URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal més civisme a les votacions?

Alternativa | 15 Juny, 2012 06:00

 Ens ha arribat el següent escrit al nostre correu referent a un tema que sempre porta molt de debat, esperam les vostres opinions. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Quan xerram de la Patrona, no tan sols pensam amb un dia, xerram de tot un cúmul de moments i tradicions que tots els Pollencins ens afanyam a conservar perquè aquesta festa nostra no perdi la seva essència. La primera d'aquestes celebracions en la qual ja començam a sentir que ja arriba la setmana de festes Pollencines son les votacions i amb aquest dia vull centrar les línies que venen a continuació. No entraré a valorar el sistema de elecció de càrrecs, fins ara tenim votacions, però si m'agradaria qüestionar la forma en que aquestes es celebren. Si ens remuntam fa uns anys, quan es celebraven a Monti-Sión, alla on la gent votava i desprès quedava, crec que tot funcionava de manera mes o menys correcte, el problema que avui plantejaré, s'accentua amb el canvi d'ubicació.

Com a qualsevol votacions democràtiques, tots el candidats estan en el seu dret de fer campanya i captar el màxim de vots possibles per complir el somni de representar un dels càrrecs del simulacre de moros i cristians. Fer una bona campanya es un factor important per guanyar, molts dels candidats la fan durant tot l'any per quan arribi el dia acumular el màxim de vots possibles. Però arribat el dia de les votacions, l'hora de la veritat, aquest dia la campanya ja s'ha d'haver acabat i desgraciadament en aquest moments no es així. Ja fa un bon grapat d'anys que la cosa va de mal en pitjor, ja que hi ha colles d'amics dels candidats que es dediquen a extorsionar a la gent que va a votar, perquè voti al seu candidat i no als altres. Aquest problema ja s'havia xerrat i estava al corrent l'actual regidor de festes, ja que molts de candidats que per vergonya i respecte, no duen a terme aquestes practiques, s'havien queixat anys anteriors. Lluny de solucionar el problema, l'any passat, un altre cop, tothom podia anar a collir un grapat de paperetes i marcar-les, agobiant a la gent perquè votes als qui ells volien. Estratègicament repartits, era impossible anar a votar sense que t'aturassin tres o quatre vegades amb una papereta marcada, si no et veien molt convençut, fins i tot no tenien cap problema amb acompanyar-te a la urna. Davant les queixes dels candidats, prop les 19:00 el nou regidor va ordenar que ja no es donassin més grapats de paperetes i com diuen, feta la llei, feta la trampa, tot el temps les mateixes persones anaven a cercar paperetes, sense que cap dels que estaven a la taula els hi digues res. Al cap de varies hores de començar les votacions, et podies trobar a diferents bars de Pollença, alguns d'aquest joves repartint les seves paperetes, a davant l'església anticipant-se a l'entrada al recinte, tot això sense deixar de banda que també estaven perfectament coordinats a l'àrea de les votacions al mateix temps. Al.lotets mes joves, ancians i fins i tot magrebins empadronats a Pollença eren les víctimes principals.

Els lectors poden pensar, que la gent quan va a votar, ho te clar, però crec que realment no es així, ja que molta gent va a votar per compromís a una persona o grup per representar un càrrec o càrrecs i els altres no ho tenen clar fins al moment d'esser allà i veure els altres candidats que no tenen clar a quin votar, no es pot influenciar de cap manera aquesta decisió. A tal punt arriba aquesta manipulació, que inclús es posen d'acord candidatures de Joan Mas, amb candidatures de Moros i ja donen "pack completo" de paperetes marcades als seus coneguts, per aixi fer pinya. Senyors, això es inadmissible! Si tenim unes eleccions, ens hem d'assegurar que siguin democràtiques i lliures. Son molts els candidats i tots tenen la mateixa il.lusió. Basta veure que n'hi ha que es presenten any rera any i han d'assistir a aquest espectacle dantesc sense poder fer res. Deman al Sr. Regidor, comissió de festes, Sr. Batle o aquí pertoqui que cessi aquesta situació pel be de tots i sobretot d'aquesta festa. Esper que enguany, puguem anar a votar tots tranquils!

Molts d'anys i bones festes de La Patrona a tots!


 Un bon amic ens ha demanat donar difusió  a una bona causa; l'acte d'ajuda que se celebrarà a Inca demà a la Plaça Mallorca per UNA LLUM PER NA PAULA...Un caramull d'actes, amb la finalitat de recaudar doblers per poder donar una mà a na Paula, una nina de 3 anys amb paral·lisi cerebral i la seva familia.

Més informació; http://unallumpernapaula.blogspot.com.es/


 

 

Comentaris

ignorancia

TAULES I CADIRES

ignorancia | 18/06/2012, 14:15

Me deman, si aquests restauradors que diuen que els han fet llevar 20 o 25 cadires, pagaven per les que tenien o per les que la norma el "permetia" tenir?

Cati Cifre

Votacions

Cati Cifre | 18/06/2012, 08:22

No esperau que canviïn molt les coses. "Ellos se lo guisan i ellos se lo comen", dins l'Ajuntament (a alguns) no interessa que canviïn molt les coses, per desgracia l'amiguisme a Pollença esta molt arrelat. Per segons quines coses, Pollença, nomes te 200 habitants i se van passant el torn d'un al altre. Sinó ja en xerrarem dia 21 de juliol.

jrv

agraiment

jrv | 18/06/2012, 07:53

m'uneixo a l'agraiment expressat per Sebastià Tetoli, i anim igualment a tancar mes sovint els bars de la plaça!

Sebastià Tetòli

LA PLAÇA

Sebastià Tetòli | 18/06/2012, 07:33

El primer de tot, moltes gràcies al bars de la plaça que ahir tancaren, feia molt d'anys que no disfrutaba tant d'anar per plaça poguent passejar a gust.
Gràcies sobretot a n'en Pep, aquest jove que ha manifestat ser president d'una associació de bars o similar, desconeguda fins ara aquesta associació perquè fins ara no havien tengut cap detall amb el poble. El detall d'ahir de tancar és d'agrair.
Gràcies també al bar de Can Teresa per tancar, va ser tot un detall pels qui anam a missa.
Gràcies també al Club Pollença per no obrir la terrassa als estrangers, va ser tot un detall pels socis. Vaig veure que havien posat un cartell a l'entrada, estava amb angles i no h vaig entendre molt bé, però com que no hi havia estrangers a la terrassa vaig suposar que deia que aquell lloc només era per a socis. Ja era hora que el Club tanqués aquest detall els diumenges amb els socis...
En definitiva, gràcies a tots els bars que ahir tancareu, vareu fer que la plaça tornàs a ser el que era. Vos agrairíem que repatisiu aquest gest mol més sovint, alguns si no volen tornar obrir millor que millor, en veure passar el seu propietari per plaça li farem mamballetes.
Salut i molts d'anys
Visca la Plaça

Roberto

Cal més civisme a les votacions?

Roberto | 17/06/2012, 23:35

Bones,

El que diu l'article es ben cert, a mi m'ha tocat un parell d'anys estar per allà i fa empegueir. El tema de votacions o eleccions crec que es un debat interessant, ja que com diu en Miquel Sánchez els càrrecs surten del dia a dia del bars i de la vida quotidiana a Pollença, però hi ha gent que no te tanta coneguda però tenen tant de dret i il.lusió com qualsevol altre de representar un càrrec. L'excusa aquesta de la "feina bruta" que t'ha dit n'Antònia Serra es un doi com una catedral, en primera perquè s'ha demostrat molts anys que no per tenir 1500 vots per Joan Mas, per exemple, la cosa sortira beníssim, mirant els deu darrers anys en trobaràs varis casos i en segona, la implicació dels pollencins perquè aquest dia tot surti bé es màxima, a cap càrrec li falta mai ajuda, a cops n'hi sobra i tot, però si es per això, idò que, es podria fer que per un càrrec de Joan Mas per exemple a l'hora de apuntar-se, hagis de dur un full amb 30, 40 persones avalant que t'ajudaran, els candidats no son purs, sabrien que si no duen un bon grup, la cosa no aniria bé i per tant seria una deshonra per ells, no? Lo que passa que no interessa per varis motius. Fins i tot al TEDEUM sempre hi ha els mateixos damunt l'altar major, sinó mirau vídeos.... A meam si es vera que enguany millorar qualque cosa ja que el sistema de votacions , com diu en civic es de l'any 86-87, i ha anat molt be, fins que s'han donat conte que si atosigues un poc a la gent, qualque vot extra cau, i si estat tot el capvespre una tracalada de gent, en cauen bastants, i si et possés d'acord amb una altra candidatura de caradures, encara en cauen més... Civic, la democràcia com be dius, es el millor sistema que tenim de triar, però jo vull que la gent pugui triar a que vulgui sense cap tipus de problema, ,fomentar el màxim possible i fer tot el que es pugui, perquè aixo sigui aixi, i ara mateix trob que canviant algunes coses, tot seria un poc millor. Per cert, te pensat alternativa fer qualque acció damunt aquest tema de les votacions?

jrv

La Marina de Llucmajor

jrv | 17/06/2012, 20:26

Una vegada mes, gracies ARFV per la delicia de la passejada virtual per l'entorn del Cap Blanc!

sorteig JA

Re: Cal més civisme a les votacions?

sorteig JA | 17/06/2012, 19:10

El tema del sorteig ja ha sortit moltes vegades. Hi comença a haver cançament de que les mateixes pandilles amb un gran poder de convocatoria se vagin alternant els carrecs any rere any. Un sorteig amb uns avals minims per presentarse al sorteig i s'ha acabat amb aquesta mafia que hi ha ara. A mes la festa hi seria igual, perque el sorteig pot convocar igualment a tothom quinze dies abans i fer la mateixa bauxa.

Miquel Sánchez

Re: Cal més civisme a les votacions?

Miquel Sánchez | 17/06/2012, 13:19

L'altre dia parlant d'aquest tema amb n'Antònia Serra de l'Ajuntament li vaig comentar el fet de que hi ha pollencins que per motius laborals no hi són a Pollença en tot el dia i fins i tot n'hi ha que no hi són a l'illa però els hi agradaria poder tenir una càrrec a les festes de la patrona, li vaig comentar que podia ser bo fer un sorteig, però sense perdre les eleccions que a més de ser com un "sus" de les festes és una cosa que a mi personalmente m'agradava molt de jovenet i no voldria perdre, però també entenc que els càrrecs surten del dia a dia del bars i de la vida cotidiana a Pollença, per això li vaig comentar que per posar un exemple fer un sorteig cada 5 anys per "aquest altres pollencins" per exemple els anys que acabassin en 0 i 5.

N'Antònia em va comentar que el problema més gran seria trobar persones que li fesin la "feina bruta" (contenció, control, etc) a aquests càrrecs, ja que normalment els càrrecs que es presenten ja tenen el seu equip fet, pernonalment no crec que tingeussin problemes per trobar voluntaris per aquesta tasca.

El que diu en Civic de tirar a la paperera les paperetes que no t'interessen és veritat però l'index de alcholèmia d'aquest "agents electorals" molesta i molt a gent que va a votar tot just per participar de la festa.

Per altra part com diu en Civic això de poder triar el càrrecs no té preu, no com els nostres amics de Citadella de Menorca que si no ets de familia noble no pots se càrrec, encara hi ha classes.

Alternativa per Pollença

Re: Cal més civisme a les votacions?

Alternativa per Pollença | 17/06/2012, 12:31

El problema venia en que una mateixa paraula no pot portar en espai curt de caràcters la síl·laba CO i després les lletres CC, com per exemple c o a c c i ó. Així que hem esborrat una C i ja s'ha acabat el problema. Tot això ve de que els correus electrònics empren aquestes sigles i el servidor les detecta com SPAM.

Civic

Re: Cal més civisme a les votacions?

Civic | 17/06/2012, 12:28

En primer lloc dir que estic en contra de qualssevol tipus de violència.

Un cop aclarit que soc un ferm defensor del diàleg entre les persones, puc deduir de les teves paraules, que sempre has gaudit de la fortuna, de poder triar.

A pesar de totes les imperfeccions que té la democràcia, es el millor sistema que conec, encara que no es l'únic que podríem fer servir en aquest cas concret, de les eleccions als càrrecs d'un simulacre.

Aquesta possibilitat de votar i triar a qui més ens agradi, abans era del tot impensable.

Els càrrecs i tot el que envoltava aquesta festa, era cosa de només uns quants. Normalment sempre eren els mateixos.

Afortunadament, el que avui dia tenim, es la materialització de les propostes que feren, ja fa bastants d'anys, el batle i el regidor de festes del moment (aprox. 1987/88), juntament amb altres persones, que estimam les festes de la Patrona i tot allò que tengui que veure amb Pollença, entre les quals estic orgullos de poder dir que hi vaig poder aportar el meu granet d'arena.

Per lo tant, si a l'hora de anar a "votar" t'han coacionat, donant-te una papereta marcada amb el nom d'un determinat candidat, que no es el que tu havies triat, sempre tens la total llibertat de tirar-la a una paperera i agafar-ne una altre i votar el que més te vengui de gust.

Segur que sempre hi ha més possibilitats, per exemple, se m'acudeix que aquesta història de les coacions, podria acabar-se molt ràpidament, fent servir el sistema de sorteig, que es fa servir en el cas d' altres festes tradicionals pollencines i crea moltes menys polèmiques del tot innecessaris.

A més a més, el sistema del sorteig, no necessita pràcticament de cap infraestructura ni gasto adicional i tal volta seria inclús més just per aquells potecials candidats, que no son precisament el més famosos o coneguts de poble, aquests també mereixen una oportunitat de poder tenir els seus cinc minuts de glòria.

Llavors qualcuns hi sortirien perdent, ja no tindrien l'excusa d'aquest vespre, que per alguns es de festa i per altres es aprofitat per fer el bèstia per el pur plaer de tocar els nassos a la resta de la ciutadnia.

El civisme es el que hauria de presidir tots els actes que feim els pollencins durant 365 dies, no tant sols per les festes de la Patrona.

Salut, feina, festa i viure a Pollença no té preu per tot el demés master...

civic

Cal més civisme a les votacions

civic | 17/06/2012, 11:41

Gracies una altre vegada, vos he enviat el meu comentari per correu.

Alternativa per pollença

Re: Cal més civisme a les votacions?

Alternativa per pollença | 17/06/2012, 10:49

Podríes enviar-nos al correu el teu comentari sencer i veurem quin problema hi ha? tal vegada alguna paraula que el servidor marca com spam o similar. A veure si ho podem solucionar.

Gràcies.

pdt: esborram els darrers comentaris perquè son una repetició i no estan complets.

Alternativa per Pollença

Re: Cal més civisme a les votacions?

Alternativa per Pollença | 16/06/2012, 23:49

civic veig que no has aconseguit penjar el teu comentari sencer, si vols el pots enviar al nostre correu; alternativaperpollenca@gmail.com

civic

Re: Cal més civisme a les votacions?

civic | 16/06/2012, 18:14

Gracies, ho torn ha provar

Alternativa per Pollença

Re: Cal més civisme a les votacions?

Alternativa per Pollença | 16/06/2012, 18:11

Bones. En aquest bloc no hi ha límit de paraules pels comentaris. No se que deu haver passat perquè no puguis haver escrit el comentari. Pots tornar-ho a provar? si hi ha més problemes parlarem amb Balearweb per si hagués alguna anomalia.

civic II

Re: Cal més civisme a les votacions?

civic II | 16/06/2012, 17:46

¿per què no me deixa escriure el text complet de la meva resposta?

civic

cal més civisme a les votacions?

civic | 16/06/2012, 17:41

En primer lloc dir que estic en contra de qualssevol tipus de violència.

Un cop aclarit que soc un ferm defensor del diàleg entre les persones, puc deduir de les teves paraules, que sempre has gaudit de la fortuna, de poder triar.

A pesar de totes les imperfeccions que té la democràcia, es el millor sistema que conec, encara que no es l'únic que podríem fer servir en aquest cas concret, de les eleccions als càrrecs d'un simulacre.

Aquesta possibilitat de votar i triar a qui més ens agradi, abans era del tot impensable.

Els càrrecs i tot el que envoltava aquesta festa, era cosa de només uns quants; normalment sempre els mateixos.

Afortunadament, el que avui dia tenim, es la materialització de les propostes que feren, ja fa bastants d'anys, el batle i el regidor de festes del moment, juntament amb altres persones, que estimam les festes de la Patrona i tot allò que tengui que veure amb Pollença, entre les quals estic orgullos de poder dir que hi vaig poder aportar el meu granet d'arena.

juana

bares que lugares

juana | 16/06/2012, 17:25

que maravilla los baresa que sobran en la plaza no habriran el domingo gracias

Pepe

Re: Cal més civisme a les votacions?

Pepe | 15/06/2012, 23:33

Avui s'ha decidit crear la Plataforma contra les polítiques de la por. Una Plataforma ciutadana per lluitar contra les retallades i la repressió dels governs del PP.

Pepe

Re: Cal més civisme a les votacions?

Pepe | 15/06/2012, 23:29

Veig que el tema de les eleccions no ha provocat massa comentaris, la veritat que jo sempre he anat amb el vot pensat i no he tingut problemes.
Esper que no hi hagi que fer com a les eleccions; amb jornada de reflexió, apoderats...Esper que els fets denunciats no vagin a més, només cal gaudir de la festa amb una mica de civisme.

Pepe

Cas Voltor.

Pepe | 15/06/2012, 23:26

Respecte al cas voltor,
M'imagin que els que al seu dia van a entrar a aquest blog fent comentaris prou desafortunats sobre les nostres denúncies no rectificaran. Encara he pogut sentir a qualcú dir "que tots feien igual..." No senyor ningú va obligar a aquestes persones a participar d'aquesta prostitució de la política utilitzant els recursos i l'administració pública pels seus interessos. Fiscal dixit.

Pepe

Re: Cal més civisme a les votacions?

Pepe | 15/06/2012, 23:17

Injustícia aplicar l'ordenança existent?
Mereix la pena escoltar el que diuen alguns propietaris de negocis de la plaça i el que diuen els ciutadans. El contrast és evident i és l'Ajuntament qui ha d'equilibrar els diferents interessos en pro del bé comú.

h
ttp://ib3tv.com/20120615_183106-reduccio-de-les-terrasses-dels-bars-de-la-placa-major.html

jrv

Tancar bars.

jrv | 15/06/2012, 20:04

Estic preocupat, ja, ja!, "bares de la plaza cerraran el domingo....etc". Perfecte. Mes guany pels altres, i mes lloc pels placers i compradors, i al manco aquesta vegada, si es el morro el que tanca , tancara una cosa que és seva, i no camins que son de tots.
Me refereixo al bar, perque la plaça també es de tots. I a lo millor tindrà temps de reposar la font si no fa feina aquest dia.

APM

El rio... una mierda!

APM | 15/06/2012, 15:48

Las votaciones... "una mierda".

lluis

Votacions

lluis | 15/06/2012, 15:33

Molt bon article. Algu ha de possar ordre a n'aquest girigall. Aixo es bo d'aturar, tornant a Monti-Sion i com es feia abans s'arregla.

Rappel Bosch

Llei de normalització

Rappel Bosch | 15/06/2012, 13:48

A tots aquests que diuen que això anava al programa electoral d'en joserra, recordau que se va haver de desdir en una entrevista a ona mallorca....

Joan C C

Re: Cal més civisme a les votacions?

Joan C C | 15/06/2012, 11:00

Hola 1,2,3 això que comentes ja ha passat altres anys, no se per quin motius surt tant tard el concurs i al final els agafa el bou. Jo com a monitor els darrers anys a les estades i aspirant a treballar enguany també tinc interés en saber quina empresa al final guanyarà en concurs.
Finalment jo som partidari d'una empresa pública d'esports com a millor opció per garantir la qualitat del servei.

Tenc por den Morro, no posare el nom

Re: Cal més civisme a les votacions?

Tenc por den Morro, no posare el nom | 15/06/2012, 10:54

La noticia posa "Bares" no "Los bares", la puntualitzacio es important.
Fins aqui mos ha duit Don Vito "Morro" Corleone

123

estades

123 | 15/06/2012, 10:24

Algú (joan c c, pepe, miquel) hem pot explicar una cosa? vull apuntar el meus fills a estades, ja els puc inscriure i pagar, com pot ser que ja els pugui inscriure, etc i encara no sa sap quina empresa durà a terme les activitats?

Alternativa per Pollença

Re: Cal més civisme a les votacions?

Alternativa per Pollença | 15/06/2012, 10:20

Los bares de la Plaça Major de Pollença se plantan en protesta por la reducción de sus terrazas
Cerrarán el próximo domingo por la mañana, coincidiendo con el mercado, como medida de presión al Ajuntament

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/bares-pla-major-pollen-plantan-protesta-por-reduccion-terrazas.html

Alternativa per Pollença

Re: Cal més civisme a les votacions?

Alternativa per Pollença | 15/06/2012, 10:19

Toda la comarca se vuelca en conseguir 'Una llum per na Paula'

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/toda-comarca-vuelca-conseguir-llum-per-paula.html

Alternativa per Pollença

Re: Cal més civisme a les votacions?

Alternativa per Pollença | 15/06/2012, 10:18

Bares de la plaza cerrarán el domingo para protestar por la reducción de terrazas
Un grupo de empresarios se presentó ayer en el Ayuntamiento sin cita previa para denunciar al alcalde que la medida es lesiva para sus intereses.
www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/06/15/bares-plaza-cerraran-domingo-protestar-reduccion-terrazas/772956.html

Miquel S.

A. OLIVER

Miquel S. | 15/06/2012, 10:16

Idò no era tan innocentet en toniet nostre!!!
Tranquils que a l'octubre el tancaran

A cada serdo le llega su san martín.

Fóra politics corruptes i politics funcionaris

Alternativa per Pollença

Més que absurd.

Alternativa per Pollença | 15/06/2012, 10:16

El Consell hará pagar a los dueños de fincas que veten a los cazadores
El GOB denuncia que la institución insular quiere imponer una tasa que gravará los refugios de fauna en función de su superficie, que podrá llegar a ser ocho veces más cara que la de los cotos

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/06/15/consell-hara-pagar-duenos-fincas-veten-cazadores/772973.html

Voltor pollensin

Cantando se rebajan las penas

Voltor pollensin | 15/06/2012, 07:57

Los 4 años y medio se quedan en 1 intercambiable por multa despues de tirar de la manta implicando a Buills y reconocer el DELITO cometido. Y en Pollensa parece que ya nadie se acuerda de todo lo relacionado con UM y sus cabecillas.

DIARIO MALLORCA: La primera pieza juzgada de este caso de corrupción en torno al extinto partido político ha sentado tres días en el banquillo de la Audiencia de Palma a Buils; al exalcalde de Sóller que recibió los pagos, Antonio Arbona; a Antonio Oliver, exgerente del Instituto de Estrategia Turística (Inestur), organismo que pagó, y a Antonio Rebassa, jefe del departamento responsable de la contratación.

Tanto Arbona como Oliver han confesado la malversación del dinero, por lo que la Fiscalía les ha aplicado atenuantes hasta pedir 1 año y medio y 1 año de cárcel, respectivamente, penas sustituibles por multa, mientras que para Rebassa el fiscal también mantiene los 4 años y medio de prisión reclamados inicialmente.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb