URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Mussolini a la conquista de las Baleares.

Alternativa | 12 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Els amics del Grup d'Estudis Llibertaris els Oblidatsens han fet arribar la segúent informació:

Benvolguts companys i companyes:
 
El Grup d'Estudis Llibertaris els Oblidats hem tret un nou llibre al carrer: Mussolini a la conquista de las Baleares de Camillo Berneri. Es tracta d'una reedició de l'obra publicada durant la Guerra Civil, escrita per l'anarquista italià Camillo Berneri (1897- 1937). En aquest llibre Berneri demostra les intencions de la Itàlia feixista de conquerir les Illes Balears. Berneri va participar activament en la Revolució i arran de la seva estada a Barcelona va localitzar la documentació en el Consolat italià de Barcelona i a partir d'aquí escrigué aquest llibre. En aquesta obra queda clara la intenció dels italians d'annexionar-se les Illes a partir dels anys 20 en endavant.  El llibre a més compta amb un pròleg de l'historiador Paco Madrid i una selecció de textos del mateix Berneri titulats Marxismo, clases y Estado. Acompanyat d'un bon número de fotografies.
 
Aquest llibre ha estat coeditat juntament amb les editorials La Malatesta, Edicions del Moixet Demagog i Tierra de Fuego. El grup d'estudis llibertaris els Oblidats som els encarregats de la distribució d'aquest exemplar a les Illes. El llibre consta de més de 170 pàgines i el preu de venda és de 7 euros. Totes i tots aquells que estigueu interessats en aconseguir un exemplar us podreu posar en contacte a través del nostre correu electrònic: elsoblidats@gmail.com i us el farem arribar.
 
Si esteu interessants en aconseguir altres llibres editats pel nostre grup podem consultar el nostre bloc https://elsoblidats.wordpress.com/
 
Salut i anarquia.

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Mussolini a la conquista de las Baleares.

Pepe | 12/08/2012, 16:53

Em reservaras un libre Garci

Garci

Re: Mussolini a la conquista de las Baleares.

Garci | 12/08/2012, 11:08

El que demostra aquest llibre és que les estratègies colonitzadores dels feixismes o imperialismes no només compten amb una part militar sinó que es fan més efectives quan la colonització és cultural. Els italians des dels anys 20 amb l'ascens de Mussolini al poder varen engegar una campanya prou important per a normalitzar i italianitzar les relacions socials i polítiques dels mallorquins: turisme, maniobres militars, relacions consolars, etc.

Miquel

canvis

Miquel | 12/08/2012, 10:36

M'agradaria fer dues reflexions sobre el funcionament d'aquest blog en els darrers temps:

En primer lloc

I en segòn lloc convidar a tota la gent a la qui li importi un tema de veritat a no discutir-lo en aquests blogs. Tots els temes tractacs acaben fent-se més mal que be quan acaben en retrets personals e interessats en totes direccions.

jrv

Una , grande y libre

jrv | 12/08/2012, 08:49

Les dictadures que s'instauraren a diversos països europeus durant la primera meitat del segle XX, foren en els seus plantejaments politico -militars del mes contradictori, a mes de la seva crueltat i despreci per a les vides humanes i les llibertats del seu propi poble.
Franco volguent-se apoderar de mitg Nord d'Africa francesa, amb en permís de Hitler, quan Espanya sense l'ajuda francesa ni tan sols hagués pogut retenir els 20.000km2 del Rif, molt mal administrat aquest territori, ...i Italia volguent-se apoderar de unes illes que mai havien sigut seves, quan havia de recurrer a l'ajuda alemana per intentar retenir la seva colònia de Libia...
Per a mi la lliço es que en els paisos mediterranis , el militarisme importat i mimetic a Prusia, és un caprici d'una minoria que no coneix la mentalitat del seu propi pais i la seva vocació NO militarista des de fa segles. Un militarisme que encara provoca episodis patètics com la ocupacio del Perejil, o la reivindicació de Gibraltar en contra la voluntat dels seus propis habitants o els termes del tractat d'Utrecht, ocultant Annual o Cuba, malgrat el temps passat no han aprés les lliçons de l'història.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb