URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

On són les banderes blaves de la Plaça Major

Alternativa | 20 Juny, 2012 06:00

Artículo en castellano en el blog de Miquel Sánchez Vives

Tot els partits de l’oposició estem disparant a l’equip de govern per la pèrdua de les banderes blaves a les platges del municipi malgrat des d’Alternativa tenim la nostra opinió sobre la vàlua real d’aquestes banderes blaves que no són més que un muntatge més per escurar les butxaques dels Ajuntaments, ja no té el mateix risc un socorrista a la cala Sant Vicenç que a la una platja del Moll etc. Divendres dia 15 de juny la Regidora de Medi Ambient a una que més que lamentable locució a Ràdio Pollença ens deia, desprès de donar 40.000 voltes de plecs de condicions etc, que les platges no estaven en perfecte estat de revista per demanar les banderes blaves

Esta clar que malgrat ser un escurabutxaques pels Ajuntaments els requisits per aconseguir una bandera blava ens donen una idea de les coses que hem de fer però no s’ha de perdre el cap con ha fet l’Associació de Veïns del Moll a la licitació de les platges.

Però, aquest article no va de platges però si de banderes blaves, com hauria de ser les banderes blaves de la Plaça Major de Pollença, Sense barreres arquitectòniques?  Sense cadires? Amb cadires? Sense ombrel·les? Amb ombrel·les?  Es cert que cada ciutadà tindria els seus requisits per poder posar una bandera blava a la Plaça, diumenge vàrem viure un succedani de vaga de bars de la plaça reclamant més lloc públic pels seus negocis, mentre la immensa majoria dels ciutadans volen gaudir de la plaça “com un temps” però el temps han canviat per bo i per dolent, els ciutadans han de comprendre que aquest espai que es cedeix als bars i restaurant són també per ells, per poder beure i sopar a la fresca i els restauradors han d’entendre que aquestes terrasses tot just són un apèndix del seu negoci però mai pot ser l’activitat principal del mateix i per això aquests nirvis, ja que alguns dels local de la plaça no tindrien cap “valor comercial” sense tenir la terrassa com font principal d’ingressos del local, cosa que està en contra no ja dels drets de la ciutadania si no d’un més que necessari  pla d’excel·lència turística que tindria que sortir d’aquest consorci que prest ha de veure el llum, però això ja és d’un altre tema que parlarem més endavant, igual que de la Plaça Miquel Capllonch del Moll que malgrat no hi ha brega han de tenir la mateixes condicions que els bars de la Plaça Major de Pollença si no seria un greuge comparatiu important.

Miquel Sánchez


A la Junta de Govern del dimarts 22 de maig vam debatre  i decidir sobre les autoritzacions d’ocupació de la via pública, entre altres lloc els de  la Plaça Major  (veure article sobre el tema) Aquestes són les taules i cadires que havia a la liquidació del 2011  i les autoritzades ara :

HOTEL JUMA.    Liquidació 2011; 72 cadires.  Ara;52 cadires  i 13 taules

NÚMERO OCHO. 2011; 72. Ara; 48 i 12 

CAFÉ L'ILLA.  2011; 72. Ara; 50 i 13

LA BIRRERIA. 2011; 28. Ara 28 i 7

FELLINI CAFÉ. 2011; 28. Ara 28 i 7

CAFÉ LA PLAÇA; 2011; 48. Ara 58 i 14

BAR ESPAÑOL; 2011;60. Ara 60 i 15

CLUB POLLENÇA, 2011; 48. Ara 68 i 17

REST.IL JARDINO.  2011, 74. Ara 68 i 17

CAN OLESA. 2011; 100. Ara 62  i 16

CA'L LLORO. 2011; 72. Ara   50 i 13.

LA POSADA D'ARIANT; 2011; 50. Ara;50 i 13.

CA’N TERESA. Va demanar; 124 cadires i 31 taules. Autoritzades; 64 i 16

 O sigui al 2011 havia 848 cadires (liquidació més la petició Ca'n Teresa) I ara s’han autoritzat, amb l’ordenança en vigor; 660 cadires  i 166 taules a la Plaça. La reducció ha estat de 188 cadires. Aquestes són les dades objectives, ara tothom pot opinar.

Planol d'ocupació permesa amb l'actual ordenança.

 

 

Gentilesa de TRIPADVISOR.ES

 

Comentaris

Pepe

Re: On són les banderes blaves de la Plaça Major

Pepe | 22/06/2012, 14:00

APM, són legals sempre que el total no superin les 64 cadires i 16 taules autoritzades i deixi un espai de 3,25 m de pas per a vehicles a la part més estreta.

APM?

Re: On són les banderes blaves de la Plaça Major

APM? | 22/06/2012, 10:49

Son legals les taules i cadires de can Teresa que hi havia ahir al carrer Colom just davant l'Església, al trosset de carrer que pega a modes March?

Alternativa per Pollença

Re: On són les banderes blaves de la Plaça Major

Alternativa per Pollença | 20/06/2012, 22:01

Breu resum, fet per en Miquel Angel Sureda d' Esquerra de la reunió realitzada avui de la Plataforma contra les polítiques de la por.

Benvolguts,
Els correus electrònics dels representants de la Plataforma "Contra les polítiques de la por" són:

Portaveus de la plataforma són els membres del colectiu indignats: "Jaume Torrens Xumet" i "Laura Jones Albertí" ;

El sindicat estudiants dels Països Catalans:

Els partits adherits són:
Esquerra Republicana ;
PSM ;
Alternativa ;

La convocatoria de la concentració ( cacerolada) està convocada legalment i hi ha una instància registrada a l'Ajuntament de Pollença. Divendres 29 de juny a les 20h a la Plaça Major de Pollença

S'està fent feina al manifest que es llegirà..

Demanam utilitzar les xarxes socials i els missatges de mòbil i watsup per a convocar a la gent del poble i també de fora poble.

Es parlarà amb els centres de salut, Serveis Socials, centres escolars..
amb l'obejctiu de saber com afectaran les retallades i se'ls proposarà d'explicar-ho com a complement del manifest a la concentració.

La Plataforma està oberta a altres partits i associacions o entitats que es vulguin adherir. Es proposa no fer us de banderes de partits. I que cadascú que dugui la bandera o la pancarta que consideri oportuna.

Pepe

Re: On són les banderes blaves de la Plaça Major

Pepe | 20/06/2012, 14:49

Una bona reflexió Miquel.
Respecte a la notícia del Diario de Mallorca no és una protesta nova, és la que va fer en Martí "Paco" fa ja molt de mesos.
Comprenc que hagi propietaris de la Plaça enfadats ja que aquestes autoritzacions s'han donat molt tard, encara que haurien de ser més autocrítics ,ja que si ara es redueix l'ocupació és per que abans havien incomplit l'ordenança.
El que no té sentit és la queixa de l'amo de Ca ´n Teresa que no tenia cap autorització i que des del principi se li dona la que li correspon.

tolo

Bona iniciativa

tolo | 20/06/2012, 12:11

Em va agradar molt la iniciativa dels bars de la plaça de tancar diumenge passat, estaria bé que almenys es fes una vegada al mes pq els veinats poguem disfrutar de la plaça, enhorabona, i per favor, que tornin repetir!!!!

mercados

Re: On són les banderes blaves de la Plaça Major

mercados | 20/06/2012, 11:09

Que se vayan todos a la mierda y dejen de exigir por ocupar espacios que no son suyos, y ademas pagan por ellos a preu de patató. Si no les va bien tampoco a los de los mercados, bon vent

Alternativa per Pollença

Convocatòria

Alternativa per Pollença | 20/06/2012, 10:33

Bon dia a tots,
Us convidem amb molt de carinyo a la presentació del llibre de la biografia del pare Joan Francesc March, que com tots recordereu ha estat per nosaltres "Plataforma Salvem La Real" i per a tots els mallorquins, un referent d'amor incondicional a la nostra cultura, la nostra llengua, la nostra illa, la nostra poesia i tantes coses més.

Joan Francesc March. Mirant la terra i les estrelles
Can Alcover - Espai de Cultura i Lleonard Muntaner, Editor es complauen a convidarvos
a la presentació del llibre
L'acte tindrà lloc dijous dia 28 de juny de 2012, a les 20.00 h
a Can Alcover (carrer de Sant Alonso, 24, de Palma)
Hi intervindran: Aina Calafat, portaveu de la plataforma Salvem la Real; Damià Pons i
Pons, catedràtic de Literatura Catalana de la UIB; Núria Martí, autora del llibre; i Joan
Francesc March, el biografiat. Moderarà l’acte Lleonard Muntaner, editor.
Us esperam.

Us agrairia la màxima difusió. Aquesta presentació és un homenatge d'agraïment al nostre benvolgut Pare March.

Una forta abraçada a tots.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 20/06/2012, 07:15

Los vendedores ambulantes también denuncian la ocupación de la vía pública
Acusan a los regidores de modificar "a su arbitrio" las condiciones que rigen los mercados municipales.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/06/20/vendedores-ambulantes-denuncian-ocupacion-via-publica/773965.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb