URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Crispació i consens

Alternativa | 24 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

A l’especial Patrona 2012 del PIP, n’Eva Cerdà va realitzar una interessant entrevista al batle. Volíem comentar una part de la mateixa a la que es citava a Alternativa:

«- Com vuis això de governar en minoria, o més ben dit, de tenir majoria a la Comissió de Govern i minoria al Ple?

- No m’ho planteig així i, de fet, sovint ho explic als companys de partits d’altres municipis. El més complicat és la quantitat de sensibilitats que s’ajunten. Es tracta de consensuar molt i d’arribar a acords sempre seguit. En qualsevol cas, estic content amb l’acció política de tots els regidors, tant de l’equip de govern com de l’oposició, perquè ha fugit la crispació de la legislatura passada, crispació fruit de la no acció.

- No deu ser, perquè heu estat molt hàbils en convidar Alternativa a la Comissió de Govern?

Jo conec els d’Alternativa de fa molts d’anys, sé que aporten coses importants i que, en cap cas, són determinants. La seva evolució des de l’oposició no interna quan no tenien ni representació, ha estat molt àmplia. Sigui como sigui, l’oposició pot discrepar amb les nostres actuacions, però no perquè no es faci res. »

Evidentment, com diu el batle, la inactivitat de l’equip de govern de l’anterior legislatura va ser una de les causes de la crispació. Aquesta inactivitat anava des de la falta de respostes (per exemple quan denunciàvem la il·legalitat  a la que es trobava el Festival) a la falta d’actuacions al municipi (un exemple seria l’ordenança d’ocupació de la via pública que es va aturar després de les al·legacions). Però, a més a més, hi varen haver altres factors que facilitaren aquesta crispació, només cal llegir el sumari del cas Voltor per veure com havia tot un joc soterrani d’amenaces i coaccions que en ocasions no era tan soterrani i que s’allunyava del que ha de ser l’activitat política democràtica. Un joc que es completava amb esperpèntic espectacles al ple, com l’organitzat per en Rafel Morro (un sopar al carrer al costat del ple) quan a l’oposició havíem forçat un ple extraordinari per demanar qüestions del cas Voltor.

La nostra presència a la Junta de Govern per tant no és la causant que hagi desaparegut una crispació que no volem que torni a aparèixer i de la qual no érem responsables sinó víctimes.

No sabem com seria un govern PP-Lliga amb majoria, com tenia el govern passat d’UM-UNPi-PSOE-PSM (aquest darrer després expulsat), encara que observant el que fa el PP al govern central i autonòmic amb majoria absoluta, tremolam  només de  pensar-ho. El que és cert és que en minoria l’actual govern ha fet més reunions amb els grups de l’oposició i s’ha arribat a més acords en un any que en tota la legislatura passada, i això sense dubte és positiu i ajuda molt a la falta de crispació. Però també cal dir que no tot ha estat consens i que quan el batlle no ha trobat suport a les seves propostes ha optat per actuar d’esquenes a la resta de grups, com al cas de la seva petició de desclassificar la fàbrica o recuperant la  competència de disciplina urbanística.

Temes com aquests units a altres que s’arrosseguen del passat i encara no s’han solucionat són els que poden provocar la ruptura del consens que ha marcat l’inici d’aquesta legislatura. No obstant el que esperam és que mai es torni a l’ambient de crispació de l’anterior legislatura i que la discrepància política no surti del que és el normal a una democràcia.

Comentaris

paleontòleg

Pollença polifacètica

paleontòleg | 26/08/2012, 18:18

No us queixeu, a Pollença tenim de tot.
Morro no va voler centre històric, perque ell és un vestigi de l'història, un supervivent de "caciqus vulgaris", subespècie balearica amb tics cavernicoles, amb dèries anti fonts públiques i aversió als camins públics. I si els cientifics cercassin un poc(o els psiquiatres) en trobarien qualcun mes seguint la pista del blog d'urxella.

Pollencí.

MORROJAUMEBOU

Pollencí. | 26/08/2012, 18:12

Com diuen en mallorquí, amb les deixones d'un poden penjar l'altra, de barruts i cuts soberbis.

maki

Malalties

maki | 26/08/2012, 18:07

"En Caime Bou " aquest te mes banyes que arguments, i és que ja sabeu que les banyes del bou tan sols son per atacar, no per pensar, no hi ha cervell dins les banyes. D'aqui aquests comentaris tan allunyats dre la veritat, i d'aqui aquesta actitut d'anònim compulsiu dels que tiren la pedra i amagan la ma.
La passada legislatura s'en donaren classes magistral d'aquest " art de l'embull i la miseria moral"
Encara hem patim les sequeles, i a qualque bou li va afectar el cervell,no pairen en tota la vida la merescuda desfeta.
Esper que els seus hereus tinguin un poc mes de dignitat i honradessa, només amb un poc mes ja serien aprofitables socialment.

Pepe

Re: Crispació i consens

Pepe | 26/08/2012, 17:02

Jaume Bou, qui s'amaga darrera de l'anonimat no crec que pugui parlar de malalties. T'agraeix la preocupació per la meva salut, però no passis pena no tinc cap obsessió només intent fer la meva feina de regidor el millos que puc. A aquest bloc no hi ha cap portelló mig tancat; ja t'he dit que pots parlar del que vulgui, això sí estaria bé que fos alguna cosa concreta i argumentada.

Un veí de Pollença

Barreres de Mallorca

Un veí de Pollença | 26/08/2012, 14:38

En Jaume Bou aquest, amb les collonades que mola, només pot ser un barrut com en Morro, o un curt de gambals, jo de vosaltres no i perdria massa el temps...

mortus estus

Re: Crispació i consens

mortus estus | 26/08/2012, 11:45

En Morro donant lliçons de mania persecutoria i obsessions malaltisses. Ja me puc morir.

Jaume Bou

Re: Crispació i consens

Jaume Bou | 26/08/2012, 10:49

Per vestigi del passat ja te tenim a tu Miquelet, sinos basta veure la que has liat per Internet aquests dies passats.

I no Pepe no som en Morro, que si tu ho vols creure ja me va be. Però be supòs que en Morro l'hauriem pogut posar a la coleccio d'amics teus amb els que tens una obsessió malaltissa. I quant dic malaltissa no ho dic de conya. La forma d'actuar que tens es fruit d'aquestes obsessions personals. I això per molt que ho disfrassis )que amb això ets un mestre, basta veure com intentes girar el comentari que has publicat) no es mirar per Pollença es complir les teves obsessions personals.

Però be. Només es criticable o només s'ha de posar de manifest i en públic quant a voltros vos interessa o no vos afecte personalment. Sinos, si no vos convé, els debats no s'han de donar i sa de dir d'amagat.

Una gran iniciativa aquesta finestra que teniu a Internet. Però sempre amb els portellons mig tancats.

Bon profit

Miquel Sánchez

Re: Crispació i consens

Miquel Sánchez | 25/08/2012, 22:36

Gràcies Jaume Bou pel teu comentari, damunt el tema de les banedres blaves pots consultar les webs de "ecologistas en acción" o "Greenpeace", no són invents meus, ara són les identitats digitals les que s'han cuidar no "vestigis del passat"

Pepe

Debat al facebook

Pepe | 25/08/2012, 20:35

Com alguns no teniu facebook reprodueix un debat que tenim amb els companys de Convergència a partir de que vam penjar al seu mur la notícia en la que donavam suport a les treballadores de la residència i demanavam la implicació del batle.

RESPOSTA CONVERGÈNCIA

Estimats companys d'Alternativa abans d'opinar deixau-nos donar-vos les gràcies per aquesta tasca que realitzau desinteressadament d'anar marcant l'agenda de la resta de partits de l'oposició, ja que deveu pensar que aquets en son incapaços.
Pel que fa al tema en qüestió és evident que la situació per la que estan passant aquests treballadors és insostenible i que com a tot treballador mereixen cobrar la feina feta. Si el Batle o el regidor de Serveis Socials en particular o l'equip de govern en general poden fer-hi res, que suposam que si tot i que si és com en la resta d'assumptes de Pollença que depenen de Palma no hi tenim massa esperances, doncs que es posin per feina. Precisament per això trobam estrany que demaneu opinions als partits de l'oposició i no demaneu no tant sols opinió sinó responsabilitats als vostres companys de la Junta de Govern (PP-Lliga).
Com bé deis al vostre article en son possiblement corresponsables aquells que manaven a nivell municipal i autonòmic tot i que hem trobat a faltar que no mencionau a la Senyora Santiago impulsora principal del projecte.
Tot plegat i és la nostre humil opinió aquest article pareix que va més encaminat a fer renou que no pas a cercar solucions, ja que teniu al vostre abast també demanar als qui poden posara realment solució al problema (PP-LLiga) i no obstant preferiu demanar opinions publiques a l'oposició. I això és poc ètic tractan-se d'un tema tan delicat.

RESPOSTA PEPE

Estimats companys de Convergència no comprenc per que us ha molestat que us demanem la opinió sobre un tema que afecta al nostra municipi. Gràcies per la vostra opinió, si us hem demanat és per què es suposa que al tenir obert un blog i un perfil prou actiu és per debatre i opinar, cosa que alabam i valoram molt positivament. Per desgràcia els dos partits que governen no han optat per aquest exercici de transparència i democràcia que és obrir finestres a internet. Si que he de dir que el batle m'ha dit que si que ha mediat a aquest tema, encara que els treballadors no saben res d'aquesta mediació i pensam que és insuficient.

No és la nostra intenció marcar l'agenda de ningú (pens que mai hem dit a Convergència el que ha de fer o no fer, al contrari de alguns de vosaltres que sí que ens demanau deixar la Junta de Govern). Tampoc us consideram incapaços i mai hem dit res en aquest sentit. Això sí tal vegada per ser un partit nou no teniu informació correcta sobre el tema de la residència, no va ser na Fina Santiago qui va impulsar aquest projecte sinó que van ser el senyor Jaume Matas, Tomeu Cifre i Joan Cerdà (aquest darrer que anava a la vostra llista tal vegada us pugui informar).

No crec que una notícia de premsa sigui “fer renou”, pens que és una de les eines dels partits per informar, opinar... M’imagin que quan vosaltres haveu fet notes sobre el Festival o l’Ullal era en aquest sentit. En aquest cas les treballadores de la residència al manco ens han agraït el nostre suport, a l’igual que van agrair la nostra presència a la seva darrera protesta. Si que és cert que la solució no es troba en les nostres mans... és el que té estar a l’oposició però dins els nostres mitjans farem tot el possible per pressionar cercant una solució.

El que no entenc de cap de les maneres és que considereu poc ètic demanar-vos per aquest tema. Pens que ja que vosaltres critiqueu una presumpta inactivitat per la nostra part a comentaris i articles crec que tenim dret a demanar-vos per la nostra activitat d’oposició al vostre perfil, així podem saber per què considerau que aquesta activitat és insuficient.

Pepe

Re: Crispació i consens

Pepe | 25/08/2012, 20:14

Bones "Jaume Bou" o hauria de dir Rafel Morro o proper (fil o similar). Comprenc el teu punt de vista ja que tu tot el que fas el fas només pensant en tu mateix i el teu concepte d'altruisme o ciutadania és totalment inexistent.
Del teu comentari dir-te que em sent tan motivat com sempre o més ja que encara més per acabar amb cacics que es pensen que el poble es seu i que juguen amb la por i les amenaces.
Te dic el mateix que a na Marga, concreta el que dius, no tinguis por, et pots amagar al anonimat, jo et contestaré donant la cara, és el que té actuar de forma honrada, una forma d'actuar que tu desconeixes totalment.

Garci

Re: Crispació i consens

Garci | 25/08/2012, 19:13

Molta gent parla d'amiguismes, etc. que encara es mantenen en aquesta legislatura. També el darrer comentari diu o insinua corrupció per part d'Alternativa, però ningú (o gairebé ningú) dóna motius, raons o arguments concrets que avalin les seves desbarrades.
Almenys podríem denunciar, explicar o desmentir totes les acusacions que es fan.

Jaume Bou

Re: Crispació i consens

Jaume Bou | 25/08/2012, 18:47

Aquest Article és molt encertat. Jo estic completament d'acord en que el nivell de crispació d'aquesta legislatura i la passada no te res a veure. El que passa és que discrep amb els motius d'aquest canví. És evident que el nivell de crispació i en conseqüencia el nivell de opocisió que ha fet Alternativa, ve donat per una frustració PERSONAL entre en Pepe i segurament algun altre membre de A i en Joan Cerdà + Paraiso. I no necessit que mo confirmeu desmentiu ni res, només exposo l'evidencia que tots coneixem i que ha condicionat la feina de oposició de A durant els darrers anys. Quye per altre part tot i que ha donat els resultats esperats, opino que és una obsessió malaltissa i que a dia d'avui encara dura, i poc a poc es va re-enfocant.

Suposo que sense la figura s'aquets dos personatge (Que són un "bons" personatges) en Pepe and CIA se senten desmotivats per fer oposició.

Lo de que abans hi havia una politeca de "bajomano" amiguisme etc. no discrep, com també hi és ara (tot i que no és denuncia) Però cal recordar o treure a la llum que algun membre destacat de A bastant crític amb els quefers den Cerdà es va estimar més que aquest no actues (Inactivitat que ell mateix havia estat criticant dia a dia) quant uns dels casos tocava familiars propers...... Ai ai ai ai, aquets comunistes, no és el mateix quant les accions tenen repercusió sobre un mateix que quant no va amb tu la cosa!!

i despres xerram de fer politica de una altre manera de mirar per tots, si si. Defensau el que no creis o no voleu per voltros.

I Molt be Miquel les teves aportacions sempre valen un món. Amb lo de les banderes blaves... dus la teva ensima burrada escrita.

Salut i bon profit

Alternativa per Pollença

Re: Crispació i consens

Alternativa per Pollença | 25/08/2012, 16:48

Avui teniu a la premsa una de les múltiples accions d'oposició que fem des d'Alternativa,només cal repassar els plens, blocs i notes de premsa per saber el que fa i deixa de fer cada partit.
Podeu llegir les notícies als diaris o al nostre perfil de facebook.

Al Diario de Mallorca;
"Critican el retraso en la apertura del Pont Romà".

Al Última Hora;
Alternativa exige al Consell que reabra el refugio del Pont Romà y que siga siendo público."

Miquel Sánchez

Re: Crispació i consens

Miquel Sánchez | 24/08/2012, 19:55

Pot ser que estem fallant en les formes de comunicar la nostra política i per això na Maria Cabanellas pot ser no ens entengui, per posar un exemple un dels meus gran objectius per aquesta legislatura era baixar la contribució a tots el pollencins, vaig preparar la moció i quan ja teníem no sé si en majoria però una gran part de la corporació municipal a favor, l’interventor ens comunica que MADRID ha prohibit qualsevol baixada del valors del cadastre fets del 2007 en endavant que és el nostre cas, per tant vaig haver de retirar la moció al mateix ple, hi ha més exemples varen aconseguir que el ple aproves un altre idea meva, que tot just és una llavor d'un projecte que pot ser important en el futur, un registre d’empreses, un catàleg per poder consultar quina empresa pollencina et pot donar un servei determinat, al ple alguns partits no li varen veure utilitat, i és més, per poder aprovar-la varen d’haver d’acceptar una esmena de la LLIGA que tot quedaria pendent d’un estudi, , l’altre dia l’Associació de Comerciants de Pollença reclamava una regidoria de comerç, tots el partits de l’oposició, recolzen la petició “faltaria més”, i jo deman No hagués estat un primer pas donar llum verda al Registre d’Empreses per donar recolzament a la economia pollencina i de retruc implicar no tot just al comerç si no a la resta de les activitats econòmiques?
Maria Cabanellas, l’equip de Govern no està darrerament afortunat en alguna de les seves decisions i per això el que estem a l’oposició hem de proposar com adreçar aquestes decisions que nosaltres crem errònies però tot just si ho crem, no amb l’objectiu de fer renou per fer.

Una de les grans discrepàncies que hem tingut a l’oposició va ser el tema de les banderes blaves, a Alternativa crem que això no té cap tipus de valor ecològic, és més fotut (i perdoneu l’expressió) un mal comentari a llocs d’Internet com TRIPADVISOR o similars, per tant el que hem de fer ja al nostre municipi és cuidar la nostra “identitat digital” si controlem aquesta identitat serem un destí turístic apreciat amb banderes blaves o sense banderes blaves

proverbial

Re: Crispació i consens

proverbial | 24/08/2012, 18:35

El comentario de María más que de una exsocialista (por cierto donde se ha metido el PSOE?)se parece demasiado al de los umeros, siempre pensando en Pepe y en Malena desde que los abandonó dejándolos con un palmo de narices.
No espere nada Pepe, donde no hay no se puede sacar.

Pepe

Re: Crispació i consens

Pepe | 24/08/2012, 18:11

Maria Cabanellas, aquest comentaris generals són prou fàcils de fer i difícils de contrastar. Et deman un tema concret on la nostra actuació hagi canviat d'aquesta forma tal vegada et pugui respondre de forma argumentada.

Maria Cabanelles

No entenc res.

Maria Cabanelles | 24/08/2012, 17:29

Som una exvotant del PSOE que va votar a Alternativa ara fa poc més d'un any.
Pareix mentida que només s'endoni compte en Tomeu delPSM de la realitat política existent a Pollença, ja està be per part d'alternativa de fer records del passat que en certa manera tenen certa raró però no tota. El govern el tenim avui, la política la feim avui i les actuacions per part d'alternativa no tenen res a veure amb el que estaveu fent. Me sap greu donar la rao a certes tendències que hi ha per Pollença , però el que pareix és que en Pepe està encisat i na Malena Estrany sap fer molt be la seva feina perque Alternativa vagi dient amen amen.

Miquel Sánchez

Re: Crispació i consens

Miquel Sánchez | 24/08/2012, 16:57

Maki, no és així però més o manco, els toros i el futbol pujen del 8% al 10% però com el teatre haurien de pujar al 21%

Ole ejpaña cañi

maki

Viva el PP y las caenas!!

maki | 24/08/2012, 16:40

Una altra del PP estatal(Tanto monta....)
El furbol i els toros no tindran pujada d'IVA....el turisme SI. Els medicaments, SI, l'aigua potable, SI, etc.:

Joan C C

Re: Crispació i consens

Joan C C | 24/08/2012, 16:03

Podeu veure aqui la noticia del comentari anterior.
h ttp://www.lasextanoticias.com/videos/ver/indignante_retirada_de_pension_a_una_anciana/631173

Joan C C

Re: Crispació i consens

Joan C C | 24/08/2012, 16:00

El govern de la Generalitat de Catalunya està perdent la poca vergonya que li quedava.
Llevar una pensió de 104 euros a una velleta perque fa dos mesos que la mantenen a l'hospital no te nom. Com no te nom que el Conseller d'Interior en lloc de demanar disculpes i obrir un expedient al responsable s'excusi en que l'acció es legal.

Pepe

Re: Crispació i consens

Pepe | 24/08/2012, 14:03

Tomeu estic d'acord en que el passat no justifica les coses mal fetes ara, però al mateix temps no es pot oblidar com si no hagués existit.

A Alternativa hem denunciam tots els casos d'autoritarisme, amiguisme i mangarrufes abans i ara però a l'igual que na Eva a la entrevista pens que la crispació no és la mateixa. I objectivament ha hagut més consens que al passat... el que no vol dir com ja hem dit l'article que no es continuen fent coses malament i per mi l'exemple més clar és el tema de la fàbrica on el batle ha actuat d'una manera autoritària i fent parts i quarts.

Joan C C

Re: Crispació i consens

Joan C C | 24/08/2012, 11:13

El meu comentari anterior anava en el sentit de respondre a tots aquells que ens acusen aquesta legislatura de fer una oposició més suau per el fet d'estar a la junta de govern. Som més suaus en les formes perque l'equip de govern (sobretot de la lliga) o són amb nosaltres. Això no lleva que farem la nostra feina a l'oposició com sempre. Pepe ja ha comentat que si el batle segueix actuant d'esquenes a la resta de partits quan no s'aprova el que ell bo, la resta haurem de reaccionar. Estic d'acord amb en Tomeu en que lo mal fet del passat no justifica lo malfet del present, i ja duen un any de govern.

Tomeu Cifre B. -PSM-

Re: Crispació i consens

Tomeu Cifre B. -PSM- | 24/08/2012, 10:19

Sr. alternatives, si les propostes que feim per millorar el poble no agraden es poden rebutjar (a la llarga el temps ens acaba donant la raó, però ningú no se'n recorda). Noltros no sempre deim "malament", de vegades està bé i de vegades no, i quan deim no, aportam alternatives viables. Que no agraden les nostres alternatives? Es normal en un govern de centre-dreta.

Pepe i J.C., amnesia respecte la legislatura passada, res. Els que m'expulsaren i maquinaven ja no existeixen com a partit, evideècia de qui estava fent les coses malament. Ara he de treballar amb el que hi ha ara. Aqui rau el qué de la qüestió. Que hi hagues molta crispació i moltes coses mal fetes la passada legislatura, no justifica la crispació i les coses mal fetes actuals. Que els anteriors fossin horribles no vol dir que els d'ara siguin bons. De fet continua l'autoritarisme, l'amiguisme, el clientelisme i molts d'aquests ismes que ens han fet tant de mal durant molts d'anys, només que ara no son tan evidents.

Joan C C

Re: Crispació i consens

Joan C C | 24/08/2012, 09:09

Si jo tinc un veinat que cada dia aparca a la meva portassa i quan jo li deman que el llevi m'envia a rodar, per a mi serà molt més sencill denunciar-lo que si quan li dic em dona una explicació i em parla amb educació. Evidentment tot te un limit i si ho fa cada dia, per molt educat que sigui qualque dia haure de denunciar-lo. Es una qüestió de relacions humanes be lògica i de sentit comú.

J.P.

Re: Crispació i consens

J.P. | 24/08/2012, 08:46

Tomeu parece olvidar de que forma fue expulsado del gobierno y como Toni Oliver y Michel maquinaban para encontrar trapos sucios con los que amenazarlo
Una amnesia sorprendente.

Pepe

Re: Crispació i consens

Pepe | 24/08/2012, 08:42

Respecte al consens ja hem dit a l'article que quan el batlle no ha trobat suport a les seves propostes ha optat per actuar d’esquenes a la resta de grups.
Pens que si aquesta actitut és manté tots els grups d l'oposició,que tenim majoria, haurem de reaccionar.

alternatives

Re: Crispació i consens

alternatives | 24/08/2012, 08:37

Seran les alternatives que dona el PSM, l'alternativa sempre es "malament". Festival, malament. Critiques bones al festival? Si, pero malament. Neteja, malament. Festes, malament. Tot malament, i si està bé, tambe malament.

Pepe

Re: Crispació i consens

Pepe | 24/08/2012, 08:36

Amb tots els meus respectes Tomeu la crispació d'aquesta legislatura es troba a anys llums (per sort) de la de la legislatura passada.
El batle no et va deixar un torn de paraula a un ple i a aquest mateix blog el vam denunciar... A mi això em va passar a un bon grapat de plens amb amenaces de treure-me de fora, cosa que no ha passat en aquesta legislatura. Tampoc hem viscut plens amb shows com els que es van muntar a la passada legislatura... per no parlar de l'atac al meu cotxe.
Ja dic tan de bó no es torni a la crispació passada.

Tomeu Cifre B. -PSM-

Re: Crispació i consens

Tomeu Cifre B. -PSM- | 24/08/2012, 07:50

No entraré en els diferents punts d'aquest article, del qual en discrep en moltes coses. Es la vostra particular visió d'aquest desgovern municipal i el blog es vostre i hi podeu posar el que vulgueu.
El que sí vull dir, per que respecta a la nostra experiència, es que la crispació ja l'hem viscuda repetidament aquesta legislatura, no és una cosa que no hi sigui i pugui tornar, sino que es manifesta sempre que hem plantejat alternatives a les intencions de l'equip de govern, i que el consens no hi ha estat per res en la majoria de les desicions que ha pres l'equip de govern. Basta anar analitzant les diferents desicions preses en el Ple i fora d'ell. Crits, amenaces, retall de la possibilitat de debatre, ja ho hem viscut (no només el PSM, sino també altres partits de l'oposició) en aquesta legislatura de part del PP-Lliga.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb