URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'atur juvenil

Alternativa | 14 Juny, 2012 06:00

L’ATUR NO ATURA DE CRÉIXER. DADES PER A LA REFLEXIÓ SOBRE ELS JOVES COM A PRINCIPALS AFECTATS

Intentant seguir la línia d’ajudar a evidenciar l’evident, com són les conseqüències de la cada vegada més greu situació econòmica i social actual, vull aportar algunes dades bàsiques que poden dir molt, fins i tot als que, com els estruços, amaguen el cap davant la realitat, majorment dins les files de la militància del PP, partit governant i que pot decidir a l’Estat espanyol.

Cal assenyalar que, malgrat ser dades oficials i, per tant, gens susceptibles de manipulació, les dades numèriques les he extret directament d’Intereconomía i el diari ABC, per tant suposo gens sospitoses aquestes publicacions pels militants del partit governant quasi arreu...

Inicialment me permeto apuntar cap a una de les principals responsables de la situació actual de l’atur i del deteriorament progressiu d’aquesta situació. Aquesta, càrrec públic estatal, en la seva actitud....o incapacitat, ineptitud, o tot plegat, m’ha recordat forçosament la que va tenir un ministre de medi ambient, un tal Jaume Matas, en la crisi del xapapote, sublim exemple d’ineptitud en aquell moment...i de “escurrir el bulto” davant una situació que ni va intentar gestionar... (ja gestionava altres qüestions de profit més personal). Me refereixo a l’actual ministra de treball, un alt càrrec del govern de l’Estat que als seus 44 anys NO HA TREBALLAT  MAI, a no ser que es consideri treball estar alliberada pel partit, el PP, des de fa 14 anys.

Fátima Báñez García, quasi una voluntàriament desconeguda a nivells d’empreses periodístiques (versus mitjans de comunicació, malgrat ens vulguin confondre), ha estat criticada per una persona que es defineix com a votant del PP, però fora de partidismes empobridors de la intel·ligència, dient: “ aquesta és la responsable directa de l’atur. Fins ara, i malgrat els 6 mesos passats, no ha ofert cap idea nova , cap pla sòlid i, clar, cap iniciativa ferma per al manco frenar, de moment, l’allau d’atur i crear després llocs de feina. Ni tan sols paraules d’ànim ha tingut per als empresaris i treballadors que aguanten la tempesta. Mantén una situació en què els treballadors qualificats i amb estudis marxen a l’estranger, i queden els treballadors no qualificats...” (uns 300.000 es calcula). Res a veure, aquest personatge, amb un altre antecessor seu del PP com fou Manuel Pimentel, ministre de treball i seguretat social i persona íntegra, com va demostrar amb escaig, i altament capacitada. Ho escric per evitar susceptibilitats i es vegi que aquest escrit vol ser objectiu.

Però anem a l’atur juvenil, creador de crispació i desesperança, que anirà creixent de seguir les coses així, per molts guàrdies civils que hi posin davant els joves: l’atur juvenil (definit al que afecta a les persones entre els 16 i els 25 anys) afectava, al final de 2010, al 40,8% dels joves; a finals de 2011, al 46,4%; però, acabat abril de 2012, l’atur juvenil ha pujat al 50,5%... més de la meitat dels joves no tenen feina al conjunt de l’Estat espanyol!! Una situació insostenible per a cap societat. Un conegut alemany ho comparava amb les situacions a Algèria o Marroc, sempre a punt per a l’explosió social! O les de l’any 1929 a Alemanya...

Comparativament, aquestes són les dades: la mitjana dels països de la UE.27 d’atur juvenil és de 21,4%. I per alguns dels països és aquesta i en aquest any: Lituània (el més proper percentualment, però amb una diferencia de 15 punts), 35,1%; Letònia, 34,5%; Eslovàquia, 33,6%; GRÈCIA (país que fa un parell de setmanes miràvem des d’Espanya despectivament), 32,8%; Portugal, 29,2%; Xipre, 22,%. I per davall la mitjana europea del 21,4%, Finlàndia, 20,1%; Gran Bretanya, 19,6%; Malta (que pocs espanyols sabrien situar en el mapa), 13,6%; Alemanya, 8,5%; Àustria, 8,3%; Països Baixos, 7,6%... Igualment, el percentatge de joves entre els 20 i 24 anys que ni estudien ni treballen és del 27,%, l’anomenada generació “ni-ni”.

Una de les mesures carregades de irresponsabilitat, la disminució de l’aportació a l’educació i ensenyament, està forçosament destinada a empitjorar la situació. Una mesura que cap govern responsable prendria. Amb tot aquest panorama, no puc entendre que ningú que no tingui el cap enterbolit pel fanatisme partidista no es posi de part dels joves quan expressen la seva discrepància...

Si el futur són els joves, tots ho tenim ben difícil. Tanta sort que al Rei li lleva la son quan va a caçar elefants...

Comentaris

tunel

quin govern...

tunel | 24/06/2012, 09:32

Enguany no he vist batedora
de blat segat a l'hivern
com la que usa el Govern
amb mà anihiladora.
Oh màquina destructora
de drets i de llibertat!
Sense pietat heu segat
el blat quan treia l'espiga,
mes qui enguany el camp castiga
l'altra anyada enyora el blat.

Pepe

Re: L'atur juvenil

Pepe | 24/06/2012, 08:41

Pensava que una vegada venduda l'empaltada s'haurien acabat els conflictes amb Morro's, però és impossible. No saben ni el que és el bé comú, ni el que són els bens públics.
El que em sembla més greu és que han arribar a coac cionar al batle (en paraules del propi batle) i aquest una vegada més no porta el tema de la font al ple.

Joan Morro

Re: L'atur juvenil

Joan Morro | 23/06/2012, 16:48

Aixi m'agrada papa, donalis canya a n'aquests rojos. I posa pleits a tot cristo, que aquesta setmana només n'has posat mitja dotzena, t'estas ablanant.

Rafel Morro

Can Teresa

Rafel Morro | 23/06/2012, 14:59

Demà diumenge tendrem obert i posarem totes les taules que volguem al carrer.
No volem ningú aferrat a la nostra façana i la font vos la podeu penjar pels collons

Alternativa per Pollença

Relacionat

Alternativa per Pollença | 22/06/2012, 15:57

www.gadeso.org/

Joves i treball
UN FUTUR CADA COP MÉS NEGRE
És ben sabut que l'atur està sent especialment dur entre el col·lectiu jove, amb xifres que freguen el 50%. Malauradament, aquest no és un fenomen exclusiu de la nostra comunitat: un recent informe de l'Organització Internacional del Treball conclou que la crisi mundial ha fet augmentar la taxa d'atur juvenil arreu del món, amb totes les conseqüències negatives que això comporta.

DOSSIERS: resum executiu de l'informe de l'OIT "Tendencias de Empleo Juvenil 2012".
REFLEXIONS: dos interessant articles sobre el treball i els joves ("La generación perdida" y "La crisis del empleo juvenil") i una entrevista a l'exministre Ángel Gabilondo , que se mostra contrari a les retallades en educació.

Rappel Bosch

Jo i un pastor

Rappel Bosch | 15/06/2012, 12:26

l PP d'Alcúdia té la batlia gràcies a una transfuga del PSM, així, ara no s'han de sorprendre que en Pastor pugui mantenir la seva acte de diputat i regidor, no és ell que ha fuit, és el PP qui l'ha tret,
En el cas d'Alcúdia va ser la regidora que va rompre la disciplina de vot del seu partit, per donar la batlia al PP i assegurar-se un sou cada més, en el cas de Pastor, almenys ha fet un vot de consciència, renunciara el PP a la batlia d'Alcúdia?

Pepe

Gràcies PP

Pepe | 14/06/2012, 21:37

Un gran article Joan Ramon. Si parlam d'educació les xifres no enganyen; Les darreres dades oficials publicades per la UE (Eurostat) –desembre 2010- en relació a la despesa pública en educació són les corresponents a l’any 2007, per tant, són anteriors a la crisi econòmica i les corresponents retallades. Alguns dades comparatives són: Dinamarca: 7,98% - Finlàndia: 6,14% - França: 5,58% - Suïssa: 5,50% -Portugal: 5,25% - UE27: 5,05% - Espanya: 4,28% - Balears: 3,06%

L'any que ve a l'institut de Pollença tendrem una reducció al pressupost d'un 21% i això que disposarem d’un nou pavelló que cal mantenir. Encara no sabem els professors que perderem, però seran un mínim de 8.

El pitjor de la crisi és veure que el present és millor del que serà el futur.

Alternativa per Pollença

Re: L'atur juvenil

Alternativa per Pollença | 14/06/2012, 21:23

Molt recomanable article d'en Vicenç Navarro.

Catedrático de Políticas Públicas. Universidad Pompeu Fabra.

Existe una percepción bastante generalizada en España que considera que “el banco somos todos”. El dinero de la banca es el dinero de todos. Tal dinero son los depósitos de la mayoría de la ciudadanía que tiene sus ahorros depositados en la banca. En otras palabras, se asume que el dinero que existe y/o se utiliza por el banco es el depositado por cada uno de los ciudadanos, resultado de su ahorro, de sus nóminas o de sus pensiones, sean éstas públicas o privadas. Ésta percepción es promovida por los propios bancos que quieren transmitir el mensaje de que ellos desempeñan una función social, la de guardar el dinero de la ciudadanía, pagándoles unos intereses como incentivo, a la vez que ofrecen crédito a las personas y a las empresas que lo necesiten. La existencia de tal crédito es la función social que justifica su existencia. De esta percepción se deriva el mensaje que la banca y el Banco de España transmiten a los medios y que está calando en la población: intervenir y penalizar a la banca es penalizarnos a todos nosotros.

Esta percepción, sin embargo, es profundamente errónea. En realidad, la mayoría de ciudadanos no tiene mucho dinero en la banca, ni directa ni indirectamente (como en pensiones). Sería muy interesante poder corroborar los hechos con los datos pero, no podemos hacerlo en España, donde la opacidad estadística, tanto en temas de distribución de la renta como de la propiedad, hacen difícil conseguirlos. Además, los existentes no son creíbles. Fíjese el lector que, según los últimos datos de la OCDE (que extrae sus datos de las cifras oficiales del Estado español), el nivel de renta de la decila superior de España es de 32.000 euros. Cualquier persona que va por las partes alta de las grandes ciudades puede ver que los súper ricos tienen muchos más ingresos que los que constan en sus declaraciones de renta. (Tal opacidad es incluso más acentuada en el sistema financiero, como bien ha mostrado el colapso de Bankia).

Estados Unidos, sin embargo, sí que tiene datos más fiables. Y es más que probable que la distribución de la renta y de la propiedad en España sea bastante semejante a la de EEUU (España, junto con EEUU, es uno de los países más desiguales de la OCDE, el grupo de países más ricos del mundo). Pues bien, la gran mayoría de estadounidenses tienen muy poca propiedad financiera. Ésta está muy concentrada. La decila superior de la población estadounidense posee el 90% de todos los bienes financieros, siendo los más comunes sus acciones bancarias y sus pensiones. En realidad los súper ricos, el 1% de la población, posee el 38% de estos bienes financieros. La mayoría de la población sólo posee su casa, aunque poseer, poseer, es un decir. El banco es el que la posee, y el que vive en ella le paga al banco la hipoteca.

Cuando estamos hablando de los bancos, por lo tanto, estamos hablando predominantemente del dinero de una minoría: de los ricos y de los súper ricos. De ahí que sería razonable decir que cuando hablamos de los bancos no estamos hablando del conjunto de la población sino de los sectores más adinerados y de los gestores de su dinero (los banqueros). De ahí que también sería aconsejable que –tal como propone el que fue Secretary of Labor (Ministro de Trabajo) durante la Administración Clinton, y hoy Profesor de Políticas Públicas de la Universidad de California, el Sr. Robert Reich, se gravara a los banqueros, a los accionistas, y a los que tienen la mayoría de depósitos, haciéndoles pagar un 2% en sus bienes financieros, justificándose tal medida por los enormes beneficios que la banca ha alcanzado durante todos estos años de bonanza, beneficios conseguidos predominantemente de la especulación, incluida la especulación bancaria. Ello conseguiría en EEUU 70.000 millones de dólares más para el Estado (haciéndoles pagar tal 2% a los que tuvieran más de 7.2 millones de bienes financieros).

No estaría de más que se implementara esta política aquí en España, donde la concentración de la propiedad es igualmente acentuada. Hoy, las ayudas públicas al sector bancario español han alcanzado el nivel del 10% del PIB sin que con ello se haya resuelto el problema del crédito. Si a ello se añaden los 100.000 millones del rescate bancario, resulta que tal cifra ha doblado este porcentaje, alcanzando más del 20% del PIB, sin que ello haya facilitado o facilite en el futuro la provisión del crédito. Por cierto, es difícil de entender que estos 100.000 millones de euros que se gastarán supuestamente en la reestructuración del sistema financiero (a unos intereses que pueden significarle a la banca, según el Comisario de la Unión Europea, el Sr. Joaquín Almunia, casi un 8%) consigan lo que no han conseguido los casi 500.000 millones de euros que los bancos españoles e italianos han recibido desde el pasado diciembre del BCE a unos intereses de sólo un 1%. Tal rescate no resolverá el problema de la banca española, pues no se está tocando el problema clave que provocó la crisis: la burbuja inmobiliaria.

Todavía hoy hay más de tres millones de pisos vacíos (3.417.064 viviendas, según el Ministerio de Fomento). Durante el boom inmobiliario se construyeron 800.000 viviendas al año, más que Alemania, Gran Bretaña y Francia juntas. Los precios subieron un 155% durante una década, crecimiento artificial, que no se correspondía con el crecimiento del nivel de vida del país, y que se consiguió gracias a las prácticas especulativas de la banca. Cuando la burbuja explotó (debido al parón de transferencias del dinero de la banca alemana, contaminado por los “productos tóxicos” de la banca estadounidense), la banca española quedó estancada con sus propios productos tóxicos, las hipotecas, que no se podían pagar y continúan sin poder pagarse. Tales activos representan 150.000 millones de euros (equivalente al 15% del PIB). Y ahí está el problema, que requiere para su solución una intervención pública que el Estado español es reacio a tomar debido al enorme poder de la banca. Debería haberse resuelto a base de llenar estas casas vacías con familias que pagaran alquileres o hipotecas asumibles, penalizando a los bancos que se resistieran a tales medidas (en Dinamarca se multa a la vivienda que esta vacía durante más de seis semanas). Y muchos bancos deberían haber sido nacionalizados, con anulación de la deuda privada en gran número de casos. En lugar de ello, el Estado español ha escogido ayudar a los bancos a costa de los intereses de la población. Y de esto es de lo que no se habla. Las raíces de la crisis financiera -el excesivo poder de los ricos y de los súper ricos en España y de sus bancos- no se está ni siquiera tocando. Y así estamos.

Joan C C

Re: L'atur juvenil

Joan C C | 14/06/2012, 18:12

Es desolador comprovar aquestes dades d'atur, és molt dur veure com després d'esforç de treure una carrera i formar-se les perspectives de futur no són gens clares en l'aspecte laboral, i més veïent que els esforços no es dirigeixen a solucionar aquest problema

Miguel Sánchez

Re: L'atur juvenil

Miguel Sánchez | 14/06/2012, 15:16

Bé un altre col.lectiu que veu que el "xollo" dels vedats de caça "per defecte" s'en va a fer punyetes amb els refugis de caça, ja sé que un vedat costa un ronyó i part de l'altre, però això no justifica fer la punyeta als propietaris que han declarat la seva propietat refugi de caça per no sentir trons a les 6 de matinada, que cadascú es pagui el se "hobbie", ara a plorar al Consell Insular que com no surt en defensa dels escopeters que donen molt de vots i s'han de cuidar

Alternativa per Pollença

GOB

Alternativa per Pollença | 14/06/2012, 10:20

Ens oposam a la imposició per part del Consell d’una taxa injusta i abusiva als refugis de fauna .

Pollença és el municipi de Mallorca amb més refugis de fauna( 7 ): Can Pontico, Can Llompart, Can Cap de Bou, Can Cullerassa, La Plana den Rull, Ca na Marja, Can Sucrer i una part de la finca pública de Míner (Petit) que totalitzen 177 Ha.

Nota del GOB.

Ofensiva del Consell de Mallorca contra els refugis de fauna
El Consell tramita la imposició d’una taxa injusta i abusiva que podria implicar la desaparició d’aquests espais on no es pot caçar

El GOB ho interpreta com a jugada política, en resposta a la pressió de determinats sectors del món de la caça, per evitar que segueixi prosperant aquesta figura de protecció.

www.gobmallorca.com/notes-informatives/usos-i-aprofitaments/529-14062012-ofensiva-del-consell-de-mallorca-contra-els-refugis-de-fauna.html
_____________________

Miguel Sánchez

Re: L'atur juvenil

Miguel Sánchez | 14/06/2012, 09:19

La meva opinió ja la sabeu,

(h)ttp://fralokus.balearweb.net/post/110144

tenim la joventut millor formada que s'ha tingut mai i estem pijor que mai, i com deia avui a la cadena SER una periodista greca, tot el que surt del discurs oficial malgrat sigui raonat és titllat de radical i per tant antisistema i no patriótic

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 14/06/2012, 08:39

Caso Voltor
Oliver afirma que los pagos a Arbona los ordenó Buils
El exgerente de Inestur afirma que los pagos supuestamente irregulares al excalde de Sóller fueron "órdenes directas" del exconseller de Turismo
www.diariodemallorca.es/mallorca/2012/06/13/oliver-afirma-pagos-arbona-ordeno-buils/772588.html

Pepe

Re: L'atur juvenil

Pepe | 14/06/2012, 08:20

Per a nosaltres la transparència es fonamental, a la passada legislatura vam presentar una moció (rebutjada) per a que tots els regidors publicassin la seva declaració de bens a la pàgina web de l'Ajuntament, i els dos regidors d'Alternativa l'hem fet a a aquest blog.
Quan es va rebutjar la moció es van dir que no era necessari, que tothom el podia consultar a l'Ajuntament si el demanava, que només servia per "xafardejar"... Clar si fem com el senyor Bauzá tenen raó, ha mentit i no passa res. Però
a qualsevol país democràtic de bons i de veres, en Bauzá hagués dimitit el mateix dia de descobrir les seves mentides. I més encara quan aquesta ocultació anava unida a una utilització d'IB3 per solucionar els seus deutes privats. El PP no ha canviat.

Pepe

Re: L'atur juvenil

Pepe | 14/06/2012, 08:13

Xisco les dades d'atur juvenil a les Balears al 2011 eren d'un 41%. És clar que ens afecta l'expoli fiscal i la falta de control sobre un tema tan fonamental com els aeroports, taxes... També és cert que la dependència del turisme no és gens positiva.

Xisco

Re: L'atur juvenil

Xisco | 14/06/2012, 07:34

Jo vull un quadret com el que surt al cantó del mapa, pero que posi "Balears"

Jo i un Pastor.

Bausa mentider

Jo i un Pastor. | 14/06/2012, 06:37

Llei 5/2006
Article7.1: “Els alts càrrecs faran una declaració de les activitats professionals, mercantils i laborals que hagin exercit els dos anys anteriors a la seva presa de possessió. Aquesta declaració comprendrà una relació detallada d’interessos referida a l’esmentat període de dos anys. S’ha de fer al Registre d’Activitats d’Alts Càrrecs”.

"José Ramón Bauzá, mentider, va començar per enganyar al Parlament en la seva declaració de béns. A continuació, es va burlar del seu càrrec de president del Govern al ometre deliberadament el seu vinoteca, la seva empresa de cosmètics i la seva farmàcia. En ser descobert, es va mofar dels ciutadans en un document on, sota l'escut de la comunitat, desafiava a la Llei de Incompatilitats i bravejava que només ell decideix el que declara o no." (Matías Vallés - Diario de Mallorca. 8 06 2012)

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb