URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Populisme

Alternativa | 08 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias.  Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar alternativaperpollenca@gmail.com

Rectificació?
No sé si m'hauria de perpensar les crítiques que vaig fer als polítics per anar a les festes dels poderosos. Per ventura si que està bé que els dirigents del comú es barregin amb la societat civil, tot i que no s'han d'oblidar de les classes populars i llurs bauxes. Per exemple: estaria bé que l'apotecari
 participàs en una festa de foc, i qui sap, àdhuc menant una bèstia foguera. Tanmateix com que això del foc és cosa de Catalunya copiat pel contuberni ecològic-esquerrà-separatista mallorquí, no forma part de lo nottro, com ho fa la fiera d'Abril. Ergo fugint de les tradicions pseudo-mallorquines del Rei En Jaume convendria que la bèstia fos de l'estil caverno-franquista que  escau al nostre molt honorable, i per a fi i efecte vos n'he dibuixada una, vejam si vos agrada.

 

Comentaris

Der Chaotenvernunft

LLiçons magistrals

Der Chaotenvernunft | 10/08/2012, 18:54

Deixau a Ramon que s'explai, please!
Que avui porta la vena kantina, perdò , kantiana, i cal aprofitar.
Der Mann aus Königsberg sendet aber dir einen Ratschlag: Pass bitte auf Rechschreibung besser, vielleicht kanst du bei nächstes Mal auch dabei etwas sagen. Und dieses Satz über Kunst hat er niemals geschrieben!
Der kantianer Nachfolger.

Garci

Re: Populisme

Garci | 10/08/2012, 14:11

El canvi en la valoració de l'art ha canciat molt des de la mort del Che. Que l'art depengui de l'especulació (oferta i demanda) i de la valoració d'uns suposats experts amb interessos parcials no garanteix res. Per altra banda, Alternativa fa política i no art. I la gent pot valorar la nostra acció i el nostre pensament, peró des d'un punt de vista racional. Al contrari que l'art que pareix que nomes és válid si té firma reconeguda i se valora de forma irracional, com estetica que és.
esper haver-me explicat.

Ramon

Accesso al arte

Ramon | 10/08/2012, 13:37

Repassa a Kant
El precio del arte , obedece a oferta i demanda. I enidentemente el mas demandado es mas caro. Ej. Picasso.
Pero gracias a Dios las colecciones publicas lo hacen accesible a todos los ciudadanos.
I por ese motivo con dinero publico se tiene que garantizar la calidad mediante la decision de expertos y no con la decision de si lo encuentran bonito o no la asamblea de Alternativa.
Que , no te molestes, pero a vosotros no hos votan por guapos

Ramon

Che

Ramon | 10/08/2012, 13:19

Tu no eras historiador? El Che es de ayer. Han passado dos dias y en estetica Kant todavia tiene vigencia i es mucho anterior.

Garci

Re: Populisme

Garci | 10/08/2012, 08:30

Gràcies Ramon. No se a quin any va dir el Che aquesta frase, però potser hagi canviat molt la idea d'art i el seu tarannà marcadament econòmic ni qui decideix què és art i el seu nivell. A final l'art és estètica i ha d'agradar, si no agrada, quin sentit té? Però crec que no val la pena discutir-ho. Per altre banda, l'elitisme no l'entenc com un tema estètic, sinó com un tema econòmic i d'accés.

Joana F

PC

Joana F | 10/08/2012, 07:37

Bon dia JRV, tal vegada no hem vaig explicar be a dos temas que vaig comentar.En primer lloc, cuant es refereixes al "localisme", supos que ho dius per el comentari que vaig fer de les pollencines.La meva intenció era que, donat que son d'aqui, que tenen ca seva, que coneixen a tot el poble, pareix mentida que facin lo que llavors criticam als de fora poble, no era res mes, tan sols que si els pollencins donasom exemple,tal vegada, el dissabte de la Patrona el poble estaria "un poquet" mes net.
En cuant a l'altre tema, de les moxeres dels joves, NO les criticam ni jujam, al contrari, es un tema que hens preocupa molt, i aixo va fer ,que fa 10 anys començasom a montar lo que nosaltres deim el ZARA (Zona d'Atencio i Recuperacio d'Alcoholemies).Com sabeu al montam a la sala "dels mitins" del Convent.Alla de dins tenim disposades 20 hamacas (regaladas per un hotel del Moll)enumeradas, igual que a un hospital.A l'entrada hi ha una voluntaria de PC, juntament amb una de CR, hon se pren el nom(nomes el nom i l'edad) de la persona que els hi duim,i sempre feim que l'acompanyi cualqu del seu grup.la finestra d'aquesta sala la tapam amb una cortina i no deixam que entri NINGU, ni tan sols als seus amics, ells esperan adafora.Vos cont tot aixo, perque sapiqueu que volem la major intimitat posible per aquest al-lots que tenim alla dedins.
Tot aixo es pot complicar, cuant son menors d'edad, i la nostra obligacio seria donar part a la Policia Local i avisar als pares.Pero, tambe entenem, que tots hem estat joves i hem tengut una primera "moxera", aixi, que els cuidam, els rentam si venen bruts i els deixam dormir a un lloc digne, sense estar tirats per els carrers.
Vos puc dir, que cuant son al-lotes i al-lots de fora poble que no podem tornar a ca seva, perque han perdut als seus amics,i no volen que avisem als seus pares perque al venguin a cercar, cualque voluntari amb al seu cotxe, l'acompanya.I si vol que les avisem , ho feim, sempre llevant importancia a lo que ha passat i diguent allo de: "tots hem estat joves i hem begut, ja li bastara dema demati el mal de cap" .
Vos puc dir amb prova de tot aixo,que al-lots que hem atesos per la Patrona, dues setmanes despres, a Menorca, hens han conegut i saludat, i agraint l'operatiu que es monta a Pollença per les festes, ja que com va dir un d'ells "Sou com La Casa de la Pradera"....

Ramon

Elitisme

Ramon | 10/08/2012, 06:46

Garci, va por ti con respecto a tu pensamiento de cultura elitista:
"l Che Guevara "no hay que rebajar el arte para que llegue al pueblo sino aupar al pueblo para que entienda el arte". "

jrv

PC

jrv | 09/08/2012, 15:48

Es lloable la tasca de Protecció Civil, i mes quan es fa de forma altruïsta, a una època on la participació col·lectiva no esta precissament de moda i la majoria de gent anem a lo nostre, i "seacabó".
No obstant, jo deixaria un poc els localismes de banda, així com els judicis morals, perque si l'hem de fer, també l'hauriem de fer a qui ha venut begudes alcooliques, totes les que vulguin, a menors d'edat malgrat estigui prohibit, i com mes millor ja que així hi ha mes guany.
I evidentment, a una persona que ha begut dificilment se la pot portar a raonar de forma lògica, sigui jove sigui vella, tal volta no sigui el moment. Ni penso que tota aquesta gent menor d'edat sigui òrfe, i per tant els pares no han exemplificat massa bè tal volta...i es que l'exercici d'esser jove porta a experimentar i a equivocar-se sovint, naturalment. Tanta sort que la natura renova els essers humans, que si no, amb l'exemple dels vells i no tan vells estariem arreglats.
No obstant, enhorabona i endavant.

Pepe

Re: Populisme

Pepe | 09/08/2012, 15:43

Moltes gràcies per la informació però sobre tot per la vostra feina.

Garci

Re: Populisme

Garci | 09/08/2012, 11:42

Com sempre, moltes gràcies per explicar aquí les festes des del punt de vista de Protecció Civil. Del tema del "pollecinisme casto" millor no parlar-ne.

Joana F

Conclusions Patrona'2012

Joana F | 09/08/2012, 10:30

Bon dia:Ja ha passat la Patrona, i , com deim a Pollença "l'estiu ja a acabat".Volia donar-vos, la impresio dels voluntaris de PC de la Patrona, i sobre tot de la nit del dissabte de la Patrona.En primer lloc hem de dir que el fet que tancasin el poble a les 11 de la nit, va fer que es "colas" moltes botelles de vidre, i aixo es va notar a les urgencies que varem atendre.
A la Plaça de Ca les Monnares, va esser el lloc, que hi trobarom mes botelles.Avisavem als al-lots i la majoria hens va dir que no sabien que estave prohibit dur-les a les festes, casi tots varen col-laborar canviant el licor de les botelles de vidre a les de plastic.I dic "casi tots", per que els pollensins que haurien de donar exemple, eran els que es posaven "xulets", i la resposta era "Som de Pollença", com si aixo els hi donas "patente de corsario", i cuant els hi contestam "Ido noltros del Moll", la resposta era "¿I que hi fas a la Patrona?".
En situacions aixi pensas que es vera que en el mon hi ha gent amb nomes dues neurones.
A la placeta Vella, els Seglars, l'escolanada del Calvari,i els Jardins d'en March, no varem detectar molt de "botellón", per lo que solen esser aquestas plaçes aquesta nit.Respecta al tema "pixum", si que enguany han guaynat per majoria absoluta les pollencines, no han tengut vergonya, a qualsevol lloc les hi anat be:C/Martell, a la porta del restaurant "La piazza", al carrer Ramon y Cajal als mostradors de la botiqua "Nova Tenda"
En linies generals, va esser una nit tranquila, amb comparacio d'altres anys.
Per acabar vos passare "el parte de guerra":

Total persones ateses:10
--Per talls als peus provocats amb vidres: 5
--Recollides p'els carres de Pollença amb "motxeras": 5
Lo que mes hens a cridat l'atencio d'aquestes "motxeres" es que totes eran nines de 14 anys, i de fora de Pollença.
Creim que aixo ha possat la nota negre a les festes.
Tot aixo ha estat l'informe que cada anys feim per guardar als arxius de PC, supos que hi ha hagut mes incidencies i bruticies, pero nosaltres reflexam el que veim i hens serveix cada any per preparar l'operatiu d'un any per 'altre.
Sempre repetesc el mateix, si cualqu vol venir a veure com funcionam, com atenem als al-lots que replegam p'els carres,o simplement a dir "molts d'anys per la Patrona", sempre sereu ben vinguts... i si quedau a ajudar ... molt millor!!!!!!
Gracies per tot i esperar les proximes festes: anada amb carro a Llenaire, les Festes de la Cala....i acaba l'estiu.

jrv

Xavier

jrv | 09/08/2012, 09:40

No se a qui cansen els dibuixos de Miquel Tries, per a mi son un luxe poderlos gaudir, i si una imatge val per mil paraules, aquests dibuixos, ben observats, valen per cent mil, paraules.
Una altra cosa és que MOLESTIN a aprofitats, politics corruptes, quan no faxes, i als seus col·laboradors. Però si fos aixì, Miquel a aconseguit el seu objectiu de denuncia gràfica.
I per altra part, a mi quan no m'agrada un programa de televisió, per exempre, agafo el comandament i plaf!, a fer punyetes programa.
I si un blog , o contingut del mateix me canses, i soc bò de cansar, simplement m'estalviaria el trull d'obrir-lo.
Però sospito que mes que cansar-te, deus ser dels que li molesta...

Pepe

Re: Populisme

Pepe | 08/08/2012, 19:21

Bones Xavier per a nosaltres és un plaer i un luxe poder publicar els dibuixos originals d'en Miquel. La profusió dels mateixos es deu a que el nostre amic en Miquel es troba especialment inspirat. Et puc dir que no hem pogut publicar al ritme que ens ha enviat els dibuixos i que encara tenim un bon grapat en reserva.
Respecte al piloteig respecte a l'equip de govern, és una mentida que per molt que l'arribes a repetir no se sosté. Només has de repassar els articles que hem publicat. Per citar els darrers.

- Hem tornat a denunciar la no publicació del pacte de govern (cal recordar que vam ser els primers en fer-ho). I l'hem fet al ple, al bloc i a la premsa.

- Hem estat els únics que hem denunciat el retard a les proves de notificador. I l'hem fet al ple, al blog i a la premsa.

I només has de sentir el darrer ple o els anteriors per veure que de peloteig res de res.

Un

A Xavier

Un | 08/08/2012, 14:08

Recompte d'articles per blocs i webs de partits pollencins des de dia 1 de juliol fins avui:

-PSM: 14

-Convergència: 9

-UMP: 6

-Esquerra: 1 (té més notícies però son generades a nivell Illes o Catalunya per altres instàncies del partit).

-Lliga Regionalista: 0

-PSOE: 0 (té alguna notícia que s'enllaça automàticament des del PSIB).

- La resta de partits no he trobat que tenguin lloc web (sense comptar el facebook).

Alternativa per Pollença: 38.

L'estadística parla per si sola.

Garci

Re: Populisme

Garci | 08/08/2012, 13:12

Bones Xavier. Aquí tens el nostre blog per a que publiquis totes les notícies que dius que hi ha per xerrar. Pots fer la crítica que trobis oportuna, tant a l'equip de govern com a l'oposició. Talment fa en Miquel Trias, que ens envia els seus dibuixos molt amablement.

Xavier

Ja cansau

Xavier | 08/08/2012, 11:12

La profussio de dibuixets d'aquest senyor ha tingut un augment directament proporcional a l'augment del piloteig d'Alternativa cap a l'equip de govern. Com si a Pollença no hi hagues coses per xerrar.

Alternativa per Pollença

Re: Populisme

Alternativa per Pollença | 08/08/2012, 08:17

Per un error haviam publicat un article que ja havia sortit, perdonau les molèsties.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb