URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CLXXII) Puig de Monti-Sion.

Alternativa | 08 Abril, 2012 06:00

Ja que érem a Porreres i ens sobraven un parell d’hores, pujàrem al Puig de Monti – Sion on se troba el monestir del mateix nom, té una altura d’uns 250 metres.

L’ermita primitiva se construí a partir de 1348, fou fundada per l’ordre de Sant Ignasi de Loyola, més tard els Jesuïtes hi inauguraren una escola de gramàtica llatina, pot ser al 1530 però alguns autors donen altres dates.  Aquesta escola va estar activa fins al 1835 que acabà degut a l’exclaustració.

A partir del segle XV s’havia començat a construir l’església actual i el claustre, tot i que en els segles XVIII i XIX s’hi feren reformes que els hi donaren l’aspecte actual.

Una placa al claustre diu, -El 14 de gener de 1954 tot el poble de Porreres construí la carretera d’aquest santuari-; pareix ser que en un dia començaren i acabaren els 3 quilòmetres de carretera.

Està habilitat, com altres monestirs de Mallorca, amb cel·les per a donar un servei d’hostatgeria, ideal per fer rutes per el centre de l’illa.  

És un lloc tranquil on se pot fer un passeig pels voltants o observar alguns dels elements arquitectònics. Com a tot lloc elevat, s’hi pot gaudir de bones vistes si el dia està clar.

                                                                                           ARFV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb