URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Convivència entre propietaris de l'Ullal i el Govern?

Alternativa | 05 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

És més que sospitós que en el moment de resoldre les al·legacions del Pla Hidrològic, on es troba catalogada la zona humida de l'Ullal, aparegui una reclamació d'indemnització en referència a les Arees de Reconversió Territorial que van desaparèixer fa més d'un any i mig. 

 En referència a la notícia apareguda ahir al diari Ultima Hora, a la qual s’indica que els propietaris de la zona humida de l’Ullal al Port de Pollença reclamen al govern una indemnització de 12 milions d’euros pel perjudici que els ha produït la eliminació de l’Àrea de Reconversió Territorial que preveia traslladar a l’Ullal l’edificar de Cala Carbó.

De què se'ls ha d'indemnitzar?. Si demanen doblers públics per haver comprat uns solars a cala Carbó amb la idea d'urbanitzar l'Ullal, un sòl rústic i a més una  zona humida, això només té un nom: ESPECULACIÓ. La zona humida de l'Ullal mai ha estat edificable ja que l'ART amb Cala Carbó mai es va desenvolupar, i aquesta  reclamació no té altre sentit que justificar una possible desclassificació de la zona humida de l'Ullal i facilitar la seva urbanització, per la promotora Ullal Park S.L.

Caldria demanar-se per què els propietaris fan una reclamació més d'un any i mig després de l'eliminació de les ARTs. És clar que el fan perquè en aquest moment s'han de resoldre les al·legacions sobre el Pla Hidrològic, que l'actual govern va tornar a posar en exposició pública. El que ens preocupa és que darrera aquesta reclamació no hi hagi un acord o convivència amb el Govern per a que aquest pugui justificar la desprotecció de la zona humida de l'Ullal. És clar que t el Pla Hidrològic es va tornar a posar en exposició pública pel PP entre altres temes per desclassificar zones humides com la del Ullal. Cal recordar que el batle Tomeu Cifre del PP ja va intentar presentar unes al·legacions que significaven un retall molt important de la zona humida de l'Ullal, i a favor desenvolupaments urbanístics impensables amb la cartografia actual de la zona humida. Aquestes al·legacions no es van presentar finalment per l'oposició de la resta de grups polítics de l'Ajuntament.

A més a més a Alternativa no compartim en absolut l'afirmació dels propietaris de que “tots els tècnics sostenen que hi ha que urbanitzar la zona humida per completar la trama urbana del Port de Pollença”. Només un tècnic, un dels arquitectes de l'Ajuntament, el senyor Rafel Balaguer, té aquesta opinió. Un arquitecte que va fer unes penoses al·legacions amb afirmacions totalment impròpies d'un tècnic i parlant de temes geològics i biològics dels quals no té coneixements. Tots els tècnics que han participat del Pla Hidròlogic si que han demostrat científicament la existència de la zona humida de l'Ullal i que el que cal fer no és una urbanització sinó restaurar l'habitat, i potenciar el seu ús educatiu, turístic, recreatiu.

Esperam que el que guiï la resolució de les al·legacions al Pla Hidrològic  siguin els criteris científics i no els criteris urbanístics especuladors que només responen a interessos econòmics.

Articles anteriors sobre el tema.

Pintada del 2007 que denúnciava la destrucció a la zona humida de l'Ullal per part de la segona fase de circumval·lació.

 

Comentaris

Joan C C

Re: Convivència entre propietaris de l'Ullal i el Govern?

Joan C C | 06/09/2012, 06:28

No Pere, no me imagin als presidents del PP, PSOE o UM defensant públicament que s'urbanitzin uns terrenys de la seva familia, me'ls imagin moguent els fils per darrera, d'amagat i aconseguint que s'urbanitzin. Aquesta és la diferència. Jo no tinc perque renegar ni de la meva familia ni del meu partit, ben orgullós estic de tots dos.

Pepe

Re: Convivència entre propietaris de l'Ullal i el Govern?

Pepe | 05/09/2012, 21:34

Pere si el que es demana és lògic i legal tan m'és que el demani sigui qui sigui, cap problema. Ara si el que es demana és una bogeria com desclassificar una zona humida per urbanitzar-la tan m'és que sigui família meva que seré en contra. Clar que això em dona la impressió que és improsible de comprendre per tú.

Pere

Re: Convivència entre propietaris de l'Ullal i el Govern?

Pere | 05/09/2012, 18:01

Joan C.C, falta una 4 causa. Es de la meva familia.
Te imagines si el president del PP, PSoe, Psm, convergencia, erc,.. Defansas la urbanitzacio d'uns terrenys de la seva familia allo que hagueseu fet vosaltres, i no imaginar- me si hagues estat el president de la ex Um. Pero voltros sou diferents proteccio i desclassificacio pels altres pels meus es un interes general.

Miguel Sánchez

Re: Convivència entre propietaris de l'Ullal i el Govern?

Miguel Sánchez | 05/09/2012, 17:21

Per cert desprès d'una "petita pausa de caire acadèmic" en torn incoporar al debat

Miquel Sánchez

Re: Convivència entre propietaris de l'Ullal i el Govern?

Miquel Sánchez | 05/09/2012, 17:20

El problema d'aquests terrenys del carrer cadernera en cas de passar a ser urbanitzables és no tenen cap tipus de valor comercial, la zona en si (gotmar) està molt degradada i necessita una bona rentada de cara per poder donar valor a aquests terrenys, tot això quan deixem enrera la crisi, embullar si és zona humida o no ara mateix és un debat estèril

Joan C C

Re: Convivència entre propietaris de l'Ullal i el Govern?

Joan C C | 05/09/2012, 16:44

Pere, tal vegada en una ment com la teva no entre dins el capet que la gent pugui entrar en política per defensar el be comú en lloc del propi, s'hi hagués volgut fer negoci amb la política les millors opcions eran PP, UM, amb Alternativa poca cosa tinc a pescar.
La diferències són clares, 1- els terrenys de troç de cadernera no estàn a la zona humida, 2- els terrenys del carrer cadernera són un redol rústic rodetjat d'espai urba ( ja es curiós que justament la part de la zona on menys arbres hi havia hagi esdevingut l'espai verd de la zona)3- els terrenys de cadernera són heretats no comprats per una immobiliaria amb la finalitat de fer negoci. Els veinats de Cadernera tenen tot el dret del món a demanar que es faci urbanitzable i res te a veure això amb la meva posició política.

Pepe

Pensa el lladre que---

Pepe | 05/09/2012, 16:38

Oh là là Pere! com es veu que el tema de la zona humida no et serveix per embrutar has augmentat el camp d'acció.

Seriosament vols comparar els terrenys rústics del carrer Cadernera amb Formentor, La Font o el Vila? Això si que és realment estrany.

La primera diferència és que zona rústica al costat del carrer cadernera no es pot urbanitzar però les altres que comentes no només es poden urbanitzar sinó que s'han urbanitzat amb un gran impacte medi ambiental.

La segona diferència és que no he sentit a cap partit ni associació oposar-se a urbanització del rústic al costat de cadernera ja que són uns solars que no afecten a la zona humida i es troben totalment envoltats de solars ubans i que podien ajudar a millorar els equipaments i infraestructures (viàries i de mobilitat de la zona).

Tan a Formentor, el Vilar o la Font no només ha estat Alternativa qui ha criticat les destrosses que s'han fet, qualsevol ciutadà amb una mínima sensibilitat l'ha fet.

Tot aquest joc d'embrutar als comentaris em sona molt però el podies fer una mica millor. Per desgràcia per tu i a diferència d'altres partits nosaltres miram el bé comú no els interessos particulars.

Pere

Re: Convivència entre propietaris de l'Ullal i el Govern?

Pere | 05/09/2012, 16:18

Mira pepe el que es estrany es que defenseu que l'ullal no s'ha de urbanitzar, que formentor s'ha de desclassificar, que el Vilar tambe, que la font auturada, que... I que el redol veinat de l'ullal on la familia del coordinador d'alternativa i te propietats aquesta si que se pot urbanitzar, aixo es estrany

Pepe

Re: Convivència entre propietaris de l'Ullal i el Govern?

Pepe | 05/09/2012, 16:10

Curiosa i sospitosa reacció la teva Pere no et serveix la documentació científica del Pla Hidrològic o penses que l'hem fet nosaltres?

A aquest enllaç tens la delimitació
h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/107656

Pots observar que els terrenys al costat del carrer cadernera no formen part de la zona humida.

Pere

Re: Convivència entre propietaris de l'Ullal i el Govern?

Pere | 05/09/2012, 15:55

Una cosa es predicar i una altra ben diferenta es prendre per un mateix! La zona humida pels veinats , per a nosaltres no

Pepe

Re: Convivència entre propietaris de l'Ullal i el Govern?

Pepe | 05/09/2012, 15:46

Pere el que és o no és zona humida s'ha determinat de manera científica al Pla hidrològic, als articles anteriors del tema pots trobar un pla de delimitació.
El que no és científic és el que va proposar el senyor Rafel Balaguer que és delimitar la zona humida segon els interessos de la promotora urbanística.

Joan C C

Re: Convivència entre propietaris de l'Ullal i el Govern?

Joan C C | 05/09/2012, 15:11

Hola Pere, com tú ja deus saber la meva familia i te terrenys en aquesta part. El que hem sembla es que fa collo que s'hagi urbanitzat tot el pinaret i el puixet de Gomar i que ens deixin a nosaltres allà com a sol rústic, es un clar exemple de que l'urbanisme no segueix les normes de la lógica sinó les del poder econòmic.
Al grup del carrer cadernera sel va ficar dins el grup de l'Ullal perque interesava per fer pressió i justificar la urbanizació de la zona humida, si els propietaris han aceptat estar en el grup Ullal en qualque moment es perque se'ls si ha dit sempre que és l'única forma de que la seva part pugui ser urbanitzable però tenen clar que aqui l'únic que compte es l'interes dels grans i que nosaltres no hi pintam res.
Salut!

Pere

Re: Convivència entre propietaris de l'Ullal i el Govern?

Pere | 05/09/2012, 14:10

I tu joan C.c, que hi tens res a veure amb aquets veins?.que en penses, aquets redol es zona humida o no?S'els ha de deixar urbanitzar en aquest redol o no? No penses que en formava part tambe de l'ullal?

Joan C C

Re: Convivència entre propietaris de l'Ullal i el Govern?

Joan C C | 05/09/2012, 13:11

Els veïns del carrer Cadernera volen deixar clar que ells no tenen res a veure amb les accions del grup de l'Ullal tot i que si que demanen que es resolgui la injusticia que suposa que el seu redol sigui un espai rustic rodetjat d'espai urbà

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb