URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Resposta al president del Parlament.

Alternativa | 02 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

L'Assemblea de Professors de l'IES Guillem Cifre de Colonya respon a les declaracions del president del Parlament Senyor Pere Rotgers a IB3 després dels incidents a la visita del president Bauzà a Pollença.

Això és el que va dir tot un president del Parlament (veure notícia IB3):

RESPOSTA AL SENYOR PERE ROTGER PER LES SEVES DECLARACIONS A IB3

L´assemblea de professors de l´IES Guillem Cifre de Colonya de Pollença vol fer-li arribar alguns comentaris i un petit exercici d´avaluació com a resposta a les seves manifestacions emeses a IB3 el dia 24 de maig en el reportatge sobre les pitades que va rebre el president senyor José Ramón Bauzá en la seva visita a Pollença. Deia vostè a l´entrevista:

 Aquí hi ha gent que manipula, que manipula a la joventut... vull dir clarament que nins de 14 anys,15 anys, 16 anys d'instituts... bueno si no hi ha qualcú darrera que les empegui això no se duria a efecte.

En primer lloc volem dir-li, senyor Rotger, que a rebre el senyor Bauzá hi havia molta de gent, unes 300 persones, i era gent de totes les edats, tot i que IB3 curiosament sols enfocava el raconet on hi havia els joves. També és cert que hi havia molts de guàrdies civils, un 30, és a dir un guàrdia civil per cada 10 manifestants (per cert una ràtio molt més baixa que la que tendrem a les aules el proper curs).

Davant aquestes manifestacions, li proposam un exercici: oblidi el seu càrrec, oblidi la seva afiliació política, oblidi que des de fa molts d´anys viu de la política, oblidi els seus interessos particulars i faci un exercici mental de viatge en el temps i retorni vostè al seus 16 anys, i recordi... recordi el que sentia llavors quan pensava que qualcú havia trepitjat els seus drets (fos o no fos cert), què sentia quan pensava que els que manaven no ho feien bé (tenguessin o no tenguessin motius), recordi si llavors tenia prou autonomia per pensar per si mateix o necessitava que qualcú l´alliçonàs, recordi si llavors necessitava qualcú per defensar els seus pensaments es bastava per si mateix. Senyor Rotger: llevi´s la corbata i l´americana, torni als seus 16 anys i recordi com era.

Tal volta llavors podrà entendre per què els joves de 16 anys d´avui, joves al cap i a la fi com els d´abans, es volen rebel·lar contra un govern que està posant en perill un dels pilars bàsics de la nostra societat, l´educació, i que està posant en perill el seu futur.

Després posi´s nota. Avaluï la idoneïtat de les seves paraules que no fan més que encalentir els ànims en una societat que necessita dels seus polítics mesura i temperança, seny i prudència... i, sobretot, polítics que vulguin escoltar, encara que a vegades sigui a crits.

No es preocupi, senyor Rotger, tant si ha aprovat com si ha suspès s´haurà de tornar a examinar d´aquí a tres anys. Llavors aquests joves que avui vostè menysprea ja podran votar, a veure què els dirà quan cerqui el seu vot. Els dirà que són gent manipulable? ?

Assemblea de professors de l´IES Guillem Cifre de Colonya. Pollença.

Tueldús (Tomeu Segui i Ferran Aguiló) Vuit i nous al diari Última Hora . 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Resposta al president del Parlament.

Alternativa per Pollença | 04/06/2012, 14:18

L’STEI-i DENUNCIA LA VERGONYOSA I INDIGNANT MANERA D’ACTUAR DE LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ I CULTURA
Amb la publicació del Decret llei 5/2012 en el BOIB d’avui, l’actuació de la Conselleria que presideix Rafael Bosch frega els límits d’allò que hom podria considerar a la ratlla del cinisme i de la manca total de transparència i de respecte mínim dels àmbits de negociació que s’han de mantenir entre l’Administració educativa i els representants de les treballadores i els treballadors.
El que consideram més greu de tot plegat és que el Decret llei recull algunes mesures, molt lesives per als interessos del professorat, que no havien estat en cap moment ni comunicades als representants sindicals. Ni a la reunió que es va mantenir amb el conseller el propassat dia 10 de maig, ni a la Mesa Sectorial del passat 23 de maig es va fer esment d’algunes mesures que apareixen en el BOIB d’avui, que tampoc formaven part del Pla d’Equilibri Econòmic presentat dia 30 d’abril.
Entre les mesures més greus que en tot moment es varen ocultar als representants dels treballadors hi figura la suspensió del reconeixement dels sexennis fins a l’acabament del curs 2013-2014, o limitar l’extensió dels nomenaments de funcionaris interins fins al 30 de juny. Mesures que no apareixien esmentades en el Pla d’Equilibri i que tampoc han estat comunicades a cap mesa de negociació.
Davant la publicació d’aquest Decret llei, que capola d’una manera definitiva els escassos nivells de confiança que encara teníem envers la Conselleria d’Educació, que ha furtat el debat i els seus desitjos d’engegar mesures que toquen l’os dels principals drets laborals i retributius del professorat de les Illes Balears, sol·licitarem la convocatòria urgent d’una Mesa Sectorial perquè se’ns expliquin els motius de la posada en marxa d’aquestes noves mesures.
Des de l’STEI-i feim també una crida a la mobilització de tot el sector educatiu, al qual reclamam una assistència massiva a l’assemblea de professorat que es farà el proper dimarts dia 5 l’IES Marratxí a les 18 hores. Cal que els aturem els peus, des de la unitat i la fermesa de tots els ensenyants!

jrv

mes policies que mestres??

jrv | 03/06/2012, 10:46

Caldria fer una estadística, o comparació numèrica, ja que estan tan de moda:
Crec que entre policia nacional i G. Civil, sumen uns 155.000 efectius, mes totes les policies locals dels aproximadament 8.000 municipis d'espanya, uns 250.000 membres, i si sumem els "seguratas", policia portuaria, policia basca, mossos d'esquadra,etc, uns 330.000...
I quan de mestres hi deu haver a l'estat espanyol??.
Me deixat apart els membres de les Forçes Armades, uns 110.000 efectius sense contar la G. Civil, als que caldria afegir els empleats civils, molt nombrosos actualment.

FDO: El ministro y los consejeros de Educación.

Instrucciones para acabar con la educación pública

FDO: El ministro y los consejeros de Educación. | 02/06/2012, 11:24

VIERNES 13 DE ABRIL DE 2012
Instrucciones para acabar con la Educación pública
Si desea acabar con un igualitario acceso a la Educación que perjudica claramente sus intereses. Si lo que quiere es que la gente pague por tener una educación básica, únicamente debe seguir estos sencillos pasos:

1.- Es fundamental y base de todo el proceso poner a la sociedad en contra de los maestros. Son unos privilegiados, con trabajo, un buen sueldo y muchas vacaciones. Si conseguimos enfrentar a la opinión pública, dispersaremos la posible presión social que habría en la tarea que nos ocupa. Sería muy beneficioso enfrentar a los mismos profesores entre ellos: de la concertada/de la pública/de Religión- funcionarios/interinos, etc. Si castigamos sólo a un "tipo" de profesor, los perjudicados dirigirán hacia los otros sus críticas y éstos se verán amenazados por las reivindicaciones de los "castigados". DIVIDE Y VENCERÁS.

2.- Conseguido el estigma del profesorado, empeoramos su situación laboral sin que las posibles quejas tengan repercusión social ("pero de qué se quejan estos gandules"). Este paso es muy fácil siempre que hayamos hecho bien el primero. Si nos "cebamos" con un grupo dentro del profesorado, el resultado será brillante ("pero estos interinos, qué se habrán creído... ¡cobrar el verano! Pues sí..."). -Si hubiera alguna duda respecto a este punto, releer el paso 1-.

3.-Aumentamos la ratio en las aulas. Este punto es muy delicado y hay que andarse con pies de plomo. Aquí puede surgir el conflicto con los padres (y por ende, con toda la sociedad). Para que esto no ocurra, debemos centrar nuestros esfuerzos en esta máxima: MÁS ALUMNOS NO SIGNIFICA PEOR EDUCACIÓN. Podemos acudir a teorías científicas de hace veinte años; incluso, a la propia experiencia de los padres: antes éramos 40 y salíamos mejor educados que ahora. Por lo tanto, la culpa es de los profesores (momento de insistir en el paso 1), que no están bien formados y no se esfuerzan como los de antes.

4.- Cuando el profesor se encuentre en un aula de 40 adolescentes (10 de ellos obligados por ley a permanecer hasta los 16 años en el centro, 10 con necesidades educativas especiales -algunos con discapacidades agudas-, 10 procedentes de un entorno conflictivo) y se vea totalmente superado por las circunstancias e incapacitado para ejercer su profesión en condiciones humanas, empeorará irremediablemente la calidad de la enseñanza (con lo que estamos ya muy cerca de nuestro objetivo). Muchos, frustrados por la imposibilidad de desarrollar su vocación y por las continuas vejaciones a las que serán sometidos, CAERÁN EN DEPRESIÓN. Y aquí llega otro punto crucial: es fundamental no sustituir a este profesorado. Si los profesores están un mes enfermos, un mes que los alumnos se quedan sin profesor. Ante las posibles quejas de los padres, recordamos el punto 1.

5.- Los padres, ante la injustificable falta de atención a sus hijos, se verán obligados a pagar por su educación en un centro privado, donde la enseñanza es más personalizada, los profesores obedecerán las directrices marcadas por cargos ajenos a la educación y la formación de los niños -como empresa privada que es- y, lo más importante: conseguiremos que sólo pueda acceder a una educación de calidad el que se la pueda pagar.

Como ven, con muy poco esfuerzo conseguiremos nuestro objetivo: EL ABORREGAMIENTO DE LAS MASAS Y EL ELITISMO EN LA EDUCACIÓN. No merece la pena gastar un euro en educar a los "pobres"; cuanto más lo son, más dinero me llevo yo.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb