URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Alternativa | 23 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Crec que el temps posa tothom al seu lloc i al Festival de Pollença amb aquesta crisi li ha arribat el moment d’agafar el seu lloc a la història de Pollença.

Em contaven de petit els meus pares i padrins, que la gent que anava al Festival, eren un turistes que venien amb servici domèstic propi i el capvespres abans dels concerts tenien llargs debats a les terrasses dels hotels damunt si l’orquestra encarregada de tocar les peces del  programa estaria a l’alçada de les circumstàncies o altres motius musicals i com inevitables testimonis les tasses de te i les copes de licor.

Va arribar el turisme massiu i això va fer que el Festival comences molt a poc a poc a tenir una depressió que ha tingut el seu màxim exponent els darreres anys i posada en evidència per la crisi actual que ens afecta.

La arribada de turisme massiu va fer que els turistes que tenien un gran poder adquisitiu deixessin de venir a Pollença com un temps, molta gent atribueixen a que aquest turistes opulents no volien barrejar-se amb l’anomenat “turisme de sol i platja”, aquesta afirmació crec que és gratuïta ja que l’evolució de l’aviació va fer que amb un relatiu curt espai de temps es pugés fer el trajecte entre Anglaterra i Austràlia i aquests turistes que encaren ens visiten però no amb l’habituabilitat que ho feien un temps, es decantessin per altres destins més exòtics, però repetesc mai han deixar de visitar-nos.

A rel d’un article publicat al diari UH, del que també s’ha fet ressò el blog de “La Punta”, en on es planteja que passarà quan al Sr. Valent  se li acabin els amics? Crec que l’autora de l’article en qüestió no ha descobert la pólvora, ja que a ben segur als 17 regidors de la corporació municipal els hi ha passat pel cap aquesta qüestió i en especial a la responsable de cultura Malena Estrany.

Després de les tres jornades cinematogràfiques amb un  desigual seguiment de públic amb una gran assistència a la jornada d’en Alex de la Iglesia, molt discreta a la jornada de n’Antonio Chavarrías i més que notable assistència a la jornada d’en Agustí Villaronga, a un dels dies més esperats per molts de pollencins on aquests varen ser substituïts per seguidors del director de cinema mallorquí on l’article “salat” dominava àmpliament al patí de l’Ajuntament. Si a tot això li afegim les més que discretes assistències de públic als concerts musical sense entrar amb les errades de protocol, podem dir clarament que aquest Festival fa molt d’anys que no té el prestigi del seus anys daurats i tot just la “barra lliure” que ha estat eliminada aquesta legislatura mantenia l’assistència de públic.

No ens enganem a nosaltres mateixos, si el Festival de Pollença gaudia del prestigi internacional que ens van venut aquests darrers anys, Per què a Ràdio Clásica de RNE que té cobertura nacional als seus esdeveniments destacats no l’esmentava? La resposta la tinc jo, perquè segons la responsable de comunicació d’aquesta emissora de ràdio ningú durant anys els hi va enviar cap dossier, quan a la relació d’esdeveniments que es donava havia pobles que difícilment situaríem als mapes sense una enciclopèdia (o internet), o un altre pregunta, Per què l’oficina del Festival no va desbordada de peticions d’entrades i sí va anar desbordada de ciutadans o institucions que anaven a cercar les “seves entrades gratuïtes” del Festival perquè sempre les havien tingudes i amb les noves directrius de la regidoria de cultura se’ns els va denegar aquestes entrades i varen posar el crit al cel.

Sincerament, no sé que passarà quan el Sr. Valent acabi els amics, jo esper que el dos directors convidats (a Villaronga no el tinc en compte perquè és mallorquí i la roqueta tira)  ens facin una bona propaganda de la seva estància a Pollença i si es convida un altre director o directora accedeixin a passar un vetlada cinematogràfica amb nosaltres i s’estigui posant una base a una secció del Festival.

A un altre article parlarem dels concerts de música, malgrat Mateu Vila ho faria molt millor que jo però em  regiré pels seus programes de Ràdio Pollença del que som seguidor incondicional.

 

Comentaris

jrv

Festival

jrv | 25/07/2012, 07:23

Jo, que crec que soc un amic del festival, malgrat la meva presencia com a espectador al mateix hagi sigut minsa, crec que està dit a bastament els darrars anys:
- La situació econòmica no està per cap alegria de despesa, i inclòs el festival.
- L'assistència de public, "pagano" al festival es igualment minsa, i parla per ella mateixa.
- I el que , i ha de ser objecte de reflexió, pel qui sapi reflexionar objectivament, també sabeu que no hi ha hagut cap decissió referent al festival que , poca o molta, no hagi aixecat polèmica. I en això entra l'allau de "no paganos" a alguns concerts que sovint eren mes que els que abonaven la seva entrada. També va aixecar polèmica el fet de que el personal de l'Ajuntament, massa sovint elegit a dit, cobrava en negre.I la poca transparència en les seves contes, des de el seu inici.

Margalida Amengual

Festival

Margalida Amengual | 24/07/2012, 13:08

A tots els comentaris que diuen que el festival està acabat m'agradaria que m'explicassin perquè ho creuen. I a Pinyau m'agradaria dir-li que els directors de cinema que han vingut són prou importants, a lo millor no de masses com n'Spielberg però sí amb una trajectòria que demostra la seva gran qüalitat, per no xerrar de'n Nyman, els entesos el consideren un crac i a nèn Joan Valent també, com a compositor, igual que l'orquestra simfònica de Palma que és capaç d'interpretar tant bé les peces com qualsevol altra simfònica. Ah, in en Mendoza és català malgrat escrigui en castellà, el que passa és que si tu vols gent mediàtica en català i novel.la negra és difícil, malgrat hi hagi autors excel.lents però poca gent els coneix.
Amb tot això vull dir per tercera vegada que no entenc les crítiques a aquest festival, de veres que no, a part de poder gaudir de música bona (pels qui els agrada)com sempre, també podem assistir a altres activitats interessants i gratissss, que té de dolent tot això?

Toni

cacicades

Toni | 24/07/2012, 12:28

Pere, es pot haver fet millor o pitjor, però la pasada legislatura tampoc es va dur bé el festival, hi ha nés d'una taca negre sobretot en la gestió, no siguis tan partidista home...

Pere

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Pere | 24/07/2012, 11:22

Hem de reconeixer que Alternativa amb aquest debat ens ha facilitat el que la Regidora de cultura amb la seva "cacicada" va evitar, el poder debatre damunt la conveniència o no de mantenir el Festiva de Música de Pollença. Ella "sola" se´l va carregar. Així podem debatre si era important mantenirlo o no però el fet es que se l´ha carregat i en el seu lloc a fet una altra cosa. Així la conclussió es que ni agradaba mantenir el que hi havia i tampoc agrada massa el que hi ha, però insisteixo, la decissió ja està presa i a tots els comentarites....sols ens queda això: fer comentaris a un blog, es la nova forma de fer política que s´imposa.

Pepe

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Pepe | 24/07/2012, 11:14

Comparteix el comentari que fa na Margalida Amengual. El Festival mai havia estat tan obert com enguany; música al carrer, participació dels alumnes de l'escola de música, obertura a altres espais i arts, participació de la Universitat...Això és objectiu.
Si no vaig errat l'exclusivitat no s'ha perdut enguany. El concert de Serrat no va ser exclusiu. Igual que fa temps que el Festival no era només de música clàssica.

Per altra part l'aprofitament turístic del Festival és més que discutible. Amb una línia com l'actual (presentacions a Madrid i Barcelona del mateix amb participació d'artistes molt importants) tal vegada seria possible, però és clar que a la situació econòmica actual això serà més que complicat.

En 51 anys les coses han canviat molt com bé ha comentat Miquel al seu article i ens hem de plantejar que Festival volem i amb quins objectius

Pinyau!

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Pinyau! | 24/07/2012, 11:04

Miquelet com més obris la boca el que va perdent prestigi ets tu.
Precisament si el festival ha de ser un atractiu turístic i de turisme de qualitat menys dur 4 bohemis del cine español i més dur interprets com els d'abans no? i portar el festival a les fires túristiques no? i aprofitar la radio, però no RNE Classica que te un públic escàs, sino la SER que és lider d'audiencia segons l'EGM a totes les franges horaries i que a més és Col·laborador del Festival. Com així no se l'ha anomenat ni una sola vegada, ni quan venen aquets que per vosaltres son celebritats, a espais de major audiencia nacinoal com Hoy por Hoy, la Ventana o Hora 25?

I pegant a una altra banda, la regidora de Cultura, que és d'un partit regionalista com no s'ha cuidat que hi hagues literetura catalàna a la secció literaria?

Venga segueix justificant... si pots.

jrv

Alcurnia

jrv | 24/07/2012, 10:59

A mi me sap greu, però el festival de Pollença està bastant acabat, cada cosa te el seu cicle , i aquest pareix estar a les acaballes...
Tal volta ho podriem provar convidant n'Urdangarin, el Convent està enfora del jutjat i de la caserna de la G. Civil....
I bromes apart, i malgrat reconeixer que el festival ens acosta gent d'anomenada, simplement d'anomenada, no estic molt convençut del seu profit com a atractiu de turisme de qualitat econòmica, en ple estiu.

Miguel Sánchez

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Miguel Sánchez | 24/07/2012, 10:26

Ironies de la familia Real a un costat, Per què han deixat de venir? Que ha hagut famosos pel festival i no ho em aprofitat? Errada de marqueting important, repetesc vivim del turisme i necessitem publicitat.

Gràcies Jordi pel comentari, dona per moltes interpretacions

Jordi

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Jordi | 24/07/2012, 10:15

Miquel, ja se que tu posiblement ets republica i a lo millor no trobes gent de renom a la Familia Real, però al Festival anys pasats ha vingut La Reina, les Infantes, el Pricep Felip. i altres familiars seus de alta alcurnia, aixo tambe es glamur, o al manco aquesta gent surt per les revistes del cor, tambe he vist al festival gent com el director del Mundo en Pedro J Ramirez i la seva dona Agata Ruiz de la Prada. I molts d'altres famosos que pasan les seves vecances a Mallorca i que hi ha asistit anonimament.

Miguel Sánchez

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Miguel Sánchez | 24/07/2012, 09:22

Doncs molt malament, aquests tipus d'esdeveniments moltes vegades et donen a conèixer no pel cost que tenen si no per qui te ve a veure, et record que vivim del turisme i necessitem publicitat, no exclusivitats que en facin sentir els millors de tots.

Josep

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Josep | 24/07/2012, 09:11

Al Festival de Música Clàssica de Pollença mai hi han vingut els espectadors a donar-se a conèixer. Tot el contrari, a passar un vespre tranquil de les seves vacances.
Ara perque ve na Donna Leon pareix que han fet un ou de dos vermells, quan el seu espectacle l'està girant per tot, inclòs el Festival Castell de Perelada. L'exclussivitat era una de les senyes del nostre festival que amb aquesta edició també s'ha perduda.

Miguel Sánchez

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Miguel Sánchez | 24/07/2012, 08:56

Josep, això són interprets, jo em referesc a gent que vingui com enguany patricinada o no, interssadament o no, a un esdeveniment important per promorcionar-se ell mateix.

Exemple el Sr. Foster,

Josep

Que és això de que ens falta alfombra roja.

Josep | 24/07/2012, 08:36

"""años pasados no recuerdo nadie de "renombre" que viniese?""" Miquel, fes-t'ho mirar: Roger Hodgson, Carlos Núñez, Chucho Valdes, Joan Manuel Serrat, Noa, Ainoha Arteta, Spandau Ballet, Diego el Cigala, Misia, José Mercé i tots músics, sense haver de recorrer a noms mediàtics d'altres disciplines. El que passa és que el Festival de Música no us ha interessat mai i per això preferiu un festival de cine, i si pot ser amb crispetes, millor.

Miguel Sánchez

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Miguel Sánchez | 24/07/2012, 08:24

Margalida, lapsus, em referia als passats anys amb un pressupost de despesa més que respetable, tens tota la raó.

Parlava em "present històric".

Margalida Amengual

Festival

Margalida Amengual | 24/07/2012, 08:17

Perdona Miquel però si en Mendoza, n'Alex de la Iglesia, N'Agustí Villaronga, na Donna León i un parell més no són prestigiosos apaga i vámonos, mai havien estat reunits tantes persones de renom en un estiu. Torn a dir que aquesta discussió sobre el festival, que si costa que si nos costa, no té res a veure en que el Sr. Valent sigui el director, sempre ha costat doblers, més que enguany i sempre havia estat més elititista que enguany, amb menys participació del poble que enguany (per si no ho sabia qualcú també hi participaran alumnes de l'escola de música i això és molt bó per ells). Per tot això no entenc a que ve ara tot aquest rebumbori i aquesta animadversió contra en Joan Valent. Ens costa doblers, sí, es temps de crisi, sí, idò no s'ha de fer? Es bo per Pollença el festival? Ens fa propaganda? Jo crec que sí que és bó i enguany me pareix més acertat que altres anys. I que consti que no tenc cap preferència política per ningú de l'Ajuntament, més bé al contrari, llevat d'Alternativa, és clar (per cert és veu que us volen, no sé com dir-ho, "embrutar", diguent que sou compinxes del Pp i de n'Estrany, jo no m'ho crec)

Miquel Sánchez

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Miquel Sánchez | 24/07/2012, 06:30

Sí Paco, pero al Festival donostiarra va Jeremy Irons, Los Bardem, Sean Connery también fue y aquí de momento ha venido un arquitecto este año, y años pasados no recuerdo nadie de "renombre" que viniese, nos falta alfombra roja.

Joan CC

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Joan CC | 24/07/2012, 05:13

Miquel, enhorabona, el teu article a animat dos dels blocs de Pollença.

Paco

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Paco | 23/07/2012, 22:14

Yo estoy con lluisa, hay cosas que no deben medirse en términos de rentabilidad económica, y el festival es una de ellas. Nuestro festival de música clásica siempre fue concebido para una élite, nunca para los pollensines. Y de ahí viene su prestigio. Alguien cree que el festival de cine de San Sebastián se organice pensando en los donostiarras? Alguien cree que los vitorianos son consultados po r sus preferencias para el festival de jazz? El festival de teatro clásico de Mérida se programa segñun los gustos de los emeritenses?

Paco

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Paco | 23/07/2012, 22:04

enhorabuena al articulista del dia, que ha conseguido animar el blog en un caluroso día de julio, parecía imposible

Joan Cifre Roig

Joan

Joan Cifre Roig | 23/07/2012, 20:53

No es poden llençar els diners, no es conceb una societat de subvencions, el Festival ha de sobreviure amb lo que recaudi de les entrades i publicitat i si no dona, doncs que no es fassi.
No es poden anar regalant capritxos, les subvencions unicament per coses bàsiques per la supervivencia ( menjar, medicaments, etc ) pero festivals, festes i altres comedies si aqui no hi ha capacitat econòmica qui pugui que vagi a una altre lloc a on ho puguin fer.

Pepe

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Pepe | 23/07/2012, 20:09

Cap problema Miquel, el demanarem.

Miquel C

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Miquel C | 23/07/2012, 19:49

Pepe també ens agradaria saber que diu el contracte, i si es veritat que el director gestiona les aportacions dels sponsors

Pepe

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Pepe | 23/07/2012, 18:19

Bones tardes, recent aterrat m'alegra veure el nostre blog tan animat. Aquest mateix debat és un exemple de l'interès del poble pel Festival, la qual cosa ja és important, no hi ha res pitjor que la indiferència.
Personalment a mi m'agrada que el festival a més de música hagi sumat arts plàstiques, literatura i cinema. També m'agrada que hagi un dia de concerts als carrers i la idea de The world Orchestra... Aquests dies li comentava a una amic de Zaragoza que a Pollença vendria Michael Nyman, Ludovic Bource, Eduardo Mendoza, Donna Leon, Petros Markaris... I simplement va al·lucinar.

Respecte al que comenta el nostre suposat ex: el que aporten els sponsors si el vols saber el demanarem i t'informarem a aquest mateix blog.
Ara al manco ens contesten sempre i el director del festival té contracte .

Garci

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Garci | 23/07/2012, 18:02

Només un aclariment: no tenc cap cap polític (ni Alternativa té cap cap polític) que me digui que he de fer o què puc escriure. I és clar que tothom interpreta o intenta llegir entre línies. També és clar que tothom té les seves prioritats en gastar els seus diners.
Tot això no lleva que el festival el gaudeix una minoria de la població que el paga. I surt ben car.

EXalternatiu

festival

EXalternatiu | 23/07/2012, 17:38

Ara anam, quan més coses surten pitjor, ens costa a tots els pollencinets 150.000 euros, després no sabem el que aporten els sponsors que els gestona directament en Valent, és a dir, nosaltres posam un fixo i la resta ja veurem que en feim, molt be visca la transperència i la informació, això és el que vol l'Alternativa del nou coordinador Joan C.C. i del senyor Miquel Sanchez? Per que no em crec que en pepe amb la matadura que va donar vulgui això, o tant heu canviat?

Joan C.

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Joan C. | 23/07/2012, 17:11

Homo, tu mateix Garci pots repassar els nombrosos comentaris d´avui, especialment els de´n Miguel Sánchez, i veuras com no sols trobaràs justificacions sinó fins i tot reivindicacions però clar, no puc entrar en el que tu entens o deixes d´entendra, tan amb la lectura com amb l´opinió la interpretació es lliure, només faltaria. Jo no he dit en cap moment que el festival d´ara sigui millor o pitjor del d´abans sinó que no son comparables..... i agradi o no hi ha moltes diferències, també en el preu i en el resultat.

Toni C

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Toni C | 23/07/2012, 17:07

Molt bon debat.
Però senyor Garci vius en aquest darrer comentari atacant la regidora de cultura no sigui cosa en Pepe ho llegeixi i t'ho fassi borrar.
Només m'ha faltat que es parlàs un poc més de la poca transparència de les subvencions, sabeu que és un festival que a l'ajuntament constarà 150.000€,però que el seu cost real és un altre. De on sortiran tots aquests doblers? i si per sort en sobrassin... Que som de pardal ... en temps de crisi això no passa.

festival

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

festival | 23/07/2012, 17:04

Ai Garci, aquests que diuen que la cultura del festival es elitista per cara, se varen fotre divendres 5 o 6 gintonics. Cadascu que gasti els doblers en el que vulgui, pero que despres no vagi fent pena dient que no hi pot anar per elitista. No hi pot anar perque s'estima mes gastar-los en altres coses, i be que fan.

Joan C C

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Joan C C | 23/07/2012, 16:48

No se si val molt la pena centrar-se en el que era el Festival( com diu Miquel ha passat a l'història. Tal vegada, ho diuen els entesos, un Festival de qualitat per el prestigi dels musics i interprets,però obscur en quant ha gestió i inviable econòmicament (això ho deim nosaltres i les dades objectives). Crec que val mes centrar-se en les opcions del futur,no se si l'aposta Joan Valent es encertada o no, per el que veig té coses positives i d'altres de negatives,deixem passar l'estiu sense dramas i a veure com es pot millorar l'any que ve.

Garci

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Garci | 23/07/2012, 16:45

Joan C. pots indicar on s'ha justificat o s'ha dit que el Festival ara és millor que abans? tampoc veig paraules d'elogi a la regidora. Jo he entès el contrari.

Garci

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Garci | 23/07/2012, 16:43

Bones Lluisa. Primer de tot hauries de dir que entens tu per cultura o com s'evalua la "qualitat cultural". Jo tenc clar que si la cultura no és accessible a tots, doncs no val la pena, perquè es converteix en elitista (només una elit és la que en gaudeix), però estranyament la pagam tots. I crec que no té res que veure el Festival amb "la cultura, l'educació, la llengua propia i la sanitat". I la veritat, això de que no s'ha de mesurar en diners, quan hi ha gent que l'han treta de casa seva, que no arriba a final de mes, que viu en 426 euros... me costa digerir-ho. Amés, si el Festival conduís necessàriament a una societat més justa i igualitària, com és que després de 51 anys encara som uns incults, competitius, egoistes i individualistes? La cultura té moltes ascepcions al diccionari i el Festival, per a la gran majoria de pollencins, no els n'aporta gens de cultura.
A jo també "m'agradaria viure a un poble on la gent aprecia la cultura i ni la condemna quan no l'enten, com es el cas".

pdt: se pot criticar l'article, però en Miquel ha propiciat un debat que ens enriqueix a tots els que hi participam.

Joan C.

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Joan C. | 23/07/2012, 16:39

Per cert, enhorabona pel tema de l´article, ens ha fet passar una bona estona a tots, crec que ha estat clarificador en quan a postures i a més a estat prou participatiu.

Joan C.

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Joan C. | 23/07/2012, 16:36

Miquel, cal concentrar-se perquè la disperssió no es bona i tu sols ser un bon company de comentaris però aquest pic......, me sap greu, has pixat fora de test. Si volies parlar de les irregularitats del Festival estaria be i podries parlar-ne, crec que s´ha fet, però no veig perquè no es pugui tornar fer. Però tu, en el teu article, no parlaves d´això sinó que feies comparatives i justificaves el "xurro" d´ara, que agradarà o no (a jo no) però no te res a veure amb el Festival de Música que reivindicaven, en altres, la propia regidora de cultura en el seu programa electoral.

Miguel Sánchez

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Miguel Sánchez | 23/07/2012, 16:15

Joan C. si per tu fer un Festival és cobrar una subvenció molt generosa del Govern amb una aportació també molt generosa de l'Ajuntament amb algunes factures pagades amb 4 anys de retard que ningú volia saber res, una SGAE que por no cobrar ens ha posat un plet, i regalar entrades a les amitats per fer munt, com diu el comunidador esportiu Tomeu Terrassa "Que pasen mis amigos".

I jo he de callar?

Joan C.

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Joan C. | 23/07/2012, 16:10

D´acord Joan C. C., es un principi, reconeixer que potser la cosa no era tan senzilla com pareixia però comparar això d´ara amb el que era el Festival de Pollença es mesclar ous i caragols, no es comparable ni en quan objectiu ni en quan a rendiments (culturals, econòmics, etc...). NIngú va negar que el Festival, com moltes coses, s´havien de millorar a consequència de noves circumstàncies però la forma en que s´ha fet, crec que no es la mes adient. Aquest article den Miguel Sánchez, no el trobo gens encertat, a vegades, si no tens res millor a dir cal saber callà.

Miguel Sánchez

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Miguel Sánchez | 23/07/2012, 16:02

Jordi, totalment d'acord amb tu en aquest aspecte, la qualitat dels interprets no té cap tipus de discussió, però el "glamour" al que jo em referesc està al públic assitent, en aquest aspecte magre, magre, magre.

Pinyau!

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Pinyau! | 23/07/2012, 16:02

Molt bé Joan C.C., quin gran coordindor que ha triat aqesta grandiosa assemblea que teniu. Que per cer a quin local de Pollença la feis per encabiri tanta gent... o si no venen a les assemblees no es considera que siguin d'Alternativa? Idò que quedi clar a la majoria dels 822 votants que tenguereu... Si no anau a les seves macro-assemblees no sou dels seus!

Jordi

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Jordi | 23/07/2012, 15:52

Miquel dir que derraremant el festival ha perdut glamur es no coneixer la realitat del mateix, nom que jo record dins els darrers 10 anys, Sinfonica de Londres, Roger Hodgson, Misia, Mischa Maisky, Germanes Labeque, Yundi Li, Jordi Savall, Ainoa Arteta, etc, etc, ara a lo millor a tu no et diven res, i aixo s'ha tenguit la oportunitat de poder escoltar-los sense sorti de Pollença. A mes com a tema de rentabilitat, abans el programa del festival es presentava a les principals fires turistiques, i hi havia turistes que programaven les seves reserves dependiguent del concerts als que volian asistir, i altra cosa si ten la cultura de qualitat a ma hi pots anar o no, peò sempre es mes facil asistiri que si has de anar a Madrid, Barcelona. Paris o Londres.

Joan Cc

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Joan Cc | 23/07/2012, 15:49

Ex-Alternatiu fa molt que no vens a les assambleas, si vinguesis veuries que som els de sempre i que parlam i decidem sobre allò que consideram millor amb independència dels altres partits, com hem fet sempre.

Joan C C

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Joan C C | 23/07/2012, 15:41

No crec que enguany Pollença sigui un poble ni més ni menys culte que fa un any. Si de veritat volem ser un poble culte tal vegada serà millor invertir i facilitar la cultura dels Pollencins en el dia a dia. Dur concerts prestigiosos,fer cicles de cine no ens fa necesàriement més cultes tot i que es interesant com a valor afegit a l'oferta turística de sol i platja.
Crec que es prest per avaluar el Festival d'enguany objectivament, ja està clar que hi ha incondicionals en els dos sentits.
Estic d'acord en que hi ha molt a millorar en transparència i participació ciutadana,

Miguel Sánchez

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Miguel Sánchez | 23/07/2012, 15:39

I clar que el cinema era de gratuit, tot just varen faltar "las palomitas" quina fatalitat

exalternatiu

festival

exalternatiu | 23/07/2012, 15:36

El que és més greu és el canvi d'actitut d'alternativa, ja no recorda que està a l'oposició i no pareix ni ombre de lo que era, en Miquel fa uns articles patètics i ni se informa de que el cine era gratuit , amb aquesta actitut servil a la dreta del PP i den Jaume Font, sols perdreu votants i simpatitzants, jo entre ells.

pinyau!

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

pinyau! | 23/07/2012, 15:35

Que ningú oblidi que si el festival costa tant es perquè l'equip de govern en especial el PP i la regidora de Culura qja que li toca a la seva area no han tengut l'agilitat suficient ni la contundència que tengueren per reclemar lo promes al govern, aixi com la varen tenir per fer-se la foto amb en Carlos eraunhombreaunanarizpegado Delgado que tot sigui dit de pas ens ha donat pel sac també amb la nova llei turística... quina calamitat d'equip de govern i quina calamitat d'oposició defensora dels mateixos

jo crec!!

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

jo crec!! | 23/07/2012, 15:10

El festival d´aquest any no sel pot recriminar per no intentar innovar .
Crec que aquest any el tema administratiu ha millorat cosa grosa, pero escollir una persona per dirigir un festival a dit no es lo mes adient,hi ha persones que es dediquen profesionalment a realitzar organitzacions d´events que saben com s´han de fer les coses.
No soc de possar preu a la cultura,pero si es pot fer balanç entre el que costa i el que reporta, ja que no estem parlant d´una quantia petita. Perque a l´hora de posar diners per les festes no es mida amb la mateixa bara??

Miguel Sánchez

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Miguel Sánchez | 23/07/2012, 14:58

Lluisa, no barregis llengua, educació i sanitat amb el Festival, no seria just. El meu article tot just vol dir que si bé el Festival al seu temps va tenir aquest "glamour" i "prestigi" fa bastants d'anys que no el té i ara sembla una catàstrofe el programa d'enguany, quan l'Ajuntament està amb economia de guerra.

Pinyau!

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Pinyau! | 23/07/2012, 14:57

Tot això del festival amb entrades de franc, cicles de cine i altres herbes paraules tradicionals vostres no és es més que "Pan y circo" el que passa és que com que és del pa i del circ que us agrada a vosaltres en care no us n'heu temut.

festival

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

festival | 23/07/2012, 14:36

Que llest, el cine estava ple perque no pagaven, joer, se cert que si arriben a fer pagar 3 euros no n'hi van ni un 20%. I comparar una peli de n'Alex de la Iglesia amb un concert en directe de'n Francesco Tristano, me pareix d'una curtor extrema. Ja no diguem amb Tumbet de Solfa, osti tu, quina guarda.

Lluisa

Cultura

Lluisa | 23/07/2012, 13:37

Si ser culte es ser elitista, vull formar part de l'elit , que els meus fills en formin part i els meus conciutadans tambe. Tambe vull que l'administracio ho faci possible i viable.
No vull formar part d'un poble de pa i circ.

Xavier

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Xavier | 23/07/2012, 13:36

Ara al Festival no hi van ni pollencins ni estrangers. Al cinema a la fresca sí que hi van.

Miquel C

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Miquel C | 23/07/2012, 13:33

El problema Margalida no es que el Sr. Valent surti barato, sino que a mes de cobrar per fer la feina ell explota el negoci.

Miquel C

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Miquel C | 23/07/2012, 13:31

Molt bon comentari Lluisa

Margalida Amengual

Festival

Margalida Amengual | 23/07/2012, 13:27

No entenc la tirria que té la gent contra el festival d'enguany, francament. Jo no soc cap entesa amb música clàssica però el cartell no està gens malament. Que sòn amics del Sr. Valent, i qué? Millor si ens ha costat més barat. També me pareix molt bé el cicle de cinema i de novel.la negra, és molt interessant i quasi tot gratuït. A vegades s'ha de tirar d'imaginació per fer coses interessants i que no costin tant i la meva opinió és que enguany està salvat, l'any que vé ja ho veurem. També volia dir que el festival mai s'ha omplert de pollencins, menys quan venia qualcú mediàtic com na Montserrat Caballé i no per això es va deixar de fer; ara amb aquesta crisi tan forta és normal que hi vagi manco gent, tant de Pollença com estrangers, que eren majoria absoluta al festival.

Lluisa

Rentabilitat economica cultural

Lluisa | 23/07/2012, 13:20

Em sembla penos que un grup que s'anomena d'esquerres, evalui la qualitat cultural en termes economics i qualificatius com elititsta.
Sr. Garci, la cultura, l'educació, la llengua propia i la sanitat no es poden mesurar en rentabilitat economico -popular. Es mesuren en altres parametres, la seva rentabilitat es d'un altre tipus imcondueix a una societat amb mes coneixement mes justa i mes igualitaria.
Pot ser a mes del festival, que si estic d'acord s'ha de millorar el marketing i fer una campqña global de caracter turistic per tal de poder ser un desti diferent, s'hauria d'invertir en formacio cultural.
M'agradaria viure a un poble on la gent aprecia la cultura i ni la condemna quan no l'enten, com es el cas.

Biel T.

varis?

Biel T. | 23/07/2012, 13:04

APM, pareix mentida que amb lo piarrot que ets hagis tengut collons de donar just al clau amb el tema del festival.
Possiblement millor fer cinema a la fresca, pot ser si, però cinema a la fresca a preu de Festival... no ho acab de veure.
I això és lo que de moment i segons heu dit vosaltres mateixos ens ha oferit el senyor Valent!

Soy la Sirenita de la Linea

APM?

Soy la Sirenita de la Linea | 23/07/2012, 12:49

L'article justifica una capritxada?
Andá, pues yo no sabia eso...

El programa i el cartell son feos?
Uuu pos no me traio las gafas del serca.

Que Alternativa s'ha de queixar de que la gent que dissenya el programa cobri per la seva feina?
Que nos está engañando, que no nos engañe, que nos diga la verdáaa.

Als que tenen obsesió amb Malena Estrany:
Les damos un aplauso y dejamos que se vayan?

Joan C.

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Joan C. | 23/07/2012, 12:12

Sí, reconec que el subconscient m´ha trait i volia dir na Malena Estrany.
No, Miquel sánchez, no te equivoquis jo no tenc cap creuada contra Alternativa ni veig buotes, crec que cada dia veiem el que passa i cadascu diu i fa lliurement el que creu. Jo modestament me limit a opinar, no vaig contra ningú. Si tu creus, Miquel, que els polítics no haurien de decidir aquestes coses hauriem de reconeixer que no heu estalviat temps i espai en justificar la "capritxada" de la regidora i la irracionalitat de la decissió. No crec que contractar un amic per portar un Festival sense cap criteri (o almanco no explicat) perquè surt barato sigui coherent ni racional. Clar que se pot fer però no vulguis que això tengui res a veure amb el Festival de Música de Pollença. I també se pot suprimir, clar, però en el programa electoral, tan de la Lliga com del PP, no s´hauria d´haver posat, textualment: "Impulsar el estival de Música Clàsica de Pollença per tal que torni a ser un referent a nivell internacional". Sobren paraules, no te pareix Miquel?

Xavier

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Xavier | 23/07/2012, 12:10

Tant el cartell com el programa són d'un disseny penós. A damunt ha costat 600 euros de dissenyar quan els altres anys era de franc. Però clar, com que l'han fet els escolanets de na Malena, aquests de l'associació de n'Antònia Borras, no diguessiu res els alternatius, no fos cosa que s'enfadin. Quan el comenava en Michel de franc, era fatal, ara que el fan pagant els peperos ligueros, està ben fet.

APM?

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

APM? | 23/07/2012, 12:09

Els diners de l'Ajuntament de Pollença (de tots els pollencins) s'han d'invertir en el que vulguin i necessitin els pollencins. Si la gent disfruta més d'una berbena que val infinitament menys que un concert del Festival, doncs a ballar amb els Horris, Tumbet de Solfa o na Maria Patatilla.
Saps quin pressupost té la Banda de Cornetes? 50 vegades menys que el Festival i surten a tocar més de 30 vegades a l'any.
El que passa és que som uns "bufes" que ens volem omplir la boca amb un Festival elitista que més o manco s'ha mantingut igual que fa 50 anys i que per tradició i per conservadurisme (tradicionalisme) no es pot tocar.
Lo darrer: hi ha hagut més gent a veure pelis que a molts concerts d'aquests darrers anys: potser sigui més positiu fer cinema a la fresca.

verbenes!!

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

verbenes!! | 23/07/2012, 11:41

Verbenes, cornetes, botellon, no vol això la gent? Idò venga, da-li! I xet anar de festivals, això es cultura, massa car i no agrada.

Pere

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Pere | 23/07/2012, 11:38

Un altre tema que fa pena es el cartell de la patrona, mai hi havia hagut un cartell tan lleig, tan mal fet i en tan poc gust com enguany i aixo que esta dissenyat per un artista, penos. Els que l'han seleccionat s'ho haurien de fer mirar, tristissim, i aixo que per primera vegada han cobrat pel disseny, fei, fei,.....

Pere

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Pere | 23/07/2012, 11:38

Un altre tema que fa pena es el cartell de la patrona, mai hi havia hagut un cartell tan lleig, tan mal fet i en tan poc gust com enguany i aixo que esta dissenyat per un artista, penos. Els que l'han seleccionat s'ho haurien de fer mirar, tristissim, i aixo que per primera vegada han cobrat pel disseny, fei, fei,.....

Miguel Sánchez

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Miguel Sánchez | 23/07/2012, 10:08

Sembla que en Joan C. segueix la seva croada contra Alternativa i veu bubotes on no hi ha, jo tot just dic, perquè l'article és meu, que el festival no tenia el prestigi que se'ns havia venut, Joan C. si tu no creus que el referent a l'estat espanyol en música clàsica com és RNE 2 Radio Clásica "no tenia notícies del Festival" crec que la gestió feta els darrers anys no ha estat les més encertada malgrat tenir un pressupost més que generós per poder desenvolupar-la.

I no crec que siguem els partits politics el que hem de decidir que s'ha de fer amb el Festival, és un esdeveniment que té un cost molt elevat per les arques públiques i s'hauria de fer -ja, quan abans millor- un proceés participatiu on els ciutadans i sobretot el professionals de la música diguessin la seva.

!! JO !!

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

!! JO !! | 23/07/2012, 10:03

Jo sempre he tingut una mica de despresi cap al festival,el primer que no entenc i no he entes mai es el funcionament organitzatiu,com pot un ajuntament organitzar el festival? que jo sapigue na Malena pot esser una gran gestora i el senyor Joan Valent pot esser un gran compositor, pero cap d´aquestes persones crec que tengui experiencia amb l´organitzacio d´events de aquest tipus.
Per altre banda sempre he trobat que es fa el festival a la mida del que l´organitza. Jo vaig pensar com en Miquel,i que passara quan s´acabin els amics del senyor Valent?????
Jo personalment trob que el festival fa anys que no es rentable, pero crec que el festival ha de reciclarse en molts de sentits, crec que tot es base dúna organitzacio ineficaç....
HI HA GENT QUE ESTODIA PER DESENVOLUPAR AQUESTES FEINES!!!!

APM?

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

APM? | 23/07/2012, 09:28

Qui ha justificat que? Jo he llegit que el Festival no és el que era, perquè no pot comparar-se? No heu llegit el mateix?
La meva opinió: el Festival no s'ha de seguir fent. Els anys anteriors hi anava poca gent i enguany també. Almenys als concerts. Si la gent va al cine, que domés facin u cine i per avall.

Jaume

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Jaume | 23/07/2012, 08:52

Joan C.
Supos que quant dius voler justificar els capritxos de la Senyora Munar, t'ha traicionat el subconcient i volies dir Na Munereta, osease Na Malena.

Joan C.

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Joan C. | 23/07/2012, 08:20

Aquesta legislatura s´ha eliminat la "barra lliure"? Idò no se on era l´articulista perquè repartien entrades a "tutti ple" i així i tot no pogueren omplir el primer concert. Per cert, el actes no musicals (casi tots) no cal comprar entrada, les regalen.

Potser l´autor de l´article necessiti un certificat "popular" com el programa de clàssics de RNE o un autor o director reconegut. Jo en canvi prefereixo un "bon programa" encara que no sigui popular, amb una o varies línees artístiques o musicals. El que ja es alucionant es voler justificar els capritxos de la senyora Munar. I el que ja es massa es voler comparar el prestigi que tenia el Festival de Música de Pollença amb això d´ara.... son coses molt diferents, respectables, però diferents. No comparem coses que res tenen a veure.

Garci

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Garci | 23/07/2012, 08:18

El Festival és un pou on llençar diners per a que només estigui una mica ple si es regalen les entrades. Hauríem de contar quants pollencins anaren a veure les pelis i quants aniran a veure els concerts. Després ho hauríem de valorar i veure que prefereix la gent de Pollença. Sempre estem pensant en coses tan abstractes com el "prestigi" i mai ens aturam a demanar què vol la gent del poble. El Festival de Música, almenys en la part de música i cinema, ha tingut bona acollida. Cal veure si els concerts tendran acollida o no. Si és qüestió de la qualitat dels concerts i això suposa invertir (tirar) molts més diners i regalar les entrades, jo em deman, val la pena fer-lo?

Xavier

Re: 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

Xavier | 23/07/2012, 08:05

Festival de Música de Pollença : R.I.P. per obra i gràcia de Malena Estrany

Benvingut el Festival de Cine de Pollença amb afegitons.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb