URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Assesor extern i productivitat per decret.

Alternativa | 14 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple ordinari, vam fer les següents preguntes orals. Encara que no es van convèncer agraïm al regidor de personal les seves respostes.

- Amb quins criteris s’ha contractat un assessor tècnic laboralista extern? Pensam que a la situació de crisi actual i quan tenim gent qualificada a l’Ajuntament no té cap sentit aquesta contractació.

- Contesta el regidor de personal; l’hem contractat per que en sis anys no ha hagut manera de renovar  el conveni col·lectiu i pensam que feia falta una  persona especialitzada.

Aquesta resposta no ens ha convençut de cap de les maneres. Un dels arguments per justificar la quarta dedicació exclusiva va ser fer el conveni col·lectiu i ara el regidor de personal afegeix una despesa extra més a la de la seva dedicació exclusiva. Una despesa innecessària que transmeti dues idees; la manca de confiança en el personal del propi Ajuntament (on hi ha gent més que qualificada per fer aquesta feina) i que la caixa no es troba tan mal, amb la qual cosa resulta molt complicat justificar retallades.

 

- Vam demanar pel Decret de batlia mitjançant  la qual es va aprovar  pagar en concepte de productivitat, un total de 7.000 euros a tres funcionaris (3000 a un i 2000 a altres dos).Després de tota la polèmica que va haver entorn a la productivitat, que de moment es paga amb criteris objectius fonamentats en l’horari, aquest decret de batlia ha creat un gran malestar entre el personal de l’Ajuntament. Un malestar normal, ja que els criteris de productivitat s’han de fixar de manera objectiva i d’aquesta manera sembla que hi ha funcionaris de primera i funcionaris de segona. I això és molt perillós.

-Va contestar el regidor de personal; Vam estar d’acord en veure quins treballaven i treien  el “carro adelante” d’una sèrie de departaments i vam pensar que era el moment i la forma d efer-ho. Però com ha hagut una polèmica que no cercavam el que farem serà posar  en marxa el tema del catàleg de llocs de feina i fixar els criteris de productivitat a partir del mateix. . Tinc previst llevar una proposta a la propera Junta de Govern.

Aquest és un tema que els companys de FSP_UGT havien denunciat i estaven disposats a portar al jutjat. En definitiva una gran ficada de pota, si només tres persones tiren del carro apaga i anem-nos. Consideram que a la política de personal se segueix la desastrosa línia del passat de fer parts i quarts. La productivitat i els nomenaments de carrècs no s’han de fonamentar en criteris subjectius i gustos més o manco raonats del regidor de torn. Cal valorar de la manera més objectiva, transparent i igualitària possible els mèrits dels treballadors i evitar agravis comparatius.

Vam finalitzar amb un plec. Ens van dir que el dinar de tots els regidors que es feia al final del ple el pagaria l’Ajuntament, vam demanar que cada regidor es pagués el seu dinar com s’havia fet durant aquesta legislatura i com tenim acordat a Alternativa. Aquest plec va ser acceptat i cada regidor es va pagar el seu dinar.

 

Comentaris

jrv

Mariano Moragues

jrv | 15/08/2012, 10:38

Una denuncia imprescindible aquesta de l'escrit de Mariano Moragues.
Imprescindible perque una societat que fa ostentació de ser democràtica, però que és deixa enganyar, o no reacciona devant l'engany malgrat la reacció sigui per par part de minories, és que ja ha deixat de ser una democràcia, i tan sols ja queda la façana o el maquillatge democràtic, o una dictadura encoberta.
Malgrat sigui a les catacombes, si circulen articles com aquedst, no està tot perdut, malgrat hi hagui legio de personatges que és diuen politics i tan sols siguin embullosos i embusteros vocacionals.

Alternativa

Diario de Mallorca

Alternativa | 15/08/2012, 08:21

Alternativa critica la contratación de un asesor técnico laboralista externo

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/08/15/alternativa-critica-contratacion-asesor-tecnico-laboralista-externo/787100.html

Alternativa per Pollença

Re: Assesor extern i productivitat per decret.

Alternativa per Pollença | 14/08/2012, 23:11

El dijous de 10 a 11h del matí podreu escoltar al nostre portaveu, en Pepe Garcia a l’espai radiofònic de "Pollença Desperta" a Ràdio Pollença. Programa conduït per n’Aleix Trepat.

Alternativa per Pollença

Re: Assesor extern i productivitat per decret.

Alternativa per Pollença | 14/08/2012, 21:51

Protesta a la residència d'eu moll, demà a les 9:30

PROTESTAS EN LAS RESIDENCIAS DE PERSONAS MAYORES NOVAEDAT POR IMPORTANTES RETRASOS EN LOS PAGOS DE SALARIOS.
Delegados de CCOO, junto a los trabajadores han decidido que no pararán de movilizarse hasta que se regularice el pago de sus salarios, a día de hoy se les debe dos pagas y media , llevando más visos de empeorar que de mejorar.

jrb

fúnció pública

jrb | 14/08/2012, 16:46

La meva experiència m'indica que hi ha un col·lectiu que negocia convenis i condicions laborals, ignorant majorment lleis, dispossicions, i sobre tot, com optimitzar reecursos, humans en diuen avui, ajudar a fer mes efectives les tasques, i sobre tot, no poden inculcar l'esperit del que és treballar per el poble, pel comú, perque ells mateixos no ho tenen gens clar, estan majorment al servei de la seva pròpia vanitat, i un poc mes avall, al servei del seu partit -colla, quan no sècta.Suposo endevinau de quin col·lectiu parlo: son els diferents equips de govern que ens toca en sort treballar ( A vegades, patir!).
Evidentment que hi ha individualitats en que no és així entre ells que no és així, poques.
Al cap i a la fi, son qui tenen la darrera paraula, no la te el personal, evidentment. Però ho tenen bò de fer excusar la seva incompetència en el personal, sigui laboral, sigui funcionari, en això no hi veuen diferencies.

Pepe

Re: Assesor extern i productivitat per decret.

Pepe | 14/08/2012, 16:27

Com dius Tofol els funcionaris que es pensen ser superiors al personal laboral només són una part, crec que hi ha funcionaris qualificats que no tenen aquest sentiment que comentes, i que podien fer aquesta feina perfectament, no sobren els doblers per fer aquest tipus de contractacions.
Per altra part a la situació actual tots els treballadors, funcionaris i personal laboral haveu d'unir forces.

TOFOL PLOMER

Re: Assesor extern i productivitat per decret.

TOFOL PLOMER | 14/08/2012, 13:35

El tema de la negociació del conveni (personal laboral) no es deu a la manca d'assessors, ja que a la passada legislatura en teníem dos, un de l'Ajuntament i l'altre extern (un tal Castell). El veritable problema era que el Sr. regidor J.J. Mir, es presentava sol a les negociacions, la resta dels regidors era gaire bé inexistent. Tot i això quan s'arribava a un acord, la resta de regidors, fins i tot els que no estaven designats per negociar, volien impossar els seus criteris sense negociar. Com es de lògica el Sr. Mir es va cansar, després de mes de tres anys, de fer de marioneta dels altres i va deixar de negociar, entre això i que el funcionari de torn va extraviar l'acta de composició de la mesa negociadora i sense aquest document no es pot registrar un conveni, s'haurà de tornar negociar.
En quant a l'assessor extern jo no ho veig gens malament, donat a que una part dels funcionaris pareix a ser que es senten superiors a la resta dels treballadors pel simple fet de ser personal laboral i fins i tot es varen inmiscuir en la signatura d'un dels nostres convenis perjuducant a tot el personal laboral pel que sentint-ho molt ens estimam mes assesors externs.

Pepe

Re: Assesor extern i productivitat per decret.

Pepe | 14/08/2012, 07:56

Cal confiar en el personal de l‘Ajuntament i mostrar la mateixa austeritat per tot, no retallar per un costat i augmentar dedicacions exclusives i contractar assessors per l’altre.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb