URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Prou privilegis militars! La costa és de tots.2

Alternativa | 07 Setembre, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Dissabte 8 de setembre a les 17:00 h al final del passeig del Moll, on comença la zona militar, l’associació Soca Arrel organitza una concentració i nedada reivindicativa per demanar que la platja de la base la puguem gaudir tots els ciutadans, no sols els militars. Cal dur ganes de nedar i coses per fer renou (xiulets, casseroles, etc.). Al moment d’escriure aquest article aquesta convocatòria té el suport del PSM, Esquerra i Alternativa per Pollença.

A un article anterior ja vam explicar com el govern central fa anys que es riu dels acords del Congrés dels Diputats, del Parlament de les Illes Balears i de l’Ajuntament de Pollença.

Avui parlem del document del Ministeri de defensa de març del 2007, signat per la socialista Blanca García Manzanares,  al que s’oposava a la Proposició No de Llei d’Esquerra pel retorn dels terrenys i instal·lacions militars de Pollença (i al Cap de Pinar a Alcúdia), que es va aprovar amb el vot en contra del PSOE.

Segons el document, l’aeròdrom és una instal·lació militar que manté un alt interès per a la Defensa Nacional, ja que al mateix es desenvolupa una intensa activitat operativa i d’ ensinistrament del 43 grup de les Forces Aèries en activitats de supervivència, salvament, recerca i rescat. A més a més, al final s’indica que a les instal·lacions hi ha una zona residencial que té una “funció social” prevista en el Pla d’Acció social del Ministeri de Defensa.

Cal recordar que les instal·lacions exclusives de les que gaudeixen els militars al Port de Pollença van ser expropiades en plena guerra civil. Va ser en Ramón Franco (germà del dictador) qui va ordenar el trasllat de la base al lloc actual, això va suposar l’expropiació de terrenys i edificis, entre els quals destaca l’Hotel Mar i Cel i, al seu moment, la Fortalesa. Des de la base i sobretot amb l’arribada de la Legió Condor alemanya es va bombardejar la costa mediterrània fidel a la República. Encara a democràcia, a la base havia un monòlit dedicat a a legió Condor, fins que una moció nostra, aprovada per unanimitat, va fer que es llevés (article).

Evidentment, i per sort, fa ja molts d’anys que ja no hi ha cap activitat pròpiament militar a la Base. A aquestes alçades del segle XXI  no té cap sentit considerar part de la Defensa Militar la lluita  contra els incendis forestals, i que aquesta s’hauria d’afrontar amb mitjans civils. O sigui, d’alt interès per la Defensa Nacional, res de res.

Respecte a la funció social de la que també parla el document, és més que discutible:

Primer, perquè parlem d’uns terrenys expropiats a un règim dictatorial, no amb una finalitat social sinó militar i el que caldria una vegada finalitzada o bé la guerra o bé la dictadura és tornar els terrenys i edificis als seus propietaris (evidentment assegurant la seva protecció).

Segon, perquè a una situació de crisi com l’actual amb retalls a sectors tan bàsics com la sanitat, els serveis socials i l’educació els ciutadans hem de subvencionar les vacances d’un grup de militars.

Tercer, perquè els militars han de tancar totalment la zona residencial i d’oci totalment a la resta de ciutadans. Estem encara a una dictadura o una societat estamental amb una classe privilegiada? No hi ha cap argument vàlid democràtic per mantenir aquest tancament. Entre tots paguem el privilegi exclusiu d’uns pocs.

Per finalitzar, cal dir que el que es demana el dissabte 8 es prou moderat i que pensem que tots els partits, associacions i ciutadans del municipi s’han d’unir a la protesta. Perquè s’estan rient d’acords de l’Ajuntament, Govern i Congrés. Perquè no demanem res més que poder passejar i nedar a una part de la Costa del municipi.

 

 

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Prou privilegis militars! La costa és de tots.2

Alternativa per Pollença | 08/09/2012, 09:08

Dilluns a les 12:30 a Canal Plus entrevista que es va fer durant el Festival de Pollença a Ludovic Bource. A l'enllaç trobareu la redifusió altres dies a altres hores.
www.canalplus.es/guia/ficha.html?id=1047609&tipo=E

Alternativa per Pollença

Re: Prou privilegis militars! La costa és de tots.2

Alternativa per Pollença | 07/09/2012, 15:00

Una empresa de màrqueting online ha trobat a faltar la presència del Festival a les xarxes socials.

El Festival de Pollença no interpretó las notas sociales

www.atesar.com/el-festival-de-pollenca-no-interpreto-las-notas-sociales/

Alternativa per Pollença

Re: Prou privilegis militars! La costa és de tots.2

Alternativa per Pollença | 07/09/2012, 11:07

Toni Oliver "canta":

www.diariodemallorca.es/mallorca/2012/09/07/oliver-busca-rebajar-pena-35-anos/792153.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb