URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La volem al seu lloc.

Alternativa | 16 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

El 31 de març de 2011 el ple de l’Ajuntament va acordar per unanimitat, entre altres punts, tornar a instal·lar la font de 1894 a la Plaça Major al mateix lloc on es trovaba.

A les obres que es van realitzar a Ca na Teresa,  la propietat ,d'acord amb l’Ajuntament, van acordar desmuntar l’aixeta i la capella de pedra de la font que es trovaba a la seva façana.

Durant les obres.

 

Quan l'àrea de serveis la va retirar.

Una vegada acabades les obres el propietari de ca na Teresa s’ha negat a que la font es retorni a col·locar al seu lloc. Ple darrera ple a Alternativa hem demanat el compliment de l’acord de ple del 2011. Al darrer ple els regidors d’Alternativa vam anar amb camisetes reivindicatives i vam tornar a demanar pel tema; la resposta del batle va ser que s’estava pendent  de donar la llicencia d’obertura i primera utilització de l’edifici i que havia demanat informes a l’arquitecte i l’enginyer dels punts de llums que no eren al projecte d’execució i que es trobaven a la façana on es localitzava la font.  Aquests informes ja s’han realitzat i ja s’han donat les llicències corresponents, ara cal complir l’acord del ple.

La nostra darrera reivindicació al ple.

Evidentment no és possible col·locar la font exactament  al lloc on era històricament; semiempotrada a la façana de Ca Na Teresa, ja que sorprenentment no es va contemplar això a les llicències i a més s’ha deixat al propietari col·locar obertures i punts de llums a la façana, on es trobava la font. El que sí és possible és  col·locar la font a l'espai públic més proper possible del que era el seu lloc, o sigui uns centimetres davant de la façana.

L'equip de govern no pot marejar la perdiu més, sobre tot en aquest moment quan el restaurant  de Ca Na Teresa ja pot obrir i l'any passat va sol·licitar una ocupació de la via pública de 31 taules i 124 cadires. Abans de donar qualsevol autorització cal prendre una decisió sobre la font i així se l'hem comunicat a l'equip de govern.  

Fotografia de la font de la Plaça de llibre "Pollença: guia de passeig" de Mateu Cerdà i Tomeu Vilanova. 1998.

" Davant de l'Esglèsia, a la zona populament coneguda com "la illeta", es conseva un grifó amb basament de pedra de l'any 1894".

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb