URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Vivim en societat.

Alternativa | 02 Abril, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  La setmana passada es va tornar a reunir la junta de portaveus per tractar el tema de l'ordenança d'ocupació de la via pública, unes reunions que s'haurien d'haver fet abans de la seva aprovació inicial. A la vegada el batle està fent reunions amb els restauradors del municipi per tractar els possibles dubtes o problemes que genera la nova ordenança. Al cas de la de Pollença, el passat dijous de ens va avisar i vam poden enviar a les nostres companyes; Cristina i Tonina. Aquestes són les impressions, reflexions i conclusions de na Tonina sobre aquesta reunió

Primer de tot dir que la reunió era per tots el restauradors de Pollença però em va sorprendre que tan sols hi havia representació dels de la Plaça Major, la Plaça dels Seglars i Font del Gall. La resta de representants no hi va acudir. Potser la raó que més vaig escoltar es que “tanmateix l’ordenança ja està aprovada” i que “on normalment hi ha més problemes amb l’ocupació es a la Plaça Major”.

També comentar que me va cridar l’atenció que molts dels que van xerrar durant la reunió tenien molts dubtes sobre l’ordenança i no sabien molt bé com quedaria el seu cas particular en aplicar-la. Tenint en compte això crec que tots, com a ciutadans ens hauríem d’informar més del dia a dia del nostre poble encara que el tema que es tracti no tingui res a veure amb nosaltres perquè al final totes les accions del poble influeixen en tots i cada un dels seus ciutadans.

Després es va parlar molt de les conseqüències que tindria l’ordenança sobre el turisme perquè evidentment la majoria dels bars i restaurants de Pollença viuen essencialment d’aquest durant la temporada.

 A partir d’aquí m’agradaria fer una reflexió personal: es  indiscutible que Pollença          ( Pollença poble, el Moll, la Cala i Formentor ) viu principalment del turisme però crec que aquest  no pot ser l’excusa per vertebrar  el dia a dia i l’organització d’un poble. Si que es vera que es una condició que s’ha de tenir present diàriament però no pot ser que condicioni la vida dels ciutadans que viuen i aporten els 365 dies de l’any. Amb tot això  no vull dir que no s’hagi de tenir en compte que la nostra economia depèn d’ ell, simplement que l’argument del turisme no ho justifica tot. Hem de tornar a tenir un bon turisme el qual també respecti el lloc que visita i pugui gaudir d’ ell en tot el seu esplendor i així probablement recomanar-nos o repetir l’estada

A la reunió aquest va ser un tema recurrent però cap restaurador va pensar que tots els pollencins, TOTS, hem de poder gaudir del poble que ajudem a mantenir i que per exemple la Plaça Major no només es un quadrat que es pot ocupar indiscriminadament sinó que també es un lloc de reunió d’amics, d’esbarjo dels més petits, etc. no només són taules i cadires.

La igualtat esdevé  per tots  igual i no podem pretendre pensar només amb la nostra i amb els nostres interessos perquè si tots fèiem el mateix deixem d’esser un poble. Es clar que els interessos de cadascú son els més importants però això no lleva que per aconseguir-los s’hagi de passar per damunt del interessos del demés i pretendre aconseguir tot el que un vol costi el que costi. Hem de  lluitar pel que en interessa a cada un però això no implica que haguem d’aconseguir el nostre objectiu al 100% impedint que altres no ho puguin aconseguir. Crec que tots en regim i en hem de regir per les mateixes normes i hem de tenir clar que  no sempre aconseguirem el 100% dels nostres objectius i a vegades pel bé col·lectiu no tots podem tenir sempre el que volem, com ho volem i quan ho volem, simplement ens hem d’adaptar a la societat a la que vivim TOTS.

M’agradaria acabar dient una cosa que es molt simple però que en realitat cap ens apliquem. La llibertat d’un ciutadà comença quan acaba la llibertat de  l’altre ciutadà i viceversa, la llibertat d’un ciutadà acaba quan comença la llibertat de l’altre ciutadà. Considero  que aquesta premissa es importantíssima per viure en societat i avançar tots junts.

Ordenança municipal reguladora de l'ocupació de via pública amb taules i cadires i altres elements complementaris i de l'ús de les terrasses i zones privades de l'oferta turística bàsica visibles des de la via pública. Aprovació inicial. A exposició pública fins dia 16 d'abril.

 

 

 

Comentaris

jenizaro

Re: Vivim en societat.

jenizaro | 03/04/2012, 17:28

Se tuvo la oportunidad en su dia con las illetes y se dejo escapar en beneficio de algun especulador que ahora se erige en adalid del pueblo llano. Ahora hay que comerse la edificabilidad.

Jose

indignacion

Jose | 03/04/2012, 17:00

Jrv estoy totalmente de acuerdo contigo eh visto el discurso en directo y es una autentica verguenza intentan maquillar lo que realmente estan proponiendo que es a sacrificio de la clase media sanear cuentas de las cuales los "senyores ministros" son los principales culpables,despues de haber saqueado hasta artarse las arcas(muchos de ellos en beneficio proprio)de dinero publico,y nos venden el "se creara un impuesto de grandes empresas y multinacionales" a mi sinceramente no me venden nada y la "familia real" hace ya tiempo que se tendria que estar buscando la vida como todo hijo de vecino que esto es ya un circo de los de primer nivel,en el que el rey se pasea con su yate y su chalet salido del sudor de tanta gente,pero bueno siento que esto poco va a cambiar y este no es sitio para este debate pero realmente estoy indignado

En cuanto al tema de antes ahi va una proposicion sin mucho meditarlo realmente que os pareceria una ampliacion de plaza major sacrificando una de las calles,asi seria mucho mas comodo para todo el mundo e incluso se podria modernizar un poco,se que esta opcion es remotamente posible y poco cambiaria lo del tema anterior ya que afecta a muchos mas lugares no solo a la plaza,pero nose quiza sea el momento de ampliar fronteras,repito esto es solo una proposicion sin pensar en lo que podria afectar la misma no me salteis al cuello,en cuanto al tema de la destruccion de paisajes con este gobierno veo que es un tema muy serio ya que estan permitiendo construcciones en lugares virgenes y por lo visto a "la central" poco les importa mallorca y sus paisajes algo que me duele mas que nada ya que es parte de nuestra vida y nuestra tierra en este tema realmente pienso que hay que actuar

Pepe

Oiat

Pepe | 03/04/2012, 14:35

Com diu JRV ningú ha de callar, quan més gent comenti i faci aportacions millor. Si tothom llegís i fes al·legacions segur que l'ordenança seria millor.
El que també és clar és que l'Ajuntament ha de fer la feina complicada de equilibrar interessos diversos i en aquest tema jo no he detectat ni per part del batle ni per part del tècnic cap tracte de favor.

JRV

IMPRESSIONAT!!

JRV | 03/04/2012, 12:25

SI, ESTIC IMPRESSIONAT! lA CASA DEL REI( NO ES DEIA PALAU?) TINDRÀ...UN 2% MENYS DE PRESSUPOST!!(HO COMPENSARÀ URDANGARIN?)TOT UN GESTE SOLIDARI!!
CREC QUE TALMENT FEREN ELS EMPRESSARIS HOTELERS DE MALLORCA AL SEU DIA REGALANT-LI, POBRET, UN IOT DE 5.000.000€, QUAN SE LI ESPENYI AQUEST, S'HAURIA DE ORGANITZAR UNA COL·LECTA ENTRE ELS PARATS DE MALLORCA, LES CAMARERES DE PISOS, CAMBRERS , PALETES AMB SOU REDUÏT, ETC. PER COMPRAR-N'HI UN ALTRE. JO PROPOSO QUE SIGUI DE REQUILLA, PERÒ!

jrv

Calma

jrv | 03/04/2012, 12:13

Fa molts anys que aquesta ja no és l'illa de la calma, la calma l'ens han robada, o l'hem perduda noltros...
No perdis la calma, "oiat", no estic d'acord amb Turgut, però per favor, no els facis callar, ni a ell ni a ningú que tingui un mínim respecte pels altres. Es allò de " no estic d'acord amb tu, però lluitaré pel dret a expressar-ho".
Respecte a "José", curiossament el seu comentari inicial no massa constructiu, ha generat un debat prou enriquidor, crec.
I estic d'acord que el turisme és la gran industria nacional, aquesta industria que del centre de l'estat espanyol gaudeixen econòmicament, però que no pateixen els seus efectes negatius, que també en te, com és vendrer el nostre futur, de cada vegada mes estret en consonància amb la destrucció del paissatge, aquest darrer cada vegada mes minso, igual que el nostre futur econòmic lligat en gran part a aquest paissatge...ja veis el que pot passar amb el Trenc...

oiat

no te nom

oiat | 03/04/2012, 08:23

Turgut, tu lo que has de fer es callar sobretot sient qui ets!!!! Jo soc comerciant de Pollença no estic gens d´acord que l´ordenanse municipal sobre lócupacio de la via publica tengui res a veure amb el señor batle( vinculat amb el sector,no direm l´establiment) o el tecnic de medi(tambe vinculat al sector) Ja esta be!!! aixo ja fa coio!!! aviat hi haura gent que per anar a casa seva haura d´entrar pel portal del BAR

Pepe

Re: Vivim en societat.

Pepe | 02/04/2012, 21:58

José no cal donar més explicacions,la resta de comentaris que has fet em semblen molt correctes i és la línia a seguir si volem un debat productiu.

Que no es poc

Vivim ....

Que no es poc | 02/04/2012, 21:49

Es obvi, que tots directe o indirectament, vivim del turisme (uns més que altres) però aquesta dependència, no ha de convertir-se en una patent de cors, perquè això de la via cada vegada sia manco pública i qualque dia haguem de demanar permís al cambrer/a, per poder creuar una plaça o un carrer.
Però deixant un poc de banda el tema regulatori, ¿vos imaginau per un moment, que no tots els negocis dels voltants de la plaça fossin bars i restaurants, si no que fossin negocis d'altres tipus.
Tractau de visualitzar la imatge d'un bancari actualitzant llibretes al mig de la plaça, un venedor d'electrodomèstics muntant la paradeta un poc més enllà, el lampista oferint els seus serveis a l'altre costat, etc etc. perquè el seu local es petit i no te terrassa o no te aparador, on mostrar les excel·lències dels seus productes, ¿no pensau que també tenen dret a ocupar la via publica?.
A que vos ha semblat un poc surrealista?
Si no fos per la primera industria nacional,gracies a la que s'han fet tantes i tantes aberracions a aquestes illes, aquesta podria ser una imatge molt habitual.
En canvi el que es i serà habitual, serà veure els espais de tots, ocupats per uns pocs.

Jose

Resposta

Jose | 02/04/2012, 21:28

En primer lugar mi expresion fue un error pero no lo que queria transmitir(en el mundo,mallorca,pollença donde busques esta lleno de gente que no trabaja no mueve un hilo y encima se dan el privilegio de quejarse y querer cambiar el mundo desde la silla de su casa) y yo creo que con un poco de sentido comun no os deberias de haber dado por aludidos por que claramente esa expresion no iva dirigida a nadie en comun(y menos trabajadores y gente que da su dedicacion al pueblo sin ningun tipo de lucro) sino a lo que describo antes y estoy segurisimo que mas de uno estara de acuerdo con esto un poco de sentido comun gente que no eh matado a nadie

Pepe

Turgut

Pepe | 02/04/2012, 21:05

Bones Turgut, home si tu no veus res insultat en començar dient "animal lo que es vivir del bote y no dar un palo al agua,asi es muy facil quejarse y muy complaciente..." Te l'explicaré, l'ordenança ens va arribar per parts hores abans del ple, posa-te a llegir-la de nit entre preparació de classes, correccions... Després tornate-la a llegir tres o quatre vegades per fer aportacions; ja hem fet dues reunions de més de dues hores (hores que llevo a la meva família i que he de compatibilitzar amb la meva feina de professor) i encara resten més reunions... I ara amb una mica d'empatia crec que seràs capaç de veure com pot molestar un comentari que era totalment innecessari com ha demostrat després José en uns comentaris molt més correctes.

Jose

Resposta

Jose | 02/04/2012, 20:54

totalmente de acuerdo con el ultimo comentario

Jose

Resposta

Jose | 02/04/2012, 20:42

Miquel,tu tesis es muy amplia y muy rica en observaciones utiles que quizas se me habian escapado y respeto totalmente tu opinion y aunque no la comparto al 100 por 100 como es normal en personas con diferentes ideales es un punto de vista muy respetable,en cuanto a lo de expansion me refiero a expansion economica de los locales lo cual desde mi punto de vista favorece ampliamente a trabajadores y contribuyentes por lo que conlleva la demanda de trabajo,eso no quita el derecho que tiene el cuidadano de reclamar sus derechos y por tanto opinar y denunciar,y aun a pesar de mi ideales y opiniones respeto totalemnte a la gente que cree que en este ambito tiene que haber cambios,por lo tanto lo ultimo que busco aqui es polemizar y discutir incoherentemente solo compartir opiniones y como en el caso de miquel con buenos argumentos me hagan plantearme nuevas ideas,en cuanto a lo del puerto yo creo que si funciona(a pesar de las mas que entendibles quejas de los vendedores) sera una muestra de que con un poco de sacrificio pueden salir las 2 partes beneficiadas unos mas que otros logicamente pero con este tipo de esfuerzos es como se puede hacer del todo un todo mas grande compartiendo lo que es de todos,buenas noches y disfrutemos del privilegio que tenemos de vivir en un lugar como pocos

... y residentes

Re: Vivim en societat.

... y residentes | 02/04/2012, 20:15

Subscribo muchos de los argumentos, aunque me entristece la demagogia de oir la misma cantinela de separar "Industriales y residentes". Como si alguien separara "profesores y residentes", "funcionarios y residentes", "dueños de VTV y residentes". Despues pasa que el tipico demagogico mayor sube a un escenario y dice "la plaça es nostra!!!", como si estuviera en la revolucion, mientras da recitales del 3 al cuarto cobrando de los impuestos que pagan los ocupantes de la via publica. En fin.

Joan C

Re: Vivim en societat.

Joan C | 02/04/2012, 20:01

Em sembla que sovint falta una mica de sensibilitat i sentit comú. Jo crec que fer complir una ordenaça lógica també beneficia als propis bars. Sembla que sovint hi ha una competència excesiva per treure taules tot i que no sempre s'omplen les terraces. Jo m'estic més seure a una terraza agradable i amplia que no tenir les taules dels veinats aferrades al clotell. Si pensasim en el conjunt i guanyariem tots

jrv

Turgut

jrv | 02/04/2012, 19:12

Estic segur que José no volia ofendrer a ningú, però ho he dubtat quan he començat a llegir una cosa que no son precisament lloançes, com és: " animal lo que és vivir del bote i no dar un palo al agua...etc.". Gran Aportaciò, pardiez!
Entenc que a un municipi turistic i amb les caràcteristicas de vivendes vacacionals com és Pollença, que fa que els visitants facin mes ús de restaurants i cafeteries, una ordenança d'ocupació de via pública és una cosa molt seriosa, i sincerament el primer comentari de José no aporta gran cosa, com tampoc ho aporta aquesta deficient ordenanza, que sembla feta a correcuita i per quedar bé i però poques coses soluciona. Unes terrasses i vies públiques abarrotades de taules i cadires poden (tal volta) donar mes guany puntualment a establimets TAN BEN SITUATS COM ELS DE LA PLAÇA, en detriment dels altres instal·lats a vies amb trànsit rodat, però no crec que zones peatonals abarrotades siguin precissament un atractiu turístic.

Miquel Sánchez

Re: Vivim en societat.

Miquel Sánchez | 02/04/2012, 18:43

Jose, no has contestado a mi pregunta sobre lo de expandirse pero ahí va mi tesis:

La industria turística no es una industria que tenga su radio de acción en la factoria o en el polígono industrial como pueda tener un fábrica, los clientes de los hoteles o los que residen en villas vienen a compartir con nosotros el espacio común que tenemos, ya sea asistiendo a nuestros museos, ya sea comtemplando nuestros monumentos, ya sea en la playa, ya sea simplemente paseando por nuestras calles, es cierto que nuestra primera industria es el turismo, pero no es menos cierto que Pollença tiene una vida social y unos lugares emblemáticos en donde los residentes desde hace muchos años compartían los juegos de sus hijos, sus charlas o simplemente "hacer un helado de Ca'n Butxaca", cocretamente en la Plaza Mayor. Es muy justo que estos residentes reclamen los que de niños hicieron ellos (excepto jugar a la pelota, lógico creo yo), sus padres y hasta sus abuelos, cosa que ahora no pueden hacer por la invasión de terrazas de bar que han proliferado en los últimos años en la plaza mayor, no voy a entrar en la batallita de que muchos de vosotros cuando llega el mes de octubre cerráis las puertas y no os vuelven a ver hasta abril y encima querer imponer vuestras argumentos, eso es una tontería, pero bien es cierto que como industriales de este pueblo tenéis todo el derecho a que se os ceda un espacio público para que podáis llevar a buen puerto vuestros negocios y proyectos y ese es el equilibrio que hay que conseguir, que los residentes se sientan cómodos en su plaza y los industriales puedan como he dicho sacar su negocio adelante.

Por otra parte, en el Puerto empieza a ver una polémica por un intento o no ya intento sino decisión de mandar al centro de la plaza a los vendedores que los miercoles ocupaban el lugar de las terrazas de los bares y así no tener que desmontar la terraza y poderla explotar durante la mañana del miercoles, el argumento de los vendedores es que es su "sitio anual" y los bares solo abren 7 meses y por eso ellos tienen más derecho a conservar su lugar, la verdad es que es una decisión difícil pero creo que aquí los bares tienen algo más de razón ya que el cambio de lugar no creo que sea traumático ya que el desplazamiento es solo de unas decenas de metros.

Joan Miquel Cerdà Cerdà

Mare de Deu dels Angels!!!

Joan Miquel Cerdà Cerdà | 02/04/2012, 18:19

Entre "Garcias" i "Sanchezes" estem ben arreglats a Pollença

turgut

Re: Vivim en societat.

turgut | 02/04/2012, 17:59

La veritat no entenc perquè vos heu ficat amb el tal Jose amb aquesta sanya, no fa ganes de comentar res. Jo no veig res insultant al seu comentari, i vos hi heu tirat damunt.

Jose

Resposta

Jose | 02/04/2012, 16:19

en primer lugar lo de "animal"no iva con mala intencion ni dirigido a nadie en concreto es mi manera de expresarme,en segundo lugar no soy mas que una persona que da su humilde e intrascendente opinion desde un punto de vista diferente pero firme y con esto no quiero decir que este en contra de todo lo que se pueda decir o proponer desde otro punto de vista,sino que lo que yo creo es que aveces por el bien comun hay que realizar pequeños sacrificios como en este caso,y que quiero decir con esto que no creo que la ocupacion de espacio publico por parte de bares y restaurantes sea algo con lo que no se pueda convivir e incluso desde mi punto de vista hay que sentirse orgulloso de ello,por lo que conlleva,no olvidemos que un turista que come en mi bar luego ira y gastara en tu tienda,utilizara transporte publico o taxi y dara de comer a muchas familias,es solo una pequeña reflexion ni mas ni menos sin animos de ofender ni cambiar la opinion de nadie,saludos y cuidemos este hermoso rincon del planeta

Miguel Sánchez

Re: Vivim en societat.

Miguel Sánchez | 02/04/2012, 15:50

Jose ¿Qué entiendes por expandirse?

Ichigo

Re: Vivim en societat.

Ichigo | 02/04/2012, 15:00

Jose, yo te habría recomendado poner puntos para continuar despacio, que para eso existen los ".".
No quiero que me sangren mis ojos cuando leo tu comentario.
Y no digas "animal" a quien no sabes quien es. No me parece de buena educación.

Pepe

Re: Vivim en societat.

Pepe | 02/04/2012, 14:26

José començar un comentari insultant no és massa positiu.
La convivència entre negocis i ciutadans és possible i és el que cal aconseguir però evidentment amb actituds com la teva no s'arriba a cap lloc.
No fa falta fer la prova que comentes cada dia hi ha gent als bancs de la plaça i nins que la gaudeixen sense necessitat de consumir igual que hi ha negocis plens i gent que gaudeix dels mateixos. Les dues coses són compatibles i no cal cap guerra.

jrv

Ordenança per TOTS?

jrv | 02/04/2012, 14:04

L'ordenança d'ocupació de la via pública ha de ser una ordenança que beneficii a la convivència en primer lloc, i a la econòmia en segon lloc, sense oblidar l'importància d'aquesta darrera.
I l'ocupació de la via pública no tan sols és per la plaça de Pollença, pollença és molt mes gran que la seva plaça, arriba fins i tot al Cap de Formentor...
I respecte a pagar impostos, els veinats del Carrer de l'Alacanti, o la Plaça de l'Alzina, per posar exemples, també pagan impostos...
Cal mirar un poc mes enfora que el seu nas per emetrer una opinió profitosa per tots.

jrv

Jose, no t'entenc.

jrv | 02/04/2012, 13:56

Ho sento, Jopse, però el teu comentari és llarg, però no entenc on vol anar a parar.
Però me dona la sensaci´`o de que anteposa interessos particulars a interessos col·lectius.
Respecte a pagar impostos, a mi m'agradaria haver de pagar-ne molts mes.
Seria senyal de que la meva economia estaria mes sanejada que la majoria dels mortals d'aquest municipi.

Jose

Asuntdemes

Jose | 02/04/2012, 13:01

animal lo que es vivir del bote y no dar un palo al agua,asi es muy facil quejarse y muy complaciente tambien,incluso da la sensacion de serle util al pueblo pero senyores no creeis que los negocios tanto por lo que pagan por la ocupacion de la plaza como por lo que aportan al pais en impuestos tambien tienen derecho a expandirse e inculso con la recaudacion anual se pueden mejorar muchisimas cosas de un pueblo con demasiado por mejorar como para centrarse en temas que solo perjudican y para darse cuenta de ello solo haria falta una pequenya prueba que cierren todos los negocios de plaza major un dia de verano,a ver cuanta gente se queda en los bancos etc..senyores no tiremos atras algo que no ah costado tanto y miremos a asuntos de verdadero interes que hay mucho por mejorar

Joan C C

Re: Vivim en societat.

Joan C C | 02/04/2012, 10:43

Tenc la sensació que uns dels mals d'aquest pobre ha estat que cada un mira sols per el seu redol en lloc de mirar per el conjunt. Per posar un exemple, hi ha terraces que sovint ocupen més del que necesiten, no hem pensat en el valor que tenim com a conjunt si no que em anat als beneficis particulars.
si milloram el valor del conjunt millorarem també el particular.

Antonina Amer Cifre

Re: Vivim en societat.

Antonina Amer Cifre | 02/04/2012, 10:34

Gràcies, simplement pens que molts dels interessos particulars passen per l'obtenció de beneficis per part de tots els individus de la societat en que vivim.

Pepe

Re: Vivim en societat.

Pepe | 02/04/2012, 09:25

Una bona reflexió Tonina, si volem avança com poble cal més implicació i cooperació de la gent. Aquesta ordenança ens afecta a tot i estaria bé que no només els propietaris de negocis sinó més gent li fes una ullada i aportés idees per millorar-la. Fins el 16 d'abril encara hi ha temps.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb