URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Preguntes ple de maig.

Alternativa | 27 Juny, 2012 06:00

 Aquestes són les nostres preguntes del passat ple de maig. Respostes de l'equip de govern en vermell

- Es podria cercar una solució per poder obrir les instal·lacions esportives municipals els dies festius, al manco les pistes tenint en compte la falta que tenen els joves pollencins d'espais lúdics

El regidor d’esports va dir que estava d’acord i que fa un mes que feien feina al tema.

- Es podria derivar qualcú dels becaris de medi ambient per  reforçar el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola?

A la visita del conseller de medi ambient al Centre es van comprometre a fer-ho.

- En quin punt es troben alguns dels compromisos adquirits per l’equip de govern a l’aprovació dels pressuposts:

1- Eliminació de barreres arquitectòniques?

Tot el que es fa actualment es fa aplicant la normativa d eles barreres.

Això simplement es fer el que marca la llei. El que demanam és sistematitzat el procés (pla bàsic d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques) i donar qualque pas per  reactivar la plataforma per l’eliminació de les barreres arquitectòniques. Pensam que aquest ésel compromís quan es va aprovar els pressupost.

2- Regularització de la contratació de la conservació i manteniment d’enllumenat i jardins?  

Hi ha un esborrany de poda i un altre d’il·luminació.

A la legislatura passada ja ens van dir que havia esborranys, inclòs tenim un de la jardineria però passa el temps i no s’avança res en dos temes bàsics de gestió municipal. Temes que a més a més vam enviar al seu dia a fiscalia. Esperam que enguany es doni qualque pas de bons i de veres en la regularització d’aquests contractes.

 3- Partida per millorar les instal•lacions d’EMSER ?

Resposta de la regidora d’EMSER; s’han fet millores al taller mecànic, al subministrament de  combustible dels vehicles municipals, s’han adquirit quatre equips per control constant del nivell de clor als depòsits municipals. La instal·lació de taquilles de doble cos està en procés,s’han sol·licitat diversos pressupost però la seva col·locació no s’ha considerat prioritària  ja que així el va entendre la inspecció de treball i el delegat sindical, pensam que estaran en funcionament  aquest estiu. Cada setmana se dedica un vespre a cercar fuites, en aquest moment tenim un 20 % de fuites, ha hagut una reducció considerable.

Al Consell d’Administració d’EMSER vam insistir a aquest i altres temes, properament publicarem un article.

- Quan ens reunirem per parlar de l’adaptació del PGOU al Pla Territorial?

El batle va dir que estava pendents del decret del turisme que ens afecta de manera important. L’equip redactor farà les adaptacions i després ens reunirem

- En quin punt es troba el compliment del plec de condicions de l’empresa que fa la neteja viaria?

El regidor de serveis va dir que estaven contents i que tenien comunicació fluida.

Ens sembla molt bé que el regidor de serveis ens informi del seu estat d’ànim i comunicació però questa no era la pregunta. Demanam una resposta objectiva sobre com es troben els punts del plec de condicions

- L’access a l 'aqueducte-canonada que porta l'aigua des de la font de l'Algaret, dins Ternelles, fins a Pollença, es veu impossibilitat a la major part de trams, per l'instal·lació de llargs trams de fil ferrada, a vegades adossat al mur, i a molts indrets damunt al mur, quan aquest mur es suposa de propietat municipal. Aquesta situació ha estat denunciada en reiterades ocasions i havent-hi constància escrita des de 2001. Al no ser l’accés possible, les conseqüències son negatives pels interessos col·lectius, ja que no es pot saber si hi ha fuites dins aquest tram de canonada d'uns 1600 metres, ni si hi ha veïnats que puguin agafar aigua de forma fraudulenta. I tot això a pesar de que la junta de Govern de 12 de gener de 2005, va prendre l'acord de iniciar els treballs per establir la servitud d’aqüeducte.

Reposta de la regidora d’EMSER,na Maria Buades. En quan a l’accés a la canonada de l’aqüeducte de Ternelles.  No és cert que no es pugui acceder a les canonades, de fet els operaris d’EMSER entren vàries vegades a l’any per comprovar les fuites i retirar vegetació. L’accés es fa a peu cada cert temps per damunt del mur o del tub. Si que és cert que hi ha qualque tancament amb barres i fil ferro que dificulta el pas però no impedeix poder anar.  La dificultat es troba en que malgrat hi hagi una servitud de pas,  evident i clara a favor de l’Ajuntament, és que a dia d’avui encara no esta feta la delimitació ni està inscrita com carrega en el registre de propietat.

És cert que travessa parcel·les privades i que hi ha l’acord de la Junta de Govern de 2005 que es  farà. El primer pas es encarrega la realització de plànols topogràfics de tot el traçat de la conducció, que no hi ha.

- Quan es pensa delimitar aquesta  servitud, així com del diposit de Ternelles, de les Conduccions de Can Puig, i diposit de Can Porquer.

Batle; l’aigua que ve de Can Puig esta dins zona de servitut de carreteres, i pensa que aquesta si que tenia quan es va fer l’obra la resta és una qüestió tècnica més complicada


- Es pensa utilització, del diposit construit l'any 1993, del Diposit de Can Sionet (Prop de 20 anys de la seva construcció i mai s'ha emprat)

Contesta la regidora d’EMSER; el dipòsit de Can Sionet; mai s’ha arribat a posar en servei per que  la infraestructura actual es suficient per donar pressió , i  la seva posada en funcionament significaria una  despesa addicional, ja que s’hauria de revisar totalment


- Com col·laborara l'Ajuntament de Pollença col·laborara a la neteja del torrent organitzada per GADMA.

Contesta la regidora de medi ambient; aportant material, la llanxa de salvament que va actuar a Cala Boquer, i un camió amb dos homes


- L'Ajuntament podarà les branques dels arbres a  part  del Passeig Boccoris, al carrer del Far i altres indrets del Port de Pollença que constitueixen un perill per a la circulació de vehicles i vianants ( fan que els vehicles hagin de maniobrar per evitar les branques, i els vianants botar de la voravia). 
Contesta el regidor de serveis; ja s’està fent. S’ha de podar quan es necessari. N’ hi ha molts d’arbres al municipi.

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Preguntes ple de maig.

Alternativa per Pollença | 27/06/2012, 17:42

Apunt de començar la Junta de l'empresa municipal EMSER.

Alternativa per Pollença

Re: Preguntes ple de maig.

Alternativa per Pollença | 27/06/2012, 14:32

Avui a les 19h a Pollença Ràdio podeu escoltar a representants de la Plataforma contra les Polítiques de la Por

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb