URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sobre la renda mínima d'inserció (PROSOCIAL)

Alternativa | 29 Maig, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Publicam aquest comunicat que ens va fer arribar l'associació PROSOCIAL. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Els membres de l'associació PROSOCIAL hem volgut expressar el nostre enèrgic rebuig a la retallada del pressupost de la renda mínima d'inserció als pressuposts de 2012. Les persones ateses amb aquest ajut s'han reduït en un 60% en dos anys, es a dir, han passat de 1430 al 2010 a 560 persones previstes als pressuposts del 2012. dimarts 15 de maig de 2012 a Palma (Palau de Marivent).

COMUNICAT SOBRE LA RENDA MÍNIMA D’INSERCCIÓ.

L'associació PROSOCIAL vol expressar el seu enèrgic rebuig a la retallada del pressupost de la renda mínima d'inserció als pressuposts de 2012. Ho volem fer mitjançant aquesta acció davant el Palau de Marivent per mostrar quines són les prioritats del Govern Balear en aquests temps de dificultats econòmiques i socials màximes. Hem comparat L'assignació de 1'7 milions d'euros que el govern assigna pel manteniment del Palau de Marivent, amb la dràstica disminució del pressupost adreçat a les rendes mínimes d' inserció de 5'1 milions al 2011 a 2'8 al 2012. Les RMI són un subsidi que es dona a les persones especialment vulnerables o immerses en situació d'exclusió social, el darrer recurs que es lliga a un acompanyament laboral i social. Una ajuda d'un 400 euros.

Volem denunciar que a la retallada pressupostària s'ha d'afegir l'enduriment de les condicions per accedir-hi, per dues raons, la primera per estalviar diners i la segona dificultar les condicions de vida dels estrangers sense regularitzar. Des de PROSOCIAL entenem que aquest govern opta per abandonar als ciutadans amb dificultats. No serveixen, no produeixen, no consumeixen. Aquest govern de forma coherent amb les seves accions a l'àmbit escolar, sanitari i cultural rebutja tot allò que sigui públic, solidari, redistribuir, universal. El seu projecte és la iniciativa privada i la solució individual com a clau de volta.

L'augment del pressupost per mantenir una residència a on uns representants de l'estat i la seva família passen uns dies per estiuejar, s'ha passat de 1'5 al 2011 a 1'7 al 2012, és una ofensa difícilment assumible. No només per les 4088 persones que es beneficien de la RMI, les centenars de famílies sense recursos a l'espera, sinó també per una societat que contempla com es tanquen hospitals públics, que desapareixen places de mestres o drets socials. Aquesta comparació que denunciem avui, creiem que mostra que la qüestió no es situa en si hi ha o no diners, sinó com es distribueixen aquests diners. A netejar catifes i coberteries o donar una darrera i molt limitada darrera oportunitat ?

 L'acte reivindicatiu va consistir en una acció davant el Palau de Marivent, símbol clau de quines són les prioritats del Govern Balear, en aquests temps de dificultats econòmiques i socials màximes, sobretot pels col·lectius més febles.

 

 

 

Comentaris

Miguel Sánchez

Re: Sobre la renda mínima d'inserció (PROSOCIAL)

Miguel Sánchez | 29/05/2012, 09:55

Si algú es creia que amb 4 hotels i 4 constructors estariem a nivell d'Alemanya ara tenim el resultat

=================
Prima de Riesgo
512,500
0,19%
=================

Pepe

Re: Sobre la renda mínima d'inserció (PROSOCIAL)

Pepe | 29/05/2012, 08:46

Per la gent que diu que no hi ha lluita de classes i que la ideologia no existeix aquest és un bon exemple i el de Bankia encara és més brutal.
Com diu Vicenç Navarro, catedràtic de Polítiques Públiques de la Universitat Pompeu Fabra, hi ha classes socials i existeix la lluita social entre les mateixes. I la classe social alta ens està guanyant per golejada cada dia, la seva riquesa augmenta a costa de la nostra pobresa.
Tenim polítiques fiscals regressives, enormes fraus fiscals i estats del benestar poc desenvolupats. I la reducció del dèficit públic ha estat primordialment a força de retallades de la despesa pública social.

Joan C C

Re: Sobre la renda mínima d'inserció (PROSOCIAL)

Joan C C | 29/05/2012, 07:33

Poc més es pot afegir al comunicat. No val l'excusa del no hi ha diners, és una qüestió de prioritats i s'ha de ser molt mal parit per triar la que han triada.

Miguel Sánchez

Re: Sobre la renda mínima d'inserció (PROSOCIAL)

Miguel Sánchez | 29/05/2012, 07:25

A la mateixa secció de DM també parla del bloqueig del conveni colectiu d'hostaleria, quin "porvenir" per aquestes illes

Miguel Sánchez

Re: Sobre la renda mínima d'inserció (PROSOCIAL)

Miguel Sánchez | 29/05/2012, 07:21

Un altre "malifeta" de la Conselleria de Incultura i Deseducació, segons "Diario de Mallorca" ara volen que els escolars vagin a veure els hotels i vegin com una opció preofessional.

Com pare estic m'estic esforçant que el meu fill estudii el màxim possible per no haver d'anar a fer feina als hotels, tot just voler "ases acadèmics" per poder tenir mà d'obra barata pels seus amics. "no pasarán"

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb