URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Moció per a la creació d’un Registre d’Empreses Reconegudes i Certificades

Alternativa | 07 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

(En castellano en el blog de Miquel Sánchez Vives)

Al ple del mes de juliol vàrem presentar una moció per crear un Registre d’Empreses Reconegudes i Certificades, aquesta moció va ser recolzada per l’equip de govern, PSOE, Esquerra, es varen abstindré PSM  i CIU i més que rebutjada va ser menyspreada per UMP.

L’objecte d’aquest registre és que la ciutadania pugui tenir un llistat amb els empreses locals per poder contactar amb elles en cas de necessitar els serveis d’alguna d’elles, aquestes empreses deuran estar al corrent de pagaments de les seves taxes e imposts que demostraran amb els corresponents certificats.

A la meva intervenció vaig aclarir el terme “empresa” que alguns a la comissió informativa varen confondre amb “entitat” ja que “empresa” és tota activitat que té com fi un objectiu, vàrem acceptar una esmena de la Lliga Regionalista que substituïa “creació” per “inici de l’estudi” i a més amb aquesta esmena el PSOE també va  votar a favor.

Uns del arguments que també vaig exposar és que era molt estrany veure les furgonetes o vehicles industrials sense cap tipus de retolació o reclam publicitari que és el que normalment es fa quan es posa un negoci o s’adquireix un nou vehicle i que això demostrava que tenim un bon problema de economia submergida, si bé per part del PSOE es va comentar que el fet de no tenir retolació ni reclam publicitari no era sinònim de estar a l’economia submergida, la meva contesta va ser que naturalment no tots el vehicles sense retolar pertanyen a l’economia submergida però si van contra una de les regles més importants del màrqueting com és “donar-se a conèixer”.  El PSM i CIU no varen donar recolzament a la moció per temes que jo consideraria tècnics i és que no li veuen utilitat (esperem que s’equivoquin) i el vot que més greu en va saber va ser el “vot despectiu” d’UMP que va dir que havia molts d’apartament il·legals, amb gest despectiu amb la mà, llàstima que a l’emissió de Ràdio Pollença sigui tot just amb àudio i no en vídeo.

En resum una moció que va sortir endavant i que desig que sigui d’utilitat als pollencins i pollencines, aquí teniu un exemple

http://www.misanchezvi.com/pruebas/empreses/index.html (No està adaptat a MS Explorer)

 

 

 

Comentaris

Cati

Per il·legals amb totes les lletres:

Cati | 08/08/2012, 11:11

Per il·legals amb totes les lletres:

I qui t'ha dit a tu que que no s'hagi de passar per Hisenda o que no s'hagin de fer inspeccions. Tot el contrari, jo crec que s'hauria de regular ben igual que un altre tipus d'oferta turística o més ja que aquest turisme si que es de qualitat, donant les llicencies pertinents, passant controls de qualitat, pagant totes les taxes que s'hagin de pagar... etc. Però el que no poden fer, i no es just, es no poder fer amb lo teu lo que vulguis mentre no molestis als altres. Molta gent a l'atur pot menjar gracies a que te qualque rendeta, molta gent pot gastar un duro perquè amb molta feina a aconseguit comprar un apartamentet. Segur que tu no ets ni cambrer, ni picapedrer, ni llanterner, ni taxista, ni empleat de supermercat, ni tens una empresa de serveis de neteja, ni cuiner, ni tens una empresa dedicada a fer excursions... i aixi te podria anomenar tota la pàgina, perquè tots aquest també son afectats. Els hotelers duen les seves empreses subcontractades a preus tirats i anam en camí que si el turista no surt de l'hotel millor.

Visca el turisme de qualitat i visca els ingresso mallorquins al Carib.

Miguel Sánchez

Re: Moció per a la creació d’un Registre d’Empreses Reconegudes i Certificades

Miguel Sánchez | 08/08/2012, 07:17

Jo no em referesc al tema fiscal i de seguretat social, jo em referesc a que tu tens dret a arribar un lloc i anar a un hotel o a llogar un apartament privat, ara que tenim amb aquest tipus de turisme un problema fiscal molt gros és veritat però això ja no és competència de la Conselleria de Turisme si no de l'Agència Tributaria

ilegals amb totes les lletres

Re: Moció per a la creació d’un Registre d’Empreses Reconegudes i Certificades

ilegals amb totes les lletres | 07/08/2012, 22:42

Miquel Sanchez, de que xerres? De llibertat? Que hi te a veure? Mira, mentres hi hagi transacció econòmica (es a dir, que el que ve paga) sense que se passi per hisenda (IVA, societats,...), per Seguretat Social (quotes) i per inspeccions reglamentaries (sanitat, treball,...) aquesta oferta es ilegal. Una altra cosa es si tots aquests visitants venen convidats per altruistes families d'acollida pollencines, però per mi no es el cas.

jrv

llibre

jrv | 07/08/2012, 20:11

Des de aquí, i sabent que molts seguidors d'aquest blog, son també amics de essers vivents que no siguin humans, és a dir, animals, me permeto recomenar un llibre sobre l'anacronisme i parafernalia dels "toros".
Es, "TAUROMAQUIA, EL MAL CULTURAL", de Carmen Mendez López.
Com sigui que l'autora no ha volgut passar pel "tub" de l'editorial i la editat ella mateixa, us podeu informar a:
www.addaong.org

Miguel Sánchez

Re: Moció per a la creació d’un Registre d’Empreses Reconegudes i Certificades

Miguel Sánchez | 07/08/2012, 17:21

Damunt la notícia que publica UH damunt els presumptes apartaments il.legals on hi ha turistes, un apartament no és il.legal si es va construir amb el seu corresponent permís d'obra i té la seva corresponent cèdula d'habitabilitat, uns altres cinc-centes són els serveis que es donin a aquest apartaments però a l'immensa majoria dels "turistes" es fan els llits i la neteja els mateixos o contracten un servei extern que no dona el propietari, es fan el menjar ells mateixos també o van a un restaurant o cafeteria, no fan com els clients dels hotels amb el "tot inclòs" que no gasten ni un euro dins el poble.

Avui a migdia he parlat amb un restaurador i estava indignat amb la notícia, jo ja li he comentat que la nova llei turística (a falta del corresponent reglament) és ambigua, i s'ha de tenir en compte que cap llei pot obligar a un "no resident" que ens visita a allotar-se a un determinats establiments, aniria contra la seva llibertat.

Com vaig dir començarem a fer articles damunt aquesta llei, però sense reglament poden fer interpretacions erronies del articulat de la mateixa.

Cati

Habitages Vacacionals

Cati | 07/08/2012, 09:39

Pollença una mica més pobre... encara.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/local/turistas-llegan-son-sant-joan-hospedan-alojamientos-legalizados.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb