URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tots feim política

Alternativa | 12 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Un article per reflecionar  del nostre company Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Com digué Aristòtil, “l’homo és un animal polític”. Tant el qui parla i actua en torn a l’organització de la “polis” (ciutat), com el qui calla i està mans fentes, els dos fan política. El segon, fa política perquè dóna consentiment el ordre o desordre establert. Per tant, això que es diu sovint “jo no m’afic en política”, és un tòpic mentider. Un altre tòpic molt usat és dir que no s’ha de fer política, a l’escola, a l’església, a la cultura... vaja una bajanada! Tothom, conscient o inconscientment, parla i actua des d’un marc ideològic. Altre qüestió és el fer política partidista.

R. Bosch, Conseller d’Educació, posa com un dogma que no s’ha de fer política dins l’escola i fa llevar amb prepotència els símbols d’enllaçats per la llengua, la qual cosa també és un acte polític, com ho és tenir a l’escola la bandera espanyola, o un quadro del rei, o una campanya contra la violència masclista, o la lectura de la Constitució... La defensa de la llengua naturalment també. Voler suposar que l’escola és asèptica i neutre, seria com voler que les persones siguin asexuades; ni una cosa ni l’altre són reals. Aristòtil també diu que la política i la “paidea” (educació) van plegades. El colmo de la hipocresia i el cinisme l’hem viscut els que tenguerem al Col·legi l’assignatura de “Formación del Espíritu Nacional” amb un professor falangista, que tenia la santa barra de prohibí fer política. Que no ens vengui el Conseller amb coverbos polítics!

Quan els ciutadans deixen d’atendre la política, els polítics de torn els manipulen i és la mort de la democràcia, perquè democràcia implica participació. Els grecs consideraven idiota (“idiotés”) als que no s’aficaven en política, en la cosa pública i sols es preocupaven pel seu petit redol.

B. Brecht diu: “El pitjor analfabet és l’analfabet polític. Ni sent, ni parla, ni participa dels esdeveniments polítics. No sap que el cost de vida, el preu de les mongetes, del pa, del vestit, de les sabates i les medicines, depenen de decisions polítiques. L’analfabet polític és tan ase que se’n fa gros d’odiar la política. No sap que de la seva ignorància neix el nin abandonat, la fam i el pitjor dels delinqüents que és el polític corrupte, torrapipes i criat de les empreses nacionals i transnacionals”.

Una escola que vulgui partir de la realitat, com recomana la més elemental pedagogia que pretengui un aprenentatge significatiu, necessariament ha de analitzar amb els alumnes el que passa al seu entorn, afavorint el pensament crític. Això significa assumir la presència inevitable de la política dins l’escola, com es dona dins tot el que ens enrevolta, amics, barri, TV, cine, notícies...

Sr. Bosch, fent d’escolà de la política lingüística del Sr. Bauzà (fill de Biel Botó de Son Servera), sembla no hagi estat mai educador fent política contra la llengua i no vol que els mestres facin política en  defensa de la llengua pròpia de Mallorca. Vaja una bajanada contradictori! (Per cert, no torni a dir dins el parlament el que enflocà a una diputada: “Tot el que ha dit és una “sarta” de bajanades”, perquè “sarta” és una castellanada)   

Crec al PP en quant a la llengua li podem aplicar la dita de Groucho Marx fent de la política “l’art de cercar problemes, fer un fals diagnòstic i després aplicar remeis equivocats”.

Dibuix original de Miquel Trias.

 

Comentaris

jrv

Empresari??

jrv | 16/05/2012, 10:35

Doncs si que deu haver qualque empresa a qualque banda, que deu aportar dobers per competicions esportives, "empresa", DE FORMA ALTRUISTA. JA ME DIRAS QUINA, PERÒ.
PERÒ PARLAVEM D'HOTELERS, EN GENERAL, NO EN PARTICULAR. dEU SER , EN MOLTS CASO, MAJORIA, ELS DOBERS QUE ROBEN AL SEU PERSONAL, fent suar sang a molt d'aquest personal.
Fa anys que destrio entre empresaris, que me mereixen molt respecte, i que son una minoria, i especuladors de força de treball, que son majoria i mereixen el meu despreci.

empresa

Re: Tots feim política

empresa | 15/05/2012, 07:20

Clar es que totes les empreses que patrocinen events esportius ho fan per altruisme, no esperen cap benefici.
Quin desconeixement mes profund del funcionament d'una empresa.

jrv

Triatló-hotelers.

jrv | 14/05/2012, 16:00

Vaja excusa de pà amb fonteta, aquesta de que els hotelers no donen dobers per la triatló....perque Joan CC no parla suficientment be d'ells.
Ho sento, però conec els hotelers mallorquins o no mallorquins, però hotelers de Balears (en general) i son la representació de l'egoisme individualista quimicament pu, un egoisme que els perjudicva a ells mateixos.
I ni el millor diplomatic del mon els treuria un cèntim per a una activitat col·lectiva, si no hi ha guany darrera, i ni així i tot...
Joan CC no parla en cap moment malament dels hotelers, jo, en general , no en puc parlar be, els assassins de l'ecotassa, que ens ha perjudicat a tots, a ells també, fenòmenos!.
Tan sols s'han unit per fer el ridícul comprant un iot al Rei, que no ho havia de menestar, ni l'havia demanat..

Joan CC

Re: Tots feim política

Joan CC | 13/05/2012, 10:09

Doblers per la triatlò supòs que fas una reflexió de tipus general ja que jo no he parlat malament dels hotelers simplement e constatat que no ens varen donar ni un euro... Es una realitat com tampoc ajuden a financiar cap altre tipus de iniciativa, per el que se altres jocs no es aixi i tornen a la societat part de lo que aquesta els i dona, crec que es una mesura mes inteligent.
Això darrer es una opinió

doblers pel triatlo

Re: Tots feim política

doblers pel triatlo | 12/05/2012, 17:32

No pots anar als hotelers a demanar-lis doblers quan te'n fan falta despres de xerrar malament d'ells seguidet. A Alcudia la cosa va diferent, els alcudiencs no culpen als hotelers de tots els mals, allà tenen el Port d'Alcudia ben massificat i ple d'hotels, però ells saben que allo és la seva caixa, i callen. T'agradarà o no aquesta forma de pensar, però els hotelers aposten per l'ironman igual que els alcudiencs aposten pels hotelers. I aqui quan xerres d'hotelers i restaurants pareix que xerres del dimoni. I despres passa a demanar-lis doblers perquè financiin el triatlo. Au, au, au,...

Pepe

Re: Tots feim política

Pepe | 12/05/2012, 17:19

Com diu Joan pens que l'ironman és positiu, el que cal és que la implicació, beneficis i molèsties es reparteixen de manera equitativa.

Joan C C

Re: Tots feim política

Joan C C | 12/05/2012, 10:34

Estic d'acord amb tú Miquel, de totes formes jo crec que l'airoman és potencialment positiva per els diferents municipi, una altra cosa es com negocia cada municipi i com s'implica, i no parl sols dels ajuntaments...

Miguel Sánchez

Re: Tots feim política

Miguel Sánchez | 12/05/2012, 10:21

Joan CC, aquest és una altre assumpte, important però un altre assumpte, avui dissabte malgrat sigui maig és dia de sortides i entrades a les cases vacacionals, teoricament els clients a les 10 del matí han de sortir ja que els nous han d'entrar (ja no parl d'hotels) a partir de 5 del capvespre, les dones de la neteja han de fer aquest xalets net i no han pogut accedir als mateixos, els camions dels proveïdors tampoc han pogut accedir al centre fins passades les once del matí, si encara el profit fos per Pollença això seria un mal menor, el problema es que profits=0 problemes = molts.

Joan CC

Re: Tots feim política

Joan CC | 12/05/2012, 10:07

Una reflexió, al 2007 varem organitzar la triatlo al Port de Pollença, la idea era començar amb la sprint ( el model més curt) i els propers anys anar fent les mes llargues. Varem mirar d'implicar als hotels del Port, saps quants diners aconseguirem dels hotelers, CERO PATATERO.... A Alcudia han apostat per la triatló, i ara en treuen els beneficis.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb