URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Obrir el CTO en maig i en condicions.

Alternativa | 04 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple ordinari es va aprovar, la moció que presentavam conjuntament amb CiUi ERAM  relativa a la reobertura del Centre de Turisme Ornitològic de La Gola (pdf)  

El Centre de Turisme Ornitològic  de la Gola  que en principi s’hauria d’haver obert l’1 d’abril, a dia d'avui segueix tancat.

 Després d'un caramull de despropòsits  i despeses inútils relacionats a la zona humida de la Gola, el Centre va ser la primera bona notícia a aquest espai; es va inaugurar l’any 2010 amb l’objectiu de donar a conèixer els valors ornitològics i naturalístics del nostre terme municipal. Una iniciativa pionera i que entre altres coses possibilitava recuperar  la Gola pels ornitòlegs anglesos, que des dels anys 70 venien al Port

Al 2011 el Centre va registrar la visita de 5.823 persones en tota la temporada, i un  53% dels visitants eren britànics. El major volum de visitants es va registrar durant els mesos de primavera i tardor, amb la qual cosa se n’ha consolidat l’oferta turística fora de temporada. Concretament, el mes de maig de 2011 es va registrar el nombre més alt de visites al centre, amb prop de 1.400 persones. Per això és més que important aconseguir obrir el centre aquest mateix mes de maig com es va anunciar la premsa.

I no es tracta d'obrir el Centre sigui com sigui, cal obrir el centre en les mateixes condicions que abans.L’empresa que va gestionar el Centre l’any passat  a més d'obrir el centre va mantenir un blog  i un perfil a Facebook molt actius amb continguts en tres idiomas (català, castellà i anglès).El Centre ha oferit una informació especialitzada sobre els valors ornitològics de les Illes contribuïnt  a atreure un tipus de turisme diferent al de "de sol i platja".  S’han fet activitats ofertes al públic en general i als escolars en particular. Elaborant material informatiu pels visitants i participant a la Fira Internacional de Turisme Ornitològic a Extremadura. A més, el centre ha fet una gran feina educativa i divulgativa i va recopilar el registre de prop de 70 espècies diferents d’aus a la Gola. 

No ens podem permetre perdre aquest actiu tan important amb un cost petit si volem realment desestacionalitzar el turisme.

 

El turisme ornitològic està agafant molta importància i els turistes ornitològics necessiten espais naturals on observar les aus. Mentre altres avançen nosaltre no podem desaprofitar un turisme que històricament forma part de la història de Pollença.
 
Fira Internacional de Turisme Ornitològic de Extremadura.
 

 
Avui assemblea d'Alternativa per Pollença a les 20:30 a Can Ramon.. Funcionam de forma assembleària,  tothom pot dir la seva i cada persona és un vot, sense líders ni caps que s'imposin per sobre de ningú ni decideixin a les espatlles de tots.

Si voleu venir o formar part del projecte d'Alternativa per Pollença posau-vos en contacte amb algú d'Alternativa o enviau un correu a alternativaperpollenca@gmail.com 


 POLLENÇA ENLLAÇADA

 

 

Normal 0 21 false false false

MOCIÓ PER REOBRIR EL CENTRE DE TURISME ORNITOLÒGIC DE LA GOLA.

Els portaveus dels grups municipals sota signants presenten a consideració del ple, per tal que sigui estudiada, debatuda  i votada a la propera reunió del mateix, la següent moció per reobrir el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola

Exposició de motius.

Atès que el Port de Pollença té una consolidada tradició des dels anys 70 com a destí dels turistes, fonamentalment britànics, que visiten Mallorca per observar ocells. L’any 2004, un informe elaborat per la prestigiosa consultora internacional TGI va concloure que 2,85 milions de persones surten cada any al Regne Unit a observar ocells, i altres Comunitats com Catalunya o Extremadura ja fa anys que tenen oficines d’informació turística especialitzades en turisme ornitològic, i Andalussia, Castella-Lleó i Castella-La Manxa tenen programes de promoció del turisme a les seves ZEPA (Zones d’Especial Protecció per a les Aus).

Atès que que el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola (CTO) és el primer i únic centre d’aquestes característiques obert al públic a les Illes Balears, un petit recurs, de baix cost, que ja havia sembrat llavor i era lloat per molts visitants.  

Atès que al 2011 el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola té un gran potencial, i és un gran valor afegit del municipi. Al 2011, del 2 d’abril al 30 de novembre, va registrar la visita de 5.823 persones en tota la temporada, i un  53% dels visitants eren britànics, i només al mes de maig de 2011 es van registrar 1.400 visitants.

Atès que a més a més el CTO ha realitzat també una important funció d’informació, conservació i supervisió de l’ús públic del Parc de la Gola, un espai amb problemes de control i gestió per part de l’Ajuntament de Pollença .

Atès que teòricament, tal i com figura al comunicat emès el 30/12/2011 pel Govern; “El CTO hauria d’haver obert les seves  portes a partir de l’abril i fins al novembre de 2012. Però el fet és que per ara roman tancat i sense data prevista de reobertura..

Per tot això, aquests regidors presenten al ple, amb la intenció de veure. la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics, i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta.

 

Es sol·licita al Ple l’adopció del següent acord:

 

Demanam l’obertura immediata del Centre de Turisme Ornitològic de la Gola i que el més aviat possible es recuperin  les mateixes condicions de serveis que en anys anteriors.

Comentaris

Pepe

Re: Obrir el CTO en maig i en condicions.

Pepe | 04/05/2012, 16:46

Joan el que és clar és que no fer res no serveix de res. Respecte a les mocions el seu compliment depèn de la voluntat dels que governen que tenen les eines per tirar endavant els temes. Nosaltres el que hem de fer és insistir i utilitzar totes les eines al nostre abast pel seu compliment. Aquest tema es una prova evident que les mocions que se duen a terme desde l´oposició no serveixen de res.

No estic gens d'acord amb el que dius en referència a la gestió del PSM. Això de que el parc del Gola va funcionar bé abans de que el PSM agafés la conselleria de medi ambient no és veritat. A aquest blog i al de Biel Perelló pots trobar un bon grapat de disbarats que es van fer abans de l'arribada del PSM. Et recoman el magnífic article "la Gola espai beneït"

h
ttp://bloc.bielperello.com/post/50556

El CTO va ser una gran idea i ha funcionat prou bé aquests dos anys i s'ha d'obrir el més aviat possible.

Joan C.

Re: Obrir el CTO en maig i en condicions.

Joan C. | 04/05/2012, 15:28

Aquest tema es una prova evident que les mocions que se duen a terme desde l´oposició no serveixen de res.

Per altra banda no hem d´oblidar que el parc de la Gola va funcionar be fins que el PSM, a través de la conselleria de Medi ambient, hi va posar les mans. No estaven d´acord amb el parc que s´havia projectat i el varen voler canviar i el resultat es evident: abandonament del mateix, sense conservació de les instal.lacions i el que hauria d´haver estat un espai natural enmig d´un nucli urbà on se fes compatible la preservació natural amb l´us social a resultat tot un fracàs.

Joan Ramon

Enhorabona

Joan Ramon | 04/05/2012, 14:14

Enhorabona, la llengua ha d'estar per damunt dels partits, baldament el PP estigui capficat en fer partidisme i lluita d'una qüestió que fins ara tenia consens.

Alternativa per Pollença

Re: Obrir el CTO en maig i en condicions.

Alternativa per Pollença | 04/05/2012, 08:29

Lliga i oposició pengen llaçades en dos edificis municipals de Pollença.
h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/lliga-oposicio-pengen-lla-ades-dos-edificis-municipals-pollen-a.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb