URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ous i caragols

Alternativa | 18 Abril, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Un nou article del nostre company Mariano Moragues, cal insistir i donar llum. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

La veritat no és qüestió de números. Les majories no converteixen en ciència les seves creences. Si fos així encara picaríem pedra i creuríem que la terra és plana. Jo no sé si J.R. Bauzá fa es pur, vol passar per més viu que els altres, té mala llet, és un cínic, és més caparrut que el peix de xarxa, està obsessionat amb centralisme castellà, és un poll entrat en costura que es creu tot lo món, o simplement una persona desinformada i equivocada. Triau. Defensa que la manifestació de les urnes li donen la raó en la seva política contra la llengua, quan tots saben i ell ho sap, que no es vota cada punt d’un programa (seria una monada que fos així), sinó que les votacions a un partit són molt més genèriques i desgraciadament sovint més emocionals que racionals i poques vegades el comú de la gent ha llegit el programa del partit que vota. Dir que té un 64% de gent que recolza punt per punt el programa, és una fal·làcia evident; encara que fos així, això no significa que la política lingüística de J. R. Bauzá deixi de ser un absurd històric, social, antropològic, anticonstitucional (Art. 3), contra un dels drets Civils i Polítics dels pobles de les N.U. firmats i reconeguts per l’Estat espanyol, anar contra una cosa consensuada amb els seus (els fa quedar com a beninois), etc.... A més d’una falta de respecte per una cultura, que pareix no és la seva, ni l’estima. Ja s’ha dit per pa i per sal  que alçurar l’abeller de la llengua, quan la cosa funcionava tranquil·la i bé, deixant en banda el talabastaix de les qüestions del programa que són urgents, és mostrar la filassa, tenir culajera i moure bues sense importar-hi.

Amb raó A. Alorda, en el Parlament li entimà:“Sr. Bauzá vostè és el pitjor enemic de la nostra llengua”. S’escolà major, Rafel Bosch, la veu del seu amo a qui ensabonà demanant que retiràs el que havia dit. Jo li demanaria al Sr. Bosch, que ha decebut a tots els qui creiem que posaria un poc de seny a tot aquest desgavell, digui meam si no hauríem de recular al temps de Franco per trobar dins Mallorca una política lingüística tan nefasta com la de Bauzá, de la qual ell mateix s’ha fet còmplice. Ni els animals caguen dins el seu cau!

 

 


Xerrada
 
Els orígens del republicanisme a Mallorca i la I República.
 
Catalina Martorell Fullana.
 
Dia 20 d’abril. 20h. Centre Cultural de Pollença
 
 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Ous i caragols

Alternativa per Pollença | 19/04/2012, 12:56

"Per sant Jordi, Enllaçats per la Llengua!”

Companys i companyes de l’OCB, la FOLC, Espai Mallorca, Escoles Valencianes, STEPV-Intersindical valenciana... Us demanam que doneu la màxima difusió en aquesta proposta i hi participeu activament.

Davant els atacs que pateix la llengua pròpia del nostre territori a les illes Balears per part del Govern, ara en mans del PP i liderat per José Ramon Bauzà, us informam que la revolta contra aquesta injustícia i irresponsabilitat s'ha iniciat als centres educatius de les illes Balears. Companys i companyes de les illes i d’altres parts del territori, mestres i professors i professores, docents de Catalunya i del País Valencià, de la Franja, de l'Alguer, de la Catalunya Nord, us demanam un acte de solidaritat cap a la defensa de la llengua ara que és atacada a les Illes Balears. SI S’ATACA LA LLENGUA A UN PUNT DEL TERRITORI ES DEBILITA LA LLENGUA EN EL SEU CONJUNT. Els atacs i les amenaces a la nostra llengua a una part del territori afecta la salut global del català i amenaça la seva pervivència. És responsabilitat de tots i de totes vetllar i defensar la llengua catalana sigui on sigui que es produeixi l’atac.

La llengua és el LLAÇ que ens uneix a tot el territori. Com sabeu els centres de les illes, en conèixer l'avanprojecte de modificació de la llei de funció pública, -que lleva el requisit del coneixement del català als funcionaris, que pretén canviar la normativa dels topònims de les illes perquè es puguin traduir i posar en castellà, que vol modificar també la llei de normalització lingüística-, s'han adherit a la campanya "ENLLAÇATS PEL CATALÀ" que consisteix a penjar un llaç quadribarrat a la façana i dur-ne un de petit penjat damunt el cor, com feim amb el dia de la dona, la pau o la sida. El llaç simbolitza el compromís de la comunitat educativa amb la defensa de la llengua catalana ara que el president del govern, José Ramón Bauzá, ha emprès aquesta croada contra la llengua dels formenterencs, els eivissencs, el menorquins i els mallorquins.

La Conselleria d'Educació ha fet llevar els llaços de les façanes i ens acusa de polititzar els centres. La decisió de posar els llaços en la majoria dels casos és una decisió presa per Consell Escolar o pel Claustre de professors amb els vist i plau de les Associacions de pares i mares i d'alumnes dels centres. El conseller ha arribat a dir que els llaços per la sida són un valor compartit però els llaços per la defensa de la llengua NO són un valor compartit per la comunitat educativa.

12.000 al·legacions presentades, 50.000 persones a Mallorca, han sortit al carrer el mateix dia, convocades per l'Obra Cultural Balear i el Consell de la Societat Civil de Mallorca, -del qual l'STEI-i i l'Assemblea de Mestres i Professors en Català en formen part-, per demanar la retirada de l'avantprojecte de llei de funció pública i perquè tots els diputats del Parlament de les Illes Balears hi puguin votar en consciència i no siguin amenaçats pel president del govern de l'obertura d'un expedient.

En aquest moment històric que ens trobam i vital per a la supervivència de tot un poble, des de l’Assemblea de mestres i professors en català Illes Balears i l’STEI-i, sindicat majoritari a l’ensenyament públic, demanam a totes les persones del territori accions de suport i solidaritat. És tracta de mostrar la UNIÓ TERRITORIAL. La nostra força rau en la nostra unió. Ens farem visibles davant la comunitat internacional des del moment que actuarem units. La divisió és la carta que alguns juguen en contra nostra.

Volem que la campanya dels llaços sigui ben present al Sant Jordi 2012 a tot el territori de parla catalana. Volem fer visible a fora que el Govern de les illes Balears vol rompre el consens que, en matèria de normalització cultural i lingüística, hi ha hagut fins ara a les Illes. El govern del PP vol fer canvis a la legislació vigent que van en contra de la llengua pròpia del nostre territori. Volem que es visualitzi també que la comunitat educativa, amb el suport d’entitats, de personalitats i de la societat civil, demana al govern de les Illes Balears que retorni al consens, que retiri l’avantprojecte de modificació de la llei de funció pública i que doni un suport real i veritable a la llengua i a la cultura de les nostres illes.

Us demanam que ens ajudeu a estendre la campanya "Per sant Jordi, Enllaçats per la Llengua!”. Es tracta d'aconseguir que el 23 d'abril, dia de Sant Jordi, a TOT EL TERRITORI - la Franja, el País Valencià, Catalunya, les illes Balears, la Catalunya nord, l’Alguer-, escriptors, personalitats, ciutadans i ciutadanes, professionals dels mitjans de comunicació, duguin posat el llaç, i que entitats, institucions, llibreries, associacions, federacions, centres educatius, ... etc. posin un llaç a la seva façana i facin pública la seva adhesió i ens enviïn una fotografia amb el lloc i el nom de l’entitat o de la persona enllaçada. També ens la podeu enviar a catala@stei-i.org

També volem que a la Manifestació del 28 d'abril a València es FACI VISIBLE la unió territorial sobre aquesta problemàtica, participant-hi amb una pancarta amb un lema entorn a la campanya Enllaçats per la Llengua. Això ho canalitzaríem a través d'Escola Valenciana que és entitat organitzadora, entre altres, de la Manifestació. Pensam que ha de ser des del moviment educatiu ja que és en aquest segment de la població on ha començat la revolta contra la modificació de la Llei i perquè el futur està inexorablement en l'educació.

Per tot això vos demanam la vostra col·laboració perquè cada un de nosaltres des del seu poble i ciutat aporti i contacti amb qui consideri que pot aportar alguna cosa que conduexi a bon fi tot el nostre esforç. Perquè no ens en sortirem sols i perquè només en la unió rau la nostra força.

Feim comptes amb les persones de l’Assemblea que hi puguin i hi vulguin participar, en els propers dies posar-nos en contacte amb associacions i entitats ben diverses per promoure la participació en aquestes propostes. També demanarem a l’OCB, l’ÒMNIUM i ACCIÓ CULTURAL PAÍS VALENCIÀ si poden col·laborar en la campanya i si poden donar instruccions a totes les seves delegacions territorials perquè reparteixin llacets gratuïtament( això no val gaire) a tota la gent i vagin per la paradetes a Enllaçar gent, escriptors, personalitats que vegin i que circulin aquests dies pel carrer...

M. Antònia Font, Sindicat STEI-i, Illes Balears. Professora de secundària . catala@stei-i.org

Magda González, Assemblea de mestres i professors en català-Illes Balears. Mestra de música forum@forum-musicae.cat

Pepe

Re: Ous i caragols

Pepe | 18/04/2012, 20:10

Joan té raó, una cosa és l'article de na Teresa molt correcte i una altre els comentaris. Cap problema, és normal. Igual que vam guanyar vots, vam guanyar enemics que mai ens perdonaran, que l'hem de fer.
La nostra feina és fer oposició de la millor manera possible i l'oposició es fa a l'equip de govern no a altre partit de l'oposició.

jrv

Malaltia..

jrv | 18/04/2012, 19:53

Seria trist , que des de Convergencia, amb un cap de llista a Pollença que sembla no te res a veura amb l'actitut de l'anterior, es preocupassin mes de "vendettas", de mirar un passat no tan llunyà, i mes que trist, i ho és, patètic, estèril...que de mirar un futur, que si fan feina i es deixen de cotorrades i intrigues de pa amb fonteta, o convent de frares, com fou la legislatura anterior, es prometedor per a quaalsevol candidatura de centre, que defensi els vertades interessos de Mallorca, de Balears i es nutreixi de gent minimament honrada, i honesta en les seves idees...el "peor imposible de J. Ramon Bausà els hi possa amb safata, per poc inteligents que siguin, però val mes que abans deixin els dinosaures i les seves fòbies al museu...

Joan C C

Re: Ous i caragols

Joan C C | 18/04/2012, 19:05

Respecte a l'article de la punta, he de dir que hi ha dues líneas, la oficial bastant correcte, després els comentaris dels trols que sols cerquen provocar i no mereixen ni ser comentats. Dema la nostra opinió sobre el conflicte de les tapes, del qual de moment em fet molt pocs comentaris lluny de l'esperit de cercar mal rollo que ens han assignat.

Miguel Sánchez

Re: Ous i caragols

Miguel Sánchez | 18/04/2012, 18:35

De momento Manuel hay que respetar la presunción de inocencia, es un derecho que tiene toda persona y es incuestionable

Garci

Re: Ous i caragols

Garci | 18/04/2012, 17:42

Doncs demà si que serà gros. Els hi alegrarem el dia: surt a aquest bloc un article que tenim en llista d'espera des de fa un dies i que va sobre les rutes de les tapes.

Esper que aportin idees i no només "sabonera".

pikachu

Re: Ous i caragols

pikachu | 18/04/2012, 16:44

al blog de la punta els comentaristes treuen sabonera per boca contra voltros, i tenen molt poca memoria de qui governava aquests darrers anys per l´estat deu moll

Pepe

GRÀCIES

Pepe | 18/04/2012, 10:41

Volia aprofitar l'excel·lent article d'en Mariano per donar les gràcies a totes les persones que sense ser d'Alternativa col·laborau a aquest blog. Sobre tot als que ens aportau articles i feu aquest blog més ric i plural.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb