URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Rescissió concessió piscines.

Alternativa | 11 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Al darrer ple es va aprovar la proposta d’acord sobre la resolució de mutu acord del contracte de la concessió administrativa per a la gestió del servei públic de les piscines municipals Coberta climatitzada i descoberta amb l’empres Algalia Esport SL. Aprovada amb els vots a favor de PP i  Lliga, vots en contra de PSM i UMP, abstenció de PSOE, CiU, Esquerra i nosaltres.

Durants anys a Alternativa vam denunciar que  la  piscina coberta era un cúmul de despropòsits. Al ple de maig del 2008 vam dir textualment;

 "Ja veurem com termina tot, ens fa molt de por  aquest tema ja que  totes les piscines municipals són molt deficitàries i a la situació actual  pot ser un  forat negre  molt perillós per les arques municipals. Aquest com el tema de l'Auditori hauria de ser un tema de Mancomunitat..." 

Cal fer una mica d’història i recordar com es va fer una piscina al Port i al poc temps es va decidir cobrir-la (1,200.000 euros). Però   l'obra es va fer de tal manera que la teulada es va orientar cap al Nord dificultant l'aprofitament de  l'energia solar, és més a un ple en resposta a una pregunta nostra el batle, en Joan Cerdà,  va defensar que es va fer així pels vents de  la Canal de Boquer i que era impossible instal·lar plaques fotovoltaiques...

 També s'havia previst fer un gimnàs, l'experiència d'altres piscines ja demostrava que sense instal·lacions complementàries les piscines cobertes no eren rentables, però finalment no es va fa el gimnàs, ja que les calderes per encalentir l'aigua van fer impossible la utilització de la sala en teoria destinada a gimnàs, ja que la calor produïda eleva la temperatura de totes les sales a temperatures extremes.

Una vegada feta la piscina Alternativa vam ser l’únic partit que va apostar per la gestió pública de la mateixa, sense resultat.

Anys després l’empresa que gestionava la piscina, Algalia Esport S.L. va presentar -entre febrer i agost del 2010- quatre escrits (sense resposta) demanant una revisió de les condicions contractuals ja que el cost elèctric de la piscina resultava molt superior al que l’empresa havia contemplat (l’empresa havia previst pagar uns 1.500 euros al mes i en pagaven 3.000 euros). El primer any d’explotació, entre el 8 de juny de 2009 i de 7 de juny de 2010, l’empresa   va facturar 35.192,32 euros d'electricitat (una despesa diària de 96,42 euros). Revisant les factures d’electricitat el nostre regidor en Miguel Sánchez va descobrir  per exemple que a les factures d’electricitat hi havia un fort recàrrec per "ENERGIA REACTIVA", quan aquest import normalment hauria de ser en negatiu, es dir un descompte. La energia reactiva és la que produeix la inductància dels bobinats dels motors i transformadors i aquesta s'emmagatzema a una bateria de condensadors per després compensar els desfasaments produïts per aquests bobinats. El recàrrec per "reactiva" es produeix quan la instal·lació no està compensada i aquesta bateria de compensació no funciona com cal i ha de ser el transformador d'ENDESA qui ha de compensar la mancança d'energia que produeix el desfasament, i per això el recàrrec. Hi havia alguna factura de més de 500 euros de reactiva… amb la qual cosa  és normal que les factures pugessin  tant de doblers, ja que alguna s'encareixia més d'un 20% pel recàrrec sofert… a més del descompte que es perd, que suposa una gran despesa energètica.

Finalment el que es va votar al darrer ple va ser la proposta d'acord entre l'Ajuntament i l'empresa concessionària. Tots hem sortint perdent Ajuntament i empresa.

A l’acord:

- Es compensa a l’empresa l’abonament dels cànons dels anys 2010-11 i 12 que havia d’abonar l’Ajuntament per a la utilització de les piscines en estades i pels cicles formatius.

- L’Ajuntament assumeix la quantitat de 67.259,70 euros  en concepte de despeses de subministraments elèctric fins el mes de maig de 2012.

- Retornar la garantia de l’empresa per import de 35.667,99 euros.

Anteriors articles.

El jutge, el refugi i la piscina (juny 2007)

La piscina coberta del Port (maig 2008).

El despropòsit de la piscina coberta(juny 2008)

Aquesta piscina és una ruina (juliol 2008).

Privatizant 1 (novembre 2008)

Privatizant (nov 2008) 2

No serà fàcil gestionar la piscina (febrer 2009)

Crònica d’un tancament anunciat (agost 2010)

Solucions al tancament de la piscina (juny 2011).

 

 

Comentaris

jrv

Polèmica

jrv | 13/07/2012, 16:41

Home, Rogelio, la veritat es que per a mi sempre sempre es possitiu polemitzar quan no s'està d'acord, però no ofendrer personalment, així que si le ofés, que això també es una questió subjectiva, li demano disculpes.Precissament si hi ha una cosa que rebutjo, és precissament la prepotència i sobèrbia, i si vostè te la pell fina respècte en el que s'opini dels seus comentaris, que hi te tot el dret, jo la tinc respecte als milions de "parats", entre ells també milions de joves, es una situació que no me permet bromes...
L'animo a seguir participant a aquest blog, enticipànt-li que fa molts anys que he substituit l'agressivitat i el despreci personal, per la disconformitat irònica quan ho considero, gens agressiva aquesta. Tasn volta participem de cultures un poc diferents, amb tot el respecte per la seva.

Margalida Amengual

Rudy

Margalida Amengual | 13/07/2012, 12:13

Crec que qüestionar el Campus de'n Rudy és una tonteria, haurieu de parlar amb els nins que hi van, després podríeu opinar si és bo o no. I la gran majoria no hi va per en Rudy sino per lo que allà aprenen i lo bé que s'ho passen. En Rudy només és un reclam i segurament que té millors coses a fer que venir per aquí amb aquesta calorada. Apart d'això que ja ni s'hauria de discutir (jo pens que a Pollença ens encanta criticar-ho tot, campus, festivals, etc., etc., en lloc de mirar lo positiu sempre hi ha qualcú que cerca "tres pies al gato") lo que realment és greu és el que ha fet en Rajoy i companyia, no voliem brou? idò tassa i mitja i per jo el més greu de tot va esser haver de soportar sense poder fer res que els diputats del PP fessin mambelletes como si fos una cosa fantàstica retallar als parats (als parats! això és molt, molt fort)i apujar l'IVA, i sentir un diputat desgraciat que deia "A Trabajar". No se li deu poder fer alguna cosa a aquest pocavergonya, obrir-li un expedient o foter-lo al carrer?

Parts i quarts

Re: Rescissió concessió piscines.

Parts i quarts | 12/07/2012, 17:03

I amb els bons entrenadors i jugadors de bàsquet que tenim a Pollença perquè ho ha de fer en Rudy... que es promocioni un campús de pollencins per a pollencins.
Tenc record que per a Sant Antoni els valors afegits que atribuiu a en Rudy, no eren suficients perquè seguissin venint els millors xeremiers del món a tocar a Pollença, ja que aquí en tenim, no tan bons, però bons.

Rogelio

JRV el prepotente

Rogelio | 12/07/2012, 15:26

Yo no veo ningun tono agresivo en mi ultimo comentario, el que se toma la libertad de hacer un comentario, para mi ofensivo, es usted en el suyo. Si es verdad que la palabra cojones no sea muy bonita, pero es hasta donde me tienen sus comentarios. No hay comentario que haya hecho en esta web, que no tenga una respuesta suya en plan sarcastico, luego habla de tolerancia, libertad de expresion y dialogo, pero solo para los demas, o para los que opinan igual no?
Y ya me dira quien habla del paro como si fuese un privilegio, pq yo desde luego que no....
Luego habla de mi perspectiva de la realidad, que si bla bla bla, vamos que sus comentarios no tienen desperdicio, queda bastante claro lo que mas arriba pongo sobre tolerancia, dialogo etc, es usted el ejemplo de todo ello.
En fin, otra vez me ha quitado las ganas de opinar aqui.

Paco

Re: Rescissió concessió piscines.

Paco | 12/07/2012, 14:53

por cierto, las reuniones por vieoconferencia deberian extenderse a otros organos administrativos, como por ejemplo el consejo del poder judicial

Paco

Re: Rescissió concessió piscines.

Paco | 12/07/2012, 14:52

el sueldo y los privilegios de los dputados que permanezcan como tales se adecuara a la labor que realicen, y de acuerdo con otras actividades que compatibilicen

Paco

Re: Rescissió concessió piscines.

Paco | 12/07/2012, 14:51

esta ultima propuesta no gustara en madrid, pues los hoteles y restaurantes de lujo de la ciudad se quedarian sin clientela entre semana

Paco

Re: Rescissió concessió piscines.

Paco | 12/07/2012, 14:50

tambien se podrian elimar el 30 % de los diputados, o quizas mas, pongamos el 50 %, tanto de los nacionales como de los autonomicos
y del resto, como al final solo hay media docena que trabajan y los otros solo votan lo que les indican, pues tal vez podrian reunirse por videoconferencia y votar electronicamente, ahorrando asi muchos gastosa los contribuyenetes

Paco

Re: Rescissió concessió piscines.

Paco | 12/07/2012, 14:47

yo soy de letras, pero alguien con habilidad con losnumeros podria colaborar para ayudar al pobre mariano:
cuanto se ahorraria eliminando el 100 % de los senadores? incluyendo evidentemente todo el personal a ellos adscrito, claro, quetodos tienen secretarias, asesores ... personal de confianza por supuesto
bueno es verdad, eso aumentaria el paro, sobretodo entre "los nuestros"

jrv

Gracies

jrv | 12/07/2012, 12:45

Gracies per la resposta, Joan CC.
Es possitiu, dons, pels joves i nins. Jo no soc molt localiste, aixì que si és profitòs pels nins d'altres pobles, benissim!
A mi m'ho semblava, però tal volta volia facilitar la reflexió sobre el que és realment convenient, anar al bessó de la questió!

Joan CC

Re: Rescissió concessió piscines.

Joan CC | 12/07/2012, 12:28

Bones Joan Ramón! Xerrant sense saber las dades concretes,Campus de'n Rudy no l'aprofitam directement els nins Pollencins ja que no són molts els adcrits al Campus. La majoria de nins són de fora Poble, però jo crec que per el que en consta és bastant profitòs per el poble, si be és podria millorar aquest aspecte. Crec que és positiu perque dona ambient al Poliesportiu, perque és un campus de qualitat i benen entrenadors de nivell, per la publicitat que es fa del municipi i per que tots els que venen de defora qualque cosa deixen i perque les instal·lacions les tenim fetes i gran part del manteniment s'ha de fer amb en Rudy o sense,

jrv

profit...

jrv | 12/07/2012, 12:02

Val, però...l'activitat d'en Rudy a Pollença, es profitossa pels nostres fills i/o nets, o no??

jrv

Roquelio el dialogant

jrv | 12/07/2012, 12:00

Val Roguelio, m'alegra que siguis un lector assidu d'aquest blog, si estigués escrit en tinta, encara estaria fresca...me sap greu el teu tò agressiu que no aporta rés possitiu, tal volta començar per esbrinar el significat de les paraules "dialeg" i "tolerància","llibertat d'opinió", tan poc portades a la practica a Espanya pels espanyols...perque no entenc que te a veura els retalls a les percepcions d'atur, amb els "cojones...", per exemple
Per altra part, i motiu dels comentaris, no tot hom te dret a cobrar l'ajuda familiar. I si qualcú escriu com si estar a l'atur fos un privilegi, naturalment que m'intereso per la situació econòmica de qui això escriu, perque la seva percepció de la realitat està mancada de perspectiva sòlida. I naturalment que també parlo pensant amb la gent d'aqui, i la de tot Espanya, el pais mes potent del mon en...atur!
I de la mateixa forma que tu respons al meu comentari, respong jo al teu...sense exabruptes. Al cap i a la fi, aquesta es la funció d'aquest blog, no??

Rogelio

Atur

Rogelio | 12/07/2012, 10:49

JRV el supuesto que pone es totalmente erroneo, primero que aunque fuese como pone, que no lo es, cobraria 500 euros el sexto mes, los 5 primeros 600. Como pone lo del hotel, me imagino que lo hace pensando en la gente de aqui, que trabajan 6 meses en un hotel, estando en elparo el resto, pues resulta que ahora para cobrar el paro, hay que cotizar 12 meses para cobrar 4, con lo cual el recorte no nos afecta. Los que trabajan 6 meses pueden solicitar la ayuda familiar, que son mas o menos 400 euros durante 6 meses, pero la pueden conceder o no.
Y lo de si vivo dignamente con mas o con menos a usted que cojones le importa. No se si tiene algun tipo de problema, pero estoy cansado de ver sus respuestas a las opiniones que no le agradan, con sarcasmo e ironia y en plan prepotente.

jrv

Atur

jrv | 12/07/2012, 09:19

Ho sigui, que una persona afectada per l'atur, i que a mes ningú del PP o PSOE el pugui enxufar, i que fent mes hores que un rellotge a un hotel per exemple, cotitzi uns 1000 € , abans cobrava als 6 mesos d'atur uns 600€, ara en cobrara 500 €, total, un detallet....
Estic segur que en Rogelio viu dignament amb menys, d'aqui aquestes opinioons tan "sensibles"

CS

Rudy

CS | 12/07/2012, 09:11

En Rudy fa el campus perque forma part del contracte que té amb NIKE, i si per ell fos no el faria;la que realment fa la feina és la seva germana i els entrenadors. En Rudy només aporta la imatge.

jrv

Rudy

jrv | 12/07/2012, 09:04

No estic molt posat en la questió de l'esport al municipi de Pollença, però la meva pregunta és: l'activitat de Rudy els estius a Pollença, o a altres pobles, és possitiva pels infants i al·lots del municipi, o és negativa??
Hi ha altre esportista de prestigi que faci el mateix per aquests voltants?

Victor

Re: Rescissió concessió piscines.

Victor | 12/07/2012, 07:47

El campus no el fa en Rudy per guanyar doblers, no. Qui realment hi fa negoci és la germana.

Joan CC

Re: Rescissió concessió piscines.

Joan CC | 12/07/2012, 06:19

Home Cirer! No seré jo qui et negui que els clubs esportius ho passen malament, però els clubs tampoc pagam l'aigua ni cap lloguer.
Respecte al que diu Basquet Boy,es raonable, supos que seria questió de fer numeros i veure quin es el negoci real. De totes formes veient l'ambient que es mou per el Poli, crec que es positiu, no tant per la publicitat externa, sinó per la promoció de l'esport que suposa.

Paco

Re: Rescissió concessió piscines.

Paco | 11/07/2012, 22:13

viva la crisis
El sueldo medio en los consejos del Ibex en 2011 fue de 7,5 millones, un 5% más
La remuneración de los órganos de administración mejoró a pesar de la caída de los beneficios
h
ttp://economia.elpais.com/economia/2012/07/11/actualidad/1342002313_703779.html

cirer

hay

cirer | 11/07/2012, 20:48

Perfecte, equips esportius del nostre municipi que lluiten per sobreviure perque l ajuntament no vol ajudar gens (el futbol de pollensa i el port s' ha d unificar, el tema del tennis del club del port de pollença q vau publicar voltros i el regidor d esports) en canvi perque surti pollensa als informatius i diaris es pagaran factures enormes de llum, aigua, manteniment, hores extres de funcionaris de l ajuntament, etc, etc. Aixi anam a n aquest puta poble, que mentres equips esportius del nostre municipi ho pasen canutes per sobreviure es va oferint coses a foranis! vergonya!

Basket Boy

campus R.F.

Basket Boy | 11/07/2012, 20:34

Gracies per la resposta Joan C.C. , si be , no puc estar d´acord amb tu , i jo si crec que hi ha un trasfons economic, que si be no aprofita ell directament ho poden fer persones del seu entorn.
Pens que part del guanys d´aquest campus haurien de sufragar part dels costos de manteniment de les instalacions que aprofiten amb benefici propi. Gracies de nou.

Joan C C

Re: Rescissió concessió piscines.

Joan C C | 11/07/2012, 18:24

Ah i realment considerant el sou d'en Rudy com ajugador de basquet estic convinçut que no fa el campus per guanyar diners

Joan C C

Re: Rescissió concessió piscines.

Joan C C | 11/07/2012, 18:21

Basquet Boy com supòs que podràs entendre no tinc resposta a la teva pregunta.
És una pregunta bastant lógica. jo et donaré la meva opinió sobre l'assumpte.
Es veritat que es pot considerar que en Rudy treu profit d'unes instal·lacions públiques i que en el cas de montar el campus un altre segurament li cobrarien lloguer. Però a canvi en Rudy aporta una serie de valors afegits que dificilment podem aportar els altres. El Campus d'en Rudy ens apropa entrenadors i jugadors de la màxima qualitat i prestigi. Hem costa que enguany el regidor han negociat una serie de contraprestacions que al meu parer es poden millorar i aprofitar més. Però realment crec que es bo i econòmic per pollença que en Rudy faci el campus aquí.

Basket boy

campus rf5

Basket boy | 11/07/2012, 17:57

Joan CC , reformulare la pregunta de na Bel , saps quant guanya R.F. amb el campus a canvi de que l´Ajuntament l´hi deixi gratuitament unes instalacions que hem pagades tots.

Joan CC

Re: Rescissió concessió piscines.

Joan CC | 11/07/2012, 16:47

I para Demagogia la de Montoro cuando dice que sube el IVA porque muchos no lo pagan. Tendra poca verguenza!

Joan CC

Re: Rescissió concessió piscines.

Joan CC | 11/07/2012, 16:44

Rogelio reducir un 10% la prestación del desempleo aunque sea a partir del sexto més es un robo, una verguenza i una irresponsabilidad total, sobretodo cuando se sube el Iva se aplica una amnistia fiscal i se regala el dinero a los bancos. Se estan cargando en poco tiempo los derechos que han costado siglos conseguir.Lo peor es que como sigan así esto puede acabar mal, las protestas sociales pacificas i ejemplares que empezaron con el 15 M llevan camino de acabar en conflictos más violentos si siguen por ese camino i utilizando medios represivos

Miguel Sánchez

Re: Rescissió concessió piscines.

Miguel Sánchez | 11/07/2012, 16:04

Rogelio, píntalo como quieras, ahora trabajamos para los amiguitos del PP "banqueros", de las SICAV no veo nada o me lo he dejado, a no que se van a las cayman.

Y a Rubalcaba solo le ha faltado hacer aplaudir a los diputados del PSOE también cuando los diputados del PP aplaudían a rabiar al presidente, que diferencia de la ministra italiana cuando rompió a llorar al enumerar los recortes que debía hacer su gobierno, aquí solo les ha faltado hacer la ola.

Rogelio

Recortes.

Rogelio | 11/07/2012, 15:48

Miguel Sanchez tu comentario es 90% demagogia pura. A parte de lo del iva, que es tal cual apuntas, lo demas, asi como lo pones, parece que sea para calentar al personal.
La suspension de la paga de Navidad:
"se aplicará a los altos cargos de la administración central, autonómica y local y ha pedido que a ella se sumen diputados y senadores.
Sólo en el caso de los empleados públicos, la suspensión de la paga será compensada a partir de 2015 con la correspondiente aportación en forma de fondo de pensiones."
Siendo mala la noticia esta, leyendo entre lineas, se ve que podria ser peor.
Reduccion prestacion por desempleo:
"se reduce la prestación por desempleo a partir del sexto mes, que pasa del 60 al 50% de la base reguladora. No obstante, no se modificará el periodo máximo de la duración de esta ayuda, de 24 meses."
Esta parte, que para ti es la mas grave, si lees un poco, ves que es un 10% menos a partir del sexto mes.
A mi me parace mucho mas grave lo del iva, que tres puntos son muchos, en cambio lo de la reduccion de un 30% de concejales, regular sus sueldos y de los alcaldes, reduccion de un 20% a las aportaciones a partidos politicos y sindicatos,ajustar el numero de liberados sindicales, me parecen hasta bien.
Eliminar la desgravacion por compra de vivienda va a hacer que se hunda mas aun el sector.

Joan CC

Re: Rescissió concessió piscines.

Joan CC | 11/07/2012, 14:50

O dic amb la boca petita a l'espera de que ho confirmin alguns del nostres regidors. El campus den Rudy es un acord en el que l'ajuntament posa les instal·lacions i colabora amb la logistica i en Rudy organitza el campus i a més a més a de realitzar una serie d'activitats de caire social com són la firma d'autograf i la ralització d'un clinic per entrenadors. Llevat d'això l'ajuntament no posa un duro.

bel

campus RF5

bel | 11/07/2012, 14:35

Se que no hem surt un poc de tema, però algun regidor d' A hem podria dir cuants de diners li costa a l' Ajuntament el campus den Rudy? gracies

jrv

Lecciones que da la vida...

jrv | 11/07/2012, 14:14

Doncs sí, la vida dona lliçons, que malhauradament no tots aprenen, i a l'altra no se si hi ha escoles...
I és que aquells tòpics de taverna, i que com no podia ser d'altra forma, molts peperos havien fet seus en el seu vocabulari, allò de:
"si estan a l'atur(PARO castellanisme ben assumit)), es perque no volen fer feina, " "cobren per no fer feina, son uns vagos" , i altres "perles" populistes per l'estil, ja no se senten a dir...
i és que molts bravejadors de feineria de taverna, estan ells mateixos a l'atur. I callen com a muts...

Miguel Sánchez

Re: Rescissió concessió piscines.

Miguel Sánchez | 11/07/2012, 09:51

En Rajoy s'en duu per davant quasi 40 anys de democràcia a l'estat espanyol, iva al 21%, paga de nadal dels funcionaris i les més greu la reducció de les prestacions per l'atur.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 11/07/2012, 08:48

Pollença introduce cambios en la votación de Mas y Dragut
El Ayuntamiento no permitirá este año que los candidatos hagan campaña antes del día de la elección

ocio.diariodemallorca.es/agenda/noticias/nws-97133-pollena-introduce-cambios-votacion-mas-dragut.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb