URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El tema del tapeo

Alternativa | 19 Abril, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

    Fa unes setmanes va sorgir al Port de Pollença una molt bona iniciativa que ha servit per donar una mica d’ambient a les nits dels dijous. Aquesta consisteix en la “Ruta del Tapeo”, que consta de disset bars adscrits amb l’oferta de tapa + canya o vi per 1,50€.  Els responsables d’aquesta idea van convidar als bars de Pollença a unir-se a la iniciativa i, en principi, pareixia que la idea era ben rebuda per alguns d’aquests bars.

         Poques setmanes després s’ha organitzat una ruta a Pollença, la “Tapas Route”, que ha triat també el dijous; aquesta noticia va sortir al diari "Última Hora" i en ella sortien a la foto el batlle i una regidora. L’oferta de Pollença inclou paquets per turistes que inclouen autobusos i un guia. Al Port de Pollença ha caigut molt malament, en primer lloc, el fet de que els organitzadors de Pollença hagin triat el mateix dia i, en segon lloc,  que des de l’Ajuntament es recolzés la iniciativa de Pollença quan no s’havia fet el mateix amb la inicial al Port de Pollença.

        La nostra opinió és que des de l’equip de govern no s’ha actuat correctament recolzant una iniciativa i no l’altra. Pensem que en un municipi com el nostre, que compta amb diferents nuclis, s’ha d’actuar amb molta cura per evitar situacions  conflictives i per cohesionar al màxim el municipi. Vàrem demanar si hi havia qualque tipus de subvenció, com es remorejava, i ens han contestat que l’única aportació de l’Ajuntament va ser l’assistència a l’acte de la inauguració i la famosa foto.

        Pensem que el conflicte que s’ha creat ve donat per dues filosofies diferents a l’hora de desenvolupar una mateixa idea: una neix dels propietaris dels bars, que cerca sumar esforços per dinamitzar les nits dels dijous; i l’altra, que neix de la iniciativa d’un particular que ofereix el servei als bars. En cap cas s’ha d’entendre com un conflicte entre els dos nuclis de població, les dues filosofies són legítimes, però evidentment pensem que una és més interessant que l’altra.

        Des d’Alternativa volem animar als restaurants i bars de tot el municipi a crear una associació que pugui servir per canalitzar millor aquestes iniciatives. Entre tots hauríem de fomentar el potencial turístic del nostre municipi de forma coordinada, evitant entrar en competències i, si pot ser, involucrant al tres nuclis de població, ja que pensem que la Cala Sant Vicenç també pot entrar en aquest joc.

La "Ruta del tapeo" al Port de Pollença.

 

 

 

El batle, Toni Seguí i la regidora de turisme presentant la ruta de tapa a Pollença 

 


Xerrada
 
Els orígens del republicanisme a Mallorca i la I República.
 
Catalina Martorell Fullana.
 
Dia 20 d’abril. 20h. Centre Cultural de Pollença
 
 
 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: El tema del tapeo

Alternativa per Pollença | 01/07/2012, 09:26

Cal recordar una vegada més el que diu la nostra capçelera:
Aquest blog és plural i lliure. Les opinions dels comentaris reflecteixen només el parer de l'autor del mateix i des del blog URXELLA no ens fem responsables del seu contingut.

Alah és gran

`pastilleiro

Alah és gran | 30/06/2012, 19:40

I aquest Miquel, que fa s'imagina coses que no s'han escrit i les contesta?

Miquel

Increíble

Miquel | 30/06/2012, 15:47

Afiqueu política a on no n'hi ha! i què si en Toni i na Malena tingueren una relació fa 20 anys???!!!. Ella no hi té res que veure amb la Ruta de Pollença (jo si). El batle va venir perque el convidàrem i pq no li demanarem posar cap doblers. La iniciativa comencem a organitzar-la un any abans (és obvi que la RTR no s'ha fet en dos dies).
En Toni estava a UM quan UM era el que era... sí però qui el coneix sap que el que és ... és un bon tècnic esportiu i el pioner de les estades esportives a tota Mallorca. El Director general de l'àrea d'esports abans que ell era advocat! al menys ell és un tècnic esportiu. I no parleu d' imputacions i citeu noms sense saber de què parleu... que això fa un mal inmerescut que no us podeu imaginar. Quin negoci de la restauració faria una ruta el dilluns, el dimarts el dimecres, el divendre, el dissabte o diumenge? penseu un poc! pq les mils i mils de rutes d' Espanya es fan en dijous? (llevant les de les ciutats més grans). Sobre les excursions... se sent eu Moll amenaçat per les cents d' excursions que "sequestren turistes" per dur-los a Palma, les coves del Drac, a fer escalada,...? Ja està bé de tanta hostilitat d'uns contra els altres (uns més que d'altres!). Heu aconseguit que no me faci ganes anar a n'eu Moll... els amics molleros els veig ara a Palma!.

Joan C C

Re: El tema del tapeo

Joan C C | 21/04/2012, 07:47

Patatip si vols pots enviar l'article senser i amb molt de gust el publicarem.
Al correu alternativaperpollenca@gmail.com. Les teves explicacions ens semblen que van per el bon cami i cerquen aclarir el tema del que ha passat.

També voldria dir que el meu article neix a partir d'un malestar que multitud de comentaris i remors que es senten al carrer.La intenció es aclarir el tema i desmentir remors com per exemple que l'ajuntament pagava els autobusos. Bàsicament per que aquest tipus de comentaris sols serveixen per crear divisio i mal rotllo. Gràcies per la teva participació

Patapip

Tapes que regiren l'estòmac

Patapip | 20/04/2012, 18:26

El que he escrit abans no és ni la meitat del que volia escriure. Algú em podria ajudar a penjar la crítica a nivell complet?

Patapip

Tapes que regiren l'estòmac

Patapip | 20/04/2012, 18:25

Part 2 (perdonau, no puc posar l'article sencer)

Patapip

Part 2

Patapip | 20/04/2012, 18:23

Part 2

Patapip

Tapes que regiren l'estòmac

Patapip | 20/04/2012, 18:20

Hola bones a tots internautes. M'agradaria poder intervenir dins d'aquest debat d'una manera amistosa i constructiva. Anirem per parts i així montarem una crítica constructiva no us sembla?

Començaré diguent que Pollença X e-tapes és una empresa PRIVADA (si, supòs que tots ho sabeu) i que montar una empresa no dur 3 dies ni molt manco. El fet de crear un conveni amb els bars de Pollença, posar-se amb contacte amb diversos comercials que hi puguin treballar, acordar els paquets turístics amb els hotels i punts turístics de la zona nord realment du feina. A més a més, s'inclou un presupost per fer una publicitat en forma de pósters i flyers. "OJO", POLLENÇA X E-TAPES NO TREU CAP TIPUS DE LUCRE A CAP BAR. Quan aquesta iniciativa es va començar a desenvolupar, casualment, U Moll va començar amb aquesta Ruta del Tapeo a la vegada avançant-se a la "Tapas Route".

A la mateixa que vegada que ho diu en Simollepol, jo puc afirmar als bars no els interessa dur a terme aquesta ruta per causes de futbol entre setmana i uns etc que no importa que citi ara mateix.

Seguidament passar al tema del que anomenau vosaltres COMPETÈNCIA. A veure, una petita pregunta que suposadament qualsevol podria entendre.

es kup

Imputats dels "callos".

es kup | 20/04/2012, 17:33

Sembla ser que hi ha bars que serveixen pota com a calamar, i pica pica massa coent, Maria C.. La fiscalia hi ha intervingut.

Maria C.

Re: El tema del tapeo

Maria C. | 20/04/2012, 17:26

Esper que ho aclari perquè m'he perdut i no entenc qui és o que té a veure un imputat en la ruta!!!

Garci

Re: El tema del tapeo

Garci | 20/04/2012, 14:21

Bones Maria, crec que Ichigo no ha dit que hi hagi un restaurador imputat. Son dos paràgrafs distints. Però millor si és ell qui ens ho aclareix. Almenys jo no ho havia entès com així.

Maria C.

Re: El tema del tapeo

Maria C. | 20/04/2012, 14:11

Joan C C. Al comentari anterior al meu??? Crec que encara se lletgir!!!

Joan C C

Re: El tema del tapeo

Joan C C | 20/04/2012, 10:44

Maria on has llegir tú que qualque propietari dels bars està imputat?

Maria C.

Re: El tema del tapeo

Maria C. | 20/04/2012, 10:13

Algú em podria aclarir qui és de la Ruta de Pollença que està imputat? És que vaig repassant noms dels propietaris dels bars i no ve ningú al cap!

Ichigo

ERROR 404, coherence not found

Ichigo | 20/04/2012, 09:42

Se suposa que a tot el municipi hi ha restaurants de sobra... Com pot ser que el batle només vagi al poble???
I de sobte, un imputat en un cas...
Què és això? Hannah Montana??? D-:

jrv

tecollinsalcap etc...

jrv | 20/04/2012, 07:46

Intima, privada...tot hom te dret a tenir vida intima i privada, fins i tot els adversaris que tu consideres enemics, darling.
O tal volta t'has equivocat d'indret on escriure.
Una vegada mes t'aconsello que per aquestes cotorrades escriguis a l'Hola, Hello...o vagis mes a la perruqueria...

tapetes

Re: El tema del tapeo

tapetes | 20/04/2012, 05:37

Quin debat mes inutil, si els del Moll volen que hi vagi l'ajuntament, els conviden i segur que hi van. I els restauradors faran un associacio si els interessa, no fa falta que cap regidor hi fiqui cullerada, i si no els interessa no en faran. I si una ruta del tapeo es la idea que surt de l'ajuntament i l'oposicio per dinamitzar el turisme del poble esteim arreglats. Això es una petita iniciativa molt lloable, però feis numeros, feis numeros de quants de milers de montaditos s'han de vendre per pagar un parell de sous... i ja no diguem per pagar una ocupacio de via publica, ara que esta en marxa el tema.

Maria C.

Re: El tema del tapeo

Maria C. | 19/04/2012, 23:08

Què és el que ha sabut tan de greu? Que el batle anés a la presentació de Pollença i al Moll no? Al Moll es va fer una presentació oficial?, Varen convocar a la premsa i a les autoritats? Ho deman per ignorància... Penso que s'esta fent un gra massa de tot això!!! Hi ha gent suficient per les 2 rutes... I si el que voleu és que hi hagi una associació conjunta entre el Moll i Pollença, no estan ajudant molt els comentaris despectius entre uns i els altres...

Pepe

Re: El tema del tapeo

Pepe | 19/04/2012, 22:03

Veig que tens problemes per distingir vida privada i assumptes públics.
Un exemple; utilitzar un càrrec públic i doblers públics per contractar familiars saltant la llei de contractació no és un tema de vida privada.

Tecollinslassumptedelagenthippcrita

Re: El tema del tapeo

Tecollinslassumptedelagenthippcrita | 19/04/2012, 19:06

Curiós que vos poseu d'abanderats del respecte cap a la vida íntima i provada... Si els foguerons no es cremassins!

JRV

xarrameca

JRV | 19/04/2012, 18:14

A mi tot plegat me sembla una tempesta dins un tassó d'aigua, a mes, per allò del colesterol, crec que poques tapes menjaré, però entenc que ben organitzat, pot donar animació a la vida de restauració DEL MUNICIPI,I si m'apuereu, també LA CALA SAN VICENÇ, especialment a l'estiu.
ara BÉ, el que per mi es quasi repugnant, ES QUE ES FIQUI QUALCÚ AMB LA VIDA PRIVADA, INTIMA, DE QUALSEVOL REGIDOR O REGIDORA, O TOT, QUALSEVOL PERSONA AMB MOTIU DE LA QUESTIO DE LES TAPES, O EL QUE SIGUI.
uN RESPECTE A LES PERSONES, UIGUIN QUI SIGUIN, PER FAVOR!

Joan C C

Re: El tema del tapeo

Joan C C | 19/04/2012, 16:44

Seria molt bo centrar el debat en aquest tema: si es pogues aconseguir una associació forta seria molt més fàcil canalitzar aquest tipus d'iniciatives, però això ja depèn dels propis restauradors i que siguin capaços de treballar junts

Joan C C

Re: El tema del tapeo

Joan C C | 19/04/2012, 16:31

Un altre comentari den Joan Samarini al facebook en resposta a una pregunta meva de si s'havia constituit l'associació o sols s'havia intentat:
MIRAU FA 4 ANYS ES VA CREAR L´ASOCIACIÓ APROFITANT EL QUE HI HAVIA CREAT DESDE L´ASOCIACIÓ DE RESTAURACIÓ DE MALLORCA, ES VA COMENÇAR A FER FEINA AMB MOLTA IL.LUSIO I LA GENT NO VA RESPONDRE ES FEIEN REUNIONS QUASI QUINCENAL AL PRINCIPI INTENTAN SOLUCIONAR ELS PROBLEMES GENERALS. PERO EL QUE PASA AMB AQUESTES COSES SEMPRE EREN ELS MATEIXOS I ARE ESTA TOT UN POC ADORMIT.

Miguel Sánchez

Re: El tema del tapeo

Miguel Sánchez | 19/04/2012, 14:24

Veig que el debat està molt animat, a veure, la "ruta mollera", i ja ho he dit altres pics, no crec que sigui bona per la temporada alta (juny, juliol, agost i setembre), ja que aquests tipus d'iniciatives són per donar ambient quan no hi ha, crec que seria un error mantenir aquesta ruta mollera ja que aquest servei serà un entrebanc pel desenvolupament normal de la feina al bars a plena temporada, i començaran a caure establiments de la "ruta" i crearà "mal rollo", val més aturar i tornar començar el mes d'octubre amb les forces renovades, però això és una opinió personal.

Sobre si són dos productes diferents, al manco la gestió centralitzada, venta anticipada i servei de transport inclòs, diferencien clarament els dos productes envers de la ruta mollera que deixa als clients triar on volen anar, aleshores la competència "sana" hauria de ser a la temporada baixa on tot just els pollencins i la resta dels mallorquins, aquests darrers si la cosa funciona, hauran de triar de quina ruta volen gaudir, "i hi ha més dijoussos que llonanisses"

Margalida Amengual

Tapeo

Margalida Amengual | 19/04/2012, 13:47

Simollepol jo crec que el problema és que no s'hagi fet d'una manera conjunta, així com està ara fa la sensació que el Moll i Pollença es fan la competència. O no trobes que també el Moll s'ha de poder beneficiar de la mateixa propaganda i dels autobusos de turistes, per exemple? Si ha d'esser per tot els dijous idò que es vengui com una sola cosa i no com dues de separades. I per qué diu la regidora que són dos productes diferents? algú m'ho pot explicar?

simollepol

Re: El tema del tapeo

simollepol | 19/04/2012, 13:00

No sé on és el problema de que les rutes sigui el dijous. Es que tothom pensava anar CADA dijous a U Moll? O la gent del Moll se pensava que la gent de Pollença sortiria CADA dijous per Pollença?
No es millor anar un dijous a cada banda i así poder comparar i parlar-ne tots junts?
A més als propietaris dels establiments, per temes de futbol, no ens va gaire bé ni els dimarts ni els dimecres (Dilluns sol tancar tothom).

Anem a ser un poc positius i a aplaudir les dues iniciatives, que a més són ben complementaries. Hi ha més dijous a l'any dels que arribareu a sortir!

Per cert, per una vegada, a anem a no polititzar-ho tot i a no fer demagògia. Que a aquestes altures se parli de la vida sentimental den Toni me pareix patètic.
I, en contra del que he llegit pel facebook d'Unio Mollera els pollencins no volem "secuestrar" als turistes per dur-los a Pollença en bus. Al cap i a la fi és una excursió més que redunda en benefici del Municipi. O és millor, i de això no he sentit cap queixa, que s'envagin a Marineland, a Les Coves del Drac o Son Amar?

Enhorabona pel bloc

Pepe

Re: El tema del tapeo

Pepe | 19/04/2012, 12:46

Joan té raó pens que una vegada explicat i criticat el que s'ha fet malament cal centrar-se en treure alguna cosa positiva del tema i que tot això pugui servir per unir i no per separar més. Al facebook Joan Samarini comenta que fa quatre anys ja es va crear una associació de restauració i que s'han intentat fer coses, qui sigi interessat es pot posar en contacte amb ell al restaurant Corb Marí del Port.

Pepe

Re: El tema del tapeo

Pepe | 19/04/2012, 12:29

Com he dit per mi és clar que les coses no s'han fet bé. Ara l'Ajuntamet hauria fer feina per intentar aconseguir el que diu l'article i que els restaurants i bars de tot el municipi puguin crear una associació per canalitzar millor aquestes iniciatives o per exemple per tractar temes com el de la ocupació de la via pública o tenir una representació al Consorci de Turisme... Entre tots hem d'estirar per capejar la crisi de la millor manera possible i el sector de restauració i bars és clau.

Joan C C

Re: El tema del tapeo

Joan C C | 19/04/2012, 12:21

No m'agradaria que el tema s'embrutàs més.
En primer lloc, la iniciativa privada es totalment legitima.
i poc tenen a veure les relacions pasades privades d'en Toni i na Malena.

Margalida Amengual

Tapeo

Margalida Amengual | 19/04/2012, 12:09

Crec que és molt fort que una regidora o un regidor vagi a una presentació de lo que sigui i no sapi on va exactamente i a damunt tengui la barra de dir-ho. Tothom sabia que a n'eu Moll els dijous hi ha tapes, això al manco ho devia sabre, ella, el batl.le i tots els altres, idò a qui se li ocurreix posar el mateix dia a Pollença? I per qué no s'han posat d'acord Pollença i eu Moll? Que vol dia la regidora amb lo de que les rutes d'amdós llocs són productes molt diferents? Que no són tapes, tot dos? Anam bé, molt bé. Visca Pollença! mai havia vist un municipi que se fés la competència a ell mateix, m'encanta!

Jaume

Poc a poc se fan el reconet

Jaume | 19/04/2012, 11:50

Coriós que un ex-UM, en Toni Seguí, que varen botir quan botiren també n'Estrany per la corrupció del partit (i parella tot dos en el passat), ara s'ajunti amb un altre d'UM, vicepresident de l'AAVV del Moll i imputat en el cas Voltor, per fer una ruta de la tapa a Pollença que fot a la ruta del Moll. I la viva de n'Estany es prou hàbil per no comparèixer a la presentació i en canvi sí hi va la regidora de turisme que pel que diu a la radio no s'enterava de res. I la Lliga, boca closa com sempre. Callant, callant i fotent, fotent. Quin vodevil.

jrv

Dedicacions exclussives

jrv | 19/04/2012, 09:35

A casi tocar l'any de legislatura, ja hi ha elements per opinar amb un mínim de rigor sobre els membres de l'equip de Govern i la gestió-actitut pública, i dins aquest equip, la justificació i rendiment de les dedicacions exclussives o no tant...jo personalment no donava molt crédit a la capacitat de la regidora que porta la residència, i tinc a dir que la seva gestió i actitut dialogant es millor del que pensava(I millor que l'anterior, i de molt!). Per contra entenc que la gestió de la regidora en dedicació exclussiva no surt de la mediocritat habitual i majoritaria del gremi de comandadors-comandadores improvissats. Tan pels escassissims resultats, probressa de les decissions i falta d'humilitat dels que diuen servir al poble...
Però deixem el benefici del dubte possitiu, i ja veurem que objectivament es pot dir passat l'estiu...

Joan C C

Re: El tema del tapeo

Joan C C | 19/04/2012, 08:46

He escoltat les explicacions de na Maria Buades, hem semblen bastant raonables, estaria bé sabre l'opinió del batle també.
Com ja he dit a l'article no hem sembla bé anar a una presentació i no a l'altra, consider que amb la situació d'abandonament continua del Moll es afegir més llenya a l foc. Tampoc no hem sembla bé triar el mateix dia, sobretot tenint en compte que un dels promotors es vicepresident de l'associació de veïn s del Port.

Maria C.

Re: El tema del tapeo

Maria C. | 19/04/2012, 08:38

Molleros i Pollencins, Pollencins i Molleros com més amics més endins.... Així tot seran germans!!!

joana march

Re: El tema del tapeo

joana march | 19/04/2012, 08:20

Per pollença circula el rumor que darrera la ruta de Pollença esta na Malena Estrany, que ha ajudat molt al seu company d'UM i que li ha donat suport des de l'ajuntament

Pepe

Re: El tema del tapeo

Pepe | 19/04/2012, 07:13

Un bon article Joan que esper pugui servir per reflexionar. Ahir vaig sentir a la regidora de turisme parlar del tema a ràdio Pollença, i volia puntualitzar que no és veritat com va dir al final de l'entrevista que cap partit de la oposició l'havia demanat pel tema. Jo li vaig demanar el dimarts i em va donar les mateixes explicacions que va donar a la ràdio; que ella va estar a la presentació de la ruta de Pollença sense saber exactament que era i que les rutes d'eu moll i Pollença eren dos productes molt diferents.
Aquestes explicacions no canvien la meva percepció de que es van equivocar.

L'entrevista a la regidora de turisme a Ràdio Pollença (al final de la mateixa parla del tapeo).

h
ttp://dl.dropbox.com/u/37902883/RANDANOVEMBRE/12-04-18-maria-buades.mp3

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb