URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pagament proveïdors (ple extraordinari).

Alternativa | 14 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Demà a les 8.30 del matí n’hi ha un ple extraordinari per aprovar o no el crèdit de 548.312,12 € per pagar els proveïdors (RD-llei 4/2012). Les factures es liquidaran amb un crèdit amb una entidat encara per decidir però amb un tipus d’interès del tipus màxim del 5.15%.

Inicialment s'havien de demanar devers 1.700.000 €, però la liquidació dels tributs de de l'any 2011 ha estat positiva per l'Ajuntament i s'ha rebut una quantitat de doblers, així mateix el doblers recaptats dels contribuents que s'han acollit al pagament fraccionat dels tributs han fet que les arques municipals hagin tingut liquides per pagar factures anteriors i al final han quedat 548.312,12 €  a més no s’inclouen 8.038,36 euros de proveïdors que no s'han acollit al pagament.

A la nostra pregunta de que si al haver  pagat amb doblers recaptats a l'any 2012 factures anteriors ens crearia un problema de tresoreria, l'interventor ha contestat que no i la regidora d’hisenda ha dit que enguany s'està sent molt austers. La resposta és correcta sempre que es respectin les partides de despeses del pressupost, esperem que no hagi extrajudicials per que si no tornarem a estar com l'any passat.

Del llistat de factures que es presenten destaquen factures del 2007 i 2008. Es presenten amb 4 o 5 anys de retard?  Es van presentar al seu dia i encara no havien pagat? També destaquen els 18.865,31 euros de JJ Roy Imatges S.L de publicitat del Festival, cal recordar que aquesta empresa va facturar importants quantitats a l’Ajuntament de Pollença incomplint la llei de contractació pública i que és un tema que es troba dins el sumari de l’operació voltor.


Per part d’Alternativa pensam que no podem votar a favor ja que trobam que el tipus d'interès és proper a l'usura, i ara més ja que ens afegeixen una comisió de mediació més que injustificada, i més tenint en compte que ara tenim un banc nacionalitzat, BANKIA, que no será el darrer. El tipus d’interès  que s’hauria de cobrar hauria de ser el mateix que cobra el banc central europeu o sigui d’un 1%.
Per altra part no podem votar en contra ja que si no els proveïdors no podrien cobrar. O sigui que si no hi ha res de nou optarem per l’abstenció.

Imatge del pregonao.

 

Comentaris

Pepe

Re: Pagament proveïdors (ple extraordinari).

Pepe | 16/05/2012, 11:20

Al final els majors beneficiaris d'aquest pla són els bancs, una vegada més.
De poca cosa serveix tenir bancs centrals si aquests han estat incapaços d'evitar la desastrosa gestió bancària i no ajuden a l'administració pública.
No sé ja que ha de passar per recuperar d'una vegada una banca pública...

Miguel Sánchez

Re: Pagament proveïdors (ple extraordinari).

Miguel Sánchez | 16/05/2012, 10:38

Segons EXPANSION.COM

Los ayuntamientos pagarán casi el 6% de interés para financiar el pago a sus proveedores

============================================================

Las entidades locales deberán pagar un interés del 5,939 por ciento a los bancos con los que contraten la financiación del pago a sus proveedores de las facturas pendientes, dentro del plan aprobado por el Gobierno para saldar esta deuda.

Según ha informado el Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas, ese será el tipo de interés correspondiente al primer trimestre del período de amortización o primer período de interés y será revisado trimestralmente, revisión que se comunicará a las entidades locales al inicio de cada periodo.

Desde este miércoles, 16 de mayo, y hasta el día 25 de este mes, las entidades locales y las financieras que van a participar en esta operación firmarán los contratos en los que se fijarán todos estos detalles.

El tipo de interés de este plan de pago a proveedores para las entidades locales es el equivalente al coste de financiación del Tesoro Público a los plazos señalados "más un margen máximo de 115 puntos básicos al que se añadirá un margen de intermediación de un máximo de 30 puntos básicos", según el acuerdo del 1 de marzo de 2012 por el que se puso en marcha este mecanismo de financiación.

En total, 4.623 entidades locales se han sumado al plan creado por el Gobierno, pero de ellas, 2.619 han enviado el plan de ajuste paralelo que se les exige y en el que recogen cómo van a devolver ese dinero. Y dentro de este grupo, 2.305 han obtenido de Hacienda una valoración positiva y podrán firmar ahora los contratos con las entidades financieras. Otras 315 han recibido un suspenso y otros 2.004 entidades no han llegado a presentar planes de ajuste.

==============================================================

A la proposta que ens varen passar per l'aprovació del crèdit no posava en lloc que el tipus d'interés fosi variable i aquest 5.939 és ja d'escàndol.

Garci

Re: Pagament proveïdors (ple extraordinari).

Garci | 14/05/2012, 15:57

És increïble que per la mala gestió de TOTS els consistoris (present i passat) hi hagi empreses que no han cobrat factures de fa molt temps (fins i tot les empreses que volien cobrar havíen de fer noves gestions, tot i haver fet la feina, presentat les factures al seu dia, etc.). Tots els que han gestionat en un moment o altre els diners de l'Ajuntament són els culpables de la situació i de que nosaltres (la gent que no hi tenim res a veure) haguem de pagar uns interessos propers a l'usura (5%). Ens vàrem cansar d'avisar que els crèdits extrajudicials eren la ruïna, que no es pot gastar sense pressupost (i per tant, s'han d'aprovar els pressuposts a principi d'any i no al final). Com diuen "de esos polvos, estos lodos". Algú hauria de demanar perdó i estar empenedit.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb