URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal una nova exposició de l'Ordenança d'ocupació de la via pública.

Alternativa | 17 Abril, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Ahir va finalitzar l’ exposició pública de la ordenança d’ocupació de la via pública. Després de la seva aprovació inicial la junta de portaveus ens hem reunit dues vegades per revisar-la, sense arribar a fer-ho de manera completa, al manco s’hauria d’haver fet una altra reunió. Falta entre altres coses revisar els diferents mapes de l’ordenança. Per això el divendres passat vam presentar unes al·legacions a la mateixa ordenança.

Pel que sabem s’han presentat nombroses al·legacions substancials a l’ordenança per això ara el més norma,l i el que demanam a l’equip de govern, és que la nova ordenança no s’apliqui aquesta temporada ja que consideram que seria impossible fer-ho de forma correcta quan la majoria de les terrasses ja s’han muntat. La precipitació amb la que s’han fet les coses fins ara no ha portat res bo i seria il·logic pretendre aplicar ara una ordenança amb canvis prou significatius respecte a la que tenim a aquest moment.

El més lògic  i el que demanam és  reunir de la junta de portaveus per estudiar totes les al·legacions que s’han presentat, i fer una nova redacció el més consensuada possible i una nova exposició pública de la ordenança amb les al·legacions acceptades. Així tothom haurà pogut dir la seva i els bars, restaurants i comerços tendrien temps per complir sense problemes la nova ordenança a la temporada.

Aquestes són les al·legacions que hem presentat, a més de diferents propostes que hem fet a les dues juntes de portaveu, i que esperam poder ampliar en noves reunions.

- El títol de l’ordenança hauria de ser “ordenança municipal reguladora de l’ocupació de la via pública” més breu i que inclouria tot el que ocupés la via pública.

 

- Article 9. Denegacions.

        - 11. l’informe favorable o desfavorable de la policia per les ocupacions sol·licitades en la calçada o en zona d’aparcaments s’han de fonamentar en informes previs amb criteris objectius; freqüència i intensitat tràfic, amplitud de la calçada, si és d’un sentit o doble sentit, localització de l’espai... (afecta també a l’article 16.4.1.)

        - 14 i 21. Cal fer un llistat dels llocs considerats d’especial rellevància ambiental o monumental (afecta també a l’article 16.5).

- El capítol III també ha de fer referència a ocupacions realitzades per comerços.

- Article 18.3 Es podran permetre ancoratges o fixacions en llocs com la primera línia per evitar que el vent pugui aixecar els para-sols.

 

- Article 40 Infraccions lleus. Llevar totes les que fan referència a ús i no a ocupació de la via pública; 40.7./ 40.8/ 40.26/

Llevar l’article 40.17. Què fa referència a la realització d’acampades i que no té cap sentit a Pollença.

El 40.27; la venda ambulant s’hauria de regular ni prohibir totalment,

El 40.28; els artistes de carrer s’han de regular.

- L’ordenança ha de incloure un apartat dedicat als expositors i ròtols comercials de comerços  que es pengen a les fatxades o es posen a la via pública i tenen un important impacte visual , degradant el paisatge urbà.

 

Articles anteriors sobre el tema;

Una ordenança hibrida i confusa.

Nova ordenança ocupació de la via pública.

Vivim en societat.

 

Comentaris

Ichigo

Re: Cal una nova exposició de l'Ordenança d'ocupació de la via pública.

Ichigo | 19/04/2012, 08:07

¿Convergència? Querrás decir "Divergència".

Dr

Re: Cal una nova exposició de l'Ordenança d'ocupació de la via pública.

Dr | 18/04/2012, 16:27

Ahora Convergència dice que no conocen a los que iban en su lista. La amnesia en un partido teóricamente joven es preocupante.

jrv

Mariano for ever!

jrv | 18/04/2012, 07:19

Es un privilegi poder llegir els articles d'en Mariano Moragues...la seva dissecció del personatge J.R.Bauzà no pot ser mes precissa ni encertada...s'ens ha colat per la porta gran de la democràcia, el pitjor dels sistemes politics , llevat dels altres, diuen, un enemic dels ciutadans i ciutadanes de Balears. Ell exerceix una corrupció legal, és a dir, putejar la gent amb la llei amb la mà, llei que cada vegada és demostra mes que massa sovint està allunyada de la justicia i la veritat. Una corrupcio molt mes mala de combatre que l'altra, la de ficar la mà al calaix...
El servidor d'un centralisme tronat i representants d'una guarda de fanatics espanyolistes incults i una malaltia per la convivència de tot l'estat...

Alternativa per Pollença

Tribuna de Mallorca

Alternativa per Pollença | 18/04/2012, 07:18

Alternativa per Pollença demana que es retardi l’ordenança d’ocupació de la via pública.

www.tribunamallorca.org/not%EDcies/pol%EDtica/alternativa-per-pollen%E7a-demana-que-es-retardi-l%92ordenan%E7a-d%92ocupaci%F3-de-la-via-p%FAblica/

Alternativa per Pollença

Convocatòria

Alternativa per Pollença | 17/04/2012, 21:39

Domingo 22 de abril a las 20hs, en el Auditori de Santa Margalida, con Juan Carlos Monedero (profesor de Ciencias Políticas y Sociología de la Complutense e intelectual de prestigio internacional) que nos visita para presentar su libro "La transición contada a nuestros padres" y para debatir sobre lo que le preguntemos de la actualidad política y social. Te pediríamos que nos ayudes a difundirlo entre tus contactos ya que es un personaje que vale la pena ser escuchado.

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 17/04/2012, 14:52

Els que han estat responsables del Festival haurien d'explicar per què es contractava a en Roy a dit saltant la llei de contractació pública.

La Fiscalía acusa a excargos de UM en el Inestur de favorecer con 1,5 millones a empresas.

...Por su parte, el empresario José Florentino Roy, responsable de JJ Roy Imatge SLU, habría obtenido la adjudicación directa de tres contratos por 41.196 euros, como contraprestación a lo cual favoreció presuntamente a UM con la creación gratuita de la página web del partido por encargo, según la Fiscalía, del entonces alcalde del Ayuntamiento de Pollença Joan Cerdà, quien recientemente negó estas acusaciones ante la jueza instructora del caso Voltor.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/local/la-fiscalia-acusa-a-excargos-de-um-en-el-inestur-de-favorecer-con-1-5-millones-a-empresas.html

Ichigo

Re: Cal una nova exposició de l'Ordenança d'ocupació de la via pública.

Ichigo | 17/04/2012, 13:20

En temes com el de Repsol-YPF:
Nunca debieron votar a Rajoy.
.-'---`-.
,' `.
|
|
_
, _ ,'-,/-)
( * ,' ,' ,'-)
`._,) -',-')
/ ''/
) / /
/ ,'-'
NUNCA, NUNCA, NUNCA...

ARFV

Idò

ARFV | 17/04/2012, 09:56

www.principiamarsupia.wordpress.com/2012/04/16/carta-de-un-investigador-al-rey-don-juan-carlos/

ARFV

Memòria

ARFV | 17/04/2012, 09:34

www.ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/local/memoria-de-mallorca-localiza-44-fosas-de-la-guerra-civil-con-mas-de-2-200-muertos.html

Miguel Sánchez

Re: Cal una nova exposició de l'Ordenança d'ocupació de la via pública.

Miguel Sánchez | 17/04/2012, 08:10

Com diu n'Escolar la bufetada va cap a Repsol deixant al costat els altres accionistas de YPF, ja que ara mateix és REPSOL la qui pren les decisions, per altra part també "sona" una petrolera chinessa com substituta de REPSOL que si faria les inversions pertinents a l'Argentina per explotar el petroli que REPSOL diu que no és rentable.

Sigui quin sigui el resultat recordem que no són els interessos d'Espanya si no d'una empresa espanyola privada que a més ens té els combustibles per nuvols al nostre país.

Alternativa per Pollença

Escolar

Alternativa per Pollença | 17/04/2012, 07:40

Siete apuntes sobre la expropiación
www.escolar.net/MT/archives/2012/04/siete-apuntes-sobre-la-expropiacion-de-ypf.html#comments

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb