URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Deixar caure un bé catalogat surt econòmic: poc més de mil euros

Alternativa | 12 Juny, 2012 06:00

 Exactament 1019,15 euros és el cost que ha tingut, de moment, pels propietaris de  l’antiga fàbrica de Can Morató el seu incompliment de la llei de patrimoni, de les ordres d’execució de l’Ajuntament i la seva responsabilitat al tancament d’un camí públic durant dos anys. Però no penseu que és una multa: aquests 1019,15 euros són les despeses que han pagat els propietaris a l’Ajuntament per les feines que ha fet subsidiàriament el mateix i que no han fet el propietaris, per evitar els despreniments de la fàbrica i poder obrir el camí públic de Can Joanot. I, segons el batlle, amb això ja no cal multar-les. Un “xollo” que no està a l’abast de tots els ciutadans.

Exigim la imposició d’una multa coercitiva als propietaris, com vam demanar el 4 de maig a la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca.

Fa uns dies vam rebre la informació que havíem demanat a l’Ajuntament sobre les mesures preses pel mateix des de desembre de 2010, per fer efectiu el deures dels propietaris de conservar i mantenir un bé catalogat. De la informació rebuda el més destacat és el següent:

1.- La Direcció del Patrimoni del Consell Insular de Mallorca no va fer cap mena de pronunciament ni va contestar a la petició del decret de batllia del 6 de maig de 2010 de  l’adopció per part de la Direcció de les mesures pertinents (multa coercitiva, declaració d’interès social a efectes d’expropiació, etc...), per fer efectiu el compliment dels deures imposats per la Llei de patrimoni, sense perjudici de les sancions que, en el seu cas, pertoquin. Cal recordar que el decret indicat va tenir el suport del ple.

2.- La Direcció de Patrimoni sí que va respondre a la petició de l’Ajuntament d’adoptar mesures per aturar el deteriorament de la fàbrica mitjançant el Decret de Batllia núm. 80 de l’1 de febrer de 2011; es va ordenar als propietaris de la fàbrica l’execució de l’immediat tancament de la parcel·la, l’apuntalament de tot el mur lateral de l’edifici, protecció del seu coronament per evitar despreniments en la part del Camí Seguinot: reparació  mínima de l’esmentat mur, pilars i de la resta de l’habitatge. A més a més, a partir d’un informe tècnic del Departament de Patrimoni es va ordenar als propietaris tota una sèrie d’actuacions mínimes per aturar la degradació de l’edifici: una poda controlada de la vegetació davant la façana principal, protecció de l’edifici contra la penetració de l’aigua de pluja i revisió de l’estructura (per frenar el procés d’oxidació de les armadures) i apuntalament dels forjats de  l’edifici. La propietat no va realitzar aquestes actuacions, com no havia realitzat les obres que se les havien demanat a l’ordre d’execució del 31 d’agost del 2004, ratificada un any després.

3.- Davant la falta d’actuació de la propietat, l’Ajuntament va ordenar un informe a l’arquitecte i aparelladora municipal el 30 de desembre del 2011, respecte de les mesures preventives a adoptar per salvar la seguretat i restablir la circulació pel camí de Can Seguinot (tancat entre març de 2010 i febrer de 2012). A continuació es va ordenar l’execució subsidiària a costa dels propietaris de les obres realitzades, i atenció al “xollo”: el cost pels propietaris ha estat de 1.019,15 Euros. Sí, l’heu sentit bé: l’ incompliment de la llei, de les ordres d’execució de l’Ajuntament, la seva responsabilitat al tancament d’un camí públic, tots els informes i feines que han realitzat a aquest tema els tècnics públics i la feina realitzada (tancament i reforç) han tingut un cost pels propietaris de poc més de mil euros.

Continuam esperant la resposta a la nostra petició (registrada el 4 de maig) a la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca per la imposició d’una multa coercitiva als propietaris de l’antiga fàbrica de Can Morató pel seu incompliment del deure de conservar i mantenir un bé catalogat, i el seu incompliment de les resolucions dictades per part de l’Ajuntament (art. 30 de la llei 12/1998 de Patrimoni Històric de les Illes Balears).

 

 

Comentaris

jrv

Seguretat i funcionalitat

jrv | 12/06/2012, 20:39

Sembla que la seguretat física de les persones te sigui de tan poca consideració, "Jaume", perque els treballadors de Emser també son persones. Igualment els passants (persones també), amb els camions i vehicles de gran tonatge maniobrant constantment poden patir un accident. Curiosament, el tram davant Emser a Santuiri deu ser l'únic de tot el municipi que no està esfaltat. Sobra a dir que això significa pols a l'estiu, fang a l'hivern, i perill, perill dels cotxes que passen a tota pastilla, amb diversos casi-atropells que he pogut contemplar, a vegades als treballadors, a vegades als passejants.
El camí de Santuiri estava tancat un temps passat, basta veura les barreres i el portell . Es va obrir per poder passar els camions, i després les persones que accedien al cimenteri.
Una solució lògica hauria sigut tancar el recinte que abans ocupava l'Ajuntament, i ara Emser, i deixar el pas públic per el camí públic a la banda mes enfora dels garatjos, molt senzill, i crec que en una sola direcció, vers el cami de Can Cullerassa amb una sortida a aquest que no te perill, perque l'entrada des de aquest mateix camí es molt perillosa, per la manca de visibilitat al revolt de la part d'aquest camí. Però ja veus que no s'ha fet així, sembla també que massa sovint les decission municipals, presses escoltant-se el parers mes doiuts, i no els mes assenyats i lògics, porten a aquestes situacions: Tancar el cami a tot hom, o circulació en ambdues direccions, no asfaltar el tram, no senyalitzar adecuadament...."peor impossible". Decissions tardanes, forçades(per una denuncia a l'inspecció de treball!) i MALAMENT.
Pero ja saps qui menys sap , mes mana... o mes opina

Pepe

Re: Deixar caure un bé catalogat surt econòmic: poc més de mil euros

Pepe | 12/06/2012, 15:56

Gràcies per participar Tomeu, ahir al Consell d'Administració d'EMSER vam treure el tema i el batle va comentar la possibilitat d'obrir el camí als vehicles quan hi hagi gent, ja que per ell el motiu principal del tancament són els robatoris (han arribat a robar gasoil dels de pòsits dels vehicles municipals. Crec que aquesta no seria una bona solució per que es tornaria a posar en perill als treballadors. La solució es posar el camí a un costat.

Alternativa per Pollença

Re: Deixar caure un bé catalogat surt econòmic: poc més de mil euros

Alternativa per Pollença | 12/06/2012, 15:29

El PP balear rebenta la política de normalització lingüística vigent des de 1986, i dóna llum verda a l’aprovació de la llei de Funció Pública, que es formalitzarà en un ple extraordinari a principis de juliol. Els canvis legals inclouen la derogació expressa de tots els decrets que regulen l’ús del català a l’administració balear.
www.directe.cat/noticia/207861/no-son-d-eixe-mon

Tomeu Cifre B.

Camí de Santuiri

Tomeu Cifre B. | 12/06/2012, 14:56

Miquel Antoni, dels del PSM varem demanar per aquesta qüestió al Ple:
Hem sabut que fan comptes tancar el pas al camí de Santuiri a l’alçada de les instal·lacions d’EMSER ? No se’ls ha acudit cap altra solució per evitar els robatoris que impedir el pas per un camí públic?
Aquest camí es molt utilitzat. Haurien de tancar la finca del costat, on hi ha les instal·lacions d’EMSER, però sense impedir el pas de vehicles. Aquest pas descongestiona la carretera, especialment pels pares que deixen els fills al Joan Mas

Resposta: T.Cifre O (PP), Batle. No se’ls a acudit cap altre solució, efectivament. Tancaran per la gran quantitat de robatoris i deixaran un pas peatonal lateral.

Miguel Sánchez

Re: Deixar caure un bé catalogat surt econòmic: poc més de mil euros

Miguel Sánchez | 12/06/2012, 14:27

Resum de la comissió de festes de ahir dillus

h
ttp://fralokus.balearweb.net/post/110212

Jaume

Camí de Santuiri

Jaume | 12/06/2012, 14:24

Una llàstima el tancament pels nins i nines de la zona que podien anar/acompanyar-los directament al poliesportiu o a Joan Mas amb bicicleta/ciclomotor minimitzant el perill de la carretera ... però bé, tot sigui perque els treballadors puguin gaudir de més privacitat durant les hores mortes.

Pepe

Re: Deixar caure un bé catalogat surt econòmic: poc més de mil euros

Pepe | 12/06/2012, 12:04

Miquel Antoni
Primer t'han informat mal (estic acostumat; el tancament del camí de Santuiri no s'ha votat a cap lloc.
L’existència d’un vial obert al trànsit, en doble sentit, que travessava el lloc de feina dels treballadors d'EMSER, incomplia l’acordat en Conveni Col·lectiu i Llei de Prevenció de Riscos Laborals. I aixó el va constatar inspecció de treball.
Evidentment això es podia haver resolt d'altra forma però l'equip de govern ha decidit el tancament al transit rodat.

Al segon punt estic totalment d'acord amb el que comentes.

Pepe

Els afiliats al PP de Pollença seran coherents com el senyor batle de Manacor?

Pepe | 12/06/2012, 11:56

En aquest moment el Parlament Balear debat la reforma de la Llei de funció pública, que farà que el català deixi de ser necessari per accedir a l'Administració. La norma suposa un punt d'inflexió, una passa enrere en la política de normalització lingüística que s'ha desenvolupat des de 1986. Per primer pic, l'Administració llança el missatge que el català no és necessari.
La iniciativa del PP ha aixecat oposició social, generarà 12.189 al·legacions incloses les del nostra Ajuntament(gairebé totes refusades), i ha provocat manifestacions de rebuig als carrers, alguna de multitudinària.

Una vegada més veurem la incoherència del PP de Pollença que diu una cosa i fa una altra.

Miquel Antoni Cifre

Dues coses

Miquel Antoni Cifre | 12/06/2012, 11:48

Primer de tot m'agradaria saber perquè es va tancar un camí públic i me consta que en pepe hi va votar a favor, és el camí de santuiri, el que va del cementiri a la carretera de alcudia, i a més me consta, que quan es varen cedir els terrenys, el propietari va posar una clàusula dient que hi havia d'haver un camí de pas.

La segona qüestió, és que avui matí anava a correus al port, i he vist un operari de l'ajuntament, agranant i fent manteniment al jardí de la rectoria del port de pollença, això també ho pagam nosaltres?

Pepe

Re: Deixar caure un bé catalogat surt econòmic: poc més de mil euros

Pepe | 12/06/2012, 11:43

El contrast entre el que comentam avui a l'article i la multa és tan brutal i evident... Vivim a una monarquia bananera.

Pepe

Re: Deixar caure un bé catalogat surt econòmic: poc més de mil euros

Pepe | 12/06/2012, 11:42

És inaudit que Ports torni a repetir l'errada de fa set anys

Al maig del 2005 l’associació de veïns del Port i tots els partits de
l’oposició vam criticar la construcció de nou casetes a la zona portuaria
sense permís municipal. En teoria un grup d’empresaris havia fet la petició
de la construcció de les casetes però després sembla que no volien saber
res del tema. Un capítol més de tota una sèrie de desproposit que es van
fer a aquells anys a Ports. Finalment la pressió social va fer que foren
tombades set de les casete iel cost del desgavell va ser de 120.000 euros.

Ara es repeteix la situació i Ports tornen a aixecar unes noves casetes i
na vegada més l’Ajuntament diu que no té el projecte i nosaltres cap tipus
d'informació. Una situació encara més incomprensible si pensam que fa només
unes setmanes es va firmar un conveni entre Ports i l'Ajuntament per posar
també la zona blava a l'aparcament de Ports, i que tan una com altra
institució estan comandades pel PP.

El batle ha d'informar immediatament de quina és la finalitat
d'aquestes casetes i demanar les corresponents responsabilitats als
responsables d'aquest despropòsit.

Garci

Re: Deixar caure un bé catalogat surt econòmic: poc més de mil euros

Garci | 12/06/2012, 10:10

Cada dia hi ha més mostres de la dictadura "democràtica" en la que vivim. Després voldran pau social...

Tota la meva solidaritat amb el company. I tot el meu rebuig a aquest sistema repressor.

Alternativa per Pollença

Re: Deixar caure un bé catalogat surt econòmic: poc més de mil euros

Alternativa per Pollença | 12/06/2012, 09:47

Una altra notícia al·lucinant que apareix al diari Última Hora és que el govern, Ports, ha tornat a aixecar casetes a l'aparcament de primera línia del Port de Pollença sense cap tipus de permís.
Sort que governa el PP a les dues bandes!

Alternativa per Pollença

Re: Deixar caure un bé catalogat surt econòmic: poc més de mil euros

Alternativa per Pollença | 12/06/2012, 09:34

Volem mostrar la nostra solidaritat amb Miquel Amengual del PSM.
A quin país som? Es multa amb 3000 euros una suposada no identificació amb DNI, i no es multa deixar caure un bé catalogat.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/multa-000-euros-militante-del-psm-por-mostrar-dni-protesta-contra-bauza.html
Multa de 3.000 euros a un militante del PSM por no mostrar el DNI en la protesta contra Bauzá

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb