URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Resultat i primera valoració del ple d'abril.

Alternativa | 27 Abril, 2012 06:00

Tots els punts es van aprovar, al nostre cas estam prou satisfets de l'aprovació de les mocions que proposavam nosaltres amb el suport d'altres grups. Esperam que la creació de la comissió d'avaluació i seguiment de la crisi sigui productiva i que es pugui obrir el més aviat possible el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola.

1.- Aprovació definitiva, si procedeix, del Compte General corresponent a l’exercici 2010. Aprovada amb l’abstenció del PSM.

Vam demanar que aquesta legislatura no passi com a l’anterior respecte a les factures que havia sense pressupost, al Compte General; 523-271,31 euros. Un exemple més del desgavell de la gestió econòmica de la passada legislatura.

Una altra xifra que destaca d’aquest compte és el romanent negatiu de tresoreria de  3,645.499,14 euros.

2.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual de l’ordenança municipal de Policia i Bon Govern de l’Ajuntament de Pollença. Aprovada per unanimitat.

L’horari de obertura de les terrasses dels bars serà fins les 2 de la nit. Encara que es podrà ampliar o restringir segon les circumstàncies  de cada terrassa. Ara cal que es faci complir.

3.- Aprovació, si procedeix, de la resolució de la declaració de compatibilitat del lloc de treball (arquitecte, personal funcionari) ocupat pel Sr. Rafel Balaguer Galmés . Aprovada amb l’abstenció d’UMP

Ens alegra que es començi a regularitzar la situació laboral d’aquest funcionari, ja que fins ara tot el que l’ha envoltat ha estat prou irregular com explicarem a un article. Precisament  a aquest ple havia registrat un plec demanant la seva regularització.

4.- Ratificació, si procedeix, de la resolució de Batlia núm. 173 de 21 de febrer de 2012. Aprovada amb la nostra abstenció i  d’UMP.

Nomenament de procurador i lletrat al contenciós administratiu interposat pel sindicat FSP_UGT contra l’acord d’aprovació de la plantilla i pressupost de 2011.

Vam mantenir l’abstenció per la que vam optar a l’aprovació dels pressupost i la plantilla del 2011 ja que coincidim amb algunes de les al·legacions a la plantilla  de la Federació de Servei Públic de l’UGT que han donat lloc a aquest contenciós i que poden acabar amb una sentència al seu favor com la que també es va parlar al ple d’avui (punt 6).  Pensam que no s’havia d’arribar a aquests contenciosos amb el que es dilapiden doblers públic i  es podia haver evitat... però és impossible si ni tan sol es van dignar a contestar a les al·legacions que va fer la Federació de Servei Públic de l’UGT. Pensam que encara falta fer molt de canvis al personal eliminant situacions clarament irregular i no reproduint els parts i quarts d’anteriors legislatures. Cal escoltar més als delegats de personal i sobre tot no prendre decisions de manera unilateral.

5.- Ratificació, si procedeix, de la resolució de Batlia núm. 315 de 16 d’abril de 2012 Aprovada amb l’abstenció d’UMP i PSM.

Es revoca un acord anterior. L’Ajuntament  no es podra unir al contenciós que ha posat Alaró contra la Conselleria d'Innovació pels seus criteris a l’hora d’aplicar el repartiment dels fons de cooperación local als pobles que estan situats a la serra de Tramuntana. Pollença té més del 60 per cent del territori protegit,però pel fet de tenir censats més de 5.000 habitants, no gaudim de l'aportació econòmica d’altres municipis més petits com Fornalutx.

6.- Aprovació, si procedeix, de la proposta d’acord en execució de la Sentència núm. 969/2011, de dia 21 de desembre, dictada per la Sala Contenciosa Administrativa del TSJ de les Illes Balears- Aprovada amb l’abstenció d’UMP.

A la passada legislatura a pesar dels advertiments de la Secretària, el sindicat FSP_UGT i nosaltres es va atorgar un complement específics a dues  auxiliars administratives de l’Àrea d’Intervenció.  FSP-UGT va posar un contenció i la justícia els ha donat la raó. Ara aquestes auxiliars han de tornar aquest complements. D’aquesta forma s’ha perdut temps, doblers i aquestes auxiliars que van fer una feina extra han de tornar els doblers que van cobrar per la mateixa. Un desastre més que el regidor d’hisenda anterior podia haver evitat fàcilment. Com diu Federació de Servei Públic de l’UGT actuacions com aquesta  no es poden repetir.

7.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; PSM-EN i ERAM relativa a la creació d’una Comissió d’Avaluació i Seguiment de la Crisi Aprovada per unanimitat.

Com ja vam explicar presentam aquesta moció per articular un nou espai en el qual tots els grups representats en la corporació municipal treballin conjuntament per a estudiar els efectes de la crisi econòmica i proposar mesures per a pal·liar-los (article)  

L'equip de govern ens va demanar la retirada del segon punt de la moció que parlava dels fins de la Comissió, consideren que és millor concretar els fins en la primera reunió de la Comissió, vam acceptar la retirada d’aquest punt. Ara esperam que es faci pres la primera reunió i que sigui útil.

8.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; CiU; PSM-EN i ERAM a favor de la plataforma per la llengua   Aprovada amb l’abstenció del PP.

Una moció en defensa de la llengua catalana i contra els atacs que està realitzant el govern del PP; com el canvi a la llei de la funció pública. Es posaran tres llaços en suport del moviment per la llengua en edificis públics de Pollença, el Port de Pollença i la Cala Sant Vicenç.

9.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; CiU; PSM-EN i ERAM relativa a la promoció de Pollença com a ubicació de rodatges cinematogràfics, televisius i de fotografia   Aprovada per unanimitat.

Una bona manera de promocionar el municipi que ha de ser impulsada pel Consorci de Promoció Turística.

10.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; CiU; PSM-EN i ERAM en contra de la pujada d’imposts, a favor de la corresponsabilitat fiscal i de més liquidat (pdf) Aprovada amb l’abstenció del PP.

El sistema de finançament és totalment injust amb Balears i ara encara ha empitjorat més amb el nou govern del PP .

11.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; PSM-EN i ERAM contra les retallades en educació efectuades pel Govern de les Illes Balears (pdf) Aprovada amb l’abstenció del PP.

Amb les seves retallades el govern del PP està posant en perill l’educació pública el que posa en perill el nostre futur. Els països desenvolupats, avui, no poden competir en mà d'obra barata amb els països emergents. L'únic valor afegit que podem oferir al mercat de treball és la mà d'obra qualificada i la innovació. I això pressuposa que tinguem un sistema d'ensenyament públic de primera qualitat. (veure article sobre el tema).

12.- Moció presentada pels grups municipals PSOE; PSM-EN i ERAM per la retirada del RDL 3/2012, de 10 de febrer, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral (pdf) Aprovada amb l’abstenció del PP i UMP.

És clar que és imprescindible derogar la Reforma Laboral però  pensam que el PSOE no té legitimitat per parlar de reformes al marge del "pacte social" i de no comptar amb els "agents socials". I no té legitimitat perquè ha governat durant els últims anys d’esquenes al “pacte social”: fins i tot la seva última reforma es va fer amb l'oposició de la Patronal i els sindicats. Cal recordar la vaga general del 29 de setembre de 2010? On era el “pacte social” llavors?  A juliol del 2010 vam  presentar una moció contra la reforma del PSOE que no va ser aprovada.  De totes maneres, rectificar és de savis i estem contents de que el PSOE s’adoni dels seus errors i ho faci i per això hem votat a favor.

13.-Moció presentada pels grups municipals A; CiU i ERAM relativa a la reobertura del Centre de Turisme Ornitològic de La Gola (pdf)  Aprovada amb l’abstenció d’UMP.

Demanam que el Centre, que s’havia d’obrir l’1 d’abril, sigui obert  a les mateixes condicions que abans el més aviat possible. El batle es va mostrar a favor de la moció i va dir que sobre tot era un problema administratiu ja que s’ha dissolt el Consorci i la seva gestió passa a Espais de Natura Balear del Govern. Com li vam insistir cal accelerar les gestions ja que si Espais en aquest moment no té personal per obrir el centre cal iniciar ja el procés de licitació. Publicarem un article sobre el tema.


Dia 28 d’abril
 
Itinerari guiat
 
El Campament dels Soldats d'Artà
 
Associació d’Amics del Campament del Soldats
 
Sortida a les 8.30h. al Monument, Pollença.
 
És necessari portar berenar i calçat còmode. Pujarem en cotxe fins al campament.

 

Comentaris

Tunel

anam arreglats

Tunel | 29/04/2012, 20:38

Nova proesa del conseller d'Asaja i del PP, Company: Palma es queda sense escorxador

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 29/04/2012, 18:36

Tres edificios públicos lucirán el lazo del catalán con el beneplácito del PP
La corporación se adhiere a la campaña Moviment per la Llengua y pedirá al Govern que no modifique la Ley
www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/04/28/tres-edificios-publicos-luciran-lazo-catalan-beneplacito-pp/762223.html?pCom=2#EnlaceComentarios

Alternativa per Pollença

Re: Resultat i primera valoració del ple d'abril.

Alternativa per Pollença | 29/04/2012, 17:25

Las dos administrativas que cobraron de más tendrán que devolver el dinero
Tres edificios municipales colgarán el lazo a favor del Moviment per la Llengua
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/dos-administrativas-que-cobraron-mas-tendran-que-devolver-dinero.html

Tunel

Partit Ploraner

Tunel | 27/04/2012, 19:19

Al tancament del primer trimestre de l'any Balears comptava amb 19.800 aturats més que fa un any.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 27/04/2012, 14:56

Los comerciantes rechazan el mercadillo veraniego del Moll
Consideran que supondrá una competencia desleal para el sector

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/04/27/comerciantes-rechazan-mercadillo-veraniego-moll/761932.html

Alternativa per Pollença

Cap de setmana intens

Alternativa per Pollença | 27/04/2012, 14:13

Demà
Itinerari guiat. El Campament dels Soldats d'Artà
Associació d’Amics de Campament del Soldats
Sortida a les 8.30h. al Monument, Pollença.
És necessari portar berenar i calçat còmode. Pujarem en cotxe fins al campament.

El diumenge.
Encadena't per sa Ràpita i es TrencEl punt de trobada és a l'entrada del Club Nàutic de Sa Ràpita Hora: 11.00h

Més informació a la pàgina del GOB.www.gobmallorca.com/component/content/article/38-destacados/420-diumenge-29-vine-a-qencadenar-teq.html

I a les 19:00h a Palma
Manifestació: amb l'educació i la sanitat no s'hi juga!
Plaça d'Espanya
CCOO , UGT i STEI-i

Pepe

La Gola

Pepe | 27/04/2012, 14:05

La veritat que em va estranyar aquesta abstenció i després de la votació vaig demanar a Nadal i em va dir el que comenta Miguel que era una decisió de l'executiva d'UMP però fa una estona en Nadal m'ha comentat que havia estat una errada i que estan a favor de la moció. Cap problema rectificar és de savis.

Miguel Sánchez

Re: Resultat i primera valoració del ple d'abril.

Miguel Sánchez | 27/04/2012, 14:01

Què li havien dit que havia de votar això, supòs que la seva executiva.

Al Moll sembla que els únics turistes que han de arribar són els que han d'anar a comprar a primera línia, temes com l'ORA i aquesta abstenció a la moció d'obertura d'un dels màxims actius pel turisme que té el Port de Pollença com el Centre Ornitològic de la Gola són la prova

Joan c c

Re: Resultat i primera valoració del ple d'abril.

Joan c c | 27/04/2012, 12:04

Que va argumentar UMP per justificar l'abstencio en el punt de la gola?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb