URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Font, fàbrica... preguntes del ple

Alternativa | 02 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Preguntes comentades del darrer ple ordinari

És trist el poc respecte que tenen alguns ciutadans pel patrimoni comú i  ja és hora que l'equip de governi actuí a aquests casos com la font o la fàbrica.

-Quan pensen col·locar la font de la Plaça Major al seu lloc?

El batle: abans de donar la llicencia d’obertura i primera utilització de l’edifici on era la font ha demanat informes a l’arquitecte i l’enginyer dels punts de llums que no eren al projecte d’execució. En tenir els informes ens farà arribar els mateixos.

Massa temps marejant la perdiu i sense complir l’acord de ple de març de 2011,adoptat  per unanimitat, per la reposició de les aixetes municipals al seu lloc original. (veure article anterior). Els cacics i les cacicades pròpies del segle XIX ja és hora que siguin història i que la font de la plaça torni al seu lloc orginal.

- Quan pensa el batle sancionar als propietaris de la fàbrica  pel seu incompliment reiterat de l’article 101 de la llei de Patrimoni de 1998 que considera infracció molt greu l’incompliment per part dels propietaris del deure de conservar, mantenir i salvaguardar els valors catalogats com la fàbrica de Can Morató.

El batle: la sanció en certa manera, l’acord d’execució s’ha fet, s’ha obert el camí i a la resta de l’edifici no pensa “sancionar més”. Esperarà els informes del Consell.

Increïble i lamentable resposta per part del batle. L’acord d’execució és un compliment de la llei que mai es pot entendre com sanció ja que ha estat l’Ajuntament qui els ha arreglat la paret no ens consta encara que s’hagi cobrat encara aquesta feina. Què no és de guapo això!. Portarem el tema al Consell i si cal a la justícia.

- Ens podien explicar amb detall el retard en la concessió de les explotacions de les platges? No era possible avançar la licitació i tenir tot llest per tirar endavant al moment que va arribar la autorització de Costes.

El batle: el 28 de març va arribar l’autorització de Costes, més o manco quan es va fer la reunió per fer la proposta de plec de condicions. Confia que el 15 de maig ja es trobin les platges, millor que l’any passat que va ser a principi de juliol. Amb el sistema de prorrogues als següents anys es podrà avançar

- Ens podien explicar amb detall per què no han sol·licitat les banderes blaves aquesta temporada.

La regidora de turisme; al 2011 es va perdre la bandera blava de la platja dels Tamarells. No havia un protocol establert de neteja en totes les platges igual que el tema de residus, amb el nou plec es solucionaran tots aquests punts. Les banderes es soliciten a final d’any i encara no es tenien els plecs amb aquests problemes solucionats i per això no s’han sol·licitat les banderes.  S’han fet canvis als nous plecs per demanar les banderes blaves al 2013; informació, campanyes de sensibilització...

Pensam que el falla principalment a Pollença és el reiterat incompliment dels precs de condicions sobre tot a la Platja del Port de Pollença, tan al 2007 per part de l’associació de veïns com al darrer any. Si s’haguessin complit el plec ara hi hauria un parc infantil a la platja, taules a Llenaire... Les platges han de ser gestionades per l’empresa pública com a Alcúdia, d’aquesta forma es muntarien puntualment i amb serveis i preus ajustat. Per desgràcia això de moment és impossible ja que el govern central del PP a la seva "política per fomentar l'atur"bloqueja la possibilitat de contractar personal per part de l’Ajuntament. Respecte al tema concret de les banderes mantenim el mateix que deia el 15 d’agost del 2008, les banderes blaves no tene ni més objectivitat ni oficialitat que la que qualsevol li vulgui atorgar:

La Bandera Blava és una creació de la Fundació Europea d'Educació Ambiental (FEEE), la seu de la qual està a Dinamarca. Aquesta fundació va néixer en l'any 1.982 de la mà d'un grup d'experts del Comitè d'Educació Ambiental del Consell d'Europa. La primera bandera blava es va concedir en 1987. Des de la creació d'aquest guardó van començar les polèmiques i denúncies. El frau va arribar a tal punt que al febrer de 1999 la Comissió Europea va decidir retirar el seu suport econòmic (en aquell any gairebé 60 milions de pessetes) i es desmarqués de les concessions de banderes blaves.

La concessió de les banderes blaves no segueix criteris ambientals rigorosos. Té a veure més amb els equipaments de la platja, els accessos o els serveis, que amb la conservació de la naturalesa en el litoral o amb l'absència d'abocaments. Encara que teòricament s'exigeixen requisits ambientals, això poc els importa. De fet jo vaig comprovar, a un intercanvi de correus electrònics, que la FEE no fa anàlisis propis i que parteix de la informació que els mana cada Ajuntament.

- Quan pensen reunir la junta de portaveus per mostrar-nos el projecte de reforma de l’hotel Formentor?

El batle: el projecte de reforma encara no l’han entrat,  ha hagut conversacions tècniques. El projecte  ha variat totalment el projecte de fa sis anys.  Tot d’una que l’entrin ens mostrarà el projecte.

- Finalment que es farà amb la nova ordenança d’ocupació de la via pública?

El batle: s’estan preparant els informes tècnics en referència a les al·legacions que pràcticament són 50  de tot tipus, són a la vostra disposició. Falta una sessió de feina per consensuar l’ordenança i segurament caldrà una segona exposició pública.

Els nostres regidors van assistir al ple amb una camiseta reivindicant que la font de la plaça torni al seu lloc.

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Font, fàbrica... preguntes del ple

Alternativa per Pollença | 02/05/2012, 15:13

Per tal de donar compliment a la moció aprovada el passat dijous, hem quedat per demà dijous 3 de maig a les 18h a la Plaça Vella al cassal de can Llobera per penjar el llaç, després anirem al centre Miquel Capllonch del Port de Pollença i finalment a l'Oficina de Turisme de Cala Sant Vicenç.
Estau convidats a participar.

Alternativa per Pollença

Re: Font, fàbrica... preguntes del ple

Alternativa per Pollença | 02/05/2012, 15:09

Fa una hora ens ha arribat aquest missatge, avisar amb una mica més d'antel·lació no estaria mal :
Avui a les 21.00h. a la Sala de Plens hi haurà la 1era reunió de la comissió de festes, agraïriem la vostra presència i participació.

Pepe

Re: Font, fàbrica... preguntes del ple

Pepe | 02/05/2012, 09:04

I si vols afegir una dada més a com les retallades no són iguals per tots; avui el Diario de Mallorca explica com els directius del consorci de la Platja de Palma es porten cada any; 194.000 euros... quan és clar que no hi haurà ni un euro públic pel projecte de reconversió.

Pepe

Re: Font, fàbrica... preguntes del ple

Pepe | 02/05/2012, 09:02

Ichigo el capital no té cor, ni ètica.
Es manté la tradició de les olimpíades de Berlín de 1936 (amb Hitler al poder)a les recents olimpíades de Beijing... Mentre no hi hagi una ètica universal fonamentada en els drets humans continuarem igual.

Miguel Sánchez

Re: Font, fàbrica... preguntes del ple

Miguel Sánchez | 02/05/2012, 08:53

D'escàndol

Tanquen dos hospitals i donen 120.000 euros de subvenció a distintes proves de vela, entre elles la copa del rei de vela

Eleccions anticipades ja !!!!!

Ichigo

Scumbag EuroCup 2012

Ichigo | 02/05/2012, 07:54

D'aquí a cinc setmanes hi haurà Eurocopa de Polònia i Ucraïna.
Ara mateix: matances a Ucraïna.

Alternativa per Pollença

Informació

Alternativa per Pollença | 02/05/2012, 07:21

El regidor d'UMP, en Nadal, que va estar divendres a l'obertura de pliques de les platges com representant de l'oposició ens informa:
En relació a la licitació "
Explotació dels serveis de temporada per a l'any 2012".
Es van presentar els següents:
PLATJA DE FORMENTOR - (Immobiliària Formentor).
PLATGES CALA - (AA.VV. EU MOLL i FyA BEACH S.L.)
PLATJA TAMARELLS - (MASISA 2000 S.L., AA.VV. EU MOLL i FyA BEACH S.L.)
PLATJA ALBERCUIX - (AA.VV. EU MOLL i FyA BEACH S.L.)
PIRAGUES TAMARELLS - (PIRAGÜISMO GM S.L.)
PIRAGUES CALA MOLINS - (MIGUEL A. TORRANDELL VICENÇ i STEPHAN CONRADI)
ESCOLA VELA LA GOLA - (SAIL & SURF)
CANAL EMBARCACIONS S/MOTOR (Tamarells i Albercuix) (AA.VV. EU MOLL)
Com sabeu el sobre num. 1 és el que porta tota la documentació sol·licitada. Va haver-hi uns quants als quals li fala algun certificat.
Se'ls ha donat un termini de tres dies per esmenar-ho i així la reunió per al segon sobre serà el dijous o divendres propers.

Alternativa per Pollença

Re: Font, fàbrica... preguntes del ple

Alternativa per Pollença | 02/05/2012, 07:12

Al final del ple també vam fer el plec oral de que l'Ajuntament hauria de posar bancs a la placeta de via Pollentia que esta fent l'àrea de serveis.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb