URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dirigents amb poca vergonya

Alternativa | 06 Setembre, 2012 06:00

Cada dia que passa es fa més evident que els actuals governants no han entès, o no volen entendre, què és el que ha provocat aquesta crisi i, el que és encara més trist, no estan disposats a fer res per solucionar-la ni a escoltar altra veu que no sigui la dels famosos mercats.   No es conformen amb destruir l’estat del benestar acabant amb la sanitat i l’educació pública i amb els serveis socials més bàsics, a més d’això tenen la poca vergonya d’insultar la intel·ligència dels més febles, aquells que sense tenir cap responsabilitat en la crisi estan patint les conseqüències de forma despietada.

        Fa uns dies varen ser les declaracions de l’indigne president de les Illes Balears que insultava els aturats, amb unes declaracions que, en la situació actual, són impròpies no ja d’un president sinó d’una persona amb una mica d’humanitat .

        Una setmana més tard, la Sexta informava, que la Generalitat de Catalunya havia decidit retirar una pensió de 104€ a una persona major degut que es trobava ingressada a l’hospital per un ictus cerebral. Qualque il·luminat va decidir que aquesta dona no necessitava aquesta pensió, ja que era mantinguda a l’hospital, i que era suficient amb la pensió de 500€ que cobrava el seu home.  A més a més li reclamaven els 204€ corresponents a la pensió en els dos mesos que havia estat a l’hospital.  La justificació per part del Conseller d’interior de la Generalitat, Felip Puig, va ser la de dir que l’actuació s’ajustava a la legalitat i que els funcionaris pertinents sabien el que es feien.

        Aquesta manca de sensibilitat cap els més febres es contraposa amb flexibilitat a l’hora de valorar les actuacions delictives dels directius dels bancs o de les grans empreses que defrauden grans quantitats a Hisenda. Argumenten que no hi ha diners a la caixa per mantenir l’Educació, la Sanitat o les ajudes a la dependència, però sí per rescatar bancs o per mantenir pensions vitalícies i privilegis a segons quins col·lectius, com els de la classe política, els militars o l’Església.

        És encara més preocupant veure com,  tot i les evidències i les penúries que pateix cada dia una part més gran de la població, és  bastant arrelat dins les classes socials més dèbils el sentiment de por i de culpabilitat que se’ns fa arribar des dels mitjans de comunicació oficials.  Ja fa estona que els més poderosos  es van adonar de la importància de guanyar la batalla de l’opinió pública: primer ens van fer creure que la lluita de classes s’havia acabat i que vivíem una vertadera democràcia, després ens varen vendre que els socialistes representaven els treballadors. Més tard molts de petits empresaris i autònoms es van creure que qui defensava els seus interessos era el PP.

        La propera maniobra és un fort impuls centralista que pretén debilitar les institucions més properes als ciutadans com són els ajuntaments. Com sempre, això provocarà una reacció del  sectors independentistes i es centrarà el debat en aquest punt. A ells ja els va bé enfrontar els treballadors i petits empresaris dels distints països o de les diferents Comunitats Autònomes.  Fins ara, els que han governat l’únic que han demostrat és actuar al servei dels mercats i defensar els interessos d’aquests i de la pròpia classe política. Cal prendre consciència que el que manca no són diners ni recursos, el que cal és valentia, dignitat i una mica de vergonya.

Fer en treballem per l'educació

 

Comentaris

Pepe

Re: Dirigents amb poca vergonya

Pepe | 07/09/2012, 10:17

El sondeig és interessant, el que passa es que si es pot fer més d'una vegada des d'un mateix ordinador i coneixent la mala llet d'alguns a internet és clar que no serà massa útil.

Jo hi he participat.

Re: Dirigents amb poca vergonya

Jo hi he participat. | 07/09/2012, 09:39

No cal donarli mes importància es un sondeig i l´opinió dels qui participen i segueixen els blogs....... però els resultats son interessants, no ho trobau?. Enhorabona el PSM, per la seva iniciatica.

Pepe

Re: Dirigents amb poca vergonya

Pepe | 06/09/2012, 22:43

Tomeu sembla que es pot votar més d'una vegada des del mateix ordinador. És possible?

Joan C C

Re: Dirigents amb poca vergonya

Joan C C | 06/09/2012, 19:10

Gràcies per els vostres comentaris. Com va dir Gandhy, "el pitjor de les coses dolentes és el silenci de la gent bona". Sempre es més fàcil viure d'esquenes a la realitat, no manifestar-se, dir que es passa de la política i no posar-se malament amb ningú, però és una posició que té les seves conseqüències i ens pasa factura. Hem d'abandonar la mentalitat de l'esclau i fer-mos visibles.

Salut i força

Pepe

Re: Dirigents amb poca vergonya

Pepe | 06/09/2012, 18:46

Molt bé Tomeu, jo ja l'he fet.

Tomeu Cifre B. -PSM-

Re: Dirigents amb poca vergonya

Tomeu Cifre B. -PSM- | 06/09/2012, 15:06

Això sense cap dubte. Les enquestes fetes pels instituts oficials tenen mostres variades, percentatges d'error calculats i preguntes fetes per professionals. És el que és. M'agradaria que hi hagues participació plural, pero ara per ara és el que podem fer. Gràcies per participar i fer-ne difussió.

Pepe

Re: Dirigents amb poca vergonya

Pepe | 06/09/2012, 09:20

Molt bo l'article Joan, estic totalment d'acord amb tu en el que el més preocupant es veure com hi ha treballadors que han assimilat totalment el discurs dels governants.

Pepe

Re: Dirigents amb poca vergonya

Pepe | 06/09/2012, 09:18

D'acord companys del PSM encara que científicament és més un sondeig d'opinió que una enquesta, i que al fer-ho des d'un blog d'un partit polític els resultat no seran massa fiables simplement per què va dirigit només a un sector de la població molt concret.

Alternativa per Pollença

Conferència

Alternativa per Pollença | 06/09/2012, 08:46

El dia 11 de setembre Joaquín Nieto (director general de la OIT i dirigent de Sustain Labour) realitzarà una conferència per parlar d'economia verda.

Los empleos verdes como vector de recuperación económica

Dimarts, 11 de setembre, a les 19h. a Club Diari de Mallorca de Palma.

Difon a qui consideris que li pot interessar....

Garci

Re: Dirigents amb poca vergonya

Garci | 06/09/2012, 07:32

Molt bon article. Jo crec que el que falta, amés del que comentes, és la implicació de les persones en el govern de les seves pròpies vides. Hem après a delegar tant, que després fins i tot tendim a queixar-nos i no fer res, esperant que altres ho arreglin.

PSM de Pollença

Enquesta

PSM de Pollença | 06/09/2012, 07:23

Benvolguts companys, volem convidar als lectors d’aquest blog a participar d’una enquesta oberta a tots els pollencins, sigui quin sigui el seu partit. Enquesta “Primer any de legislatura a Pollença”. Digues la teva !

Saludant-vos i animant-vos a Participar. PSM de Pollença.

h
ttp://psm-pollenca.balearweb.net/post/111384

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb