URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

1 de maig.

Alternativa | 01 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de dijous es va aprovar, amb l'abstenció de PP i UMP, la moció presentada pels grups municipals PSOE; PSM-EN i ERAM per la retirada del RDL 3/2012, de 10 de febrer, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral , aquesta va ser la nostra argumentació.

En primer lloc volem deixar clara la nostra més contundent oposició a la Reforma Laboral que recentment s’ha aprovat. Des del punt de vista laboral la reforma no fa més que aprofundir en la línia de que siguin els treballadors els que paguin la crisi. I cal recordar que no han sigut ells que l’han provocat.

Només per mencionar unes quantes de les mesures que la reforma impulsa; com la reducció de la indemnització per acomiadament, que generalitza la indemnització a 20 dies per any treballat; el període de prova d’un any, que fa que puguis ser acomiadat sense cap indemnització i d’un dia per l’altre; l’obligació de realitzar hores extres; la possibilitat de modificar les condicions laborals, la jornada, els torns, aplicar mobilitats internes i externes; la possibilitat de que els empresaris es despengin dels convenis col·lectius, que ja no serviran gairebé per res; la facilitat per fer acomiadaments col·lectius (EROs); i un llarg etcètera de mesures lesives als interessos de la gran majoria de persones del país sense cap aspecte positiu en matèria de relacions laborals.

Una reforma feta expressament per abaratir els costos d’acomiadament i per donar el dret legal als empresaris per fer el que vulguin amb els seus treballadors: moure’ls, imposar-los els torns, feines i horaris, pagar-los menys... tenint-los atemorits a un possible acomiadament gairebé gratuït.

Dit això, està clar que és imprescindible derogar la Reforma Laboral. Però també se’ns fa feixuc (i sembla una broma de mal gust) que partits com el PSOE ens presenti una moció com aquesta. El PSOE no té legitimitat per parlar de reformes al marge del "pacte social" i de no comptar amb els "agents socials". I no té legitimitat perquè ha governat durant els últims anys d’esquenes al “pacte social”: fins i tot la seva última reforma es va fer amb l'oposició de la Patronal i els sindicats. Cal recordar la vaga general del 29 de setembre de 2010? On era el “pacte social” llavors? A Alternativa sempre hem defensat el mateix i al juliol del 2010 vam  presentar una moció contra la reforma del PSOE 

Per altre banda, no compartim la proposta d’Instar al Govern a presentar una nova reforma pactada amb els “agents socials”, ja que el darrer “pacte social” en matèria laboral, signat el 25 de gener de 2012 per CEOE, CCOO i UGT, tampoc soluciona el problema de la crisi, sinó que va en la línia de la contenció salarial, abaratiment de l’acomiadament, etc.

Nosaltres no podem acceptar una reforma laboral que no impliqui el repartiment del treball, la reducció de la jornada laboral, que sigui garantia d’una vida digna pels treballadors i treballadores d’aquest país i que faci caure el pes de la crisi sobre els que l’han provocada. I per això cal instar al Govern, no a negociar un nou text, sinó a fer un text amb les mesures abans esmentades.

Com s'està demostrant baratir l'acomiadament no farà baixar l'atur. Més aviat l'augmentarà. Desregular el mercat de treball no és garantia de res.  Mentre la nostra economia no es basi en el coneixement, en els avenços tecnològics, en la preparació professional dels nostres ciutadans, en la formació, en el valor afegit, no ens en sortirem. Mentre el nostre model econòmic productiu segueixi demandant mà d'obra barata per la seva poca formació, no ens en sortirem. Perquè el problema està en el model econòmic, no en la presumpta rigidesa de la legislació laboral. La base de la nostra economia és de fang, mentre Alemanya o França tenen una base sòlida. Països amb una legislació laboral més protectora que no pas la nostra però amb un model econòmic potent.

 

 

 

Comentaris

Roncovarela

SAN JOSE OBRERO

Roncovarela | 01/05/2012, 13:08

FIESTA DE LOS CURRANTES? NO FOTIS !!

Pere de la Punta

ELS DEFINITIVAMENT CAIGUTS

Pere de la Punta | 01/05/2012, 13:05

Avui a les 17h. Al mur de la memòria del cementiri de ciutat, homenatge als que ens precediren en la lluita.

P. de P.

Pepe

Re: 1 de maig.

Pepe | 01/05/2012, 08:53

Pens que el percentatge de votants del PP baixaria més, com va passar a Andalucia. Però el més important seria que la gent que es va abstenir votés. Pens que inclús els antisistema tenen l'opció de votar a "escons en blanc".

Pixeris

Re: 1 de maig.

Pixeris | 01/05/2012, 08:39

No se perque però derrarament estic molt d'acort amb en Pepe, el PP ha mentit molt a la campanya electoral. Però la meva pregunta es, Els votants del PP ens son concients? jo crec que el 95 % dels seus votants si ara hi hages eleccions tornarian votar el PP

Pepe

Re: 1 de maig.

Pepe | 01/05/2012, 08:21

Mai s'havia mentit tan a una campanya electoral, el PP no està legitimat democràticament per governar.

Alternativa per Pollença

Re: 1 de maig.

Alternativa per Pollença | 01/05/2012, 08:18

Avui és dia 1 de Maig, la "festa" o "dia" del treballador. Un dia on es rememoren les lluites i conquestes obreres del passat i on s'haurien de reivindicar noves conquestes que portin als treballadors del present i del futur a viure en un món millor, fet a la seva mida.

Dissortadament, aquest 1 de Maig, va en consonància amb els temps que corren. Un Primer de Maig de lamentacions, de pors, de desil·lusions i de desesperança. Aquests dies ens han confirmat el que ja sabíem: 5.600.000 aturats a tot l'Estat i una cuota d'atur d'un 28% (i pujant) a les Illes Balears. Com pot sostenir-se una societat en que un de cada tres possibles treballadors no té feina? Però, encara més, també hem conegut la dada que unes 55.000 famílies han passat el 2011 amb tots els seus membres sense feina. I això per no anomenar els centenars de desnonaments que s'han produït o les llargues fileres de persones que esperen a diari l'obertura dels menjadors socials. Son temps de fam, de misèria, de caixers plens de persones que no tenen on anar a dormir. De treballadors sense feina.

I, malauradament, no hi ha esperances: governs que acomiaden gent, que redueixen la despesa en totes les seves àrees, que no generen cap activitat econòmica que pugui fomentar l'ocupació, que inverteixen els seus ingresos en salvar bancs, empreses i en comprar armament militar, que pujen imposts als més pobres mentre amnistien als defraudadors... I, encara pitjor, governs que deixen morir de fam a la seva població (o en el millor dels casos els donen una almoina de 400 euros) sense ni tenir remordiments. Hem de quedar bé amb "Europa" i "els mercats", ens diuen. I si "Europa" ens diu que el que cal és matar de fam a la gent, doncs que morin. El primer és el capitalisme, el segon les persones.

Aquest 1 de Maig, hauria de ser una gran jornada de lluita (res de "festes") per derogar la nova Reforma Laboral, per convencer als propis treballadors que no tenim perquè assumir una crisi que no hem creat nosaltres, un 1 de Maig que vagi més enllà de l'oposició a les retallades, sinó que reivindiqui noves conquestes (on ha quedat la fórmula del repartiment del treball, de la jornada de 35 hores, dels 30 dies de vacances...). En comptes d'evitar retallades a la classe treballadora, perquè no exigim retallades al capitalisme? Si tots som conscients de que els governs (no només aquest que tenim ara) no han fet més que jugar amb la població sense tenir-ne esment, perquè hem de seguir obeint els seus dictats i els dels seus deus (mercats i Europa)?

Entre tots hauríem de fer una reflexió i deixar de banda la ressignació per demanar un altre món on el 99% tinguem els recursos i una vida digna i no només l'1%. Els màrtirs de Chicago i aquells obrers que fa més de 100 anys sortiren al carrer un 1 de Maig, demanaven l'impossible (jornada laboral de 8 hores), i ho aconseguiren. Perquè no podem aconseguir-ho nosaltres?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb