URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No siguis Idiota. Divendres 29 t'esperam contra les polítiques de la por.

Alternativa | 25 Juny, 2012 06:00

Com deia el guru del neoliberalisme, Milton Friedman; "només una crisi real o percebuda produeix canvis de veritat". I aquest canvi en mans dels governs del Partit Popular suposa la destrucció del nostre mínim estat de benestar i de  la pròpia democràcia , que és alguna cosa més que dipositar una papereta en una urna cada quatre anys.

La democràcia ha sigut segrestada davant dels nostres nassos i es destrueixen les eines que podien tancar la bretxa de renda existent entre rics i pobres, des del sistema fiscal a l’educació passant per la sanitat

La crisi econòmic, la incertesa davant el futur, la por a l’atur, a no poder arribar a final de mes, permet dividir i desorientar la societat que es troba en estat de xoc.  Mentre els governs apliquen als dissidents polítiques repressives impròpies d’una democràcia, com ha denunciat l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona com nombroses institucions en el contundent informe dirigit al Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura presentat el passat dimecres a Barcelona sota el títol 'Criminalització de la dissidència, expansió del sistema penal i situacions d'abús policial com respostes davant la crisi econòmica a Catalunya'.

No podem restar aturats mentre es deterioren els nostres centres de salut, els nostres serveis socials, els nostres instituts i col·legis, el nostre transport públic, el nostre medi ambient, la nostra llengua... I a la vegada es vol reprimir amb multes totalment desproporcionades als dissidents.

Com diu Miquel Ramos al seu excel·lent article; Els idiotes, el shock i la democràcia” escrit al molt recomanable “fullQuatre”:

Tot això no seria possible sense la inestimable col·laboració dels i les idiotes. Idiota, etimològicament, és aquella persona que no es preocupa més què per si mateix, que passa olímpicament de la vida pública, d'allò que impregna cada aspecte de la vida en societat, és a dir, de la política. Si, un idiota és el típic que afirma (i damunt, ben orgullós) que passa de la política. Que accepta la concepció de la democràcia reduïda a l'exercici de flexionar el braç davant una urna cada quatre anys, fomentada pels qui se senten, d'un mode messiànic, capacitats i autoritzats per dirigir un estat sense autocrítica, sense rectificacions, pel bé de tots i totes nosaltres. És part del forment la criminalització dels sindicats i dels moviments socials, dels estudiants, de qualsevol que proteste per les polítiques del govern. No hi ha motius per protestar. Som uns pesats i uns antidemòcrates per oposar-nos a allò que "la majoria ha triat a les urnes".

Per això és urgent recuperar l'essència d'aquestes paraules, i no hi ha altra manera que posar-les en pràctica en la seua dimensió real. Cal recuperar la política i la democràcia, i no hi ha altra manera que participant-hi, exercitant-la. O correm el risc d'acabar vivint sota la Idiocràcia, un futur imaginari que va avançar en clau d'humor el director Mike Judge al film homònim. Amb la que cau, no és possible restar-ne al marge. O ets part del problema, o ets part de la solució.

 

Comentaris

Hans

Rescate de los Bancos

Hans | 26/06/2012, 14:30

Quien se cree que el rescate de los Bancos es una solución ?
Un Banco con Activos podridos es un Banco muerto. Valdría mejor poner los Bancos en quiebra “natural”, dar los fondos para que se pueden retirar los haberes ( serían cuantidades bastante menores que se solicitan par el “rescate”), dejar esta identidades sin capital.
Recuperar las hipotecas y volver a rebajarlas a lo que sea para venderlas – ponerlas en el mercado inmobiliario de los API (que son las identidades vinculadas a este negocio) – con este dinero se podría devolver este préstamo inicial. Vender todos los bienes inmobiliarios propios de las Bancas, edificios, terrenos y lo que haya…
Esto permitiría recuperar bastante dinero…
La base de este pensamiento es de cerrar Bancos y quedarnos con identidades solventes.
Esto de fusionar un Banco o una caja solvente con otra podrida no es solución – la resultante es una identidad podrida (una más!)
A que nos sirven 20 Bancos y Cajas en un pueblo de 5000 habitantes ?
De toda manera nos sobran Bancos ¡ En vez de paracaídas de oro para sus dirigentes sería más justo de investigar el grado de malversación de fondos, de juzgar el grado de responsabilidad de estos malvaleantes – y ponerlos (si el juzgado lo ve apropiado) en la cárcel – por lo menos estarían afuera del circuito .
El pueblo no tiene responsabilidad de lo que vamos descalzos – los Zapateros son el eje de malversación y los Rajoys (iguales de inútiles) no saben donde se acaban estos recortes que fomentan más paro.
Pero existe un Pueblo , familias y personas que no tienen futuro, ni tienen el hoy por hoy – que se pretende quitarles más ?
La única solución es un nuevo orden financiero en el cual prevaldría el trabajo y no la especulación ¡
Vivimos los últimos días de un Capitalismo salvaje que acabara de caer como el Comunismo.

Miguel Sánchez

Re: No siguis Idiota. Divendres 29 t'esperam contra les polítiques de la por.

Miguel Sánchez | 26/06/2012, 10:05

Sembla que ja és un fet, l'IVA dels serveis turístics passarà al tipus general, actualment al 18%, sembla que la promesa del PP de IVA Turístic? al 4% era veritat és el 4 x 4% i un poquet més.

Pepe

Re: No siguis Idiota. Divendres 29 t'esperam contra les polítiques de la por.

Pepe | 26/06/2012, 09:17

No hi ha excuses, a les 20:00 a la Plaça Major, no cal ni desplaçar-se a Palma per fer un acte senzill de protesta. Només cal dedicar una mínima part del temps i l'esforç que segurament haveu dedicat a barres de bar i converses amb amics per queixar-vos del que estan fent els governs del PP.

nom

Re: No siguis Idiota. Divendres 29 t'esperam contra les polítiques de la por.

nom | 25/06/2012, 19:47

://lacomunidad.elpais.com/la-gaditana/2011/3/24/arturo-perez-reverte-sois-idiotas-

Joan C C

Re: No siguis Idiota. Divendres 29 t'esperam contra les polítiques de la por.

Joan C C | 25/06/2012, 17:57

No podem seguir adormits, els ciutadans ens hem de rebelar davant aquest atac indiscriminat cap a l'estat del bennestar.

Alternativa per Pollença

Re: No siguis Idiota. Divendres 29 t'esperam contra les polítiques de la por.

Alternativa per Pollença | 25/06/2012, 08:19

Demà dimarts a les 13h podreu escoltar a Ràdio Pollença al nostre coordinador, en Joan Cerdà Cifre explicant la proposta de creació de l' ÒRGAN CONSULTIU AUTÒNOM SOBRE GESTIÓ ESPORTIVA. (O.C.A.)

Dirigida als Llicenciats, Diplomats i Tècnics Superiors en EF nascuts i o residents a Pollença.

Primera Reunió: Dimarts 26 de Juny de 2012 a les 20 h.

Lloc pavelló Municipal d’ Esports.

Objectius de l’ O.C.A : Aprofitar el potencial humà dels especialistes en EF per assessorar als tècnics de l’Àrea d’Esports, estudiar, analitzar i proposar solucions als diferents problemes en matèria esportiva i crear projectes de futur.

Ordre del dia:

1. Explicació de la proposta de la creació de l’ O.C.A.
2. Definir les competències de l’O.C.A.
3. Debat Intern i propostes de funcionament.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb