URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal obrir el centre de turisme ornitològic de la Gola.

Alternativa | 11 Abril, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Ens preocupa i criticam el tancament del  Centre de Turisme Ornitològic  de la Gola  que en principi s’hauria d’haver obert l’1 d’abril. A més sembla que no es mou ni licitació ni contracte per a la gestió del Centre i es posa en dubte la seva obertura enguany. Hem demanat a l’equip de govern que s’informi sobre aquest tancament però encara no hem obtingut resposta. Demanam  la continuïtat del Centre i que es garanteixi el manteniment i millora de la zona humida i del Parc.


El tancament del Centre seria una pèssima notícia per Pollença i de cap de les maneres pot ser consentit per l’Ajuntament. El Centre té un gran potencial, i és un gran valor afegit del municipi. És totalment hipòcrita veure com s'omplen la boca amb la desestacionalització turística i poden deixar tirat un petit recurs, de baix cost, que ja havia sembrat llavor i era lloat per molts visitants. Al 2011 va registrar la visita de 5.823 persones en tota la temporada, i un  53% dels visitants eren britànics. El major volum de visitants es va registrar durant els mesos de primavera i tardor, amb la qual cosa se n’ha consolidat l’oferta turística fora de temporada. Concretament, el mes de maig de 2011 es va registrar el nombre més alt de visites al centre, amb prop de 1.400 persones.

 

El Centre de la Gola és el primer i únic d’aquestes característiques obert al públic a les Illes Balears. Ha estat gestionat fins a finals de març pel Consorci la Gola, que estava format per l’Ajuntament de Pollença i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i es troba a la zona humida de la Gola, al bell mig del Port de Pollença. Es va inaugurar l’any 2010 amb l’objectiu de donar a conèixer els valors ornitològics i naturalístics del nostre terme municipal. A més, el centre ha fet una gran feina educativa i divulgativa i va recopilar el registre de prop de 70 espècies diferents d’aus a la Gola. 


 

El Centre de la Gola és el primer i únic d’aquestes característiques obert al públic a les Illes Balears. Ha estat gestionat fins a finals de març pel Consorci la Gola, que estava format per l’Ajuntament de Pollença i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i es troba a la zona humida de la Gola, al bell mig del Port de Pollença. Es va inaugurar l’any 2010 amb l’objectiu de donar a conèixer els valors ornitològics i naturalístics del nostre terme municipal. A més, el centre ha fet una gran feina educativa i divulgativa i va recopilar el registre de prop de 70 espècies diferents d’aus a la Gola. 

 

Nota de premsa del GOB denunciant el tancament

 

Article i fotografies del company Biel Perelló 

 

Reportatge sobre el CENTRE DE TURISME ORNITOLÒGIC DE LA GOLA (Port de Pollença) emès el 28 de setembre de 2010 al programa L'AGUAIT de TV DE MALLORCA [M] i produït per MIRAPRIM.


 

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Comunicat del Govern

Alternativa per Pollença | 20/04/2012, 14:45

Espais de Natura Balear assumirà la gestió de la Gola després de la dissolució del Consorci

El Govern ha acordat dissoldre el Consorci de la Gola, en el marc del projecte de reestructuració del sector públic instrumental. Aquest Consorci, integrat pel Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Pollença, es va crear al juny de 2004 per adquirir els terrenys que integraven la zona anomenada la Gola, al Port de Pollença, amb la finalitat de protegir-la i crear un parc periurbà, gestionat pel Consorci.

La dissolució d’aquest Consorci serà efectiva el 30 de juny, i a partir de llavors l’empresa Espais de Natura Balear, adscrita a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, assumirà la gestió i les tasques de protecció i manteniment de la zona, que s’incorporarà, així, a l’ampli catàleg de parcs i espais naturals públics gestionats per aquesta empresa.

Dia i hora d'emissió: 20/04/2012, 12:30
Tipus de comunicat: Consell de Govern
Emissor: Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori
Consell de Govern:

Albert L.

TURISME

Albert L. | 11/04/2012, 22:24

Si, és cert, s'hauria d'obrir el centre de La Gola. Però el que vertaderament caldria és sustituir la regidora de Turisme que no s'entera ni del sant ni de la festa.

Miquel Sánchez

Re: Cal obrir el centre de turisme ornitològic de la Gola.

Miquel Sánchez | 11/04/2012, 21:40

És veritat el passat any el propietari de l'escola de vela va dir a la premsa "nadie me ha avisado", quan va quedar deserta la licitació

Pepe

Re: Cal obrir el centre de turisme ornitològic de la Gola.

Pepe | 11/04/2012, 21:28

No sé el que es podrà finalment demostrar o no al judici del cas voltor, però qualsevol que hagi llegit el sumari coneixerà les misèries d'UM i com utiltizaven els càrrec de forma partidista gestionant els doblers públics en benefici propi.

Pepe

Re: Cal obrir el centre de turisme ornitològic de la Gola.

Pepe | 11/04/2012, 21:20

Respecte a l'escola de vela de la Gola sempre fan l'ocupació abans de tenir cap autorització per part de Costes i són els zeladors de Costes els que haurien d'actuar. Clar que també s'ha de dir que Costes hauria d'agilitzar molt més les autoritzacions.
La tradició d'aquesta escola no pot ser una excusa per no actuar.
A la licitació que fa l'Ajuntament fins ara només es presenta aquesta empresa.

Paco

Re: Cal obrir el centre de turisme ornitològic de la Gola.

Paco | 11/04/2012, 18:55

CASO VOLTOR | Pieza separada número 14
Indagan si Pollença auspició la web de UM y si el Inestur pagó su puesta en marcha

El exalcalde Joan Cerdà ha declarado como imputado

Europa Press | Palma
Actualizado miércoles 11/04/2012 17:53 horas

Disminuye el tamaño del texto
Aumenta el tamaño del texto

El exalcalde de Pollença, Joan Cerdà, ha asegurado, durante la declaración que este miércoles ha prestado en calidad de imputado en el marco del caso Voltor, que mientras ocupó este cargo nunca auspició la puesta en marcha de la página web del grupo municipal de Unió Mallorquina (UM) para que ésta fuera sufragada con fondos del Instituto de Estrategia Turística (Inestur), dependiente de la Conselleria de Turismo.

Así lo ha puesto de manifiesto en su comparecencia ante la titular del Juzgado de Instrucción número 10, Carmen Abrines, en la que ha sido interrogado en torno al presunto desvío de fondos de esta empresa pública al impulso de la web de la extinta formación nacionalista, desarrollada por el empresario José Florentino Roy, quien también se encuentra encausado dentro de estas pesquisas.

En el marco de la pieza separada número 14 de este caso, el exprimer edil ha incidido en que nunca le dijo al exgerente del Inestur Antoni Oliver que desde esta empresa fuera impulsada la web, al tiempo que ha asegurado que el único contacto que tuvo con Roy sobre este asunto fue, como miembro del comité local de UM, "para darle mi opinión sobre el contenido" de la misma después de que éste acudiera a él para preguntarle cómo creía que debía ser la página.

"No tengo constancia de que se pretendiera que la web se hiciera por Roy dándose por cobrado a través de contrataciones con el Inestur", ha insistido Cerdà, quien en esta misma línea ha apuntado que el empresario "nada tiene que ver con el Ayuntamiento de Pollença" y que el desarrollo de este proyecto fue debatido durante varias reuniones por el comité local del partido. "Una vez se decidió la elaboración, no intervine ni directa ni indirectamente en el trabajo realizado", ha añadido.

Piragua

Platges

Piragua | 11/04/2012, 14:36

Es interesante observar como el lote "F.- Lot Escola de Vela de La Gola: 40.000 €/temporada, millorable a l’alça" lleva ya tiempo funcionando. ¿Para qué hacer licitación?.
Este explotador debería ser excluído ya de entrada. Sabemos que no va ha pasar nada, como siempre.

Alternativa per Pollença

Platges

Alternativa per Pollença | 11/04/2012, 10:22

Publicat al BOIB del 7 d'abril

Anunci informació pública dels plecs de condicions i convocatòria simultànea de licitació per a l’explotació de les instal·lacions i els serveis de temporada del litoral del terme municipal de Pollença per a l’any 2012 prorrogable per
tres temporades més, de temporada en temporada
Aprovat per resolució de Batlia núm. 284 de 30 de març de 2012 el plec
de clàusules administratives i de prescripcions tècniques que ha de regir la licitació, mitjançant procediment obert amb diversos criteris d’adjudicació, per a
l’autorització de l’explotació de les instal·lacions i dels serveis de temporada del
litoral del terme municipal de Pollença (platges) per a l’any 2012, prorrogable
per tres temporades més, conforme el projecte d’instal·lacions temporals de
temporada 2012, s’exposa al públic per un termini de deu dies naturals - comptadors a partir del següent al de la inserció d’aquest anunci en el BOIB - per tal
que s’hi puguin presentar reclamacions.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 11/04/2012, 09:49

Denuncian que el centro informativo de la Gola está cerrado al público
El GOB lamenta el "escaso interés" del Govern en promocionar el turismo ornitológico en las islas

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/04/11/denuncian-centro-informativo-gola-cerrado-publico/758116.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb