URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Solidaritat amb David, Guillem, Sílvia i Robert

Alternativa | 16 Abril, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Que la justícia no és igual per a tothom, ho sabem tots. Que hi ha diferències segons el teu poder econòmic i/o polític a l’hora de comparèixer davant el jutge és més que evident. Així com també som conscients de que la justícia pot arribar a ser (massa cops) una eina del poder.

I això s’ha tornat a demostrar en el procés que estan patint David, Guillem, Sílvia i Robert, militants independentistes que després d’uns incidents a la Diada de Mallorca del 30 de desembre de 2010 foren acusats d’ultratge a la bandera espanyola, delicte d’atemptat a l’autoritat i lesions. Unes acusacions que suposen una petició de 9 anys de presó i 13.000 euros en indemnitzacions i multes per part de la Fiscalia.

Tant l’acusació com la petició de la fiscalia son surrealistes. Aquell 30 de desembre de 2010 certament hi hagué incidents: la policia carregà  durament, mentre feixistes llançaven cadires contra els manifestants; fet que provocà que alguns d’ells s’hi tornassin. Durant aquella manifestació, en David i en Guillem formaven part del servei d’organització, duent un guardapits identificatiu. Tanmateix, dies més tard, ambdós foren detinguts per la policia espanyola, sota l’acusació d’haver agredit a membres d’aquest cos. Posteriorment, la premsa inicià una duríssima criminalització contra ells dos: mentí, difamà, publicà fotografies amb noms complets i suposades biografies militants. Segons els mateixos manifestants, en David i en Guillem són innocents: ni el primer llançà cap cadira, ni el segon agredí a cap policia. Tot sembla un muntatge cap a unes persones compromeses des de fa molts anys en les lluites socials.

Aquests militants seran jutjats el proper dia 18 de juny de 2012 i des de l’esquerra independentista de Mallorca s’ha iniciat una campanya de suport i petició d’absolució i s’ha habilitat un bloc: http://absoluciomallorquins.wordpress.com/

 

Des de la campanya et proposam dues maneres de donar-nos suport:

·         Fent difusió del cas: 

o    Organitzant conferències, xerrades o fent agitació. Per això, et pots posar en contacte amb nosaltres (absoluciomallorquins@gmail.com): ja sigui perquè et facem arribar material o bé per poder comptar amb alguna de les persones encausades per a la conferència o xerrada.

·         Econòmicament: 

o    Distribuint els bons de suport. Ingressant primer els doblers al compte de la campanya et farem arribar els bons per correu ordinàri per a la seva distribució. Igualment t’aconsellam posar-te en contacte amb nosaltres.

o    Fent un ingrés al següent compte: “Sa Nostra” 2051 0217 81 1070008980

Des d’Alternativa per Pollença volem sumar-nos a aquest recolzament i volem manifestar el nostre suport als quatre imputats, amés del nostre rebuig cap a un tipus de justícia que no cerca més que la criminalització i posar fre a l’activisme polític i social.

Sabem que aquest judici no els aturarà, sinó que més bé els donarà força per a continuar, ja que això demostra que la seva acció obre una mica més les escletxes del sistema. Endavant companys. Tota la nostra solidaritat.

 

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Solidaritat amb David, Guillem, Sílvia i Robert

Alternativa per Pollença | 16/04/2012, 16:36

Convocatòria pública per a la provisió del càrrec de Jutge/ssa de pau substitut/a. Els interessats tenen quinze dies per presentar la seva sol·licitud a l'Ajuntament.

Miguel Sánchez

Re: Solidaritat amb David, Guillem, Sílvia i Robert

Miguel Sánchez | 16/04/2012, 15:35

I la meva opinió personal damunt "la ruta del tapeo" del Moll es que s'hauria d'acabar la darrera setmana de maig i tornar-la començar el mes d'octubre, aquesta bona idea es pot anar a "no res" a l'estiu, quan la feina normal de la temporada faci que establiments que ara estan inscrits a dita ruta s'esborrin de la mateixa, crec que és una bona opció per la temporada baixa, però no per l'estiu.

Miguel Sánchez

Re: Solidaritat amb David, Guillem, Sílvia i Robert

Miguel Sánchez | 16/04/2012, 15:22

Molt fàcil tapeo, a la constitució del nou consorci de turisme ja no s'ha pogut incloure l'oferta complementaria per no tenir un associació o entitat que els representi, i a més al Moll quan es va fer l'estudi de l'ORA no varen ser capaços de designar un interlocutor, si això estigués com cal no tindríem situacions com aquestes.

Pepe

Re: Solidaritat amb David, Guillem, Sílvia i Robert

Pepe | 16/04/2012, 15:09

El tema del tapeo és que fa més d'un mes que es fa en el Moll "la Ruta del Tapeo"; disset bars adscrits amb l'oferta de tapa+canya o vi per 1,5€.
Una bona idea que ha donat vida aquests darrers dijous al Moll i de la que jo vaig poder gaudir el dijous sant.

Poques setmanes després d'aquesta iniciativa s'ha organitzat una ruta del tapeo a Pollença triant també els dijous per fer-la i el batle i la regidora surten a la premsa donen suport a la ruta de tapes a Pollença. A la notícia es parla de paquets turístics amb desplaçament en autobusos... En aquest moment desconeixem quina és la participació de l'Ajuntament en aquest tema ja que a l'oposició no s'ens ha dit res.
Evidentment hi ha un més que lògic malestar entre els organitzadors de la ruta d'eu Moll.

L'equip de govern hauria de fer feina per convertir el municipi en una pinya i entre tots capejar la crisi però amb actituds com aquesta no ajuda gens ni mica.

tapeo

tapes

tapeo | 16/04/2012, 14:31

Miquel, si no t'expliques un poc, no sabem de que xerres

Ichigo

Re: Solidaritat amb David, Guillem, Sílvia i Robert

Ichigo | 16/04/2012, 13:08

Pónganle coto a la corrupción: ¡Transparencia Ya!
En estos momentos, nuestro gobierno está debatiendo una ley sobre transparencia que podría ponerle coto a la desenfrenada corrupción que nos afecta. Pero ministros clave están impulsando un texto lleno de agujeros y excepciones, en un intento de socavar nuestras aspiraciones de lograr unas instituciones democráticas más justas y honestas. Apenas nos quedan días para detenerlos.

El gobierno ha abierto un proceso de consulta pública, dando a los ciudadanos 15 días para responder a su débil anteproyecto de ley. Esta es nuestra mejor oportunidad para inundar a nuestros gobernantes con un ensordecedor llamamiento por una ley sobre transparencia fuerte, sin trampas ni lagunas, y que garantice la publicación completa de toda la información relevante en manos de las instituciones públicas y de aquellos entes privados que ejercen funciones públicas o reciben fondos del estado.

Asegurémonos de que nuestras voces se escuchan alto y fuerte antes de que se cierre el periodo de consulta. Firma la petición a la derecha pidiéndole al gobierno que revise y presente un nuevo anteproyecto de ley sobre transparencia más fuerte y exhaustivo que contribuya a levantar el velo de secretismo e impunidad que sofoca nuestra democracia. Actúa ahora y corre la voz
www.avaaz.org/es/spain_transparencia_vs_corrupcion_1/?cl=1713084536&v=13534

Ichigo

Posem fre a la llei CISPA

Ichigo | 16/04/2012, 13:06

En estos momentos, el Congreso de los EEUU está intentando colar por sorpresa una nueva ley que les otorgaría poderes para espiar, cual Gran Hermano, por toda la web – y esperan que el mundo no se dé cuenta. La última vez que intentaron atacar la libertad en la Red, ayudamos a frenarles. Hagámoslo de nuevo.

Más de 100 miembros del Congreso están apoyando una ley (CISPA) que daría a empresas privadas y al gobierno de los EEUU el derecho de espiar a cualquiera de nosotros en cualquier momento y durante todo el tiempo que quieran, sin necesidad de ninguna orden judicial. Esta es la tercera vez que el Congreso de los EEUU intenta arrebatarnos nuestra libertad en Internet. Pero de la misma manera que pudimos ayudar a derrotar a SOPA, y también a PIPA, ahora podemos forzar la retirada de esta nueva ley del Gran Hermano.

Nuestra protesta global ha jugado un papel clave en la protección de Internet frente a gobiernos ansiosos por controlar lo que hacemos en la web. Unámonos una vez más y derrotemos esta ley de una vez por todas. Firma la petición y después envíasela a todo el mundo que utiliza Internet:

www.avaaz.org/es/stop_cispa/?vl

Miguel Sánchez

Re: Solidaritat amb David, Guillem, Sílvia i Robert

Miguel Sánchez | 16/04/2012, 09:48

Pegant a Pollença, quin "paperasso" com poble amb el tema de les rutes de les tapes, si hagués una associació de bars i restauració com cal, a ben segur que no s'hagues viscut aquesta situació, "esperpèntic".

(Farem un article)

Garci

Re: Solidaritat amb David, Guillem, Sílvia i Robert

Garci | 16/04/2012, 09:30

Una vegada més s'evidencia que la policia i la justícia serveixen molt més que per "salvaguardar" la seguretat.

Tota la meva solidaritat amb els companys. Que no us aturin!

Ichigo

Scumbag Cops

Ichigo | 16/04/2012, 08:33

Dir que els "polis" agafen lladres i protegeixen i serveixen és fàcil. Però aquests "maderos" mai no lluitarien contra el crim. I es fan dir policies???

Pepe

Tot el nostre suport als imputats.

Pepe | 16/04/2012, 07:15

És clar que som a un moment històric on es vol eliminar qualsevol tipus de dissidència i per això la repressió i la por són eines molt útils. Com van dir els taverners al concert de divendres ; com és possible que a Balears hi hagi tres persones només amb la feina de controlar i espiar els moviments socials?

Relacionat amb aquest tema ahir Jordi Evolé al seu programa "salvados" quan va demanar per què els mossos d'esquadra no portaven de forma visible el seu número d'identificació i li van contestar que no era obligatori... Qui actua correctament no pot tenir por de portar aquesta identificació.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb