahir, a veure si tens una mica més de sensibilitat.

Garci és el nostre coordinador i a l'assemblea la seva veu i el seu vot val igual que qualsevol altre. El tema de la vaga es va debatre i votar entre tots. Jo al principi del debat pensava, com en Miguel, que al no ser polítics professionals i tenir una responsabilitat amb els nostres votants no havien de fer vaga però el que té debatre els temes en assemblea és que al escoltar els arguments dels companys pots arribar a canviar d'opinió. La reforma és un atac brutal als drets dels treballadors i el nostre deure com regidors d'un partit que defensa als treballadors és que la vaga sigui un èxit també al ple.
Miguel no es va anar "echando pestes" i normalment no s'apunta al tercer temps.

Sarita

Re: Raons per a NO fer vaga: argumentari esquirol

Sarita | 28/03/2012, 07:00

Que es de fácil hablar de esquiroles desde el funcionariado o del mundo estundiantil, por cierto es verdad lo que he escuchado en un bar que todo este cachondeo de la huelga en alternativa lo ha organizado Garci, yo tengo esperanzas en vuestro partido pero si el referente tiene que ser este radical vais a acabar en nada. Es verdad que un concejal vuestro salió echando pestes de la asamblea y no fue ni a tomar la copa de costumbre, por favor informad a vuestros votantes.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb