URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Unanimitat; no a la taxa als refugis de fauna

Alternativa | 04 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Al darrer ple ordinari  es va aprovar per unanimitat la moció que presentavam Alternativa per Pollença, PSOE, PSM i Esquerra demanant al Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca una rectificació de l’ordenança, i la supressió de la taxa de matrícula anual per als refugis de fauna.

Esperam que el PP de Pollença no faci com amb altres mocions i faci passos per defensar aquesta moció davant els seus companys del Consell, i que aquest prengui nota i rectifiqui.

Al refugi de fauna no s’hi caça, i les poblacions d’animals es recuperen i augmenten, i d'aquesta forma permeten la recuperació de la seva fauna.Fins ara, tant la tramitació com el manteniment dels refugis de fauna estava exempt de qualsevol taxa per part de administració. Una exempció completament justificada per la funció ambiental, social i de recuperació cinegètica d’aquests espais. A l’illa de Mallorca es pot caçar pràcticament arreu, i el nombre de persones que practiquen la caça és molt elevat. Per això són tan necessaris els refugis de fauna. I en aquest tema el nostre municipi Pollença és capdavanter amb set refugis, Can Pontico, Can Llompart, Can Cap de Bou, Can Cullerassa, La Plana den Rull, Ca na Marja, Can Sucrer i una part de la finca pública de Míner (Petit)  i 177 has protegides.

Ara el Consell de Mallorca planteja ara la tramitació d’una Ordenança reguladora de les taxes corresponents a tràmits administratius i serveis en matèria de caça i pesca fluvial a Mallorca. Si prospera la proposta, els refugis de fauna hauran de pagar 17,56 € per Ha i any per les primeres 20 Ha (amb un suplement si la superfície és superior). Per exemple a Pollença suposaria un total anual com mínim de 3.108,12 euros

La mesura no és només injusta, per gravar amb una taxa una funció pública, socioambiental, i que no comporta cap tipus d’aprofitament particular, sinó que és vergonyosa, ja que la mateixa ordenança planteja cobrar als vedats de caça de particulars la meitat , i vuit vegades menys a la dels vedats de societats de caçadors. Això és una injustícia, una discriminació i una ofensa contra els propietaris de les finques que formen part de refugis de fauna.

Ara amb aquesta moció el ple de l’Ajuntament de Pollença per  Alternativa per Pollença  demana al Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca una rectificació de l’ordenança, i la supressió d’aquesta taxa de matrícula anual per als refugis de fauna.

Un article molt complet al fotobloc de natura del company en Biel Perelló; Can Pontico, de camp de tir a refugi de fauna.

Campanya del GOB, converteixi la vostra finca en refugi de fauna.

 

 

 

Comentaris

jrv

"Gasto"

jrv | 06/07/2012, 10:30

Ja ho havia pensat....també pòdriem canviar la platja de "puesto", posar-la per la via de cintura, un any si, un any no...i que les canoes sotissin de la plaça de Pollença, amb permís dels bars, dragant el torrent de St. Jordi. No costa tant, el Palma Arena va costar mes...

Miguel Sánchez

Re: Unanimitat; no a la taxa als refugis de fauna

Miguel Sánchez | 06/07/2012, 10:23

JRV, i hi ha gent que li sembla collonut, ja que així pel camí els turises podran fer "gasto"

jrv

Caos

jrv | 06/07/2012, 10:08

No puc entendrer aquest dessastre d'això que mal anomenen "GESTIO" del Gover?? de les Illes Balears. Com pot ser que els hi hagui passat pel cap fer baixar els passatgers de les canoes a Formentor, al cap i a la fi un mitjà de transport que al mateix temps és constiutueix en atractiu turístic de primer ordre, DARRERA L'ESGLESSIA, casi un quilometre d'atravessar el Moll, quan una descarrega al Moll mateix, no menys de 5 minuts pot facilitar la vida i l'activitat turística A TOTS...a vegades penso que aquest govern del PP està constituit per tots els sàdics de Balears i part de la Peninsula...

Joan C C

Re: Unanimitat; no a la taxa als refugis de fauna

Joan C C | 05/07/2012, 17:13

Ara que vendran les queixes de l'hora seria bo recordar qui va votar a favor

Pepe

Re: Unanimitat; no a la taxa als refugis de fauna

Pepe | 05/07/2012, 16:48

Els que s'han de justificar són els que van votar a favor d'aquest desastre i els que canvien d'opinió segons els dona el vent.

El 22 de març això és el que deiam a Alternativa:
"A l’estudi fan referència a llevar la zona de càrrega i descàrrega dels autobusos que donen servei a les golondrines (vaixells que porten els turistes a Formentor).a petició de Ports. Hem parlat amb la gent de les golondrines i Port no els ha dit res, ni tampoc l’Ajuntament. No entenem quina molèstia pot ser aquesta zona quan just és de càrrega i descarrega, i no ens sembla normal descarregar als passatgers de les golondrines darrera l'església com es planteja."
h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/108972

little lips jagger

Jagger

little lips jagger | 05/07/2012, 16:40

El que no entenc jo és que algu pugui robar una font de la plaça i no li pasi res.

Joan C C

Re: Unanimitat; no a la taxa als refugis de fauna

Joan C C | 05/07/2012, 13:18

El que no s'enten de cap manera es la manca de comunicació entre Ports i l'Ajuntament.Al final els residents del Port en pagam les conseqüències, la primera linea tota descuidada, les palmeres i jardins que fan oi, els autobusos que no saben on aparcar. Per no parlar de l'Hora, els llocs on no es podia aparcar abans perque donaven mala imatge com a davant les tendes dels paseitg saralegui, ara es pot aparcar pero ´pagant, els residents hem d'aparcar fora pobla i la majoria de carrers buits,vaja suplici ser Mollero

Miguel Sánchez

Re: Unanimitat; no a la taxa als refugis de fauna

Miguel Sánchez | 05/07/2012, 11:01

Joan C.

No justifiquem res, simplement al que han agafat amb "els calçons baixos" ha estat a l'Ajuntament, Port ha fet tot just el que havia dit, no deixar entrar el "bussos" a la zona porturaria

Joan C.

Re: Unanimitat; no a la taxa als refugis de fauna

Joan C. | 05/07/2012, 10:43

Fins quan justificareu l´improvització?

Miquel Sánchez

Re: Unanimitat; no a la taxa als refugis de fauna

Miquel Sánchez | 04/07/2012, 21:14

Sembla que avui Ports ha tancat l'aparcament de l'Estay.

Des de l'Ajuntament quan es va presentar el "minipla de movilitat" on s'esmentaven les zones blaves i verdes d'ORA ja es va esmentar el tancament d'aquest aparcament pels autobusos, el que no ens varen dir va ser la data, per tant això estava previst ja i la nova aturada havia de ser darrera l'esglèssia, des de ALTERNATIVA ho varem trobar subrealista, tampoc sé si el tancament d'avui és definitiu o no, demá ho demanarem.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb