URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

AVUI A LES 20:00 US ESPERAM A LA PLAÇA MAJOR DE POLLENÇA.

Alternativa | 29 Juny, 2012 06:00

  La Plataforma Contra les Polítiques de la Por (formada per ciutadans, partits polítics, diferents col·lectius entre ells Indignats Pollença) us convocam per protestar contra la política  retallades i repressió contra les protestes  que estan portant a terme els governs del PP. Avui a les 20.00 h. hi haurà una concentració-cassolada  a la Plaça Major de Pollença.

Segur que tots us haveu queixat amb els amics de les retallades del PP, de les seves pujades d'impostos als de sempre, de les seves ajudes als bancs i no a les persones... Ara teniu l'oportunitat de fer visibles aquestes queixes amb un petit esforç. De manera legal, pacífica i sorollosa podeu fer pública una mínima part de la indignació que us provoquen les  polítiques de retalls i repressió del PP.

Per l'educació, per la sanitat, pels serveis socials...Us esperam.

Per què hi ha molt de raons per protestar, per exemple: 

Tots els centres escolars de Pollença han patit importants retallades. Per exemple al curs vinent a l’Institut de Pollença hi haurà onze professors menys, i el seu pressupost de manteniment de  l’Institut es veurà greument reduït (un 21%).  A més a més a principi d’aquest curs es va llevar una plaça del personal de neteja i una plaça de conserge fa uns dies.  (A la continuació d'aquest article teniu la carta aprovada pel claustre de professors referent a aquestes retallades). 

Si parlam de salut; els centres de salut redueixen l’horari de consultes . Abans estaven oberts fins a les 21h i ara tancaran a les 17:30h. Això vol dir que es podrà passar consulta tan sols fins a les 16:30h.  Al Port de Pollença funcionarà cada dia fins a les 15h llevat dels dilluns que s’obrirà fins a les 17:30h.

De moment a Pollença no hi ha retallades de personal perquè aquest ja era escàs i insuficient.

 També s’han notat molt les retallades en el material de ús diari, la qual cosa dificulta la qualitat del servei sanitari.

 Les infraestructures sanitàries ja eren precàries abans i la cosa s’agreuja per la concentració de les consultes al matí. Manquen equipaments bàsics com un simple lloc on els metges de guàrdtes mesures suposin realment un estalvi ( exemple abans quan el metge de guàrdia sortia abans de les nou quedava un altre metge degut en el torn de capvespre, ara al capvespre queda el metge d’urgències no pot quedar tot sol perquè en cas de sortir ha de quedar qualcú, això suposa posar un suport)  

  Tan a sanitat com a educació la manca de informació i la improvisació constant amb noves mesures cada poc temps  provoca inseguretat en els professionals ja que no els permet una bona planificació. No es reb informació interna i molt de cops les noticies arriben per la premsa.  

 I quan s'ha protestat de manera majoritàriament pacífica...s'han posat multes de 3000 euros . Multes imposades per una  delegació de govern dirigida per l'investigat  pels seus propis subordinats pels pressumptes delictes de malversació, prevaricació i frau. 

 Avui no et quedis mirant, uneix-te!!! Casserolada a la Plaça Major de Pollença, 20.00 h. pels nostres drets i els dels nostres fills i filles!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benvolgudes famílies /tutors,

 El claustre de l’IES Guillem Cifre de Colonya,  preocupat per la qualitat de l’educació dels vostres fill/filles hem decidit arran de les retallades en matèria educativa que s’han produït des de l’any 2008 i que s’han accentuat dràsticament al llarg d’aquest curs, oferir-vos una informació detallada de la situació actual, amb la intenció que les xifres i dades aportades serveixin d’element de reflexió per a tots els que formam part de la comunitat educativa:

Previsió 2012/13 (Darrera informació Conselleria)

Les retallades proposades per la Conselleria suposen una reducció de pressupost i de personal i un increment del nombre d’alumnes per aula. Mesures que aniran en detriment de la qualitat de l’ensenyament dels vostre fill/filles: 

Curs 2011/12                 Curs 2012/13

-         Pressupost       75.888,06 €                       60.250,97 €  (-21%)

-    Professorat.               70,5                            59 (-17%)                 

Al curs vinent a l’Institut de Pollença hi haurà onze i mig professors menys, i el pressupost de manteniment de  l’Institut es veu greument reduït (al 2009 va ser de 81.097,44 euros). Durant aquest temps a més a més han augmentat les despeses;  s’ha instal·lat un nou ascensor (una despesa anual de 3000 €) i el curs que ve disposarem d’un nou pavelló que cal mantenir. A més a més a principi d’aquest curs se’ns va llevar una plaça del personal de neteja.

Les darreres dades oficials publicades per la UE (Eurostat) –desembre 2010-  en relació a la despesa pública en educació són les corresponents a l’any 2007, per tant, són anteriors a la crisi econòmica i les corresponents retallades. Alguns dades comparatives són: Dinamarca: 7,98% - Finlàndia: 6,14% - França: 5,58% - Suïssa: 5,50% -Portugal: 5,25% - UE27: 5,05% - Espanya: 4,28% - Balears: 3,06%

Aquesta reducció del pressupost d’Educació es concretarà en les següents retallades:

·        Retall als programes d’atenció a l’alumnat amb més necessitats educatives, supressió de professorat d’atenció a la diversitat, de programes de reforç educatiu i d’acolliment lingüístic i cultural per a la població nouvinguda.

·        Retard en el pagament de les dotacions econòmiques dels centres educatius que suposen problemes en el pagament de l’electricitat, aigua, calefacció, despeses de manteniment, dotació de material d’aula i escolar, laboratori, cicles formatius, etc.

·        Eliminació i manca de places de cicles formatius, escoles d’idiomes i escoles d’adults.

·        Desaparició d’activitats complementàries, sortides educatives, camps d’aprenentatges i tallers educatius. Desaparició de serveis complementaris (escoles matineres, menjadors escolars, transport escolar, assistència els horabaixes).

·        Reducció dels Equips d’Orientació Educativa.

·        Eliminació del programa de reutilització de llibres de text.

·        Increment de les ràtios d’alumnes per professor i d’hores lectives que suposa una major dificultat a l’atenció individualitzada.

·        Increment del cost i de l’esforç de les famílies per compensar les mancances dels centres educatius: conciliació de vida familiar, activitats extraescolars, serveis complementaris, cost material escolar, etc.

·        Les modificacions legislatives que es preparen en matèria de la llengua catalana fan perillar el model d’escola inclusiva i cohesionadora que ha donat tan bons resultats.

·        Retallada o eliminació de les ajudes a les associacions de mares i pares.

·        Retallades o supressió de programes socials d’inclusió d’alumnes exclosos socialment o discapacitats.

·        Eliminació del programa PROA (Programa de reforç i d’orientació acadèmica) de l’horabaixa.

Després d’analitzar totes les dades i mesures, manifestam la nostra disconformitat amb la línia adoptada pel govern central i autonòmic, que defensa que les retallades no suposaran una reducció de la qualitat de l’educació que han de rebre els vostres fills/filles, i fem una CRIDA MOLT URGENT a totes les famílies i a la resta de la comunitat educativa per tal que prengueu totes les iniciatives i mesures que considereu adequades per tal de lluitar a favor d’una altra política educativa que prioritzi la qualitat d’aquest servei públic i alhora que doneu suport  a les accions que dugui a terme el professorat en defensa de l’escola pública.

 

Claustre del  professorat de l’IES Guillem Cifre de Colonya

(11 de juny  de 2012)

Comentaris

Alternativa per Pollença

Convocatòria

Alternativa per Pollença | 29/06/2012, 15:35

benvolguts,

De l'1 al 10 de juliol es durà a terme la segona campanya d'excavació arqueològica al Campament dels Soldats amb la intenció d'aprofundir en el coneixement d'aquest indret i de millorar el seu estat de conservació. Com bé sabeu, aquesta feina la farem tots plegats des de la condició de voluntaris.

Aquells que estigueu interessats en prendre-hi part, convé que conegueu una sèrie d'informacions importants:

- No cal que tengueu coneixements específics d'arqueologia ni d'història; Només ganes de donar un cop de mà, d'aprendre (i d'ensenyar) i de passar-ho bé.

- L'horari de treball serà partit: Els dematins hi serem de 09:00 h. a 13:00 h. I els horabaixes entre les 17:00 i les 20:00 h. D'aquesta manera evitarem part de les pitjors hores de sol. Evidentment, cadascú és lliure de pujar quan millor li vagi.

- Les feines a desenvolupar seran les següents: neteja de vegetació en els espais a intervenir, excavació arqueològica, dibuix de murs, moviment de pedres, assistència a la restauració.

- Les eines que convendria que duguessiu (si podeu) són: tisores de podar, estris per treure herba i cinta mètrica.

- Caldrà també que cadascú dugui un bon capell, crema per protegir-se del sol, calçat adequat i, si ho trobau pertinent, uns guants. També haurieu de pujar aigua i una mica de menjar.

- A l'inici de cada tanda de feina (9h i 17h), tant de matí com d'horabaixa, mos trobarem al pàrquing del Parc Natural (Alqueria Vella d'abaix, per la carretera de l'ermita de Betlem). Des d'allà podrem pujar a peu (30 min.) o mitjançant un cotxe amb el qual farem els viatges precisos.

- Agrairem molt als que pugeu que ens informeu, ni que sigui de manera aproximada, de la vostra disponibilitat. Així, podrem fer una millor previsió i distribució de les feines a realitzar. Ens trobareu a l'adreça de correu electrònic campamentdelssoldats@gmail.com.

- Si no podeu pujar per fer feina però ens voleu fer una visita i conèixer què és el Campament i què hi feim allà, també sereu molt benvinguts.

- Si viviu enfora i/o podeu quedar alguna nit, tenim reservat un refugi, posau-vos en contacte amb nosaltres per conèixer la disponibilitat.

Ben cordialment,

Associació d'Amics del Campament dels Soldats

h
ttp://campamentsoldats.blogspot.com/

Pepe

Re: AVUI A LES 20:00 US ESPERAM A LA PLAÇA MAJOR DE POLLENÇA.

Pepe | 29/06/2012, 14:48

Això Garci em recorda a com quan es va envair Afganistan ens vam manifestar uns poquests... Després es va envair Iraq i les manifestacions van ser massives.
El govern del PSOE va retirar les tropes de l'Iraq però no d'Afganistan...
Vull dir vivim on vivim i les sigles encara enganyen a més d'un.

Joan C C

Re: AVUI A LES 20:00 US ESPERAM A LA PLAÇA MAJOR DE POLLENÇA.

Joan C C | 29/06/2012, 13:06

Estam d'acord Garci en que aquets sistema asqueròs és el que ens ha duit a aquesta crisi, tots sabem que les ordres no les dona en Rajoy ni les donava Zapatero. PSOE I PP tenen la vergonya d'haver contribuit a aquesta estafa que anomenen crisi. Però també es cert que el govern del PP ha batut els records, a aquest pas faran bona la frase que tans els agrada de " Con Franco se vivia mejor"
Ah i el PP de Pollença també hauria de dir algo, sembla que les retallades no van amb ells, pero tambe arriben a Pollença

Garci

Re: AVUI A LES 20:00 US ESPERAM A LA PLAÇA MAJOR DE POLLENÇA.

Garci | 29/06/2012, 12:13

Tens raó Pepe, però no hem de caure en l'error de fer del PP la bandera contra la que lluitar. El problema era i és el sistema que permet que un grupet de persones decideixi fer la vida impossible a la gran majoria de la població. Que un govern pugui prendre decisions que afecten a milions és el que possibilita que 1 de cada 4 famílies de les Balears és pobre (ho diu avui l'UH). L'antipeperitis està de moda i després vendran els altres i la gent quedarà a casa seva per la por a que vengui el PP. Les polítiques de la por les exerceixen tots. Esper que avui la plaça sigui plena.

Pepe

Re: AVUI A LES 20:00 US ESPERAM A LA PLAÇA MAJOR DE POLLENÇA.

Pepe | 29/06/2012, 10:50

Estic d'acord Garci, però ara qui governa és el PP i al manco en educació si que et puc dir que mai havia hagut retallades com les actuals, i no només això sinó que s'han fet amb molta improvisació.
Avui un munt de professors i mestres s'aniran a l'atur i altres encara no saben on seran el curs que ve.

Miguel Sánchez

Re: AVUI A LES 20:00 US ESPERAM A LA PLAÇA MAJOR DE POLLENÇA.

Miguel Sánchez | 29/06/2012, 09:55

No, pero tratándose de comercio ya sea de segunda mano, nuevo o outlet (que queda más fashion) deberían haber sido invitados

Un mercader

Comorrrr?

Un mercader | 29/06/2012, 08:38

Esta Vd. Diciendo que los comerciantes d Pollensa venden artículos de segunda mano? No me lo puedo creer!,,,,,

Garci

Re: AVUI A LES 20:00 US ESPERAM A LA PLAÇA MAJOR DE POLLENÇA.

Garci | 29/06/2012, 08:15

Les retallades no només són obra del PP. Fa anys que vivim minvant els nostres drets. Qui va aprovar la reforma de la constitució per posar un sòtil de despesa? qui va fer la reforma laboral al 2010? qui va retardar l'edat de jubilació? qui va congelar les pensions? qui va rebaixar un 5% el sou dels funcionaris? PSOE, PP, CIU, CC, UPD, PNV, UPN...

No és un sol partit polític qui aplica retallades, han sigut gairebé tots. I igualment ha passat amb tots els governs que s'ha emprat la repressió contra les persones més actives dels moviments socials.

El que passa és que amb un govern del PP és més fàcil que tots ens nobilitzem, fins i tot les organitzacions més afins als governs d'esquerres, que ara treuen la bandereta i quan governaven "els seus" varen callar.

Alternativa per Pollença

Re: AVUI A LES 20:00 US ESPERAM A LA PLAÇA MAJOR DE POLLENÇA.

Alternativa per Pollença | 29/06/2012, 08:13

Una vegada més s'informa abans a la premsa que als grups de l'oposició...

El Ayuntamiento solicita ayuda a Medio Ambiente para desbloquear la dotación de servicios del Vilar.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/06/29/ayuntamiento-solicita-ayuda-medio-ambiente-desbloquear-dotacion-servicios-vilar/776117.html

Alternativa per Pollença

Re: AVUI A LES 20:00 US ESPERAM A LA PLAÇA MAJOR DE POLLENÇA.

Alternativa per Pollença | 29/06/2012, 08:11

Avui al blog del nostre regidor en Miguel Sánchez.
h
ttp://fralokus.balearweb.net/post/110458

Article sobre el mercadet d’objectes de segona mà organitzat per l'Ajuntament i al que no s'ha convidat a l'Associació de comerciants.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb