URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'oracle

Alternativa | 15 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias q. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

No vos penseu que a les Mallorques tots els escribidors —ells es diuen periodistes— dormen a la palla; n’hi ha que no tan sols analitzen el present i el passat, també veuen el futur. Sovint quan aquest futur és negre, almenys per a la gent condreta, l’accepten amb gran resignació,: això és el que hi ha, és el que la majoria social vol, el que ha votat, que hi farem, tanmateix podríeu pensar que no els agrada aital situació o si?

Perquè si vos molestau a llegir tira a tira els seus escrits, veureu com hi saunya la demagògia centralista, l’acceptació del capitalisme més agressiu —el que hi ha— i el pessimisme de l’Espanya fosca, i ara és on els progressistes cantoners podem pensar i creure… potser que a ells ja els vagi bé aqueixa situació i que no ho vulguin manifestar més clar per no esser qualificats de reaccionaris?

Amb la clàssica filosofia de l’ase quan diu orellut al porc, acusen els ecologistes de demagogs exagerats, i titllen les seves accions de cosa del passat, donen per segellat el seu destí; per a ells el catalanisme sembla una cosa externa a les Illes, per dejectar la llengua pròpia —Estatut dixit— empren adjectius insidiosos com ara la llengua històrica; i que en pensen de la solidaritat amb els que no tenen, és cosa d’antany, demodée?. Aquestes actituds semblen pròpies de conformistes culpables, d’infiltrats de la caverna divina o de menfotismes empedreïts. Perquè ’nyores, ’nyors no tot és opinable ni votable; no hi ha drets personals, socials, culturals i territorials que per moltes majories que hi hagi en contra no es poden conculcar?

Com es pot tenir una positura àulica, amb tant poca empatia davant injustícies flagrants, no ens hi hem de rebel·lar? Que dirien aquests escribidors si haguessin viscut l’any 1933 i següents a l’Alemanya de Hitler; estarien d’acord amb les atrocitats o també dirien: que hi farem, és el que la gent vol, ho han votat…?

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: L'oracle

Alternativa per Pollença | 16/05/2012, 07:38

CARTA ALS COL·LECTIUS
A la Diada de Mallorca de 2010 es varen produir diversos incidents quan la policia espanyola i un grup de feixistes atacaren la manifestació de l’Esquerra Independentista. Dies més tard quatre independentistes, dos d’elles militants d’Endavant (OSAN), foren detingudes i acusades, en un expedient farcit de mentides i contradiccions, de participar en aquests incidents.
Durant aquest any el procés ha seguit endavant, i ara ja hi ha data pel judici: el 18 de juny. Les quatre militants s’enfronten a una petició fiscal desorbitada: 9 anys de presó en total i més de 13.000 euros de multa.
Per a nosaltres el fet que aquest judici arribi a tenir lloc és la mostra més clara i fefaent de la persecució policial i judicial que pateix l’Esquerra Independentista de Mallorca (EIM). L’expedient que acusa a les quatre persones no es sosté de cap manera, i si el cas ha seguit endavant ha estat només per motivacions polítiques.
Les 4 persones encausades estan amb més ànims i força que mai, i continuen militant com ho feien abans d’aquest cas. A nosaltres això ens anima a seguir defensant-les de valent, plantant cara fermament a la repressió i aquelles persones que la permeten, ja sigui activament o passiva.
A hores d’ara el grup de suport ja ha engegat diverses accions, ha organitzat xerrades i altres actes de suport. Tot plegat, ho podeu trobar aquí: h
ttp://absoluciomallorquins.wordpress.com/
Tot i això, volem arribar molt més enfora, creim que cal socialitzar aquest cas repressiu a tot Mallorca. És per això que demanan el vostre suport i solidaritat activa: podeu donar a conèixer el cas fent difusió al vostre espai de lluita, muntant una tauleta informativa al vostre poble o barri, donant a conèixer el blog i la situació d’aquestes quatre militants. També podeu posar el baner al vostre espai web, amb l’enllaç al blog. Així mateix, i si és possible, vos demanam que dugueu a terme actes o accions de suport, tant per socialitzar el cas com per aconseguir doblers. Podeu fer accions de denúncia del cas, actes de tot tipus, com ara xerrades, sopars, concerts, vendre bons de suport a la vostra gent i un llarg etcètera.
Som conscients que els judicis polítics es guanyen als carrers, és per això que demanam aquest suport i solidaritat. Així, ens posam a la vostra disposició pel que necessiteu. Ens podeu escriure a la següent adreça electrònica: absoluciomallorquins@gmail.com
Sabem que en Robert, na Sílvia, en David i en Guillem no estan soles, i no aturarem fins aconseguir la seva... ABSOLUCIÓ!!
La repressió mai ens tallarà les ales!
Grup de Suport
Palma. Països Catalans

Alternativa per Pollença

Joan Riera al Balears.

Alternativa per Pollença | 16/05/2012, 07:36

Més de 20 alts càrrecs del PP tenen familiars col·locats a dit
El codi dels bons costums del PP queda en poca cosa en comprovar la llista nepòtica elaborada per dBalears. Afecta diferents conselleries i Presidència. El cas Delgado-Reynés ha aixecat la llebre. S’hi poden detectar les relacions de poder.
El nepotisme s'ha fet regla en la cúpula de les institucions del PP. El cas de la parella Delgado-Reynés no és un fet aïllat. Almanco hi ha vint casos més (quaranta persones afectades) de digitació d'assessories o similars a dones, parelles, germanes i filles d'importants alts càrrecs populars. Hi ha consellers, diputats i batles afavorits, i fins i tot la cap de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma. El codi dels bons costums del PP se'n va en orris davant aquesta contudent realitat. També es pot seguir el joc dels contrapesos de poder a través de la digitació de familiars. Parella col·locada, doble sou assegurat. I a qui beneficia? Aquesta és la clau.

El nepotisme, més antic que la Roma dels Cèsars, és afavorir parents directes per a feines públiques. Tanmateix, fins on arriba la llarga mà del col·locador i l'obediència deguda dels bicol·locats?

Un cas: el conseller de Presidència, Antonio Gómez, té d'assessora en el seu gabinet Catalina Llull, que és la dona del batle d'Escorca, Antoni Solivellas. Però el més curiós és que Gómez, que ha col·locat Llull, és l'exbatle d'aquest terme. Així, l'actual primera vara, Solivellas, deu el sou de la muller a l'exbatle. Aleshores, qui controla Escorca? Gómez també té de cap de Gabinet Júlia Rubio, parella d'Antoni Cardona, assessor de Cort en Participació Ciutadana.

Un altre cas cridaner és el de Carlos Delgado, conseller de Turisme, que fa uns dies acceptà la dimissió de la seva parella sentimental, Lourdes Reynés, enmig d'un gran escàndol. Delgado té com a assessora a dit María Luisa Henández, la dona del tinent de batle d'Urbanisme de Cort, Jesús Valls. Abans de ser alt càrrec polític, Delgado era soci d'un despatx radicat a Palma d'intermediació urbanística. Això no obstant, el dit de Delgado va més enfora. També té en el seu equip d'assessoria Cristina Puig, esposa del diputat del PP Fernando Rubio. El seu poder, a la pràctica, és molt més gran a través d'aquests contractes digitals.

Algunes d'aquestes connexions expliquen decisions polítiques. El conseller de la Funció Pública, Simó Gornés, sorprenent gran impulsor de la llei que arracona el català, tot i que abans era un obert defensor de la llengua pròpia, té de cap de gabinet Irene Duran, germana de la senadora Gary Duran. Ambdues són germanes de l'exregidor Rafel Duran, que fou implicat en el cas Palma Arena.

El president Bauzá també ha estès tentacles. En el seu gabinet, i a dit, s'hi troben Dulce García i el seu marit, Antonio Maura, que és el màxim responsable de Costa Nord. A més, és assessora de comunicació de Bauzá Maria Moreno, parella sentimental del diputat Óscar Fidalgo, lògicament persona de gran fidelitat a Bauzá.

Així mateix, la cap de l'Advocacia de la Comunitat, Antònia Perelló, rep un bon suport amb el seu home, Francesc Amengual, director general d'Emergències. Perelló ha de ser una cap jurídica exemplar, ja que el càrrec i el sou del seu marit depenen directament del dit totpoderós de Bauzá.

També la diputada i portaveu del PP en el Parlament, Mabel Cabrer, té el marit, el filòleg Antoni Vera, exercint de director de l'Institut Ramon Llull: sumant els dos emoluments significa una lleialtat al comandament a prova de bomba.

Els tentacles arriben fins al partit. La directora general de Funció Pública, Núria Riera, és la dona de Biel Matas, nomenat recentment coordinador del PP. Matas fa feina portes endins de la formació, però té sou del Parlament, ja que és oficialment l'assessor de la senadora autonòmica.

El Consell també viu la febre nepòtica. El portaveu del PP, Miquel Vidal, i batle de Santanyí, té l'esposa, Maria Magdalena Servalls, col·locada com a gerent de l'empresa pública Itibsa. Així mateix, la consellera Antònia Roca té el seu company, Javier Morente, convertit en flamant director general d'Esports de l'Executiu.

El nucli dur del Consell de Mallorca està agermanat. El portaveu adjunt, Jaume Crespí, home de confiança de José Ramón Bauzá i que sona com a futur secretari general del PP, té la germana, Maribel, de directora insular de Relacions Institucionals. La presidenta, Maria Salom, té la seva cosina, Aina Coll, en el gabinet del president del Parlament, Pere Rotger.

A més, la Conselleria d'Educació i Cultura ha assolit relacions parentals. El seu director general, Nofre Ferrer, és l'home d'Antònia Mercant, que fou diputada a Madrid fins al desembre. La directora general de Planificació de Centres, Mercedes Celeste, té l'home, Antoni Pánfil, col·locat d'assessor de la Conselleria. Com se sap, el conseller, Rafel Bosch, té una filla al gabinet de Comunicació de l'Ajuntament de Calvià.

La Delegació del Govern es distingeix perquè hi ha extensions paternofilials. Paco Frau, cap de gabinet de José María Rodríguez, té la filla Maria José de directora de l'Institut de la Joventut, mentre que el veterà assessor Xisco Romero té la seva, Sílvia, de gerent de l'IMFOF, Institut de feina i formació de Cort.

En conjunt, el mapa nepòtic del PP de Bauzá supera les anteriors etapes del partit. Mai no s'havia arribat tan lluny en l'extensió de les xarxes familiars i els equilibris de poder que això comporta. I qui no fa bonda pot perdre un sou a ca seva sense gens de renou. El codi dels bons costums és, ara mateix, quelcom semblant al paper mullat dins aquesta formació. El cas Delgado-Reynés ha aixecat la llebre.

Alternativa per Pollença

Re: L'oracle

Alternativa per Pollença | 15/05/2012, 15:23

Una bona notícia es fa efectiva la moció que vam presentar a l'anterior ple ; el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola ha tornat a obrir.

Pepe

Re: L'oracle

Pepe | 15/05/2012, 15:20

Primer voliam dir que no estam rebent pràcticament informació en referència a l'adjudicació de les platges, tema pel que ens demanam molt sobre tot al Port de Pollença.

La platja del Port de Pollença en principi ha estat donada a l'Associació de Veïns però l'empresa que la va gestionar l'any passat, F & A Beach, ha al·legat i ara cal fer els informes corresponents.
Ens preocupa el tema econòmic ja que la AAVV ofereixi 87.000 euros més que F & A Beach, 347.250 euros concretament... i els seus actual gestors no han demostrat ser gens seriosos a aquest tema.

Alternativa per Pollença

Tribuna Mallorca

Alternativa per Pollença | 15/05/2012, 14:53

Alternativa per Pollença considera que cal obrir les zones esportives de les escoles i els instituts.
www.tribunamallorca.org/not%EDcies/pol%EDtica/alternativa-per-pollen%E7a-considera-que-cal-obrir-les-zones-esportives-de-les-escoles-i-els-instituts/

Alternativa per Pollença

Re: L'oracle

Alternativa per Pollença | 15/05/2012, 06:43

Començam el ple extraordinari per aprovar o no el crèdit de 548.312,12 € per pagar els proveïdors (RD-llei 4/2012). Les factures es liquidaran amb un crèdit amb una entidat encara per decidir però amb un tipus d’interès del tipus màxim del 5.15%. La Banca sempre guanya.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb