URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal implicar-se en els problemes de la residència d'eu Moll.

Alternativa | 20 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Des d’Alternativa per Pollença volem mostrar el nostre suport als treballadors de la residència d’eu moll, a hores d'ara, se'ls deuen dues pagues i mitja. Cal que  el batle s’impliqui activament i demani al Govern una solució a aquesta situació insostenible pels treballadors.  

Aquest dimecres 22 hi ha  una concentració davant la residència a les 9:30h. Hi estau tots convidats.

____________________________________________________________________________________________

La residència d’eu moll va ser uns dels projectes del desastrós pacte de govern del PP-UMP i UM-UNPI, apadrinat per en Jaume Matas, al 2003. La primera pedra es va col·locar a l’agost del 2006 sent el batle el mateix que ara, en Tomeu Cifre. Per fer aquesta residència l’Ajuntament va cedir un solar de 12.000 metres quadrats, i les instal·lacions serien gestionades per una empresa privada ( en un principi ASER). Teòricament la residència hauria d’obrir les seves portes en un any (2007) i es va anunciar que el 40% de les places serien reservades per ciutadans del municipi. Ni una cosa ni altra es va complir i finalment la residència  es va inaugurar al febrer del 2011 (notícia) amb la gestió de l’empresa NOVAEDAT i 60 places concertades pel Govern.

Des de setembre de 2011, els treballadors de les residències de Novaedat amb el sindicat CCOO han  realitzat nombroses reunions, concentracions,  protestes… simplement demanant cobrar els seus salaris. Aquesta setmana passada es van mobilitzar  a la residència d’eu moll, a Inca i Manacor. Tant els delegats de CCOO, com els treballadors, han decidit que no pararan de mobilitzar-se fins que es regularitzi el pagament dels seus salaris. A hores d'ara, se'ls deuen als treballadors dues pagues i mitja, situació a la qual tenen responsabilitat tan el Govern com l’empresa NOVAEDAT.

Des d’Alternativa per Pollença volem mostrar el nostre suport als treballadors de  la residència i demanam al batle que que s’impliqui a aquest conflicte i demani al Govern del seu mateix partit una solució a aquesta situació insostenible pels treballadors. Si no fos suficient la ubicació de la residència al nostre municipi, la cessió del solar municipal i el paper que va jugar el batlle a la construcció de la residència són motius més que suficients per justificar una implicació activa  de l’Ajuntament en cercar una solució als impagaments als treballadors.

Fotografia de la protesta dels treballadors de la residència d'eu moll. Mallorka en rebel·lió.

 

 

 

Comentaris

jrv

Anònim Joan C.

jrv | 22/08/2012, 16:23

Suposo que el "sensible" Joan C. també guanya 770€ al mes, en paga 100 de benzina mensualment per anar a la feina, i el darrer mes ha cobrat 340€ (Menys que aquesta "ajuda generosa" que el govern dona a qui a acabat la prestació d'atur)Es a dir, que aquesta treballadora ha cobrat menys treballant 8 hores cada dia que una persona que no traballa, malgrat cerqui feina desesperadament, una cosa que en Joan C. no deu haver de fer. Una altra , com diu en Pepe, menja perque la mivada pensió del seu pare dona per comprar menjar.
La teva demagogia anti-treballador esta molt per davall els postulats nacionalsocialistes i fexistes mes baraters, Joan C., s'hauria de recular mes de 2000 anys per arribar a expressions com com les teves.
Intueixo un panxacontenta egoista i rastrer darrera el teu anonimat.

Pepe

Consignes?

Pepe | 22/08/2012, 14:14

Ja em diràs quin és el tema? L'IMAS té un deute acumulat de 7 milions d'euros. a la protesta eram unes poquetes treballadores, alguna plorava a l'explicar com el darrer mes havia cobrat 300 euros i a més havia de pagar sa benzina per anar a fer feina, per poder menjar havia hagut de demanar doblers a sa mare jubilada... Això són les consignes a les que et refereixes? La teva manca de sensibilitat amagada de "hi ha més gent que el passa mal" em sembla vomitiva.

Joan C.

Re: Cal implicar-se en els problemes de la residència d'eu Moll.

Joan C. | 22/08/2012, 09:41

Veig que no vareu voler entrar en el tema i, como casi sempre, vareu vomitar les consignes reglamentaries, Be, a n´això no hi puc fer res. Espero que hi hagui hagut molta gent a la manifestació, apart dels amics i familiars. Aquestes situacions son predicables de moltíssimes empreses desgraciadament.

Pepe

Indignant

Pepe | 22/08/2012, 09:33

Ara hem tornat de la protesta de les treballadores de la residència d'eu moll. Gent que fa un any cobra tard i mal. Persones que han de demanar ajuda als seus pares jubilats per menjar...
I els responsables d'aquest robatori segueixen com si res.

jrv

Plomell uemero

jrv | 20/08/2012, 11:05

Doncs si que a Joan C. se li veu el plomell uemero. Jo no veig incompatible ser d'una determinada ideologia i raonar amb seny , rectificar quan s'està equivocat, però quan el comentari és fà en clau fanatica volguent justificar l'injustificable tan sols cal respondrer amb una crida al sentit comú, demanar defugir demagògies, o contrastar.
En quan a l'implicació del batlle, ho veig ben normal implicar-se en qualsevol conflicte o situació que efecti col·lectivament o individualment a ciutadans que el batlle al cap i a la fí representa. Jo he vist al batlle d'Artà, per exemple, presentar-se com a acussació particular en el cas d'un infant mort per una suposada dessatenció sanitaria, o batlles desplaçarse a Madrid per defensar una decissió administrativa arbitraria de l'Estat en contra de veinats del municipi( no a Pollença, per descontat!)El teu concepte del que ha de ser l'implicació d'un batlle, és pobre de solemnitat , per no dir misserable. Per això no importa hi hagui batlle ni regidors, si tan sols és per pintar-le i medrar individualment. El teu comentari és dels mes pobres i autojustificatius dels que vist en molts anys a aquest blog. Entre altres motius per mesclar ous amb carqagols . A la passada legislatura, tan sols hi havia un batlle, no cal justificar-se amb pactes, finas santiagos i no se quines històries de infant petit.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 20/08/2012, 09:45

Els comerciants demanen una regidoria de comerç i el batle els diu que de moment han de parlar amb el regidor de festes. No coment.

Los comerciantes exigen al Consistorio la creación de una concejalía de comercio
Aseguran que "el sector es una parte importante para la economía del municipio" y que "necesitan un interlocutor con el que comunicarse"

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/08/20/comerciantes-exigen-consistorio-creacion-concejalia-comercio/788085.html

Pepe

Bon dia Joan C.

Pepe | 20/08/2012, 09:32

Joan se't veu el plomall, pens que a l'article explicam de manera més que suficient per què el batle ha d'intervenir a aquest conflicte.
Dir que hi ha molt de gent que l'està passant malament no pot justificar la passivitat de l'Ajuntament a aquest tema.

Si feim comparatives podem dir que el batle només ha sortit a la premsa per fer una reivindicació municipal en el cas de la llicència de reforma del Hotel Formentor.El batle igual que es va fer la foto a la posada de la primera pedra ara s'ha de fer la foto al costat dels treballadors que reivindiquen només cobrar per la seva feina.

Posar a el delinqüent Matas i a Fina Santiago al mateix parèntesi és un insult a la intel·ligència.

Joan C.

Re: Cal implicar-se en els problemes de la residència d'eu Moll.

Joan C. | 20/08/2012, 07:23

Mediació del Batle? Sí i per tot perquè el no cobrar una, dues o un parell de sous desgraciadament ja no sols passa a la Residència del Moll. Es el pa de cada dia de la gran majoria de les empreses i autònoms del nostre municipi, illa o país. Gràcies el "desastros pacte de govern municipal" de la passada legislatura i l´ajuda d´alguns membres dels diferents governs autonòmics (entre ells, Matas i Fina Santiago) en el Moll hi ha una residència. Podría no existir i ara no tendriem el problema però tampoc tendriem ni els llocs de feina ni el servei. Evidentment que això no justifica res, sols vol dir que esteim a una conjuntura complicada, on cal millorar la gestió i servei i, en el seu cas exigir responsabilitats. Desgraciadament no vendré a la manifestació a la que ens convocau perquè me soliraditzo en tots els treballadors de les empreses i autònoms que estàn en la mateixa situació i no tenen la possibilitat de fer aquest tipus de convocatories, be perquè son pocs, be perquè no gestionen un servei públic, be perquè no tenen massa alternatives.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb