URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Camins contra mentides

Alternativa | 05 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

La plataforma Jubilats per Mallorca  (JxM) va començar l’1 d’agost avui al santuari de Lluc  la campanya 'Camins contra mentides'. Volen passar per tots els pobles de l'illa per protestar contra la política que mena el govern de les Illes contra la llengua, el paisatge i els drets socials. Hi participaran el president de la plataforma, Maties Oliver, el vocal, Jaume Bonet, que ja va fer vaga de fam per defensar el català a les Illes, l'escriptor Pere Morey i més gent.

La campanya tindrà quatre fases. La primera consisteix a realitzar una caminada arreu de l’illa per informar sobre les mentides del PP. En total, serà una sèrie de 4 marxes i recorrerà durant 14 dies diferents pobles de l’illa. que ha començat fins a Manacor, durarà catorze dies. Les dues fases següents també duraran una quinzena de dies cadascuna i es faran al setembre i a l'octubre. La darrera serà una marxa pels barris de Palma. 

Durant la caminada repartiran uns fulls en què exposen les seves reclamacions.  Per desgràcia a Pollença la caminada ha coincidit amb un mal dia per fer reivindicacions, el 2 d'agost.

Manifest:

Després de l’aprovació de la nova llei de Funció Pública (que suposa un nou atac contra la llengua pròpia dels mallorquins i contra la diversitat lingüística i cultural de la humanitat), de la nova llei turìstica (que suposa un nou atac contra el territori dels mallorquins i contra el patrimoni natural mundial), després de l’anunci que ha fet el govern Balear de privatitzacions en els camps de la sanitat i dels mitjans públics de comunicació (que suposen nous atacs contra el patrimoni dels mallorquins i contra la salut i el dret a la informació del poble), després dels atemptats contra els drets socials ja comesos (que suposen una expropiació de bens col·lectius) i dels anuncis del govern de l’estat espanyol de cometre nous atemptats contra l’economia de les classes populars (mentre fa amnisties fiscals que beneficien defraudadors, lladres, corruptes, traficants de drogues, etc.) Jubilats per Mallorca, entenent que tot és ú, i que aquesta crisi que han provocat ara forma part de l’intent d’eliminació de tota casta de diversitat que impliqui un entrebanc a l’intent d’una èlit financera que intenta controlar centralitzadament tota la riquesa del planeta, Jubilats per Mallorca, des de la no-violència activa, ens hem declarat en peu de guerra.


Per això feim comptes fer una sèrie d’accions per aconseguir aturar aquest peu que, des de molts diversos punts, intenta esclafar-nos. La primera serà un intent de fer arribar a la gent la informació que li amaguen, i a desfer les mentides que li conten. CAMINS CONTRA MENTIDES consistirà en una sèrie de quatre marxes a peu (la primera començarà dia 1 d’agost, durarà 14 dies i recorrerà 234 quilometres), anant de poble en poble (i de barri en barri, en fer Ciutat), repartitnt fulls informatius, conversant amb la gent i fent actes públics allà on sigui possible fer-los.


En aquesta acció ja ens han confirmat el seu suport Drets Humans de Mallorca, la Fundació S’Olivar, l’STEi-intersindical, i hem conversat amb membres d’altres associacions (GOB, OCB, Antics Escoltes, … ) que esperam la confirmació de suport que ens puguin fer formalment les respectives Juntes Directives.

Inici des de Lluc.

 
Fotografies de la sortida d'eu moll (Joan Ramon Bosch).
 
 
 
Primer Grup .- 14 dies .-

1

Lluc – Caimari – Selva – Moscari .- Campanet ................... 19,2

2

Campanet .- Pollensa ........... 16,6

3

Pollença .- Port de Pollença .- Alcúdia .- Port d’Alcúdia .......... 17,3

4

Port d’Alcúdia .- Sa Pobla ................................... 16,1

5

Sa Pobla .- Búger ,. Llubí ..................................................... 13,1

6

Llubí .- Muro .- Can Picafort .................................................... 18,5

7

Can Picafort .- Santa Margalida ,- Maria ............................13,9

8

Maria .- Ariany .- Petra .- Vilafranca .......................................... 16,-

9

Vilafranca .- Sant Joan .- Sineu .................................. 12,2

10

Sineu .- Costitx .- Sencelles ,. Biniali .- Sta. Eugènia ........... 19,3

11

Sta. Eugènia .- Ruberts .- Pina ,- Lloret ............................... 18,4

12

Lloret .- Montuiri .- Porreres ..................................................... 13,8

13

Porreres .- Son Mesquida .- Felanitx ...................................... 12,8

14

Felanitx .- Son Macià .- Manacor ............................................ 16,8

................................................................................................................... Total 234 Km.

Les altres 3 columnes, que passaran per la resta de pobles i urbanitzacions de Mallorca i pels barris de Palma, partiran en tenir-ho a punt, potser qualcuna dins l’agost, però lo més probable és que sigui pel setembre.

Hi haurà un cotxe de suport per dur la impedimenta dels marxaires i el material que s’ha de repartir.

A cada poble hauria d’haver-hi gent per ajudar a repartir el material i qualcú que volgués acompanyar els qui caminen fins al proper poble. En els pobles de final de jornada i en els pobles d’estada llarga hi hauria d’haver gent que hagues preparat un acte públic i/o un lloc on posar les estoretes i els sacs de dormir i, si és possible, com a mínim un dia de cada dos, qualcú que pogués facilitar un lloc per dutxar-se (piscina municipal, poliesportiu, club, etc.)

Els qui hi volgueu col·laborar de qualque manera (caminant molt, o caminant un dia, o de qualsevol altra manera podeu dir-nos-ho, preferentment, per e-mail a jubilatsxmca@gmail.com (tot i que també ens ho podeu fer arribar per facebook)

Gràcies

Com veis el dia 1 d’agost, primer dia del primer CAMÍ CONTRA MENTIDES, hem de passar i repartir per Caimari i per Moscari, hem de passar, repartir i fer estada llarga a Selva
i hem d’acabar la jornada i romandre a Campanet.

El dia 2, segon dia, hem d’acabar la jornada, repartir i romandre a Pollença.

El dia 3 hem de repartir al Port de Pollença i a Alcúdia i repartir i romandre al Port d’Alcúdia (tot i que es pòdria quedar a Alcúdia en lloc d’al port si convenia)

El dia 4 hem d'acabar la jornada i repartir i romandre a Sa Pobla

El dia 5 hem de repartir i fer estada llarga a Búger i repartir i romandre a Llubí.

El dia 6 hem de repartir i fer estada llarga a Muro i repartir i romandre a Can Picafort.

El dia 7 hem de repartir i fer estada llarga a Santa Margalida i repartir i romandre a Maria de la Salut.

El dia 8 hem de repartir a Ariany i a Petra i repartir i romandre a Vilafranca.

El dia 9 hem de repartir i fer estada llarga a Sant Joan i repartir i romandre a Sineu

El dia 10 hem de repartir a Costitx, Sencelles i Biniali i repartir i romandre a Santa Eugènia.

El dia 11 hem de passar per Ruberts, repartir a Pina, i repartir i romandre a Llorito.

El dia 12 hem de repartir i fer estada llarga a Montuiri i repartir i romandre a Porreres.

El dia 13 hem de passar per Son Mesquida (i fer-hi estada si és possible) i repartir i romandre a Felanitx.

El dia 14 hem de repartir i fer estada llarga a Son Macià i repartir i fer acte de final del primer CAMÍ CONTRA MENTIDES a Manac

Comentaris

RoldCooro

Re: Camins contra mentides

RoldCooro | 13/04/2013, 21:33

They beat the Steelers at the own gameTheir running game was stifled apart from the long touchdown run by Rashard Mendanhall
s the greatest player IAhead of purchasing a backpack verify using the college

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb