URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Classificació de polítics.

Alternativa | 10 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

 Si no tenim altres feines i ens dedicam a observar la situació política present, potser que ens astorem de veure que polítics que es podrien guanyar les sopes amb la feina o el negoci que tenien abans de fer-se professionals fan el pallasso per tal de mantenir-se en el càrrec, consenten que se fotin d’ells, que els esbronquin, barregin, i àdhuc els escupin o els tirin tota casta de brutors.

Després de molts de jorns de sucar-nos el cervell per tal d’aclarir aital fenomen hem arribat a una conclusió preliminar: per tal d’entendre’l cal començar dividint el bestiar polític en dos grans grups: els polítics materialistes i els polítics idealistes.

Els materialistes són aquells que es troben molt a plaer en el seu càrrec, o com a mínim millor que en el seu ofici passat, i sobretot més ben pagats i servits, de manera que s’enroquen al tron i no s’amollen per res; això sol passar amb petits funcionaris i sobretot mestres d’escola que volen fugir del guix, qualsevol cosa és millor que aguantar al·lots, per això no dubten en renegar dels antics ideals —si en tenien—i apuntar-se a qualsevol ideologia ben pagada per desbaratada que sigui.

Els idealistes són una espècie molt diferent: a ells els mou el tribalisme cavernícola altrament dit imperialisme, estimen tant la seva tribu o nació que la volen engrandir —vos sona UNA GRANDE LIEBRE— i per fer-ho han de destruir les tribus contràries, sigui físicament o cultural, i sobretot han d’assimilar les tribus sotmeses que encara puguin estar a mig pair. És natural que per assolir una fi tan noble no estalviïn recursos: esmercen els doblers que no tenen, magnifiquen els símbols propis fins al ridícul i calciguen els dels oponents, recorren a arguments doiuts i caducats i si cal s’alien amb el dimoni.

 

Comentaris

Joan C.

Re: Classificació de polítics.

Joan C. | 11/07/2012, 10:09

No crec que de les meves paraules se pugui deduir el que entenc o deixo d´entendre. He donat una opinió en funció d´una interpretació que faig d´un escrit publicat a un blog d´un partit polític. I a més a un blog que se diu "lliure i plural", i suposo que això que he fet està d´acord amb aquets conceptes.

Joan C C

Re: Classificació de polítics.

Joan C C | 11/07/2012, 06:18

Pens que falten un parell de categories, per exemple el polític que comença amb bona fe i al qual el propi sistema se'l menja. També hi ha polítics honests, per exemple Julio Anguita,Nelson Mandela... A nosaltres no ens inclouiria dins la llista de la política, feim política però no som polítics professionals, ni esperam viure d'això.

jrv

Llibertat

jrv | 10/07/2012, 19:06

Veig que Joan C. no enten la linia general d'Alternativa, ni el que posa a la INTRODUCCIÓ d'aquest blog: " Aquest blog és plural i lliure. Les opinions....etc. etc."

Crec que no ens acaben d'espolsar de damunt , ni l'autorepressió, ni el nostre passat repressiu. Ni acabem d'entendrer això de "llibertat d'expressió".

Miguel Sánchez

Re: Classificació de polítics.

Miguel Sánchez | 10/07/2012, 16:41

Joan, com pots veure aquest article és d'un col.laborador i si pot ser un poquet simplista.

Joan C.

Re: Classificació de polítics.

Joan C. | 10/07/2012, 15:43

I on s´ubiquen, per exemple, els polítics de Alternativa en els "idealistes" o en "els materialistes"? No vos sembla que aquesta divisió del "bestiar" polític es una mica simplista?. No crec que el desacreditar a les persones que se dediquen a la política, com voltros mateixos, sigui gens raonable.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb