URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

IBI de l'esglèsia i altres precs...

Alternativa | 13 Juny, 2012 06:00

  Aquests són els precs que vam presentar al darrer ple ordinari.

- Demanem la retirada del crucifix de la sala de sessions de la Casa Consitorial, separar les actuacions pròpies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós i cobrar a l’Església l’Impost de Béns Immobles (IBI) i les taxes municipals.

El batle va respondre al tema de l’IBI que no volia entrar. Però va comentar que han de fer una actuació a les campanes del rellotge, que és competència municipal. El problema és com es gasten els doblers que haurien d’invertir al seu patrimoni.

Sense necessitat d’aprovar cap moció ni de fer cap canvi legislatiu el que hauria de fer ja l’Ajuntament és realitzar un pla d'inspecció per  comprovar que els immobles exempts d'IBI de l’església tenen dret a això.  Un immoble no està exempt d'IBI solament pel fet d'ésser de l'església.

L'Acord amb la Santa Seu solament recull l'exempció per a cert tipus d'immobles (els podeu veure), la resta han de justificar-se per l'ús que se li dóna (col·legis i altres) i l'església altres propietats (edificis llogats, terrenys rústics...) que no entren aquí.

Per altra part cal revisar o derogar els acords amb el Vaticà i fer que les exempcions de l'església es guiïn per la mateixa legislació que la de la resta d'organitzacions sense ànim de lucre

- Una vegada que s’ha reobert el Centre de Turisme Ornitològic, demanam complir en la seva totalitat la moció aprovada al passat ple i recuperar totalment el servei que es donava  al convenir a signar amb Espais Natura: horari, personal, presència en internet, activitats divulgatives i escolars...

Sense resposta. És el mateix que vam demanar al conseller a la seva visita a la zona humida de la Gola (veure article).

- Enguany, com cada any, l'Ajuntament ha tornat a fer ús d'herbicides a les voreres dels camins, una pràctica lamentable que demanam es deixi de realitzar.

A la pasada legislatura vam presentar una moció en aquest sentit que va ser rebutjada (veure article). L’haurem de tornar a presentar aquest legislatura

Va respondre el batle que hem de fer una anàlisi sobre els productes que s’han d’emplear i a on, i que l’agrairia parlar tècnicament del tema.

- Demanam que es convoqui aquest mes la Comissió d’Avaluació i Seguiment de la Crisi que es va aprovar al darrer ple.

Sense comentaris. Un tema tan important com aquest no es pot ajornar, cal fer ja una primera reunió per estructurar i fer útil aquesta comissió.

- Demanam que s’ens donin les indicacions precises per tirar endavant els expedients per donar el nom de Margarita Comas Camps al carrer que es diu "prolongació de la Gola" i per nomenar filla adoptiva de la Villa a la Sra Clara Hammerl.

Un tema pendent... va dir el batle, ja sabem que és pendent però no és el que demanavam, ens oferim a tirar endavant el tema però necessitam la delegació i instruccions per part de l’equip de govenr.

- Demanam que es torni a col·locar un ordinador a la sala de l’oposició amb accés al registre.

El batle va dir que s’havia  retirat temporalment, es tornarà a posar.

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: IBI de l'esglèsia i altres precs...

Alternativa per Pollença | 13/06/2012, 08:16

Al blog del PSM en referència a la multa de 3000 euros a Miquel Amengual teniu una explicació sobre el que va passar realment i el que es denuncia.
Tot el nostre suport a Miquel, estam a la seva disposició.

h
ttp://psm-pollenca.balearweb.net/post/110232

Alternativa per Pollença

Re: IBI de l'esglèsia i altres precs...

Alternativa per Pollença | 13/06/2012, 07:37

El temps dona i lleva raons.
Avui a l'edició de paper del Diario de Mallorca podeu llegir com en Toni Oliver "tira de la manta" al primer judici de l'operació voltor.

Alternativa per Pollença

Re: IBI de l'esglèsia i altres precs...

Alternativa per Pollença | 13/06/2012, 07:12

«Condeno la violencia y no impedirán que siga luchando por mi lengua y mi cultura»
Amengual recurrirá la multa de 3.000 euros por la protesta contra el president Bauzá.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/condeno-violencia-impediran-siga-luchando-por-lengua-cultura.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb