URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Les armes no porten la pau.

Alternativa | 08 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui a les 17:00 h al final del passeig del Moll, on comença la zona militar, l’associació Soca Arrel organitza una concentració i nedada reivindicativa per demanar que la platja de la base la puguem gaudir tots els ciutadans, no sols els militars. Cal dur ganes de nedar i coses per fer renou (xiulets, casseroles, etc.). Al moment d’escriure aquest article aquesta convocatòria té el suport del PSM, Esquerra i Alternativa per Pollença.

 El qüestionament que s’està fent sobre la residència estiuenca militar del Port de Pollença, segons el meu parer, ha quedat molt curt. Sí, la costa és de tots, però amb aquest plantejament i la reivindicació de poder nedar al que ara es considera zona militar, no estem qüestionant què pinten els militars al Port de Pollença, i molt manco quin paper juguen els militars i els seus exèrcits en el món.

Potser l’objectiu no sigui altre que poder banyar-se més enllà de la reixa que separa les aigües públiques de les aigües bèl·liques. Perquè, segons els responsables polítics del Ministeri de la Guerra, en aquelles aigües s’hi realitzen importants maniobres per a la defensa de la sacrosanta pàtria comú de tots els espanyols. Es veu que aquest raconet de món és un punt geoestratègic molt important per a la defensa dels nostres interessos de seguretat ciutadana. Tot i que més bé pareix que es tracta d’un racó on venen els nostres “defensors” a descansar de l’estrés que els provoca la feina.

Una de les excuses del Ministeri de la Guerra és que la base és també important per a l’ensinistrament dels guerrillers espanyols. I és queden tan amples. La pregunta que ens hauríem de fer és, perquè els volem als guerrillers, als exèrcits i a les milers de persones que es dediquen única i exclusivament a mantenir l’estructura bèl·lica pública (ministeris, delegacions, regiments, administracions diverses, acadèmies militars, personal funcionarial, de manteniment, de neteja i un llarguíssim etc.). Imaginau a quan ascendeixen els milers de milions d’euros que es dediquen a  mantenir l’exèrcit espanyol. Hi ha estudis que parlen de gairebé 17.000.000.0000 d’euros al 2011. Feis comptes i comparau-ho amb les retallades que ens estan imposant. Amés, totes aquestes persones dedicades a la guerra, no podrien dedicar els seus esforços a millorar altres aspectes més importants de les nostres vides?

I, per a què serveixen els exèrcits? Doncs hi ha qui creu que únicament serveixen com a organismes per portar la pau al món, com a entitats d’ajuda humanitària. Voleu dir que per portar la pau al món fan falta armes, tancs, helicòpters, avions, vaixells de guerra, aprendre a matar, etc., etc.? (l’any 2011, per exemple, es varen comprar 13 tancs nous a 100.000.000 d’euros cada un, entre altres coses). Us imaginau que només un 1% del pressupost es dediqués a organitzacions no governamentals de resolució de conflictes i gestió de crisis? Que no faria la Creu Roja, Metges Sense Fronteres.... amb aquests diners.

La defensa dels exèrcits també s’ha justificat per la seva tasca en apagar focs, rescatar persones en perill, cercar a desapareguts a la muntanya... tasques totes elles que ja tenen assumides altres organismes com els bombers, IBANAT, Protecció Civil, etc.

Però el pitjor argument de tots és el de que els militars que venen a estiuejar porten diners.  Doncs sí, en porten. Però són diners provinents d’una activitat il·lícita: la guerra (o la por a ella). Hem d’acceptar qualsevol tipus d’activitat econòmica amb tal de que ens ompli les butxaques? És clar, bombardejar ciutats puja el PIB d’un país. Fins on arribarem...

En fi, tant de bo manifestacions com aquesta vagin més enllà de la reivindicació de poder fer un simple bany a una platja i del rebuig a que uns quants privilegiats s’aprofitin d’un indret del nostre municipi que resta tancat per tots els altres ciutadans (a menys que tenguis “enxufe”, clar), i puguin generar un pensament i una crítica contra els exèrcits, les guerres i tota una industria que genera mort i patiment en tot el món. Perquè els exèrcits no serveixen per res i perquè les armes no porten la pau.

Garci.

Ahir el Govern central va aprovar un crèdit extraordinari d'1.782 milions d'euros per pagar els deutes pendents per programes d'armament del Ministeri de Defensa corresponents als anys 2010 a 2012. El gruix d'aquests diners anirà per atendre pagaments de l'Avió de Combat Europeu , del que l'Exèrcit de l'Aire s'ha compromès a adquirir 87 unitats, però també s'atendran altres programes com l'helicòpter d'atac Tigre, el Obús de 155, el carro de combat Leopard o el Buc d'Acció Marítima. Als 1.782 milions cal sumar 309 que ja va aprovar el Consell de Ministres a l'inici de l'any amb càrrec als crèdits concedits per Indústria i 198 també inclosos al pressupost d'aquest departament. El pressupost de Defensa per aquest any era de 6.316milions d'euros, per la qual cosa aquest crèdit extraordinari, que es tramitarà com decreto llei i ha de ser ratificat pel Parlament, suposa augmentar-ho en el 28,21%.

Imatge del grup antimilitarista tortuga.

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Les armes no porten la pau.

Alternativa per Pollença | 08/09/2012, 17:34

Al nostre perfil del facebook teniu fotografies de la concentració- nedada d'avui.

Alternativa per Pollença

Camins públics i oberts

Alternativa per Pollença | 08/09/2012, 17:28

Només PP i la Lliga es van abstenir a laa moció aprovada al ple i ja ha passat més d'un mes.

Article a "Camins públics i oberts"

Santuïri segueix tancat.
h
ttp://camins.balearweb.net/post/111432#comments

Alternativa per Pollença

Re: Les armes no porten la pau.

Alternativa per Pollença | 08/09/2012, 17:04

robin hod et pots explicar?

robin hod

activitat il·lícita

robin hod | 08/09/2012, 11:22

Las falacias o falsas argumentaciones son errores que infringen las reglas del buen comportamiento del acto argumentativo; se trata de inferencias que no son válidas, pero que cuya forma recuerda a las de las argumentaciones válidas. Son argumentos que no tienen relación con las tesis puestas en discusión y se los utiliza en las argumentaciones cotidianas: insultar a alguien, amenazarlo, tratarlo de incompetente; pueden servir, además, para obligar al interlocutor a aceptar la validez de una tesis inconsistente.

Pepe

Re: Les armes no porten la pau.

Pepe | 08/09/2012, 09:52

Els que comanen tenen clar que són una minoria i que la crisi ha deixat al descobert el seus privilegis i l'absència de democràcia. El poder es fonamenta en la legitimitat i en la força, si es perd la primera augmenta la segona. Així s'entén que mentre es retalla a sanitat, educació, serveis socials... es puja el pressupost de l'exercit.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb