URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No confondre incivisme amb delinqüència

Alternativa | 11 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

(En castellano en el blog de Miguel Sánchez Vives)

 Jo puc ser incívic, puc tirar una llosca al terra, puc escopir al terra envers d’emprar un mocador, puc llançar els papers fora de les papereres i fins i tot puc pixar al carrer, però no hauré fet cap malifeta al patrimoni de les persones ja sigui aquest públic o privat, més bé estaré donant una molt mala imatge meva personal amb les meves accions i perjudicaré la imatge del meu municipi. Posar a la mateixa alçada uns del fets que he descrit abans amb el que ha passat al patí del Edifici Miquel Capllonch és un error molt greu, destrossar el mobiliari públic que encara no estava instal·lat al seu lloc definitiu, el que ja estava instal·lat i fins i tot escampar el material d’obra pel patí de l’edifici no és incivisme, és directament delinqüència.

Si en pensem que es podrà corregir aquesta colla d’inadaptats amb plaquetes pel terra, missatges a la ràdio o “ocurrències pintoresques” anem ben equivocats, gaudeixen amb el que fan, no tenen cap respecte per l’autoritat, la immensa majoria no té feina ni té cap possibilitat de trobar-ne, estem parlant d’un col·lectiu en perill de exclusió total si no estan ja, de les famílies de molts d’ells no podem esperar res, ja que ells són el resultat del tracte que han tingut de la seva família, per tant quan abans posem fil a l’agulla més possibilitats tindrem de solucionar aquest problema, si no pot ser arribarem massa tard.

Fotografia del Facebook de l'Ajuntament de Pollença

Comentaris

Pepe

Re: No confondre incivisme amb delinqüència

Pepe | 13/08/2012, 15:14

Al ball dels cossiers el protocol va ser inexistent, per la nostra part ens vam retirar darrera per no molestar als familiars i amics de la Dama.

Pepe

Re: No confondre incivisme amb delinqüència

Pepe | 13/08/2012, 15:12

Hola Margalida, el tema de les entrades gratuites l´haurem de revisar ja que com dius no hi ha entrades i després resten llocs sense ocupar. Però no només es tracta d´un problema de l´Ajuntament, tothom agafa quatre entrades i després hi ha gent que no les utilitza, en Colonya demanen que si no s´utilitzen es deixen en la porta.

Marina

Re: No confondre incivisme amb delinqüència

Marina | 13/08/2012, 14:51

Parlant de privilegis voldria sebre per que al ball dels cosiers a plaça el dia de la patrona alguns dels regidors pollencins varen anar a darrera fila donant el seu lloc als polítics del govern, això és un menyspreu als ciutadans de Pollença

Garci

Re: No confondre incivisme amb delinqüència

Garci | 13/08/2012, 13:17

Jo també som totalment partidari d'acabar amb els privilegis dels regidors. Com s'ha dit, ho son per voluntat pròpia i no tenen perquè rebre "regalets" de cap tipus, encara que siguin mínims.

Margalida Amengual

Festival

Margalida Amengual | 13/08/2012, 12:00

Hola Miquel, no dubt de la teva paraula però estic parlant de entrades gratuïtes i te puc assegurar que lo que he dit abans és veritat. Una persona que conec tenia entrades i els hi havien donat desde l'Ajuntament i no eren de cap patrocinador. Me pareix perfecte que els patrocinadors tenguin entrades ja que a lo millor sense ells aquets actes no es podrien fer. No vull crear més pol.lèmica tan sols volia expressar la meva opinió.Torn a dir que alguns privilegis que tenen els regidors, caps de departaments i d'altres s'haurien d'acabar, no me pareix en absolut bé ni ara ni mai. Això és lo que pens, ni més ni pus.

Miguel Sánchez

Re: No confondre incivisme amb delinqüència

Miguel Sánchez | 13/08/2012, 10:40

Margalida, tot just han quedat de protocol les entrades pels regidors i és més són intransferibles, es dir si no anem, com és el meu cas el passat dissabte, ningú pot anar al meu lloc.

També han quedat les dels patrocinadors que ells fan l'us que creuen més adient i això a vegades dona peu a males interpretacions.

Margalida Amengual

Privilegis

Margalida Amengual | 13/08/2012, 10:19

Estic d'acord amb jrv amb general però és que a Pollença, per desgràcia, estam escalivats, hi ha hagut massa gent que s'ha aprofitat del seu càrrec a l'Ajuntament, o no? Per això crec que els qui ara hi són, també incloc Alternativa perque ara hi és molt més present que abans, haurien d'intentar que a les coses menors, per dir-ho de qualque manera, com és ara les entrades als actes gratuïts del festival, es complissin estrictament les normes i no deixaissin que quatre "enxufats" reservin entrades i fassin les mengarrufes de sempre. A mí particularment em va fer molta ràbia sabre que hi havia gent vinculada a l'ajuntament, no regidora, sino simplement "amiga o col.lega de" que tenia entrades sense haver anat a cercarles. Amb tot això vull dir que em fa la impressió que tot seguieix igual i realment m'he sentit molt decepcionada perqué jo pensava que amb voltros allà d'alt seria diferent. Molts pensareu que quina tonteria possar-se així per unes entrades però crec que això pots ser un indici de que tornam a estar amb les mateixes, amiguisme, mengarrufes... I que consti que me sap greu haver de dir-vos tot això perqué jo hi confii amb voltros.

jrv

Entrades gratuïtes

jrv | 13/08/2012, 08:14

El comentari personal de Margalida Amengual està carregat de raó, ningú obliga a presentar-se a unes eleccions, i els regidors, en aquest cas, o càrrecs públics, no han de gaudir de privilegis, ja n'hi ha prou a l'estat espanyol, amb la casa Reial, l'Esglessia Catòlica, P.J. Ramirez, Urdangarins, diplomatics, i una incontable legió de privilegiats paràsits.
Però intentant ser objectiu: Qui és presentaria a unes elecions , si per a servir al Comú, al poble, s'hagués de matar a fer hores, a deixar la seva familia, els seus quefers, la seva hisenda, per empobrir-se i ser encara sovint mal vist i posat a la picota a canvi de res positiu aconseguit pel comú, pitjor encara perque els representants corruptes son majoria?
Doncs segurament tan sols ( això també passa massa sovint ara)els cantamañanas venedors de fum, manipuladors, enganyadors professionals es presentarien...o martirs professionals.
Jo entenc que les persones que es fan càrrec de representar la societat i dirigir-la, no han de deixar mai de tenir en compte la voluntat i conveniència d'aquesta mateixa societat, però certament han de gaudir d'uns drets i a vegades prerogatives que facilitin la seva tasca, que la facin honorable. I si el poble se mereix una bona representació, ho hauria de tenir en compte quan votés, i premiar actituts i voluntats ètiques, honrades i inteligents, però per desgracia no és així, perque bona part de la societat, sinó la majoria, ni és guia per l'ètica, ni per la honradessa, inteligència o solidaritat.
El drama i l'aberració sorgeix quan els representants son pitjors que el conjunt de la societat que representen, o quan algun representant es millor que bona part dels representats.
Jo també aspiro a una societat mes justa, millor en conjunt, pèrò soc conscient d'on s'ha de partir, i que sacrificar els bons no condueix a res.

Margalida Amengual

Margalida Amengual

Margalida Amengual | 13/08/2012, 07:40

Me sap greu empipar però jo també crec que els concejals no haurien de tenir entrades gratuïtes a res. Ells fan una feina que està remunerada per lo que, si volen anar al festival, haurien de pagar com qualsevol. Diuen que cobren poc per la feina que fan, tal vegada és veritat però ningú els obliga a prensentar-se. També volia afegir que enguany els actes amb entrades gratuïtes ha estat un desgavell; teòricament les entrades havien d'estar disponibles 6 dies abans de l'acte a l'oficina de Colonya; jo entenc que si són gratuïtes han d'estar totes les entrades allà i qui primer arriba primer la té. Idò ha resultat que hi havia un munt d'entrades reservades, que molta gent que hi volia anar no ha pogut, que després persones quei tenien entrades no hi anaven i quedaven places buides, tot plegat patètic, typical Pollença, amb Alternatica o sense sempre passa el mateix, i em sap greu dir-ho, de veres però aquesta és la veritat comprobada per mí mateixa.

Pepe

Re: No confondre incivisme amb delinqüència

Pepe | 11/08/2012, 15:26

Comportaments com els denunciats a l'article són una cosa massa habitual al nostre país. Jo vaig tenir un xoc a Finlàndia quan vaig veure com es respectaven les instal·lacions públiques. Havia un parc a Helsinki amb una caixa on la gent podia agafar joguines pels nins i després les tornava.
Pens que és tracta d'un tema estructural que hem d'anar millorant dia a dia i del qual tots tenim una responsabilitat com societat. El que tinc molt clar com diu Joan Ramon és que les retallades en educació no són el camí a seguir. Els programes de diversificació, atenció a la diversitat... són fonamentals en la finia línia que a vegades separa a alguns joves de la delinqüència.

Miguel Sánchez

Re: No confondre incivisme amb delinqüència

Miguel Sánchez | 11/08/2012, 15:09

No hi tocam, en Pepe ha anat al Club Nàutic a viure amb "els seus incondicionals" la carrera, llàstima que les dues primeres palades no han estat afortunades i això li ha costat la medalla, pero un quart lloc és molt meritori, és jove i la conseguirà a la medalla.

Al el tema del incivisme, tot això es qüestió d'educació i molt poc puc afagir al que has dit.

Miguel Sánchez

Re: No confondre incivisme amb delinqüència

Miguel Sánchez | 11/08/2012, 15:00

Sr. Nyman ¿Yo no soy contribuyente? ¿No contribuyo? Lo que es hipócrita es criticar amparado en el anonimato y además diciendo mentiras una tras otra, los concejales siempre tuvieron acceso gratuito al festival incluso con derecho de cesión de la localidad en caso de no acudir al concierto, en esta legislatura se nos ha prohibido la cesión de la localidad, lo que se ha eliminado es el "que hay de lo mio" en donde si había una auténtica orgía y burla al contribuyente.

Joan Ramon

incivisme

Joan Ramon | 11/08/2012, 14:07

Bé, a mi el que em sorprén és que siguent Espanya un dels païssos amb fracàs escolar a Europa, i siguent les Illes Balears una de les comunitats amb més fracàs escolar de l'Estat Espanyol, el govern retalli de manera tan brutal en educació.

No hi tocam

¿incivisme?

No hi tocam | 11/08/2012, 13:47

Bon dia a tothom, en primer lloc vull donar l'enhorabona al senyor Alfonso Benavides assolir una quarta posició a la final d'uns jocs olímpics esta a l'abast només d'uns elegits.

He volgut començar donant l'enhorabona a n'aquest gran esportista, que gracies a ell i d'altres que el precediren en temps passats, fan ressonar el nom del nostre poble arreu del mon.

Segurament, ara li aniran sortint "amics fins i tot de davall les pedres" que aprofitaran l'avinentesa per retratar-se devora ell.

Be, dit això aniré al tema de les destrosses al parc del Miquel Capllonch, tot començant amb unes preguntes, a veure si qualcú les sap contestar:

¿per què han llevat les parets que abans separaven el pati, del carrer?

¿hi ha qualque motiu que faci necessari que aquest parc no pugui estar tancat durant les hores nocturnes?

El fet de que el parc estigui tancat, quant arriba l'hora de que els al·lots d'una determinada franja d'edat ja han de ser a ca seva, en companyia dels seus pares i no al carrer, evitarà que brètols com els protagonistes de les destrosses que ens ocupen, puguin entrar al recinte.

I si ho fan, s'ha d'intentar enxampar-los per tots el mitjans i un cop identificats si son menors, en primer lloc castigar-los una bona temporada a treballar per la comunitat (hi ha moltes coses per arreglar al poble), a banda de que els seus pares es facin càrrec de pagar la sanció corresponent a més de l'import de les reparacions.

I si per desgracia, algun d'aquests impresentables es major d'edat, que el duguin davant el jutge, a veure si després de visitar-lo, trobarà igual de divertit espatllar allò que es de tots i que costa tants doblers.

D'un temps cap aquí, el poble de Pollença sembla un lloc on impera la llei del campi qui pugui.
Alguns es dediquen a veure qui fa imbecil·litat més grossa, i fins i tot son tant curts que ho pugen a les xarxes socials, perquè altres amb un coeficient intel·lectual semblant, els hi riguiin les gracies.

Segurament que aquestes actituds responen a qualque mancança de la societat actual, totalment mancada de valors, d'educació, de respecte cap a tot allò que es col·lectiu.

Molts lectors d'aquest blog, son pares o mares, d'altres son educadors o educadores, a vegades son les dues coses al mateix temps.
¿No vos sembla estranyi, veure comportaments tant incívics a l'any 2012, quant suposadament el nivell cultural de la nostra societat pollencina es molt més elevat que anys enrere?.

Els pensants d'aquest poble ¿han reflexionat damunt altíssim nivell d'imbecil·litat que esta assolint un elevat nombre de ciutadans, i quines mesures correctores s'han d'agafar?

Nyman

Re: No confondre incivisme amb delinqüència

Nyman | 11/08/2012, 12:33

Miguel Sanchez demostrando un claro enemplo de hipocresia. Una entrada regalada a costa de los contribuyentes es "un dulce", dado que los concejales tienen "obligaciones" pese a que cobren por ellas. Los dulces deberian amargar a quien hace bandera politica contra ellos.

Por cierto, en el articulo no aclara como arreglar el problema dEl vandalismo. Cabria encerrarlos a todos? Trabajos forzados? Sr. Sanchez, extrapolando su linea argumental tiende usted al tio Paco.

rosita

Re: No confondre incivisme amb delinqüència

rosita | 11/08/2012, 12:06

Pues parece que mientras Pepe vive su romance político con la Srta. Estrany según la prensa del corazón uemita o como quieran llamarse ahora, los herederos del desaparecido partido se han fijado un nuevo objetivo y no es otro que el Sr. Sanchez, pobrecitos nunca se habian eaquivocado tanto y si no tiempo al tiempo

Mariete

Un dulce?????

Mariete | 11/08/2012, 11:11

Pues no , no puede

Miguel Sánchez

Re: No confondre incivisme amb delinqüència

Miguel Sánchez | 11/08/2012, 10:58

Exactamente Don Mariano, pero mire usted por donde mi ausencia en los actos de las fiestas está más que justificada, solo tuve "fiesta" el día 2, los demás días estuve en la oficina y sin horario de verano, y las críticas sobre el regalo de entradas seguirán si se hacen por amiguismo, ya que tenemos obligaciones al menos podemos tener un dulce de vez en cuando ¿No?

Mariano

Re: No confondre incivisme amb delinqüència

Mariano | 11/08/2012, 10:20

Perdone Sr. Sánchez no era mi intención ofenderle, pero en este bloc i por boca de muchos miembros de su agrupación, ha habido muchos comentarios criticando que se diesen entradas para asistir al festival, en las anteriores ediciones, por lo que creo que deberian ser consecuentes y si qui eren ir al festival pagar la entrada al igual que el resto, no me sirve la excusa del resto de concejales, ya que ellos no lo han criticado como usdedes, por cierto en muchos actos de las fiestas en que deberian haber asistido como representantes del pueblo que son han brillado por su ausencia. Claro que en ells no habia el glamur de ver a Nayman

Miguel Sánchez

Re: No confondre incivisme amb delinqüència

Miguel Sánchez | 11/08/2012, 08:20

Con invitación de protocolo como todos los concejales que estuvieron allí ese día o al menos les correspondía.

Y le rogaría a usted que no pregunte lo que ya sabe, porqué no ofende quien quiere, sino quien puede.

Mariano

Re: No confondre incivisme amb delinqüència

Mariano | 11/08/2012, 07:30

Hoy en el Brisas he visto una foto del Sr. Sánchez y su esposa en el concierto de Nayman. Asistió con invitación o compro las entradas ?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb