URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aprofitar el que ja tenim

Alternativa | 11 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Hem denunciant reiteradament la mala planificació a l’hora de construir les instal·lacions esportives al Port de Pollença. El resultat ha estat  una mica caòtic, ara mateix tenim un Poliesportiu tercermundista, amb una piscina amb molts de problemes, no hi ha pistes de bàsquet i el camp de futbol funciona de forma totalment independent i està situat lluny del nucli de població.

        S’ha fet habitual una imatge que ja passava als anys 80 i 90, i és la de la Policia Local fent  fora als joves que boten les barreres de les escoles per jugar a futbol o bàsquet.  Això es deu a la manca de pistes obertes  al públic (hi ha una pista de futbol sala de gespa artificial, però s’ha de pagar per utilitzar-la). També és un tema recurrent la manca de parcs i zones  infantils.  La rehabilitació del poliesportiu és una qüestió que s’ha d’estudiar bé per no tornar a caure a les improvisacions del passat i no és gens senzill.

        No obstant, hi ha unes altres solucions, que no requeririen grans inversions, que permetrien aprofitar unes zones que romanen inútils durant molt de temps.  Per què no utilitzar les zones esportives de les escoles i de l’institut? No em refereixo simplement a obrir les portes de les escoles, sinó a adaptar aquests espais per a que puguin ser d’ús públic fora de l’horari lectiu.

        Aquesta qüestió és més senzilla en el cas de les escoles, que són propietat de l’Ajuntament, i una mica més complicada en el cas de l’IES, que és propietat de la Conselleria d’Educació i que requeriria renegociar l’actual conveni.

        Adaptar aquestes instal·lacions suposa no sols fer aquelles obres necessàries, sinó a més a més dotar d’un personal de manteniment i que es controli el bon ús de les instal·lacions. També  es podrien aprofitar aquelles zones verdes que actualment estan descuidades i on l’herba i la brutor creixen cada dia. No es tracta, per tant, sols d’obrir les barreres.

         En tot cas el cost econòmic seria molt menor al de construir noves instal·lacions: s’aprofitarien  uns espais que, com podeu veure a les fotos, són a un entorn molt agradable i on els ciutadans podrien gaudir de l’esport i els nins podrien jugar de forma segura.

        Tornant al cas de les instal·lacions de l’IES, actualment són utilitzades pel Club Bàsquet Eu Moll, a canvi l’Ajuntament paga la llum i l’aigua, realitza tasques de manteniment i col·labora amb la neteja. Nosaltres pensem que amb una millora del conveni l’Ajuntament podria reforçar les tasques de manteniment  i de control de les instal·lacions a canvi d’ampliar la disponibilitat de les instal·lacions.

        En un moment com l’actual és el moment de donar valor als espais públics dels que disposem i de treure el màxim profit d’aquelles inversions que varem fer més bé o més malament en l’època de bonança econòmica.

 

 

 

Comentaris

Miguel Sánchez

Re: Aprofitar el que ja tenim

Miguel Sánchez | 12/05/2012, 08:45

Kaos al Port de Pollença amb L'ironman, les dones de neteja sense poder arribar als xalets, les inmobiliaries sense poder traure els cotxes amb els seus clients, tot això perquè Alcúdia es promocioni turísticament, la facturació per Alcúdia, les molesties pel Port de Pollença

¿És just això?

Joan C C

Re: Aprofitar el que ja tenim

Joan C C | 11/05/2012, 19:14

Moltes gràcies per la teva aportació Joan Ramón, saps que te'ns el meu reconeixement per la gran tasca que feis al vostre centre. No crec que posar una persona que s'en cuidi sigui un problema insalvable, per altre banda hi ha les necesitats en el tema de la policia local, pero al final tot es una qüestió de prioritatsi de voluntat política

Pepe

Re: Aprofitar el que ja tenim

Pepe | 11/05/2012, 17:29

Moltes gràcies per la valuosa aportació que fas Joan Ramon, tal vegada si l'Ajuntament no es pot fer responsable caldria que el mateix impulsés un voluntariat. Tenim associacions de veïns, ampas... El problema és que al final els que es mobilitzen són poquets i estàn ficats en mil temes...

Alternativa per Pollença

Re: Aprofitar el que ja tenim

Alternativa per Pollença | 11/05/2012, 17:25

Cal llegir aquesta carta. Jaume Santandreu com sempre valent i clar.

CARTA DE JAUME SANTANDREU:

CLAM DESESPERAT DELS MARGINATS

Quaranta anys de viure marginal amb els marginats crec que em donen dret a
convertir-me en la seva veu.
Els qui no tenim res a perdre escopim, sense por, les veritats a la cara.
Per això als qui tanquen l’Hospital General i Caubet els xisclam: Sou uns
lladres i uns criminals.
Lladres, perquè ens robau allò que és nostre L’hospital general é s nostre
per què som els hereus del Pare Catany. Joan March és nostre perquè és
l’únic lloc on trobam esment i temps per guarir les nostres profundes
nafres. Vosaltres els governants només sou els nostres administradors. Si
els vostres predecessors han administrat malament, esmenau la pleneta però
no tanqueu ca nostra.
Criminals, perquè ens condemnau a morir al carrer com a cans ronyosos.
Els més desgraciats de Mallorca alçam el nostre clam.
Governants d’extrema dreta, dictadors de la democràcia, siau valents. Ja que
heu arribat als límits dels feixisme donau la darrera passa:
Eliminau-nos. La història recent d’ Europa està plena d’exemples a seguir.
Tots hi sortirem guanyant La vostra gent s’alliberarà de l’escòria i
nosaltres els miserables deixarem de patir.
Covarda jerarquia del silenci, tingueu la dignitat d’un gest. Quan els
vostres catòlics del govern tanquin l’Hospital General, vosaltres tancau
l’església de la Sang. Tregueu el Sant Crist a la plaça. Així podrà
contemplar com agonitzam “els seus fills predilectes”.
Besnéts de la devota Dona Leonor no deshonreu la memòria dels vostres morts.
Les ànimes en pena, com la del vostre besavi Joan March, tenen mals
arrambatges.
Fa 35 anys els vostres antecessors a la Diputació em portaren davant el
tribunal per un article meu titulat “Cien millones robados al hambre”.
Hereus directes d’aquell franquisme, feis-me un favor. No em passeu per
l’Audiència. Portau-me directament a la presó. Tenc ganes de finir els meus
dies entre els vostres prínceps i presidents del Govern.

Jaume Santandreu Sureda

Joan Ramon Mateu

Re: Aprofitar el que ja tenim

Joan Ramon Mateu | 11/05/2012, 17:08

Joan m'has demant opinió i te la donaré:
Sobre aquest tema fa estona que n'estic parlant,n'he parlat diferents vegades als Consells escolars. Estarem d'acord que és una llàstima no es pugui utilitzar aquest espai i tant de bo es pogués utilitzar. De molts n'es sabut que sempre he defençat els Centres Públics com a centre obert a la ciutadania, per estimar un lloc te l'has de sentir teu, i si és així el cuidaràs. N'és un exemple el CEIP Miquel Capllonch, el nostre equip directiu ha permés que en el Centre hi hagi l'escola de música, s'hi fassi Pilates i fins i tot tennis quan el temps no permet fer-ho a l'exterior, sempre amb algú que es responsabilitzi de les activitats que s'hi fan. El problema ve quan no hi ha cap responsable i s'en vol fer responsable al Centre, com podeu entendre, en aquests casos no hi pot haver nigú ocupant les instal·lacions. Les possibles sol·lucions fa estona que han estat exposades...

Pepe

Re: Aprofitar el que ja tenim

Pepe | 11/05/2012, 16:29

Respecte al que comentes sobre la falta de policies,caldria demanar-se perque això no els ha aturat per tornar a posar en marxa la inútil zona blava del Port, per vigilar aquesta sí que hi haurà policies...

Ichigo

Re: Aprofitar el que ja tenim

Ichigo | 11/05/2012, 14:45

Ho has encertat Bart. És el que passa quan totes les aceres van sempre malament per no reformar-ho com cal.

Joan CC

Re: Aprofitar el que ja tenim

Joan CC | 11/05/2012, 11:19

Joan M gràcies per la teva aportació. Com a dit Garci he fet arrivar aquesta i altres aportacions al regidor, ara depen d'ell.
Jo també trob que es un error la situació del seu bloc, i crec que l'ajuntament hauria de tenir-ne un on els ciutadans poguesim exposar les nostres queixes i demanar el que vulguesim i debatre temes com aquest. Però bé, normalment els que governen són més reticents a aquestes coses, això si quan arriven les eleccions tothom obre blocs i perfils de facebook

Joan CC

Re: Aprofitar el que ja tenim

Joan CC | 11/05/2012, 11:14

Gràcies per els vostres comentaris i la vostra participació.
Com ja he dit a l'article i crec que és important la proposta no consisteix en obrir les barreres de les escoles i ja està. S'ha d'apaptar i sobretot posar unes mesures de control i bon ús de les instal·lacions. Aquest tema va unit amb el tema de reforçar i reorganitzar la policia local i també s'ha de veure com reorganitzam la brigada de l'ajuntament per veure com podem assegurar un millor manteniment del mobiliari urbà.
De totes formes crec que s'ha de fer l'esforç de gestionar be els recursos que tenim abans de fer noves instal·lacions.

Miguel Sánchez

Re: Aprofitar el que ja tenim

Miguel Sánchez | 11/05/2012, 11:00

Un altre complicació pel tema de la TDT a la Cala.

La Unió Europea ha demanat al Govern Espanyols quines ajudes públiques han rebut els canals de TV per la seva conversió a la TDT, ja que aquestes sembla que están prohibides, això podria afectar a la Cala ja que la Cala va quedar dins el 2% que la llei pemetia excloure per a la recepció de la televisió privada i va ser el Govern de les Illes el que va soportar la despesa, no crec que facin desconectar els senyals dels canals privats ja que seria una mesura molt dura, però si pot ser un altre entrebanc per posar els canals autonòmics.

Vorem que passa.

Garci

a Joan M.

Garci | 11/05/2012, 10:46

El que hem fet des d'Alternativa per millorar la situació de la joventut i els esports no només son els articles al bloc, sinó que ens hem reunit diverses vegades per traslladar-los les nostres propostes. Només falta que se les prenguin seriosament i actuin. És una llàstima que el regidor no porti al dia el seu bloc. Així sabríem que està fent (o si fa alguna cosa).

Miguel Sánchez

Re: Aprofitar el que ja tenim

Miguel Sánchez | 11/05/2012, 10:44

En Bart ha dit una veritat com la seu, la majoria dels paviments estan espenyats pels cotxes, un exemple clar és la Plaça Xaloc del Port, que l'hora de la sortida de l'escola hi ha cotxes per damunt i ja està tota esclafada

Alternativa per Pollença

Balears

Alternativa per Pollença | 11/05/2012, 10:38

Font i Melià fan els primers passos per fer-se amb el vot centrista .
osep Melià i Jaume Font, presidents de Convergència per els Illes i de la Lliga Regionalista respectivament, han presentat aquest matí en roda de premsa un document que recull la previsió de confluència d'aquestes dues formacions per a captar en el futur el vot centrista i moderat de la societat mallorquina.

Ambdós dirigents s'han donat un termini de sis mesos de reflexió per a anar explorant l'escenari que permeti la creació del que seria una nova plataforma política que uniria ambdues forces polítiques.

h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/font-melia-donen-els-primers-passos-per-fer-amb-vot-centrista.html

El Diario de Mallorca diu avui a la seva edició de paper que uns dels principals obstacles són les diferències en Pollença i Campos.

Joan M.

Re: Aprofitar el que ja tenim

Joan M. | 11/05/2012, 10:35

Molt bones idees Joan tant pel que fa a joventut i a esports. Ara només falta que el regidor de joventut i d'esports ens expliqui quin pla te envers a aquestes provlematiques de cada cop més greus tan al Moll com a Pollença. Fa un any que va entrar i només l'hem sentit envers les pistes de tennis del Moll, i denunciant el mal estat de la piscina. Que hi ha de tot això? que te pensat de fer en qüestions com dinamització juvenil o instalacions esportives?
Jo el que veig e que aquí hi ha tres partits que a traves dels vostres blocs aportau idees i denunciau situacions, la llàstima es que no esta en les vostres mans, ara mateix, canviar res.
Pd: anava a fer el comentari al bloc del regidor Tomeu Fuster. Però en vista a que la darrera publicació es d fa prop mig any i que hi ha al darrer post mes de 80 comentaris i cap de seu. He pensat fer-ho aquí ja que heu tret el tema.

Garci

Re: Aprofitar el que ja tenim

Garci | 11/05/2012, 10:02

Estic d'acord Joan. Moltes vegades em van fer fora d'alguna escola per haver-nos "colat". Però l'alternativa era (i és) la de pagar molts diners per jugar al poliesportiu (això si hi havia pista). La situació més absurda que he viscut és la d'uns nins que devien tenir uns 10-12 anys que van anar a demanar que per favor els hi encenguessin els llums de la pista de futbet del poliesportiu de Pollença i la responsable els va demanar uns 17 euros o si eren socis. Després de barallar-me els nins acabaren jugant a les fosques (ja que el tapament que hi ha fa que s'enfosqueixi prest, quan encara és de dia). Així que adaptar les escoles crec que és una bona solució a l'oci juvenil que a Pollença té molt poques alternatives.

Bart

Re: Aprofitar el que ja tenim

Bart | 11/05/2012, 09:59

Els reponsables de la situació de la plaça i el mobiliari urbà no som sols els joves. I jo em deman quin dret teniu els grans a demanar-mos civisme al joves. Manca de civisme es el que heu demostrat vosaltres durant aquets anys destruint la nostre terra, manca de civisme és el model que ens heu mostrat anat cada un a la seva bolla mirant sols per els vostres interessos particulars en lloc del bé comú. La basura no sols la feim els joves, les aceres no la destrueixen sols els nostres patins també els vostres cotxes i així moltes coses més. Ben segur som injust amb molts dels adults, però no més que alguns ho són amb els joves.

Alternativa per Pollença

Tribuna de Mallorca

Alternativa per Pollença | 11/05/2012, 09:54

Alternativa per Pollença torna a demanar la reposició de la Font de la plaça

Pepe

Re: Aprofitar el que ja tenim

Pepe | 11/05/2012, 09:52

Un bon article Joan , com sempre en positiu i aportant lògica i racionalitat. No té sentit fer noves instal·lacions quan no som capaços de mantenir i aprofitar el que tenim.

Joan Ramon

Pentinatge

Joan Ramon | 11/05/2012, 09:33

Jo no crec que hagin de pagar justs per pecadors, així, com hi ha nins que no es comporten, deixam tots els nins sense llocs per esplaiar-se?
en tot cas s'hauria de trobar la manera de erradicar males pràctiques, però això alomillor és demanar molt.

patinatge

pistes de patinatge i bicis

patinatge | 11/05/2012, 08:56

Els al·lots que patinen a la plaça i altres indrets del poble ho tenen tot destroçat, no respecten el mobiliari urbà, les rajoles recentment adobades a la plaça ja estan totes rompudes per cupa dels seus patins, igual que bancs, jardineres, etc. El primer que han de fer es aprendre a comportar-se i conviure, un poc de civisme, i despres que demanin pistes de patinatge.

Miguel Sánchez

Re: Aprofitar el que ja tenim

Miguel Sánchez | 11/05/2012, 07:54

"e igua" és un caparrut igual, ha ha

Joan C C

Re: Aprofitar el que ja tenim

Joan C C | 11/05/2012, 07:05

Avui m'agradaria més centrar el debat amb les possibilitat d'obrir els patis de les escoles. He parlat amb el técnic i el regidor d'esports. Troben la idea global bona però el problema ve a l'hora de controlar i mantenir les instal·lacions bàsicament per manca de personal ja que ara per ara just poden controlar les instal·lacions de les que ja disposen. També ha sortit el problema de la manca de personal a la policia municipal, segons Tomeu si no em vàren informar malament tenim 7 policies per torn, un a la ràdio, dos al Moll, dos a Pollença i un a la Cala pens que son insuficients per poder controlar com cal.

Joan C C

Re: Aprofitar el que ja tenim

Joan C C | 11/05/2012, 06:59

Miquelet jo no tinc cap problema en anar a jugar a Pollença, i anava de petit quan vivia al Port imaginet ara que molts de dies visc a Pollença. Els que no ho tenen tant clar són els nins que venen tot sols a entrenar. Però bé aquest tema avui no toca.

Miquel Sánchez

Re: Aprofitar el que ja tenim

Miquel Sánchez | 11/05/2012, 06:05

Joan has d'anar a jugar a Pollença hi ha un pavelló de primera, no siguis caparrut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb