URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Renovar i denunciar. Aigües a la Cala Sant Vicenç.

Alternativa | 22 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Aquests dies s’ha fet pública la intenció de l’Ajuntament de portar la xarxa d’aigua municipal fins la Cala Sant Vicenç. Ens congratula aquesta notícia, al 2008 ja vam demanar al ple que l'Ajuntament recuperés aquesta concessió sense resultat. El que desitgem és  que el subministrament signifiqui igualment l'assumpció del servei de subministrament per part de la Empresa Pública municipal.

 El subministrament d’aigua a la Cala Sant Vicenç el va fer inicialment l’empresa “Jeronimo Riusech e Hijos”, després va passar a “Construccions Crespí, - Aigües Cala Carbó” que actualment es troba en mans d’un administrador concursal. Evidentment si ara l'Ajuntament porta la xarxa d’aigua a la Cala  ha de recuperar la concessió. Com a curiositat que els tubs, la canonada que ja s'havia de posar l'any 1993 al Coll de Síller, foren comprats fa 20 anys per l'Ajuntament , i esperen a la deixalleria, ser utilitzats..

  El que ens preocupa és  que una vegada connectada a la xarxa municipal,  la xarxa de Cala Sant Vicenç no resisteixi una pressió normal de treball, perquè està completament apedaçada; és una xarxa vella i deficient en tots els sentits  que va ser instal·lada de qualsevol manera, i que no ha tingut  pràcticament inversions en el seu manteniment per part de l'empresa concessionària privada, Aigües de Cala Carbó. Aquesta empresa durant anys s'ha preocupat fonamentalment de guanyar doblers sense fer les inversions necessàries.  Cal dir que al 2007 a Alternativa ja vam demanar al ple l'obertura d'un expedient a l'empresa concessionària, sense cap resultat.

No te cap sentit connectar la xarxa de la Cala Sant Vicenç sense millorar aquesta ja que es poden multiplicar les fuites i ruptures de la xarxa. Per tot això demanam a l’Ajuntament que es facin prèviament proves ,per veure quina pressió aguanta la xarxa sense rebentar, i que es faci la renovació necessària i obligatòria de la xarxa de la Cala. Abans de fer-se càrrec de la xarxa de la Cala, s’han d'efectuar proves, ben senzilles:

 - Posar un comptador general antes de la xarxa de distribució de La Cala, i durant un mes, veure si la suma del consum de tots els comptadors de la Cala, és igual o aproximat al registrat per el comptador general. Un nivell de perdues-fuites del 20% seria acceptable.

- Veure quina pressió aguanta la xarxa sense rebentar... això s'hauria de fer a l'hivern, per a no donar molèsties als usuaris.

- Efectuar tastos i comprovacions diverses, per saber els tipus de material i el seu estat.


- Fer un plànol fiable de la xarxa també s’hauria de fer a eu Moll i a diverses zones de Pollença. Tan sols tenim els planells antics, amb alguna modificació.

 Igualment l’Ajuntament ha d’estudiar la possibilitat de denunciar a l’empresa concessionària Aigües de Cala Carbó, que s’ha portat els beneficis i tots pagarem la seva mala gestió, entre altres motius, perquè el necessari control municipal al subministrador i "concessionari" ha estat inexistent durant mes de 40 anys ... Un exemple en petit del que és la crisi econòmic actual.

Els contribuents de Pollença no han de pagar les mancances voluntàries d'una gestió destinada solament a obtenir beneficis, bandejant el degut manteniment i renovació.

El que ha passat a la Cala Sant Vicenç és un bon  exemple del que passa quan es converteix en negoci un bé públic.

 

Comentaris

Pepe

Re: Renovar i denunciar. Aigües a la Cala Sant Vicenç.

Pepe | 23/08/2012, 15:53

Per cert em va fer gràcia que ahir al twiter en Max Pradera es queixava de que no era citat a l'article del País, deia; "Me voy a serenar. Una información donde se cita a TODOS los escritores participantes en Pollença, menos a Max Pradera."

Pepe

Re: Renovar i denunciar. Aigües a la Cala Sant Vicenç.

Pepe | 23/08/2012, 15:45

Respecte al Festival sempre hi ha coses a millorar però jo crec que ha hagut un bon grapat de canvis positius, i és clar que la seva difusió a la premsa ha estat més important que a anteriors edicions.
El que és clar és que no està mort com alguns afirmen.

Precisament avui ens ha arribat la informació d'un dels canvis que consideram positius com és la música al carrer del divendres:

Us informam els llocs i horaris de la MÚSICA AL CARRER:

Pollença

PLAÇA MAJOR 22h a 23.10h

CARRERS DE POLLENÇA 22.30h a 22.50h

PLAÇA DE SANT JORDI 22h a 22.20h

PLAÇA DELS SEGLARS 22.05h a 22.40h

DAVANT ENTRADA CLAUSTRE 22h a 22.45h

Port de Pollença

DAVANT FAÇANA ESGLÉSIA PORT DE POLLENÇA 22.00h a 23.00h

Un lector.

Re: Renovar i denunciar. Aigües a la Cala Sant Vicenç.

Un lector. | 23/08/2012, 14:45

A algunos parece que les molesta que se hable bien del Festival...

Kun

Re: Renovar i denunciar. Aigües a la Cala Sant Vicenç.

Kun | 23/08/2012, 14:39

Paco les tendrás que hacer llegar el enlace del país a los que dicen que el festival ha muerto, se ve que sólo leen lo que les interesa.

jrv

confussió

jrv | 23/08/2012, 07:43

Perdona, Paco, per el contexte pensava que el teu comentari anava adreçat a la "gestió" aigües potables de la Cala.
Però segueix pensant que evidentment la millor gestió amb les aigües de la Cala ha sigut el cobrament dels rebuts del consum, al cap i a la fí, el que interessa a una empresa que vol guanyar euros d'una necessitat pública, i que no te cap control per part de l'Ajuntament i pot fer el que li dona la gana.

jrv

eficiència.

jrv | 23/08/2012, 07:15

Si, paco. Cobrar los recibos.

Miquel Sánchez

Re: Renovar i denunciar. Aigües a la Cala Sant Vicenç.

Miquel Sánchez | 23/08/2012, 06:32

Gracias Paco por tu aportación. Este artículo quizás equivalga a 100 banderas azules, aunque para mi que el Festival en este momento sea un reclamo turístico tengo mis dudas, aunque es bueno que se hable de ti "por buenos motivos"

Paco

Re: Renovar i denunciar. Aigües a la Cala Sant Vicenç.

Paco | 22/08/2012, 23:28

bueno, algo se habra hecho bien
h
ttp://cultura.elpais.com/cultura/2012/08/21/actualidad/1345558660_207910.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb