URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El refugi obert i públic

Alternativa | 27 Agost, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

El refugi del Pont Romà de Pollença, de la xarxa de refugis de la Ruta de Pedra en Sec, es troba tancat des de fa més d’un any, febrer del 2011, arran de l'enfonsament de la claraboia central que tanca el menjador. La darrera vegada que vam demanar per la seva reobertura ens van contestar que s’obriria en maig. Finalitza l’agost i segueix tancat. Resulta totalment increïble que el Consell no hagi estat capaç de reparar en més d’un any  una claraboia, quan estem parlant d’un dels refugis més demandats dins de la Ruta de Pedra en sec. Durant més d’un any el Consell presenta el que és la reparació de la claraboia d’un menjador com si fos una obra major, quan el refugi és totalment operatiu sense aquesta claraboia. Per això, pensem que dilatar aquesta reparació es pot relacionar amb la pressió que han pogut exercir alguns empresaris del municipi que pensen que el refugi és una competència deslleial, i que no són capaços de veure que realment és una oferta diferent, amb dormitoris col·lectius, normes, una època de major ocupació a la primavera i tardor.

Per altra part, a Alternativa per Pollença expressem el nostre rebuig total a la possible privatització dels refugis del Pont Romà  i Can Boi (Deià). Aquestes privatitzacions que el Consell justifica per motius econòmics no tenen cap sentit, ja que les xifres demostren  una millora de rendibilitat econòmica de tots els refugis d’aquesta ruta durant els últims mesos i estem parlant dels dos refugis més demandats. Privatitzar aquests refugis suposaria tancar la gestió pública de tota la ruta, que va ser un dels motius de la declaració de la Serra de Tramuntana com Patrimoni de la Humanitat. El que cal ara és potenciar el nomenament de la UNESCO i completar la Ruta de Pedra en Sec, que hauria de continuar fins al Far de Formentor, allà habilitar un nou refugi i tot amb una gestió pública.

Fotografia Ultima Hora.

Notícia al Ultima Hora i Diario de Mallorca de dissabte.

 

Comentaris

jrv

Complement a JOAN CC

jrv | 29/08/2012, 09:04

I ens banyem perque no pretenem ni volem viure de la política, ni directa ni indirectament, ni participem condicionats per poders econòmics particulars, ni fanatismes col·lectius

Joan CC

Re: El refugi obert i públic

Joan CC | 28/08/2012, 19:05

Pere, un parell de motius perque Alternativa surti del la Junta de Govern.
1- Per la comoditat del nostre regidor, que no hauria d'assistir i mullar-se en temes molt complicats, responsabilitat que asumeix de bon grau però per la qual no reb cap sou.
i perque tendria més temps lliure.
2- Perque per Alternativa seria més fàcil criticar des del desconeixement i fer la política destructiva i electoralista contra l'equip de govern
Perque evitariem comentaris malintensionats com els teus i no hauriem d'explicar sempre el mateix.

Perque continuam a la Junta de Govern? Per responsabilitat, per poder tenir informació i compartir-la amb els Pollencins i millorar la transparència.
Per que no ens fa por mullar-nos en temes complicats si es per el be del poble.
Perque formar part de la Junta de Govern no ens condiciona per res i ens ferma a res.
Salut i alegria

jrv

De colaborar a putejar

jrv | 28/08/2012, 10:32

El concepte constructiu de col·laborar en política, en la polis que com deia abans, pot incloure des de l'opossició contundent però honesta, a fer pinya quan el bé comú està en perill, és massa sovint ciencia-ficció per a mentalitats de l'enfrontament perque si, o de si o sí, o l'activitat política entesa com a oposar-se sempre per fotre l'altra, tot aixó d'una pobressa mental i moral absoluta.
A vegades he arribat a creura que és un defecte genètic dels espanyols que els impossibilita de ser fisicament i mentalment democrates i europeus occidentals , massa anys, segles, milenis de dictadures, esglessia catòlica vessant intolerant, inquissicions, hidalgos paràsits, etc deformen la necessaria evolució cap a la convivència.
També vàlid per alguns que pretenen no ser espanyols i ho son però expressant-se en un altre idioma.
Tal volta un poc de ingenuitat per part d'Alternativa, pensar que aquest estat te remei, i per altra part, per entrar en la rutina empobridora de sempre val mes quedar a caseva...

Joan Ramon

Òrgans de control

Joan Ramon | 27/08/2012, 19:50

No entenc aquesta fixació en què Alternativa no pugui estar a l'oposició, a mi el que em sembla malament és que els grups de l'oposició no tengui representació a les comissions, i no al contrari, no pot ser que el que estigui malament és la manca de participació i poca transperència?
És que ara sembla que esta malament que els aprtits de l'oposició participin dels òrgans de control...
No sé, és el que em sembla a mi.

Evita

Re: El refugi obert i públic

Evita | 27/08/2012, 19:37

L'objectiu de tot partit polític (govern i oposició) és col·laborar amb el govern (si ets oposició) o gestionar i executar polítiques (si ets al govern). Els organismes de govern d'un ajuntament són les regiduries, la Junta, el Plenari, les comissions, els patronats, etc.
A principi de legislatura tots els partits de l'oposició (incluida Alternativa) es varen repartir els llocs on l'oposició i té representació. Alternativa li va tocar (va triar) EMSER i Turisme, si no record malament. Els altres partits triaren on volien tenir-hi un representant. I a tots ells els hi ha posat el batlle o un delegat.
Les mentides no només han de ser explícites, sinó que les dius implícites en el teu discurs. Junta de Govern, com saps, és un nom. I ja està. Ressaltes el nom de Govern per embullar, intoxicar i tocar els collons a la gent que llegeix el bloc. Perquè saps ben bé que Alternativa no governa, no gestiona cap àrea ni executa cap política municipal. Amés, els seus regidors cobren com qualsevol altre regidor de l'oposició.
Crec que no val la pena continuar amb aquest absurd que no cerca més que embullar. Quan contestis a la meva primera pregunta, després ja en parlarem: "Alternativa governa? dona'm un exemple de gestió d'alguna àrea."

Pere

Re: El refugi obert i públic

Pere | 27/08/2012, 18:52

Mira a Emser hi estau perque el batle vos hi ha posat, no ho ha decidit el plenari sino el batle, a turisme i a la residencia perque esta establert per estatuts que hi hagi representacio de la oposicio, en aquets dos organismes hi estau en representacio del plenari a emser i a la junta de govern perque el batle vol. A mes que he dit qualque mentida? Estau a la junta de govern per nomenament personal del batle i hi estau amb la resta de tnts de batle per "col.laborar"amb el govern de l'ajuntament, o no?

Evita Arte

Re: El refugi obert i públic

Evita Arte | 27/08/2012, 18:45

Pere, què no vols entendre? Alternativa governa? dona'm un exemple de gestió d'alguna àrea.
Ja t'han dit molts cops que hi ha molts organismes on hi participen els partits d'oposició i que no son el plenari i que els ha designat el batlle. Exemples: EMSER, residència, turisme, etc.
Ja cansa aquest tema.

cansino

Re: El refugi obert i públic

cansino | 27/08/2012, 17:40

Aques blog s'esta tornant cansino, cansino amb el tema junta de govern d'alternativa i el barram estret dels que no poden veure un batle del PP a Pollença

Pere

Re: El refugi obert i públic

Pere | 27/08/2012, 16:41

Evita, estau a la junta de govern, GOVERN, per decissio del batle i propia vostra, no per eleccio, ni per representacio del pkenari, aixi que "colaborau" amb la junta de govern anomenada pel batle del PP.aixi de real, tant si vos agrada reconeixero com si no.

jrv

Realitat

jrv | 27/08/2012, 15:01

La realitat, ES:
Que dels partits que NO GOVERNEN a aquest govern en minoria, el que MES VOTS VA TREURA a les derreres eleccions democràtiques FOU Alternativa.
QUE A INICIATIVA DE LA lIGA, EL PARTIT MES VOTAT DELS QUE QUEDAREN A L'OPOSSICIÓ es a dir Alternativa, fou convidat a formar part de la Junta de Govern.
Que l'ASSAMBLEA d'Alternativa decidí per majoria àmplia acceptar l'inclussió d'Alternativa a la Junta de Govern que no és el mateix que l'equip de Govern.
Que igualment les Assamblees DEMOCRÂTIQUES d'Alternativa ratifiquen practicament i tacitament casi cada mes aquesta decissió en les seves assamblees anteriors , mostra d'actitut responsable dels que s'han pressentat per treballar honestament pel conjunt geogràfic i social del seu municipi enfora de partidismes i personalismes éstèrils, allunyats aquests massa sovint aquests del treball dessinteressat i efectiu PEL POBLE AL QUE S'OMPLEN LA BOCA de prometrer , ALGUNS, DINS ELS 15 dies d'eleccions cada 4 anys, de feina , honestetat i nosequecuantos maravellós que obliden al dia següent de les eleccions.
Que Alternativa, dins la Junta de Govern ha guanyat en experiència, realitat i voluntat d'apropar-se millor a les realitats i necessitats reals del municipi, segueix realitzant la crítica constructiva i contundent com realitzava en el passat, i al meu parer mes apropada a la realitat, facilitada per l'absencia de secretisme barroer i enderreridor que fou tònica perversa en la passada legislatura dels qui ostentaven el poder(UM_PSOE, no oblidem aquestes darreres sigles, please!)
Que ideologicament Alternativa està a les antipodes de la ideologia, si és que en tenen, del PP i també de la Lliga, però tot el que sigui aportar a passar un temporal economic i social que sacsecja la societat, i una bona part de la pollencina també, cal participar-hi.
Que segurament l'activitat i actitut d'Alternativa està orientada en aportar el seu grà d'arena cap a una societat millor i mes justa des de el seu petit àmbit local.
I que a mi personalment els falsos arguments, les dades tergiversades i falses dels que entenen la política com a perllongació del seu egoisme i vanitat personal utilitzant quaque partit-secta o pertit-guardadetrileros,qualque cacic de pà amb fonteta pobre d'esperit, amb una insensibilitat social que a vegades puc denominar de criminal, ME LLENEGA per no utilitzar expressions mes "contundents", i seguire aixì, malgrat a alguna gent li sembli que feiem el collò, o degut a la seva insensibilitat no ho entengui jo personalment ja me cansat de fer pedagogia a cegos que no hi volen veura.

Alternativa per Pollença

Re: El refugi obert i públic

Alternativa per Pollença | 27/08/2012, 14:06

Pels pesats, no ens repetirem
Estam a l'oposició. No més mentides
h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/103074

Evita

Re: El refugi obert i públic

Evita | 27/08/2012, 13:55

A veure quan se cansarà la gent d'intentar embullar amb el tema de la presència d'Alternativa com a partit d'oposició a la Junta del Govern. A veure quan s'adonaran que la política consisteix en aportar idees i això és el que fan tots els partits (ho hauríen de fer) tant al plenari com a qualsevol dels molts organismes en que hi tenen delegats (EMSER, escola de música, residència, patronat de turisme, etc.) Això és col·laboracionisme? doncs si, i que?

Peón

Re: El refugi obert i públic

Peón | 27/08/2012, 13:53

I UMP, PSM, ERC, PSOE, CxI col·laboren amb ells al plenari.

Pere

Re: El refugi obert i públic

Pere | 27/08/2012, 13:40

Es veritat Pepe i tu "col.labores"amb ells , a la junta de govern de l'ajuntament!

Pepe

Re: El refugi obert i públic

Pepe | 27/08/2012, 12:00

Chapeau Pere Samporl, a veure qui és el guapo que li pot dir que cada una de les coses que diu no és veritat. El més terrible és que amb tota aquesta història darrera el PP va tenir majoria absoluta i encara avui serien el partit més votat a les Illes.

jrv

Corrupció mafiosa a les Balears.

jrv | 27/08/2012, 08:34

I per on s'aguanta tota aquesta putrefacció moral i economica balears que descriu en Pere Sampol i puntualitzxa IDOI, que un dia, tal volta no tan llunyà ens ha de passar factura a tots??
Doncs en una premsa i uns mitjans de "comunicació" comprats, quan no prostituits, que a canvi d'un poc de publicitat ens fan creura que la mare de deu s'ano0m Joana.
Per aqui s'aguanta tanta malifeta i tanta corrupció

Miquel Sánchez

Re: El refugi obert i públic

Miquel Sánchez | 27/08/2012, 07:52

Extracte del pregó de festes de la Patrona d'aquest any a DIARIO DE MALLORCA

(h) ttp://www.diariodemallorca.es/opinion/2012/08/27/secretos-experiencia-mayores-pollenca/789608.html

idoi

Cert

idoi | 27/08/2012, 07:38

això que no ha citat:

- Els del PP que se'n van de putes a els doblers del poble.
- Els del PP que es fiquen retxes de coca amb la targeta de l'ajuntament de Palma, per anar-se'n de putos i abusar de nins.
- Els del PP que venen terrenys municipals del Parc Bit a 25€ el metre quadrat a l'Opus Dei i fer-hi escoles on segreguen al·lots d'al·lotes.
- Els del PP que aproven el concert de les escoles privades i segregadores de l'Opus Dei (ergo, ara els hi pagarem nosaltres, bona part de les factures).
- Els del PP que compren un "castell de bellver" de jugueta a uns suecs, per un creu símplement increïble, i llavors es fan l'orni / "suec".
- Els del PP que avisen un batle correupte del PP d'Andratx que ve la polícia i llavors just diuen "es lunes, soy al despatxo".
- Els del PP que fan que votin els morts.
- Els del PP que digueren a en Cursach on s'havia de fer l'hospital.
- Els del PP que has destrossat Andratx i, pel que veig cada setmana, hi conitinuen fent obres arran de mar, de molt dubtosa legalitat.
- Els del PP que volien fer una òpera dins la mar, pagaren una autèntica animalada per un DVD i una maqueta (perduda) i llavors blindaren el contracte amb l'arquitecte (per cert, una òpera reciclada d'una anterior feta a Suïssa).
- Els del PP que permeteren que en Pepote Ballester i tota la tribu ficàs mà a la caixa.
- Els del PP que permeteren que n'Urdangarín robàs doblers a caixes destemplades!

Oh, si! No oblidem els clàssics:

- Els del PP i el túnel de Soller (Salom, avui indigna presidenta del Consell Insular, digna successora de na Munar).
- Els del PP que regalaren Mar i Vent, quan era del poble i per al poble.
- Deixem per als annexos els casos d'espionatge informàtic, compra de vots, argentins que voten, etc.

De Pere Sampol

Cinisme del PP

De Pere Sampol | 27/08/2012, 07:35

No està escrit el que hem hagut d'aguantar la gent que no som del PP en aquesta terra. Un metro que feia aigua pertot; unes autopistes faraòniques i caríssimes a Eivissa; un palau de congressos que ens ha hipotecat; un velòdrom que doblà el pressupost inicial i en el qual no es poden celebrar curses oficials; un desgavell d'enxufats que disparen la despesa pública; i, sobretot, un robatori de dimensions encara desconegudes. Ha retornat el PP i, amb aquests antecedents, hem d'aguantar que acusin l'oposició de malbaratament, de mala gestió, d'herència rebuda... Però un membre del Govern, Biel Company, ja ha passat el límit en tractar de pocavergonya Antoni Verger. Fins aquí hem arribat!

Perquè, qui és aquest individu que s'atreveix a qualificar de pocavergonya una persona honrada, tant professionalment com políticament? Doncs un agitador professional, que provocà aldarulls i tractorades il·legals contra el Govern que va dedicar més recursos de la història al sector agrari. És, ni més ni manco, el major caçador de subvencions de Mallorca, i va de liberal per la vida. És un valent que abusa dels més dèbils, però es caga davant el ministre a l'hora de reclamar allò que ens deuen. I, per si això no bastava, és membre d'un partit polític ple de lladres, alguns ja condemnats, d'altres imputats, que robaren i malbaraten recursos públics hipotecant-nos de per vida.

Hem suportat que ens acusin d'allò que ells són els culpables; hem patit la persecució que practiquen contra la nostra llengua i cultura; hem d'aguantar que insultin els aturats... Però jo no estic disposat a tolerar l'insult personal a la nostra gent, a la nostra millor gent. Des d'ara ja no els respecto, no s'ho mereixen. Que no m'allarguin la mà, perquè la meva resposta serà: tu ets el pocavergonya!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb