URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Posada en marxa del programa TAAC

Alternativa | 20 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false ES X-NONE AR-SA

Fa uns dies els residents del Centre Novaedat- Pollença van donar la benvinguda a l’estiu amb una festa on, a més d’un bon berenar (a càrrec del taller de cuina), es va poder gaudir d’un recital de  poesia (també a càrrec dels propis residents) i de la posada en marxa del programa TAAC.  

                Aquesta iniciativa, de Marcos Makoski, consisteix en la recerca de la millora de la qualitat de vida dels residents mitjançant el contacte amb els animals. L’experiència fou totalment positiva, i alguns beneficis es varen poder observar al moment en l’expressió dels residents amb somriures i un augment de l’atenció i la percepció dels residents. En un primer moment hi va haver resistència i pors a tocar els animals, però ben aviat va sorgir la curiositat cap a ells i cap als seus propietaris. Aquest va ser el primer de nombrosos encontres que estan previstos a partir del mes de juliol.

                En aquests moments on sovint ens recordem dels animals quan trobem qualque regalet al carrer o quan patim les seves molèsties,  volem reivindicar la gran feina social que sovint fan els animals en la nostra societat, ja siguin cans de rescat, cans guies o simplement els animals de companyia. 

                Els que estimem els animals som conscients de la responsabilitat que suposa tenir-ne un i pensem que és necessari un cert civisme i respecte cap a la resta de ciutadans, però també considerem que és imprescincible un major esforç per adaptar alguns espais públics per poder conviure amb els animals. No basta posar cartells amenaçant amb multes i prohibir l’entrada dels animals a cada vegada més espais, fan falta papereres on poder dipositar els excrements i espais on els animals puguin córrer i jugar.

                Per altra banda, experiències com el programa TAAC ajuden a convertit aquest món en un lloc més solidari i habitable per a tothom.

 

Comentaris

Alternativa

El GOB insta el Conseller de Medi Ambient a implicar sense més retard la Fiscalia en la investigació dels incendis

Alternativa | 20/07/2012, 14:35

Cal una adequada coordinació i dotació suficient de mitjans per aclarir aquests delictes

--------------------------------------------------------------------------------

Encara tenim ben present el terrible estiu de l’any 2011, que lamentablement va assolir fites desastroses pel que fa als incendis forestals, quan sembla que enguany el panorama du un camí semblant. L’any passat va destacar especialment, a part de pel nombre de focs i per la superfície cremada, pel tipus de causa. Així, el nombre d’incendis provocats intencionadament va estar per damunt dels que foren fruit de negligència o fortuïts, a diferència de lo habitual en el passat.
Davant aqueixa situació, des del GOB reclamàrem repetidament l’increment d’esforços en investigació, i la implicació de la Fiscalia per tal d’impulsar aquesta línia.
Recordem que els incendis forestals no només generen greus perjudicis ambientals, sinó que a més a més en alguns casos afecten o posen en risc els bens i fins i tot la vida de particulars. Igualment el personal d’extinció hi arrisca la seva vida.
Per tot això, el Codi Penal tipifica als articles 352-355 el delicte d’incendi forestal, al qual assigna penes d’entre un i cinc anys de presó. Socialment hi ha una gran preocupació pels incendis forestals, que s’identifiquen clarament com greus impactes ambientals negatius. Tot i això, molt ens temem que existeix igualment la percepció social d’impunitat dels incendis, ja que en molt poques ocasions s’ha arribat a jutjar i condemnar per aquest delicte a les Balears.
Després de l’allau d’incendis patits en les darreres hores, sembla que ara sí que s’admet obertament per part de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori que al darrere hi podria haver un o més individus concrets. Igualment, des de la Conselleria s’ha apuntat la possibilitat de acudir a la Fiscalia per tal que hi prengui part.
Davant això, instam el Conseller a que sense més demora es reuneixi amb el Fiscal en Cap de Balears per tal d’impulsar una línia d’investigació, ben coordinada entre els Agents de Medi Ambient i el Seprona, i amb dotació suficient dels mitjans humans i materials necessaris.
A part d’això, des del GOB volem reforçar els missatges transmesos des de la Conselleria pel que fa a la prevenció i col·laboració ciutadana: respectem les prohibicions, extremem les precaucions i comuniquem conductes sospitoses que puguin estar relacionades amb els incendis.

Joan C C

Re: Posada en marxa del programa TAAC

Joan C C | 20/07/2012, 06:19

Com comentava fa uns mesos a l'article que parlava sobre la resiliència hem de ser capaços de reforçar la nostra societat i cohesionar-la amb uns valors resilients sinó difícilment serem capaços de construir un futur basat en l’esperança humana i de recuperar-nos davant les adversitats. Aquest és un bon exemple del camí a seguir.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb