URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Així el meu fill no comença

Alternativa | 03 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Des d'Alternativa per Pollença animam a les APIMAS de Pollença a unir-se a aquesta proposta de protesta que té el suport de la FAPA Mallorca. 

Benvolgudes companyes i benvolguts companys.

LA SITUACIÓ

El curs passat va ser un dels més difícils que ha viscut la nostra comunitat educativa. Les retallades ens han obligat a fer massa passes enrere, tantes que actualment el futur del nostres fills i filles està en perill.


És veritat que en temps difícils calen sacrificis i les famílies en sabem de sacrificis però les decisions que han pres els nostres governants s’han orientat de forma irracional cap a l’àmbit educatiu (o sanitari) malgrat juraven i perjuraven que MAI NO TOCARIEN L’EDUCACIÓ. A més, tot i les reivindicacions del poble, els governants han mantingut una política de manca de diàleg i no han escoltat ningú.
 
Per les informacions que ens arriben a la Federació sabem que la situació del curs que ve no millora. Ho anunciàvem ja a final de curs: l’augment de ràtios, la desaparició de suports als alumnes amb necessitats o la manca de suport als serveis complementaris (escoleta matinera, transports o menjadors), etc poden fer del curs 2012-13 un calvari que afectarà d’una manera o l’altra a TOTES LES FAMÍLIES.
 
LA IDEA


És per això que iniciatives com la que vos plantejam ara són benvingudes, perquè són un intent d’avançar-nos a les dificultats d’una forma diferent i sense perdre de vista el nostre objectiu principal que és LA DEFENSA DEL FUTUR DELS NOSTRES FILLS.
 
Els nostres governants han de saber que això que fan no ens agrada i que arribarem on faci falta. Han de saber que ells, potser, són els administradors però nosaltres no som titelles per a què ens demanin opinió sols cada quatre anys. Han de saber que ho tenim clar i que “AIXÍ EL MEU FILL NO COMENÇA”.
 
Aquesta iniciativa titulada “Així el meu fill no comença” consisteix en què els alumnes, amb el vist i plau de les famílies, no hi vagin al seu centre els dies de l’inici de curs i que el curs NO COMENCI AMB NORMALITAT. Aquesta iniciativa va partir de l’assemblea de l’IES de Sineu i ja s’han adherit altres assemblees com la de l’IES Josep Sureda i Blanes de Palma.
 
Amb aquesta iniciativa es vol captar l’atenció de la societat i enfocar les càmeres de la premsa, que cerca les fotos d’un inici de curs “normal”, cap a les famílies que reclamen pel futur dels seus fills i filles. Hem de fer visible la nostra preocupació.

EL NOSTRE PAPER

El paper de les APIMA seria el de donar suport i difusió a la iniciativa per a què tingui l’acollida i el suport necessaris a cada centre. Des de la FAPA, vos aconsellam començar amb la convocatòria d’una assemblea de l’APIMA oberta a tota la comunitat educativa (famílies, mestres i alumnes) els primers dies de setembre per a què es debati aquesta iniciativa i com participar-hi activament.
 
Si decidiu participar vos agrairem que ens ho comuniqueu per a tenir constància i donar-vos el suport que calgui. Heu de saber que ja hem fet una consulta als serveis jurídics de la Federació per a tenir la seguretat que no hi ha cap impediment legal per a dur endavant la campanya “Així el meu fill no comença”. Evidentment, si necessitau algun aclariment no dubteu en telefonar.
 
 
EL PAPER DE LA FAPA

Per la seva part la Federació dóna tot el seu suport a aquesta campanya i està a la disposició de totes les APIMA que vulguin plantejar els seus dubtes, reflexions i idees. Imaginació al poder.
 
En aquest sentit, per evitar que la campanya es converteixi en un dia sense escola i res més, la Federació va pensar que seria una bona idea que a més de no assistir a classe qui pugui hi participi en una concentració a davant la Conselleria d’Educació, al carrer Alfons el Magnànim de Palma, el dia 13.
 
És evident, essent dia 13 de setembre un dijous no ho tindrem fàcil, en especial les famílies amb alumnes als centres de primària o als centres de fora vila amb dificultats de transport. Així i tot, consideram prou important que la mobilització trascendeixi més enllà de la NO ASSISTÈNCIA a classe el primer dia i vos demanam que faceu un esforç i hi vengueu. Als pobles, si ho considerau oportú, es podria fer alguna concentració a un punt significatiu del municipi, l’assemblea de Sineu ho té pensat així. Imaginació companys, imaginació.
 
Per acabar sols recordar-vos que ens teniu a la vostra disposició en aquesta lluita comú pels nostres fills i filles, i no defalliu perquè aquesta és una carrera de fons a la que ens hem d’enfrontar amb serietat, coherència i unitat d’acció per aprofitar el poder que representen els milers i milers de persones que en formam part d’aquesta gran COMUNITAT.
 
... la lluita continua.


AIXÍ EL MEU FILL NO COMENÇA

Comentaris

Pepe

Re: Així el meu fill no comença

Pepe | 07/09/2012, 16:16

Gràcies Miquel Àngel, pens que aquesta campanya és molt bona idea faltar el primer dia a classe afectarà molt poquet als alumnes i pel govern seria un bon toc d'atenció.

Miquel Àngel Guerrero (FAPA)

La responsabilitat és de tots i totes

Miquel Àngel Guerrero (FAPA) | 07/09/2012, 15:47

Si les APIMAs no s'impliquen serà més complicat, però no impossible.
Cal utilitzar altres xarxes per fer arribar la informació (Facebook, telèfons, boca-a-boca, cartells a les botigues i papereries...)
Al final la decisió és individual de cada família, pel que vos animam a difondre tot el que pugueu aquesta convocatòria. Si ho notificau als centres escolars, els professors ho tendran en compte per no perjudicar als alumnes el primer dia de classe.
Hi ha molt en joc, i la responsabilitat és de tots!!

Alternativa per Pollença

Plataforma

Alternativa per Pollença | 05/09/2012, 15:57

Benvolguts,

Des da la Plataforma Contra les Polítiques de la Por, volem fer una crida a tots els pares, mares i tutors, llurs fills han de començar el curs vinent les classes, per a que el primer dia del nou curs cap d'ells comparegui a les aules com a forma de protesta. Esteim en contra de totes les retallades socials, i en aquest cas, en contra de les retallades que sofreix l`Educació, cosa que repercutirà greument als nostres nins i nines si no es posa fi a aquesta ferotge privatització dels serveis socials.

Sempre se'ls ompl la boca als mitjans de comunicació el primer dia de classe diguent que no hi ha hagut cap incident i que les classes han començat amb NORMALITAT, doncs aquest any volem que no ho puguin dir, LES CLASSES NO PODEN COMENÇAR AMB NORMALITAT! perquè no és normal el que se li està fent a l'educació dels nostres fills.

Convidam a tothom a que el primer dia de classe ningú digui els seus fills a l'escola-institut. AIXÍ EL MEU FILL NO COMENÇA!

Atentament,

Co-portaveu de la Plataforma: Laura Jones.

Alternativa per Pollença

Re: Així el meu fill no comença

Alternativa per Pollença | 05/09/2012, 09:45

Bon dia Pere, sembla increïble que l'APIMA de l'institut digui això.
Al final del curs passat es va donar una carta als alumnes on s'informava de com afectaven les retallades a l'IES. Una carta que hem publicat a aquest bloc (h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/110436)
Entre altres coses aquest curs hi haurà 10 professors menys, i el pressupost de manteniment de l’Institut s'ha reduït un 21%. A més a més a principi del curs passat es va llevar una plaça del personal de neteja i al final del curs una plaça de conserge

Nosaltres estam a la teva disposició per donar una mà però la campanya proposada només tendrà èxit si es fa col.lectivament, i sense la implicació de les APIMAs és prou complicat.

jrv

Humor, que algo queda...

jrv | 05/09/2012, 09:19

Garcies per aquests comentaris tan profunds, Paco-Pepe, està be desdramatitzar un poc, ho agraeixo. A mes, la qüestió de Romaldo ´te la seva trascendencia.
El mateix que les caigudes del Rei (de Espanya) i la seva relació amb el seu secret patiment hemorroidal...

Joan C C

Re: Així el meu fill no comença

Joan C C | 05/09/2012, 06:20

L'argument de que les retallades quasi no afecten a l'Ies de Pollença esper que no sigui cert. Aqui el que està de retallant es el sistema educatiu en el seu conjunt, tots hauriem d'entendre que a qui el que està en joc no sols son un parell de plaçes de profesor sinó el futur dels nostres fills.És frustrant veure lo poc solidaris i sobretot lo curts que podem arrivar a ser com a societat.

Pere

Re: Així el meu fill no comença

Pere | 04/09/2012, 22:44

Aquesta tarda he sabut que l'APIMA de l'IES Guillem Cifre no té previst convocar ni difondre la iniciativa, la qual cosa em sembla un greu error; fins i tot algunes persones de la pròpia APIMA no n'estaven ni assabentats. L'argument: les retallades quasi no afecten a l'Institut de Pollença (no es pot dir que sigui una postura precisament solidària!!!).

Per tant, pens que si l'APIMA no en fa ni tan sols difusió, no queda més opció que siguem els pares qui prenguem la iniciativa i decidir si volem donar suport a la campanya, bé individualment o col.lectivament, per exemple organitzant un acte de protesta dia 13 a Pollença. LA FAPA organitza una concentració a Palma davant la conselleria d'Educació però anar-hi serà bastant complicat pels pollencins.

De totes maneres, una protesta a Pollença només tendrà sentit i efecte si hi ha prou gent que hi participa i els nostres fills no van a classe el dia 13; i també si s'organitza una concentració mínimament nombrosa el dijous 13 davant l'institut o a la plaça. A l'IES de Sineu, on a sorgit la iniciativa, sembla que ho faran així, i segurament a altres centres.

Que en pensau? Si estau d'acord en organitzar alguna cosa, digau-ho i veim entre tots/totes el que es pot fer.

Si trobau, feis córrer això i parlau-ne amb altres pares i mares a veure si s'animen a adherir-se i a participar el dia 13. Més informació a
www. fapamallorca. org

Els pares i mares de Pollença ens hem de moure per defensar els drets dels nostres fills.

Pepe

Re: Així el meu fill no comença

Pepe | 04/09/2012, 21:12

Paco la mejor explicación que he oido sobre la tristeza de Ronaldo, es que está triste por que los científicos del acelerador de partículas han demostrado que no es el centro del Universo.

Paco

Re: Així el meu fill no comença

Paco | 04/09/2012, 14:25

los politicos viven en una nube y no se enteran de lo que interesa de verdad a la gente, y vosotros no sois una excepcion,
lo que de verdad preocupa es el estado de animo de ronaldo, y vosotros niun comentario ...

Alternativa per Pollença

Re: Així el meu fill no comença

Alternativa per Pollença | 04/09/2012, 10:31

En aquest moment que nosaltres sapiguem cap APIMA de Pollença ha dit res d'aquesta iniciativa i no hi ha prevista cap concentració dia 13. Precisament el que volem amb aquest article és que les APIMEs del municipi s'animen a debatre i si és el cas donen suport a aquesta proposta.

Pere

Re: Així el meu fill no comença

Pere | 04/09/2012, 09:45

Sabeu si les APIMAs dels centres educatius de Pollença i del Moll donen suport i/o promoven aquesta iniciativa.

Sabeu si està previst que hi hagi alguna concentració a Pollença dia 13 davant els centres o en un altre lloc?

Alternativa per Pollença

Re: Així el meu fill no comença

Alternativa per Pollença | 03/09/2012, 20:36

Los clubs Port Pollença F.C. y C.F. Pollença llegan a un acuerdo de colaboración mutua con el fin de llegar a unirse

www.futbolbalear.es/2012/09/03/los-clubs-port-pollenca-f-c-y-c-f-pollenca-llegan-a-un-acuerdo-de-colaboracion-mutua-con-el-fin-de-llegar-a-unirse/

Pepe

D'acord joan Ramon

Pepe | 03/09/2012, 16:18

És clar que la conselleria és molt més sensible a les protestes que puguin fer els pares que a les dels professors.
Jo crec que aquest curs amb les retallades que s'han fet no pot començar amb la frase de s'ha iniciat normalment.
Aquesta mesura de la que parlam és fàcil i serviria per advertir al senyor Bosch que el problema de l'educació no són els llaços a favor del català.

Joan Ramon

Educació

Joan Ramon | 03/09/2012, 07:32

Si es fa força entre Mares, pares i docents, l'educació pública no seguira patint la degradació en que aquest govern l'està sumint.
Sino, els primers afectats pels retalls seràn els nins i nines que o viuran en les seves carns, a mi aquesta iniciativa em sembla molt encertada per part de les APIMAS que així han fet.
Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb