URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Reobertura del camí públic de Santuïri.

Alternativa | 30 Juliol, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple vam aprovar la moció presentada per  PSM, PSOE i Esquerra per a la reobertura del camí públic de Santuïri a la lliure circulació. Tots els grups de l'oposició vam votar a favor i PP i la Lliga es van abstenir. 

A la nostra argumentació vam recordar que el tancament total del camí ha estat una decisió presa entre altres coses arrel de diverses denuncies del delegat de prevenció a d’Inspecció de treball, per quan els pas dels vehicles, moltes vegades a alta velocitat, representava un perill d'atropellament, ja que es realitzava pel mig del lloc de feina, que era en un principi del personal de la recollida de fems, i després de tot el personal de l’empresa municipal d’EMSER; unes 45 persones.

També hem de recordar que l'indret on te ara les instal·lacions EMSER és l’únic punt de tot el camí que no està asfaltat, per tant els treballadors havien de conviure amb núvols de pols , a l'estiu i fang a l'hivern, fang.

 Hi ha còpia dels comunicats reiterats dels treballadors a la direcció de l'empresa, i posterior denuncia a la direcció de treball, havent obligat la mateixa , a que l'empresa prengués mesures per eliminar aquest risc  Hem de dir que aquestes mesures no incloïen el tancament total del camí. I consideram que la opció més econòmica i lògica en aquest moment és passar tots els vehicles i instal·lacions al costat edificat, i deixar lliure l'altra costat. La seguretat i funcionalitat del lloc de feina d'Emser mereix tanta consideració com la dels que volen anar i venir amb cotxe.

Per altra part també vam fer veure que  si be la sortida pels vehicles des de el cementiri cap a la carretera d'Almadrava te bona visibilitat per entrar a aquesta carretera sense risc de col·lisió, molt diferent és l'entrada des de la carretera d'Almadrava a Santuiri, ja que per falta evident de visibilitat al girar, especialment els vehicles que venen de Pollença, pot provocar accidents ( de fet, ja n'ha provocat en el passat), pel que seria una irresponsabilitat obrir l’accés a Santuiri sense donar solució a aquesta qüestió.

Cal  realitzar i complir el que va establir inspecció del treball ,solucionant el problemes de seguretat pels treballadors, i obrir immediatament el camí públic.

Alguns veïns van venir al ple per mostrar el seu suport a la moció de reobertura del camí públic, s'han recollit 815 signatures en aquest sentit (foto del perfil de facebook del PSM).

 

Comentaris

Alternativa

Re: Reobertura del camí públic de Santuïri.

Alternativa | 30/07/2012, 14:49

Avui a les 19:00 a la Plaça Major representació teatral del conta "La Reina amb Orelles de Cavall.

Vos esperem a tots/es... de totes les edats... Va animau-vos i aportau el vostre donatiu per un final de festes amb molta llum, desitjos i molt de renou... i pel començament d'un llarg però profitós camí...

Joan C.

Re: Reobertura del camí públic de Santuïri.

Joan C. | 30/07/2012, 07:17

Enhorabona el PSM, PSOE Esquerra per la seva iniciativa en la reobertura del camí públic de Santuïri. A veure quan el Govern municipal pollencí complirà en qualque acord del Ple municipal.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb