URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Les banderes blaves no són suficient argument.

Alternativa | 06 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va rebutjar la moció presentada pel grup municipal PSM-EN per a la substitución del regidor responsable de la gestió de les platges. Rebutjada amb els vots a favor de PSM, Esquerra i CiU. Vots en contra de PP i Lliga i abstenció de PSOE i nostra. Aquesta va ser la nostra argumentació:

No compartim el principal argument d’aquesta moció per demanar la substitució de la regidora, que era la no petició per part de la regidora de les banderes blaves. Encara avui en dia el nom d’aquestes banderes crea confusió amb la Unió Europea, a pesar de  que no tenen cap aval tècnic, ni científic, ni administratiu per part de la Unió Europea i que a més de 10 anys que la Comissió Europea va retirar el seus suport econòmic a aquesta campanya i es va desmarcar de la mateixa.

Les banderes blaves  són promogudes per una fundació privada (Fundación para la Educación Ambiental) i la seva concessió té més a veure amb els equipaments de la platja i l’accés als serveis que amb la conservació del medi ambient. A Alternativa vam comprovar això fa dues legislatures quan vam tenir un intercanvi de correus amb l’associació privada que dona les banderes. En aquell moment teniam bandera blava quan havia abocaments d’aigües brutes a la badia... I és que la citada fundació no fa cap anàlisi de les aigües de les platges a les qui dona el seu  emblema. Per això no és comparable com va fer el regidor d’UMP a les estrelles de la Guia Michelin. Us imagina que aquesta guia donessin les estrelles segon la informació dels propietaris dels restaurants?

Cal recordar que la campanya de les banderes blaves ha estat criticada per Greenpeace o Ecologistas en Acció que van fer per exemple la contracampanya de les banderes negres.

Les banderes no tenen ni més objectivitat ni oficialitat que la qual qualsevol li vulgui atorgar, això sí el “paripé” de l'hissat, resulta molt atractiu per batles i regidors fotogènics. 

Per a nosaltres és molt més greu i preocupant els reiterats incompliments dels plecs de condicions als dos darrer concurs de gestió de les platges del Port de Pollença. Igualment resulta més que preocupant  la viabilitat econòmica dels actuals gestors de la platja del Port, l’AAVV que pensam que una vegada més no podrà cumplir amb el que s’han compromès, ja que per fer front a les seves obligacions han de facturar la quantitat de set cent mil euros amb una situació econòmica que no convida al optimisme i en tot just 5 mesos d’activitat.

Si que coincidim amb la moció del PSM en ser crítics amb la forma en la que s’ha gestionat i comunicat la no petició de les banderes blaves.  Es podia haver explicat com a Manacor que el cost econòmic del que exigissin les banderes és excessiu, o simplement el que hem argumentat nosaltres.

Respecte a la responsabilitat de la regidor en la tardança en la concessió de les platges . Cada vegada que s’han tret les platges a concurs ha passat el mateix, i la solució no passa per delegar les platges a altre regidor sinó  perfer canvis a la Demarcació de Costes o simplement per fer una gestió pública de les platges com es fa a Alcúdia que ja les tenien muntades abans de Pasqua. Si l’any que ve s’han de treure a concurs de nou les platges per que l’actual concessionari no compleixi el plec (cosa més que probable) ni la regidora actual ni cap de la resta pensam  que siguin capaços d’evitar un nou retard.

Si que pensam que la gestió als àmbits que porta la regidora, Emser, Policia Local, i Turisme  amb dedicació exclusiva es bastant millorable. A Turisme encara esperam la posada en marxa del consorci, mentre que la gestió que es fa és prou rutinària i continuista el que pensam que no és el millor en els actuals moments de crisi. Per exemple consideram que cal fer un transvasament de recursos invertits en fulletons i firas cap a les noves tecnologies; internet, utilització de codics qr de resposta ràpida… Actualment els turistes es guien més pel que poden opinar altres usuaris al tripadvisor que a les banderes blaves.

 A la policia local i a EMSER no s’ha fet una cosa tan bàsica com presentar-se a tots els policies i empleats d’Emser i explicar unes directrius, un pla... Clar que igual això passa per que no hi ha cap pacte de govern ni planificació ja que a dia d’avui complim el primer aniversari d’aquelles iròniques paraules del batle a aquest ple quan va dir que abans de la patrona del 2011 ens presentarien el seu pacte de govern

Respecte a la proposta concreta que es fa al ple pensam que en aquest moment tenir o no la delegació de les platges no suposa res ja que ara són els tècnics de l’Ajuntament els que han de controlar que els concessionaris arribin a complir els precs de condicions.  Per aixòvam optar per l'abstenció.

 Alguns articles que es cuestionen les banderes blaves

Las banderas azules destiñen

Banderas azules y la mentira interesada, por Angel Juárez

Playas rigurosamente descontroladas.

Tarjeta roja a las banderas azules

El que necessitam és que d'una vegada s'arribi a complir el prec de condicions de la platja del Port de Pollença (per exemple, fa anys que hauriam de tenir parcs infantils).

 

Comentaris

Joan Ramis

Regidora

Joan Ramis | 08/07/2012, 22:06

Trob que us reiterau massa amb la passada legislatura. Ho midau tot en referència al govern passat?. Em sembla una fixació. Les coses estàn ben fetes o mal fetes, la regidora ho va fer bé o malament i es com es i punt. Sempre posau d'exemple la legislatura anterior per justificar fets i idees.

Miguel Sánchez

Re: Les banderes blaves no són suficient argument.

Miguel Sánchez | 07/07/2012, 08:06

Bones vacances Joan Ramon "automaticamente esto es uno"

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 07/07/2012, 07:33

També sense intenció de voler entrar en polèmiques, no he fet més que expressar el meu parer en veure l’article, d’un tema que no té més transcendència que li vulguem donar, evidentment, com he dit abans, respect la vostre postura, si bé en aquesta votació no la compartesc, si bé és d’agrair la tasca que segui fent de donar informació i de fer una política transparent,
Per altra banda, a mi més que si vosaltres o el PsoE us vàreu abstindré, em preocupa el fet de fons, per a mi molt més important, i és que es va evidenciar quin és l’estil de la regidora de turisme, puc estar d’acord que les banderes blaves poden no ser un tema suficient, però si i afegim la mala gestió en la concessió de les platges, el fet que les oficines de informació turística s’obrissin tard “per austeritat”, però no es perdessin cap viatge per anar a fires turístiques, el fet que el camí de síller no estigui senyalitzat tot i les instàncies (sense contesta com a anteriors legislatura) reiterades d’alguns ciutadans... Crec que el motiu es comença a fer evident, i bé, com ja he dit abans, només és una opinió, i evidentment, la postura de cada partit és respectable, a més de no dubtar de la vostre feina.
Salut i bones vacances, que jo avui també partesc

Pepe

Joan Ramon

Pepe | 06/07/2012, 22:07

Hola Joan Ramon, estic d'acord amb que l'atac de la regidora a la feina de Tomeu com regidor de l'oposició va estar totalment fora de lloc. Com també va estar fora de lloc que el batle no deixés un darrer torn de paraula a Tomeu. Les dues situacions em van recordar massa el que vaig patir sovint a l'anterior legislatura i esper que no se repeteixi.

Sense voler entrar en polèmiques si que vull completar l'explicació donada a l'article. Ha passat poc més d'un any de l'actual equip de govern i a Alternativa vam valorar que ni l'argumentació ni la petició eren suficients per demanar la retirada de delegació que tampoc arreglaria res.

Quan a Alternativa vam decidir la passada legislatura demanar a un ple llevar la delegació de jardineria (2011), per la seva gestió de la plaga del becut vermell, el vam fer després d'haver presentat una moció de reprovació conjunta (2009)amb els altres grups de l'oposició PP-UMP i PSM (que vam perdre).Igualment la petició de retirar la delegació la vam fer conjuntament demanant un ple extraordinari.

O sigui la moció demanant llevar retirar la delegació va ser presentada de manera consensuada i després de lluitar més de tres anys contra una gestió que pens era molt pitjor que la que parlam ara.

No fa massa temps a una de les reunions dels grups de l'oposició en Tomeu va parlar de la gestió de la regidora de turisme, li vaig demanar que pensava que haviem de fer... i va dir que ja veuriam. Després el PSM va presentar aquesta moció en solitari. Caldria reflexionar perquè aquesta ha estat la única moció a tota la legislatura que ha presentat un grup de l'oposició en solitari.

Amb tot això damunt la taula la nostra assemblea va decidir que no havia raons ni per votar a favor de la retirada de la delegació, però tampoc per votar en contra.

El millor va ser poder parlar i argumentar sobre la gestió de la regidora, és més crec que en uns mesos s'hauria de fer un ple extraordinari dedicat a valorar la gestió de cada un dels regidors de l'equip de govern.

Joan Ramon

delegacions

Joan Ramon | 06/07/2012, 18:26

A mi particularment, i respectant el vostre plantajament, m'hagués agradat més, en cas de considerar que hi havia altres motius, que haguessiu proposat incloure aquests motius per tal de fer prosperar la moció.
Per altre banda, vista la intervenció de la delegada de turisme, em va semblar que només amb la seva intervenció ja es va fer evident que la regidutia de turisme li és ben grosa.
Salut

Alternativa per Pollença

Re: Les banderes blaves no són suficient argument.

Alternativa per Pollença | 06/07/2012, 15:39

El pressupost de festes aprovat al ple va ser de 191.641,90 euros (al 2011 era de 250.000).

Miguel Sánchez

Re: Les banderes blaves no són suficient argument.

Miguel Sánchez | 06/07/2012, 15:32

porcaria, el pressupost de festes és comú, ara una vegada fetes les liquidacions ho demanarem

porcaria

festes

porcaria | 06/07/2012, 15:04

Algú d' aquest partit politic hem podria contestar a la següent pregunta? QUIN PRESUPOST HI HA PER LES FESTES D EU MOLL? I PER LES FESTES DE POLLENÇA? GRACIES. Si hem poguesiu explicar perque hi ha tanta diferència ja seria una monada...

jrv

Gerent/a de la Residència

jrv | 06/07/2012, 10:26

L'anunci me sembla ambigu, el que no se si el tipus de contractació és com a càrrec de confiança, amb la possibilitat de no continuar quan acabi la "confiança" del consistori de torn...o de forma mes professional i consolidada.
Per altra part, si la Residència ha funcionat tot un any sense gerent, tan sols amb unes unes hores de dedicació altruista a la setmana de l'anterior gerent Fco. Roman, no entendria que hagués un gerent a jornada completa, me sembla que a mitja jornada, o mitja setmana, o temps parcial ni hi ha suficient i la Residència pot funcionar de forma eficient... estalviandose uns dobers mes que necessaris.

Alternativa per Pollença

Re: Les banderes blaves no són suficient argument.

Alternativa per Pollença | 06/07/2012, 08:42

Anunci per cobrir la plaça de gerent de la residència.
www.ajpollenca.net/wms/ofo/imgdb//archivo_adj236506.pdf

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb