URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Malsons

Alternativa | 01 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Ja hi tornam a esser, el mestre d'escola cerca per on prohibir que pengin la senyera de tots a les escoles, massa saben que la gent que té un mínim de cultura està frontalment contra la caverna, ergo ells.

Comencen prohibint una llengua oficial, —i ara que hi pens és legal açò?— pels seus orgues, la gent es manifesta, els amollen els guripes a porrades, la gent penja senyeres i les prohibeixen, cara alta, sense complexos; no diuen que no els agrada que la gran majoria de pares vulgui l'educació en català per als xics? no haurien  de respectar aquesta  voluntat democràtica? Pots posar, els han votat, com aquell altre va guanyar una guerra. Tanmateix de vegades em fan un poc de pena, com vaig dir fa temps, tant fàcil que ho tengué en Franco per prohibir tot el que no fos castellà, i ara la caverna s'ha de complicar la vida amb lleis i altres punyetes; si tenguessin un poc de dignitat es sentirien presoners de llurs malifetes i els envestirien un malsons d'aquells ferests de tot…
 

 

Comentaris

Pepe

Re: Malsons

Pepe | 01/09/2012, 22:48

I sobre el mateix tema un article de Pep Juarez.

RETALLADES I RACISME
En la seva obsessió desmantellar del sistema públic de Salut, el govern de Rajoy aplica a partir de l'1 de setembre el Reial decret Llei 16/2012, pel qual se'ls retira la targeta sanitària a determinats col·lectius, especialment a les persones immigrants sense regularització administrativa, actualment unes 153.000 persones a l'Estat espanyol. Això suposa l'exclusió d'aquest col·lectiu de l'atenció sanitària, sobretot en la part més important, la d'atenció primària, remetent-se els casos més greus i urgents als serveis d'urgència dels hospitals.
L'aplicació concreta d'aquesta mesura segregacionista està generant un caos important. Les competències en sanitat, en mans de les comunitats autònomes, determinen que la imposició d'aquest Decret Llei es vagi a fer de manera desigual, perquè els aspectes morals i els riscos evidents per a la salut pública que suposa l'aplicació d'aquesta mesura, han generat problemes en les pròpies administracions. A més, la rebel·lió de molts col·lectius de professionals de la sanitat reforça també la resistència social, tan necessària davant mesures com aquesta.
El racisme i la xenofòbia, característiques comunes amb altres partits d'extrema dreta d'Europa, sempre ha estat present en el PP, especialment quan es tractava de treure rèdit electoral. Ja en temps d'Aznar es va dur a terme l'enduriment de la Llei d'Estrangeria ((Llei 8/2000) amb nefastes polítiques de “contingents” i operacions repressives com aquell “Pla Focus”, o aquella “Operació Ulisses”, sempre amb el missatge transversal d'identificar immigració amb delinqüència. Seria injust no recordar que aquestes polítiques van contar amb l'acord o la passivitat del PSOE, que els va donar continuïtat en les dues legislatures de Zapatero.
Però ara, aquesta modificació de la Llei d'assistència sanitària, que entra en vigor a principis de setembre, suposa un salt qualitatiu en la ja tradicional aversió del PP cap a la població immigrant. Com sol succeir en general amb les retallades, és molt més el dany que suposen, que els beneficis que suposadament es pretenen aconseguir. A més d'una molt greu violació dels drets humans, la manca d'atenció dels malalts crònics, i patologies infeccioses, posen en risc la seguretat sanitària de la població en el seu conjunt. I si els serveis d'urgència són l'únic recurs que tenen aquestes persones, es dispara la despesa, ja que l'atenció primària és molt més econòmica.
No podem permetre que un govern il·legítim, lliurat al servei dels especuladors, introdueixi a més la xenofòbia i el racisme en les seves disposicions. Ara les víctimes són els immigrants però, si ho permetem, en el futur serem la resta de la població. Hem de donar suport decididament l'objecció de consciència de les persones que treballen en la sanitat pública, no permetent les amenaces de repressió sobre aquest i altres moviments de resistència social contra les retallades.
Hem d'aconseguir la derogació de totes les lleis racistes, des de la Llei d'Estrangeria i la Directiva de la Vergonya europea, fins a aquesta última reforma de segregació sanitària. Una vegada més, diguem ben fort que cap ésser humà és il·legal. Tots i totes som iguals, en drets, deures i dignitat. Plantem cara al feixisme i a les retallades socials.
Pep Juárez,
Secretari General de CGT-BALEARS
1 de setembre de 2012.

Pepe

Re: Malsons

Pepe | 01/09/2012, 14:40

Ha estat telepatia que hem penjat el mateix article amb dos minuts de diferència?

Nacho Escolar

Re: Malsons

Nacho Escolar | 01/09/2012, 11:50

Cinco falacias sobre sanidad e inmigrantes

1. «No pueden tener sanidad si no pagan a la Seguridad Social». Falso. La sanidad ya no se financia con cargo a la Seguridad Social, sino con los impuestos. Cualquier persona que viva en España, con o sin papeles, paga impuestos desde el momento en que consume y compra, por ejemplo, una simple barra de pan. Además, si aceptamos que el pago de la Seguridad Social es requisito imprescindible para la sanidad pública, ¿tendrían derecho a ella los parados? ¿Puede ser ese el criterio en un país con una economía sumergida del 20% y un paro del 25%?
2. «Nadie va a quedar desatendido porque los inmigrantes podrán ir a urgencias». Falso. Si el Gobierno pretende ahorrar 500 millones de euros -una cifra exagerada que no ha explicado-, es obvio que será a cambio de negar servicios y asistencia a los inmigrantes sin papeles. Si la asistencia fuese la misma, ¿cuál sería el ahorro?
3. «Los inmigrantes colapsan la sanidad». Falso. Van al médico bastante menos que la media porque son más jóvenes y porque algunos temen ser expulsados del país. En el 2008, según un estudio de la sociedad de medicina SemFYC, el 57,7% de los españoles pasaron al menos una vez por su médico de cabecera frente al 12,7% de los inmigrantes. También acuden a las urgencias cerca de un 50% menos.
4. «Abusan del turismo sanitario». Falso. Mezclar a los inmigrantes sin papeles con los ciudadanos de países ricos de la UE que vienen a España a operarse es desviar el debate. La atención sanitaria a los europeos que vienen a España no se regala: ya se factura a sus respectivos países. Además, la buena sanidad pública española es un argumento a favor del turismo -nuestra principal exportación-, especialmente entre los jubilados europeos que se gastan su pensión en la costa.
5. «En otros países europeos tampoco se les atiende». Es una media verdad. Lo que se omite es que son países como Polonia, Chipre, Eslovenia o la República Checa, mientras que en Francia, Bélgica, Portugal o Italia sí reciben atención sanitaria. El debate es otro: qué clase de Europa queremos ser.

Pepe

Re: Malsons

Pepe | 01/09/2012, 11:48

I altre interessant article d'Ignacio Escolar; Cinco falacias sobre sanidad e inmigrantes.

www.elperiodico.com/es/noticias/opinion/cinco-falacias-sobre-sanidad-inmigrantes-2194683?fb_action_ids=427358393966138&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

Pepe

Re: Malsons

Pepe | 01/09/2012, 11:44

Molt bo el dibuix i la reflexió. El Senyor Rafel Bosch que teòricament tenia una tarannà moderat ha demostrat que per la cadira és capaç de superar a en Delgado i a en Bauzá.

Joan C C

Re: Malsons

Joan C C | 01/09/2012, 10:17

Interesant article d' Alberto Garzon, diputat de EU sobre la creació del banc dolent.
h ttp://www.agarzon.net/?p=2046

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb